Pages

15 July 2012

weekend lepaking

Last saturday, kami ade kerja yang ingin dilakukan..ade misi penting !! jadi seawal pagi kami bergerak ke Kuala Lumpur dengan 1 harapan..bukan shopping di Sogo yang tgah sale meletop2 tu, yg berasak-asak sehinga melemaskan bulu2 hidung yang confuse mane satu udara nk sedut sama ada udara bau badan, udara makanan, udara baju seluar baru, udara duit terbang ke kaunter atau udara segar jauh dari kesesakan SOGO..kami hanya nak g opis di kawasan segi tiga emas Kuala Lumpur sahaja..lebih rileks dari ke Sogo sinunnnn...TAPIIIIIII !

kami sesat ! ekcelli bukan sesat le sebenanrnyer, kalo ikut jalan tu bole je ke Pavillion tp kami terlupe ade sale leletop di sogo dan kami termasuk jalan ke bandaraya, terperangkap didalam kesesakan hampir 1 jam setengah dengan pergerakan xsampai pown 5km..sungguh sungguh mencabar kredibiliti dak boboy termasuk org2 yg berada di dalam dak boboy..dah rase nak mengamok jerit2, 

BALIK LA WOIIIII, XYAH NAK SHOPPING SANGAT LARHHH ! AKU DA PANAS HATI DA NI TGOK KORANG JENJENG BEG PLASTIK SOGO TU SMPAI XNAMPAK KAKI !! 

eh sakit hati sebab terperangkap dalam jem ke, sakit hati tgok org shopping..ekekekeke..entry tiada gambar sbb mood dah ke laut..cik JM yg tgah drive penuh kesabaran tu pown cik fadh rase nk gigit2 tahan sabar..dari kul 12 smpai la nk dkt kul 3 baru terlepas dari susur jalan sogo tu..yaAllah mcm mane la org2 ni dok k.l hadap jem sebegini rupa..bagi cik fadh 2 hari je la dok k.l, kejap je boleh dapat darah tinggi kalo cenggini keadaan hari2 nk g keje..huhhh !

sampai je area Pavillion tgok opis da tutup..siakkkk tol ! opis tutup kul 3, so mmg xsempat..dari jauh ku datang, tp hanya kerana kau SOGOOO, aku xpt truskan misi..so park kete, lepak pavi seharian dengan kak ita, kak ipar dan pejal..perot da lapar, jadi haruslah berlari2 ke 1st floor mencari ini ;)


dumpling fish noodles : slurppppp xpandang kiri kanan dah..dumpling tu mmg sodapppp tp noodles die  xsodappp..huk huk..

name pown makan xpandang kiri n kanan, so dish yg len, xsempat mak nak amik gmbar..toleh2 da licin..hak hak..kebuloqqq naaa !

so gedebuk gedebak borak dah jam 4 ptg..pejal pown nk grk trun seremban..

tq pejal n cik JM..dua2 kua not rm50 tuk bayar..berebut plak nk byrkan..
tau td amik yg lg pelik2 skit..hik hik..

cik JM punyer la pakai smart nk ke opis..sekali opis dah tutup..
jalan kt pavi pakai smart2 ngan suar slacknyer, org pndang atas bawah atas bwh..
hakuuu tauuu gelak guling2 sajo..

awai2 da ckp pakai je smart kasual, tp nk gak pakai formal..
kan dah !

area 6.30 ptg kami gerak trun seremban nk jumpa partner baru..alhamdulillah makin ramai partner bisnes, melaka, seremban, jb..sumer berkat usaha partner2 yang lain..ade usaha pasti ade hasil..insyaAllah..terharu jugak dengan salah seorang partner bisnes cik fadh merangkap member zaman belajar di poly dulu yang berterima kasih pade cik fadh dan partner2 yg len yang menunjukkan peluang bisnes ni pada diorg smpai diorg bole kumpul income yg bnyak dan da set masa tuk kahwin tahun depan menggunakan income tersebut..alhamdulillah..cik fadh pown tgah gigih kumpul duit kawen ni..ekekekekeke..

after lepak seremban, kami berdesup balik melaka tuk sertai rakan2 sekerja cik JM bt BBQ di pantai klebang sambil karoeke..sesampai bnde sumer da siap bakar..makan sampai tersandar..diet sume letak tepi..sekali sekala dpt harus telan sumer..sampai rumah area jam 2pg..mandi dan trus tidoo..zZzzzz

oke tu saja diari sabtu yang ingin dimaklumkan didalam diari online ni..bukan nk bgtau korang pown sebenarnyer..hahaha

sayang xde gmbr..mmg segan nk amik gmbar lately ni..haha lgi 1 xde sape nk layankan cik fadh ni bergambar..cik jm amik gmbar manjang gegar je, tu yg xkuasaaa nk bergambar tu..hishh !

cow !


7 comments :

.ciknoey. said...

madam kwan ade gak kat midvalley.igtkan ko dtg mid xgtau aku bru nk majuk.. huhuh..

sedap ke mknn tu? aku mkn fish n chips die, n chicken chop rase tawar..

cik fadh said...

ermm madam kwans mmg tmpt org nk jge kesihatan la aku rase...hahaha sume mknan die tawar..

aku nk rojer ko, tp mcm aku cter tu la..dah terperangkan sume plan xjadi dah..

Cik Puan Rara said...

erk mkn kat tmpt cm tu kalau x lebih 50rm mmg xsah,kalau mkn kat kedai biasa leh dpt siakap 3 rasa.muhaahhaa

cik fadh said...

tau xpe kak..da lapau kan mase tu..men taram je, mahal pown mahal la..nasib ade org belanja..hik hik

KorN said...

err.. bila korang nak kawen..? errr.. hehehe

CintaZulaikha said...

rasanya dlm tahun nih, ada la beberapa kali termakan kat tpt mahal jugak, bukan sesaja nak makan kat tpt mahal. tp tader food court kat situ..aishh, dr bior perot lapor, ikotkan je lah kan...hehehe

cik fadh said...

korn : pray 4 me ;)

kak ika : tgok tmpt tau mahal, tp sebat je la..jgn masok xde duit sudah..hihi