Pages

06 July 2012

lesen MATI da sebulan lebih !



manisssssssssssssssssss ! hik hik

manis pale hotak die la kan..lesen da dekat sebulan lebih mati
ko duk kehulu kehilir bawak dak boboy tu ke JB la ke KL la ulang alik xhengat dunia
now baru nk prasan lesen da mati..

buek ea jd papo kek tongah2 jalan raya tu
sapo nk tanggungjawab tu ? aiyooo la budak2 zaman skang..amik mudah yo !

tu mgkin bebelan ayah cik fadh balik pilah hari ni sobab da terpost kek fesbuk, omak plak komen suh renew..ni mst akn report kek bapak punyo ni..ni baru kojap omak kol nak tolong hidopkan dulu tapi cik fadh koba xnak xnak nnt omak idupkan lesen tu xdo gambar..xcomel mcm lesen kek ateh tu..
mak nak jugak suh dak opis ea poie JPJ hidopkan skang..cik fadh koba xnak xnak, nnt senin adik idopkan sendirik..
dogil budak ni ! berkata si omak..sobs

-_____-'

sebonar ea mmg lupo nak amat..walaupun diam ea lesen ni kt tingkap2 purse yg korang suko lotak gambar korang tu, still cik fadh xprasan..
da prasan 2 3 hari yg lalu mase terborak pasal lesen dgn hosmate..

tp still bawak kete mcm org xbersalah dan sempat pecut 140km ke k.l mlm td jumpa partner biz..
kui kui..alhamdulillah nothing happen..

now tetibe kene sound ngan omak, risau plak nk bawak keto..

ee omak ni, xbebel xsah . erghhh



12 comments :

laskar pelangi said...

Lorh,lain kali kena check selalu lah kan lesen tu haaa.kalau kita tak tau lesen dah mati takpe,takdelah cuak sangat.tp,kalau kita tau,maunya nak drive pergi pjbt pos pun rasa berdebar je kot kot jumpa pak polisi.hehehe

teratak hati said...

Klu lesen mmg ingt bulan 6 tiap2 taun..tapi road tax blh tk prasaan dh mati time otw balik kmpung..

KorN said...

abg pulis x saman ka? nak kene repot abg pulis ni. hehe

cik fadh said...

laskar pelangi : haha btol da cuak dah pown nk drive after tau lesen da mati..hik hik

cik fadh said...

huuu kalo roadtax kete mati lg haru kak sbb terteraaaa je kt kete tu..

cik fadh said...

korn : haha abg pulis tatau mcm mane mau saman..hihi abam sy pung abam pulis..kene marah dgn die..sobs ;(

MizzTina said...

bahaya btl.. akak jenis alert, atau senang kata penakut.. hahaha.. so, selalu check lesen..

eva said...

ahhaha hishh bahya betul.. sebulan lagi tu.. dulu sy pun pernah jugak hahaha.. ;p

cik fadh said...

MK : gudddd..huhu

Eva : thanx dear 4 being my follower ;)

msredcheesecake said...

PAK CIK JPJ, LESEN DIA MATI, TANGKAP DIA...HAHAAA

cik fadh said...

msred : haha kejammm ! da renew da msred ;)

aTy _faRed~ said...

hahahaha..itu adalah biasa...;p