Pages

09 August 2012

Iftar di Grand Continental Hotel Melaka


huhhhh lega jugak akhirnya dapat settlekan kemas2 bilik bos..atas meja cik fadh pown da clean n clear d fail2 meeting yang menyemakkan..smpai ade mase td cik fadh hentak2 kaki pening pale tgok meja berserabut..smpai mcm tu sekali tension mengemaskan..haaaa now da lega..lemari dalam bilik bos pown da dialihkan ke tmpt yg bersesuaian dan nampak bos puas hati sbb die kata "haa boleh pown ubah" smbil senyum melerettt..nak je cik fadh jwb "berkecapuihhh bos oiiii, nasib bek ade abg raja gagah perkasa" +__+' (ekcelli da siap2 kemas ni td baru rase pinggang ni len mcm, mgkin angkat file berat2 kot..hope xde effect yg merbahaya)

eh tujuan td nk update pasal iftar..ke lain plak pgnyer kan..bukan ape, nk mengadu je ngan korang..huk huk penat ni, dahagaaa..

ok jom pg ke tajuk..ekcelli berbuka puasa ni mggu lepas lgi..berturut belanja membelanja..i mean on tuesday, cik fadh belanja abg long n kaklong JM mkn ikan bakar dkt crystal bay, then esok tu kaklong lak da booking awal2 ramadhan lg tuk belanja makan kt grand continental..since pasal makan ikan bakar da penah update dkt entry sebelom ni, so same je la tu lebey kurang menu die..so kiter share pasal iftar di Grand Continental plak eh..

ok kt Grand Continental ni, kafe die a little bit small maybe dan xbole nk menampung jumlah org nk berbuka kt sini..so dorang bt dkt rooftop die tgkat 10 smbil menghirup angin sepoi2 bahasa ditepian kolam renang..feeling jgk la walaupun kolam renang die kecikkkkk je..hihi..







kalo mkn kt hotel mcm ni la kan..bnyak pilihan so men bedal je amik selagi xpenuh meja org kata..meja bole duduk 10 org, tp kami b'4 punya makanan je da makan space 3/4 daripada meja tu..sian org yg lg 6 org tu...kaka..bile da buka, ermmm haremmmmm nk clear sumernyer..sbb ade certain mknan esp. dessert die mmg xmemuaskan hati..kuih muih die sorry to say tp mmg out..kuih talam, rupa talam tp rase kemain koghehhh...ish ish..kuih kaswi, puding custard..adoiii lemahhh lutot bile rase..mcm mane dorg bole hire makanan rase mcm tu..ishhh sayang betol sbb mknan lain da ok da rase die..sumer bole tahan la sedap..ade kambing panggang pown not bad tp still blom bley kalahkan rase kambing panggang kt seri malaysia..ekekeke..

ape pown rase, sedap xsedap, still puas hati dan kenyang tersandar..terima kasih kepada along n kalong cik JM sebab tiap2 tahun belanja kami iftar..tu blom kira bukan bulan puasa..dorg mmg sgt bermurah hati membelanja perot kami 2 org ni yg mmg kuat makan..hik hik..

thanx a lot kaklong ;) comfirm dah ni lulus jd adik ipar..kikikiki (xmalu khenn)

bulan ramdhan tahun ni rasenyer makan mmg meriah sebab semedanggg je berbuka kt luar..kt situ kt sini..then misi nk diet sgt2 tu xbape nk berjaya la walaupun berjaya tolak nasi..tp same je kalo yg len ko melantak bagai nk gila, mcm mane berat nk susut kan..setakat ni maintain je dr awal puasa since trun 4kg mase bt atkins diet 2 weeks before ramadhan hari tu..dan hari ni da tggal 9 hari je lg kiter berpuasa kan..ermmm sedihnyer berat xtrun..wuaaaaaa !!!!

bile berbuka mst mcm xhengat dunia order tu order ni, beli tu beli ni..so trima la result die dgn redhooo kan..hari tu mase berbuka kt secret, xhengattt duniaaaa mkn prawn with macaroni cheese..cheseeeee kaw !!


then semalam, jalan2 kt mydin nk cari lauk nak masak..xtau beli ape akhirnyer beli NASI KUKUS sebungkus depan blok uma..da remind jgn mkn nasi die, mkn ayam je tppppppppppp sedar xsedar licin sebungkus nasi kukus tu..da mkan bru tersedar dan kesalllll sbb da terlanggar pantang yg dah hmpir 2bulan xmkn nasi...sobsss !

sedapkan hati, ini yang terakhir !!! tp hari ni mcm nk mkn ayam goreng mcD la..bole kan...



5 comments :

♥ ROS ♥ said...

amboi berseri cik fadh ni :P

cik fadh said...

haha ape yg seri tu ros ??

Ena's Palace said...

gmok la cik fadh kite ni nnt....ari² mkn meriah...make sure saiz baju raya tak bertambah!

cik fadh said...

kak ena..xmugkinnnn !!! tidakkk !

Mommy_Cha said...

hamboih makin tembam nampak bulan2 puase ni? hahahahah!