Pages

07 August 2012

sepi dan lesu


hai korang ! amacam poser da ade ponteng blom ? cik fadh setakat ni masih penuh dan diharapkan penuh smpai ke hujung ramadhan kalo ikut perkiraan normal 28 hari..kalo ponteng pown on the last day ramadhan kot..tp hopefully dpt penuh lar..please please please !

ermm ramadhan tahun ni adakala mcm rase ke anak-anakan dek lesu xsudah2..dek rase nk tidoo semedang..dek rase malas yang berpanjangan esp. time kerja..mmg betol2 menguji mental dan fizikal bile hari2 masuk kerja je LEMAU..suhu kt opis ni terlalu sejuk smpai rase LESU yg amat..nk ltk tgn kt mouse pown rase xmampu, nk menaip ape tah lagi..ni paksa kan jugak menaip tuk blog sbb da lame xupdate..cer menaip tuk key-in surat, mak aihhh kemain payahhhh ! 

ermm nak nak semalam, bos da suh berkemas..dlm ht kata "kemas nk raya ke ape ni"..adoiiii..mcm mengeluhh tp apakan daya, semangat masih kuat mengenangkan masih awal pagi..jadi mula la sesi punggah segala2 fail mesyuarat yg da mule nk tutup muke bos cik fadh..kiki (tipu!)..ye la, salu cik fadh akn filling fail2 tu terus kalo die xde lame, i mean kalo die g outstation la..bebas skit nk bt kerja kemas2 dlm bilik die tu memandangkan meja die lagi besar..tp lately ni die jarang g outstation, mgkin bulan puasa kan..so keje filling fail2 meeting tu agak tergendala + mood cik fadh yg sgt bermalas-malasan since ramadhan ni..da alang2 bt kod tuk file meeting baru ni, so mane2 file meeting 2-3 bulan lps yg blom ltk kod pown cik fadh btkan lar sekali..penting coding ni, sbb bos cik fadh mmg suke mntak file meeting lame2 tau..kt situ ade laporan, minit dan mcm2 kan yg die nk rujuk..so since cik fadh da bt coding last year, pencarian tu jd senang..bile bos mntak, kiter xkn amik masa yg lame tuk cari..juz semak balik coding kt excel then da tau mane file tu diamnyer..kire memudahkan keje lar..



bile file meeting makin bertambah, so space makin berkurang..cik fadh da ade kabinet baru tp xtau nk ltk mane kabinet tu sbb ruang kerja cik fadh sgt minima..so suggest kt bos nk ltk kabinet tu dlm bilik die..haaaa hamikk kau, suggest suggest kan..sekali bos kata "sy mmg nk ubah kedudukan bilik sy ni..mgkin almari ni bole alih ke sini n bla bla bla" erghhhhhh ! kene alih2 lemariii ni yg lomah mak ni..padan muke padan muke padan muke kawww ! semalam cik fadh da alihkan sebijik lemari, berkecapuih alihkan ngan dak hairol, sekali tgok mcm xseswai plak..bos balik meeting pown kata xseswai plak padehal tmpt tu die yg suggest..erghhhh -___-'..so die kate xpe hold dlu..nnt2 kendian bt..fuhhhhh lega mak nak..

tp meja still berlambak ngan file2 meeting ni..lemasss tgok la..selagi kabinet baru tu xdialihkan ke tmpt sebenar, selagi tu xley diisi file2 ni sumer sbb nnt da berat nk alihkan..semak semak semak !

hari ni badan terlalu lemah n lemau yg amat2..rase nk bawak pelita ltk dlm opis ni bagi panaskan badan ni..kadang tu smpai mintak2 nk demam sbb nk rehat kt uma punyer pasal kan..siyesss xlarat nk dtg keje lately ni..mcm org mabuk pown ade..kalo ade skit2 semangat tu pown sebab kt opis ni asik putarkan lagu raya je..skang ni asal rehat kul 1, kul 12.50 da ilang tido kt pantry..sumer puncanyer suhu dlm opis ni..xtahan dok lam opis sbb tu cari tmpt len..so salahkan suhu !

hari ni boleh balik kul 3..hari ni la satu2nye hari yg UTeM bg pelepasan balik awal tp ade syarat ! syaratnyer siapa balik kul 3, harus menghadiri iftar bersama TYT die masjid UTeM..siapa yg xhadiri iftar, kene balik kul 5..so korang rase pilihan paling bnyak dah tentulah nk balik kul 3 kan kan ? tp kiter tgok ade xmuke2 ni nnt pg iftar esp. cik fadh ?? haha tahun lepas cik fadh pg tau..tp tahun ni insyaAllah jika xde aral..heheee;)

ermm ape bende la aku bebelkan bnyak2 ni..haih mntak maaf la kalo xde perisian dalam update kali ni..just nk puaskan hati menaip dengan penuh emosi..bye !



p/s : payslip da kua, gaji esok masuk..da siap2 kira tolak bahagi..boleh shopping raya ! 2pasang kurung pown jd lar, yg pntg nk corak garden paisley..komisyen bisnes pown alhamdulillah, tp itu xboleh disentuh waima ape jd sekalipun..itu tuk hari bahagia walaupun lom nmpak bayang hari tu..haha


6 comments :

Zana Adieyza said...

wah, x leh usik eh duit bizz? ni mesti nak buat wedding of the year.. hihihi..

akk pun mengantuk jer fadh oiiii.. mata ni macam kena gam!! pasang lagu raya pun x jalan gak.. hampeh tol!

Cik Puan Rara said...

lemau? mengalah kan ibu mengandung neh.hehehe.yelah doa doa lah peyed tu lmbt kua kan.

cik fadh said...

kak zana : haha xley kak..skang kene berjimat cermat skit kalo nk kawen..kalo x nnt menggagau cri sumber len..huhu

haha kalo pasang lagu raya xjalan jgk, ape kate akk jalan ke pantry atau surau kendiann tidooo..syok !

cik fadh said...

kak rara : tu le pasal..org pregnant pown mampu tmpil segar sepanjang poser..kiki

hope peyed xdtg menjenguk bulan poser ni..hihi

msredcheesecake said...

bila sahur makan tamar atau kurma, akk amalkan, kuat sikit bdn...

cik fadh said...

msred : fadh lak sahur minom air je..mane tak lemau kan..hihi