Pages

27 July 2012

merintas di bulan puasa . apakah rintas ?

Kelmarin, seminggu yang lepas cik fadh adeler menimba ilmu kesetiausahaan ni lagik n lagik.  Orang kata selagi boleh korek kita korekk ilmu ni kan kan ? tp cik fadh ni g korek ilmu tu sbb cik fadh failed ujian trengkas untuk pengesahan perkhidmatan..rase sgt sebal dan terkilan la jugak gagal paper ni sbb mase zaman poli dulu kemain panjang teks lecturer bacekan, bole je amik trengkas dan siap dpt pointer hampir2 nk 4flat kauuu ! tp nk bt acanooo, mmg salah sendiri..dah tau diri tu da tinggalkan trengkas hampir 2 tahun xpraktik, then bile tetibe kena hadap ujian trengkas, muke mengelabah tapi hati rileks..korang faham ? mlm esok tu nk exam cik fadh g berdetingting ngan cik JM tgok wayang ! wahahahahaha..latih ciput je mase siang tu pastu yakin kemainnn bole bt !

Smpai hari exam hati da cuak..jumpa panel exam orgnyer ramah tp kemain strict lgi..stress dah time tu ! rules die pakai bukan pakai rules trengkas tp rules tulisan rintas yang kami2 ni sumer xpenah tau..taklimat n rules ni pown xdiberitahu b4 kami amik ujian kan, so bile hari ujian baru tau, hati da cuak, tgan mengelabah lah..pade yg x cepat cuak tu mmg untung sbb tenang je tp cik fadh ni mmg jenis gelabah punyer orang so xley kate ape dah, layankannn je..siyesss cuak smpai nak taip word "MAKAN" pown rase amik mase 2 minit..itu mmg cik fadh !!! so jawapannyer ANDA GAGAL ! maluuuuuu ngan bos -____-'

owh ye, cik fadh xmalu tuk mengatakan kat sini cik fadh gagal ujian, sbb cik fadh tau korang2 pown kalo ade kt situasi cik fadh yg menggelabah ni pown mst akan GAGAL ! hahahaha so kite belajar dr kesilapan .

so hari2 cik fadh skang adalah melatih tangan dengan rintas rintas dan rintas..alhamdulillah ade jgk UTeM bt kursus rintas ni kelmarin..so 2 hari kursus da boleh catch up skit..hope rintas ni bnyak membantu tuk amik exam lgi sekali nnt..tangan tgah krem ni sbb td bt latihan rintas gunakan CD pihak urusetia bg smpai 5-6 teks..tu yg nak ngadu kt sini ni..tolong urut bole ? hik hik..gedik !

gigih tau gigih padehal exam lepas raya..tp mind set cik fadh kate kalo xpraktik bnde ni hari2, kite akan lupe dan slow balik..so hari2 gigih la merintas..ade jgk hari cik fadh ponteng ! jenakkk kepala hadap bnde alah ni..hari raya nnt mst cuti 2week bt rintas..hak hak..

masa amik kursus rintas dgn madam lala ku mucokkkk ! hihi

kalo rintas ni insyaAllah yg xbelajar pown bole bace ape yg cik fadh tulis..tp kalo trengkas, kim salam !

gigih jugak menaip semula (rekod masa) 

ni CD ade rekod 40-60 p.s.m. bagusss bnde alahh ni, bnyak membantu..thanx UTM !

amik muke DJ radio cik fadhhhhh in the office !!! dok diam2 kt sudut opis tekun mendengar dan mencatat rintas..bagusss taaa ???

gigih berlatih, jadi ape yang diharapkan mestilah lulus cemerlang kan kan..doakan cik fadh berjaya exam after raya nnt ea..mgkin setelah pekena lemang 5 6 batang, jari jemari cik fadh akan menjadi kuat dan pantas mencatat segala amalan..eh ! insyaAllah..



moodpuasa : smlm, hari ni dan esok buka diluar semedangggg..reunion berbuka puasa sini sane..best ;)


6 comments :

Madam Lala said...

gigih kawanku..
semoga berjaya..

cik fadh said...

harusss madamm !

Ena's Palace said...

caiyokk!!! caiyokk!! caiyokkk!! kegagalan sekali bukan beerti gagal selamanyer...usaha tangga nek opis..opss!!! tangga kejayaan..!

CintaZulaikha said...

wahhh, berusahalah...sambil goyang2 pom2

♥ ROS ♥ said...

wah berusaha sgguh.. pnjg berjela :) goodluck...

Anonymous said...

boleh tolong telefon saya di 0192341840 kak tam. penting. terima kasih.