Pages

28 August 2012

cerita raya 2012

amboiiii sana sini cerita raya masing2 kemain meriah..puas dah cik fadh blogwalking 2 hari ni bace semua post raya kamu2 semua..best je cerita raya korang an, ade yg kate tahun ni raya paling meriah la ape la..huwaaaaa cik fadh xmeriah langsung..kusammmm ! kiki..tu yg lelambat je nk update pasal raya ni..xde bnde best nk cerita punggg..gambar raya pown xdo sgt..tahun lepas kot paling meriah cik fadh rase, tahun ni suam2 kuku je..hehehhh..raya ni ikut org la kan..ikut suasana masing2..cik fadh da bosan la raya single..bile la nak berdua bertiga berempat ni...muahahahaha...

so tuk simpanan diari mcm bese, best xbest ke raya wajiblah kene updateeee dlm diari ni..so meh layannn..ni cik fadh cter random je lah ea berdasarkan gmbar yg ade..


kenapa gambar lilin dalam kegelapan plak nih ?? haha sebab malam raya kami berada di dalam kegelapan seperti diatas..itu lilin dipasang semasa kami bt takbir raya same2 1 keluarga di kampung..sadisss kan raya tahun ni ?? bukan sekejap2 tau, dr buka puasa smpai la dah nk tido balik..da report tp biase la malam raya sape nk bt keje kan..masing2 sibuk takbir raya..nasib semua da siap masak..ish3..


Untuk memeriahkan raya di rumah uwan Jelibah rayo ni, pacek macek sepakat tuk kuarkan duit kuargo yg dah bergomol2 dlm bank tu tuk masak lomang sepanjang 5 meter panjang..ado la dokek 73 batang lomang di salai rayo tahun ni ha tp tipula 5meter panjang tu.hihi..tahun2 sebelom ni masing2 kene penyakit malehhh, jd uwan jelibah tompah yo lomang kek org darek yg jual lomang tu, tp tahun ni masing2 ntah kenapoo kemain ghajinnn pulak..hamikkkk melahappp sumo..xsmpai 2 hari losappp sumo termasuk buloh2 lomang ea sekali..dasat ?


pung pang pung pang tibo la hari rayooo..ini kami sekeluarga di pagi raya..tema oren peach sbb ni baju mase wedding abg cik fadh kelmarin..so pakai balik..abg n kak ipar xde sbb abg kene bertugas di hari raya..so yang ade hanyalah daghoo ayah yang ber'3 ni..apehal la pipi cik fadh kembang sebesen tu, jenuh diet ! huh !!


ini dara b'3 di kampung Bukit Serampang Felda Sri Jaya, Muar Johor..1st raya mmg raya di kuala pilah..tp petang tu jugak shoot balik muar sbb dok tunggang terbalik kek pilah tu xyo poie kemano..pueh da cik fadh ngajak pacek macek ni berjalan tp melosoooo yo masing2 ngan baju rayooo ea..sudah ea ajak omak balik muar..kikiki..oke tahun ni xde gambar salam mintak ampun dan mahap di pagi raya sbb masing2 melosoooo hadap mejo makannn dr selopeh semayang rayo smpai org nk zohor balik da..apooo nk jd la keturunan Jelibah ni..lahap no. 1..aiseyyyyman...hihi


haaaa igt lagi x tudung si fareedahhh yg cik fadh mcm terkilan x terkilan beli tu..pakai la jugak nk jalan2 raya kan..so ini lah ghupenyer daraaaa ni pakai si fareedahhh tu..kesimpulannya selepas 1 hari beraye ke hulu ke hilir, cik fadh xsuke tudung ni..tiap kali snap gmbar, muke tu mcm 1 snap 9 tahun umur bertambah..ish  bencikkk ! kesalll tau beli, rase mcm nk claim balik duit kt cik JM sbb die yg beriye kate cantik2..erghh !


so yang ni plak bile xkemana hari raya ke-4..bile kate xkemane tu mst la ade orang plan nk serang rumah kan..so antaranyer adalah mereka-mereka ini..ini adalah rakan-rakan kongsi bisnes cik fadh dari seremban shj..yang kuning menyala menyengat tu mst la sepasang kan ? hihi..alhamdulillah xlame lagi diorang nak tunang dah..fuhhhhh lawan tokeiii ni !!! 

di hari raya ke-4 ini jugak cik fadh dpt kejutan dari cik JM..rase mcm xready lg tp mgkin dan tiba masanyer kan, so kiter terima dgn hati yang terbuka..dah xboleh nak kata kt cik JM mntak postponed2 lagi dah bila kali ini bapakkkknya yg dah beriye nk menanyakan jugak anak darooo cik suli ni..so pak kepak kepak kepak, kepung kepung kepung kepung..haha..ikot an mls nk cter kt blog tp xpe lah, peduli ape org kata..this is my blog kan, kene ade coretan kenangan2 manis tu..so dah boleh la join blog b2b nih ?? kikiki..gataiii..ape pon alhamdulillahh...semoga dipermudahkan segalan urusan kami nnt..insyaAllah


gram tu terpaksa dikaburkan sbb kang ade je mulot2 puaka sibuk nk kata cik fadh nk show off la ape la..mulot org kan mane la boleh tutup..pedihhh je dengar..ish ! cube gembira bile lihat org lain gembira, buang jauh sifat2 mazmumah tu..kalo pura2 senyum dan gembira pown cik fadh dah appreciate dah, ni bt muke xde perasaan ! sedih la ade org mcm ni dlm life kiter..hishh dah2 lupakan mereka..next !


oke yang ni plak bff cik fadh mase zaman sekolah menengah dulu..kami tiap kali raya wajib berkumpul tau..sekejap pown jadi lah janji wajib jumpa melepaskan rendu dan pelbagai cerita..hanya mereka yang benar2 ade dan wujud..hanya talian persahabatan ni yang benar2 kukuh dan jitu..harap berpanjangan..bile lame xjmpe, mcm2 cerita dengar rase bangga dengan bff cik fadh ni sumer sbb sumer belajar bagus2..dan congratz tuk dibah sbb nak amik master dahh..kejapnyer mase berlalu..yang nak jd cikgu, yg nak abiskan degree/ master dan yang nk abiskan course nursing abiskan cpt2 sbb boleh smbut cik fadh beranak nnt..hik hik..



kendian da bis beraya sakan sumer, abis cuti lah kan..senin da start keje..mood raya xla brape nk hilang lagi..mulot cik fadh ni laju je kate "abg herul, tgahari ni nak raya uma abg herol lah, suh mak abg masak nasik!"...pung pang pung pang gadoh ngan die akhirnya die kol mak die suh goreng mee..mee jee !! hishhh..
mee pown mee lah..mak die masak kemain sodap..semangkuk ltk semangkuk habis mcm tu jer..dasar lahap memasing kan..

ermm rase mcm da abis gambar dah nk diceritakan..raya ni mmg raya paling malas amik gmbar..so mmg xbnyak sgt gambar nk di snap..xde ape yg best pown..againnn kate raya xbest..hihi..raya 2012 xbesttt !!!! hahaha..yg best pown hari raya ke-4 je la pungggg..kiki..

ermm dah la, dah penat menaip..lately ni tido xlena sgt..1 fikirkan nk exam trengkas hujung bulan ni, 1 lagi fikirkan persiapan majlis..tarikh pown lom betol2 decide..rase mcm xready ?..takot, cuak, tiba2 sumer ade..rase mcm boleh ke ??? tang mane nk mule ? semua rase tu bercampur baur..cik JM tu nmpak tenang je muke die, rase nk ketuk kepala die..ish !! kalo ade yg sudi2 share experince, checklist ke ape, sudi2 kan lah share yer..mungkin bole hilangkan kekusutan yang melanda cik fadh ni..siyes i'm so nervous..dulu cakap mmg pandai pung pang pung pang bg suggestion kt org..bile tibe time sendiri awatnyer mcm xboleh berfikir ??? majlis kecik je pung tp gabra kemainnnn lah haiiii..rase menyampah ngan diri sendiri yang kaluttt !



9 comments :

MizzTina said...

yay, boleh dh nk rs nasi minyak dia...

cik fadh said...

MK : haaaa jgn xdtg nnt yer..hihi

msredcheesecake said...

akhirnya... terbau jugak nasik minyak...hhee...congrats... dah rasmi ke ni?

selamat hari raya maaf zahir batin

cik fadh said...

lom rasmi lg kak..baru merisik..hihi..

♥ ROS ♥ said...

Aceceh sonoknyer die.. :p ehem2 .. Cian braya dlm gelp, tp keesokknnya suma bgaya abis :)

aTy _faRed~ said...

fes..tahniah atas lamaran cikJm tu...:) sonok kan...

2nd..cantik ar baju yang korang 3 beradik pakai tu..lain2 kaler tapi corak same...:)

myrah said...

tahniaaahhhhh fadh!

selamat hari raya :)

cik fadh said...

ros : haaa raya ttp raya..kiki

kak aty : thanx kak..nnt nk cilok skit2 idea wedding akk..ngeee

kak myrah : thanx..meh tukar2 checklist ! hihi

cahayaMata said...

biar jasad jauh...tapi tali persahabatan tu kekal sampai bila2...

terima kasih kawan!
terima kasih sahabat :)