Pages

13 August 2012

persiapan raya ;)

hai uolsss..lately ni nk keje mcm da malas kan sbb mood raya dari mggu lepas lg da dtg..kt opis lagu raya, dlm kete lagu raya..mmg terhangguk2 kepala nyanyi same, kalah layan lagu rock..cik fadh pown esok maybe last keje, khamis jumaat da start cuti smpai la hujung mggu depan..lame xamik cuti pnjang..tp rase mcm nk cancel cuti hr khamis tu sbb malam rabu nk shopping last ngan cik JM kerna beliau sudah gaji...ekekekkk sanggup cancel cuti kan cik JM gaji..alaaa bukan nak paww die pown, juz nk teman die beli mane2 yg die blom sempat beli..sian gaji die lmbt, cik fadh mmg da shopping awal dah cume blom beli kueh raya je lagi..ngeee ;) tp pape esok decide balik, mgkin shopping last kt semban je kot sbb nk jmpe new partner kt semban..

so raya ni ape yg best ?? ermm rase best sbb bole raya ngan kete baru je kot..huhu mgkin akan jd panjang langkah beraya ke sana ke sinun..persiapan raya tuk diri sendiri tahun ni ala kadar je sbb ntah tatau mane silapnyer, mgkin lmbat ke hape, mata ni dah xberkenan je tgok sumer bender..hari tu sanggup trun muar semata-mata nk g K-Mart..kt situ mmg tmpt jual pelbagai baju2 tradisional ni..murah2 belaka..kalo bwk rm200 mgkin bole beli 3-4 pasang kaw ! ade jgk yg mahal2, depend on kualiti jgk..aim satu je nk cari cotton garden paisley yg tgah in skang ni..ade mmg ade, harga pown 100 lebey je, kire ok la tp DAH XDE SIZE !! hantu btol ! kebanyakan baju yg cik fadh suka mmg dah xde size..;( padan muke, shopping lmbt lgi !!! nangessssss..jmpe kt jusco kemain mahal smpai nk cecah 3rat..bukan xmampu tp mcm erkkk xberbaloii plak rase..kain same je mcm yg harga 100lebey tu..ni kes sewa tmpt mahal la ni..haha jom usha hasil rembatan..tahun ni tmbah 2 pasang je sbb hari tu abg kawen da beli baju 2 pasang sedondon 1family..yg tu pakai raya 1st ;)

kelabu taik itik tp itik punyer taik pekat lg kelabu die..haha
ok ni mmg saje beli kaler nak same ngan baju melayu cik JM ;) beads die meriahhh kan..jatuh cintaa bile tgok nak2 harga die xla cecah 2rat pown..rase berbaloi..

tudung kekonon ala-ala fareedaaahhh..ok tatau nape beli tudung ni, salu kedek jgk nk kua duit beli tudung selai smpai rm70 tp ni terbeli plak..gara2 cik JM asik kata cntik, sesuai la ape lah..erghhh rase mcm xbape nk pakai tudung ni nnt sbb cik fadh xsuke pakai tudung ade awning..kadang rase muke yg da sedia matang ni nmpak terlalu matang bile pakai tudung awning2 ni..stress !

disebabkan cari punya cari cotton corak paisley xjmpe2 akhirnya daku berserah je pade corak polka dot ni..tgah in jgk kan skang cume tu la nk paisley jgk..in x in corak tu blakang cter tp mmg minat corak2 mcm tu..kalo jmpe last shooping nnt, harga berpatutan mmg GRAB la !


ermm tu je la kot nk share sbb ni je yg penting tuk raya..blaus ke suar ke xpenting..lom penah pagi raya org pakai jeans ke hape kan..so len tu xpnting..baju ayah, tudung uwan n makngah sume da beli..tggal nk cari tuk mak dan mak mertua plak..ekekekek..kuih raya mak da remind awal2 suh tmbah2 tuk rumah..hr tu cik fadh ade beli coklat chip sebalang kecik tp tu bukan tuk bt kuih raya, tp tuk lahappp sendiri sbb rase die kemain gojes  ! rase kedekkkk je nk share ngan org..muahahahaha..

ermm duit raya dpt tukar rm1=rm100 dan rm20=rm100 je..yg len da bis stok..geramm ! xpe bg je duit lame, janji duit n nilai sma..sampul raya tahun ni nan hadooo..hadooo pown smpul raya jusco..xpe balik kg, rembat sampul raya Avon mak ! kiki..

ermm ape lg persiapan raya ?? rumah rumah rumahh ?? adoiiii balik cuti ni mmg kene gigih le ngemasss..kalo tahun lepas tema maroon tahun ni maroon cmpur oren kot..sbb hari tu wedding abg bt langsir kaler oren..cm kelinggg daa..xpe nnt kiter tgok hasil cm no yo..


selamat hari raya sumer..ampun maaf jika ade tersalah n silap kata sepanjang cik fadh menghupdateee blog..kalo ade terase ngan statement blog cik fadh itu bukan tuk anda sumer para bloggers kesayangannnn..itu tuk renungan sajaaa...hihi..

Selamat Hari Raya Aidilfitri ;)



11 comments :

MizzTina said...

wahhh, dh siap semua ye..

myrah said...

mngelip baju..hehe..selamat hari raya fadh! :)

cik fadh said...

MK :lom siap lg..huhu

cik fadh said...

selamat hari raya kak myrahh ;)

Ena's Palace said...

glemer baju raya...
"kelabu asap"
selamat ari raya fadh...blk kpg drive bebaik yer al-maklum la kete baru..coti panjang jgn mkn byk2..nnt bulat!

cik fadh said...

kak ena : kakakaka..nnt raya siap2 kan uma dan juadah pling hot..kami nk dtg serangggg !

♥ ROS ♥ said...

Cantik bju dia bermanik gitu.., luasnyer rumah cikfadh :)

cik fadh said...

ros : haha beli bole la ros, kalo bt sendiri mmg xdan la..hihi

aTy _faRed~ said...

terkenang nak memasang langsir kat umah family kat shah alam sabtu ni..adeeyyhh..tak suker ar...

cik fadh said...

kak aty : haha siap sedia !

keabadianchenta said...

umah tu ayh je yg kemas an syg..kikikiki