Pages

18 September 2012

baju tunang ?

Assalamualaikum semua..

Puas hati dpt balik kampung walaupun hanya 3 hari..ayah asik tnye tarikh tarikh tarikh ! ikut plan mak 23 Disember 2012..katenyer buat hari ahad, senin bole mntak cuti tersepit sbb selasa tu krismas.. bagus jgk..tp bile pikir2 balik lagi 2 3 hari je nak new year 2013..why not 13.01.2013??? cantik kan tarikh tu ?? haaaa ade ape ngan tarikh ? xde ape pown..so xnak nyusahkan sedara mara la kan, ikut je la tarikh mak tu kot..but ape pon masih blum fixed lagi..mungkin ade perubahan tarikh cuma kalo berubah pown xkan beranjak kemane2..paling tidak selang 2 3 minggu jgk..so xley nk benti berfikir..kene terus fikir dan fikir ape perlu buat sumernyer..paling lega bile mak ayah kata bab makan sumer xyah la fikir, fikir siapkan barang2 kau je..yippiiiee ! xnak susahkan mak ayah ekcelli tp mcm da kene sorong bantal, trus "ouhhhhh trimassss daddy mummy ! love u muah muah muahhh" (xsedar)..hik hik..

so now fikirkan baju baju baju..kalo boleh nk sesimple mungkin yang boleh dipakai kalo nk pegi kenduri kendara yang len..kalo hoverrrrr nnt takot baju tu pakai sekali je pastu terperuk dlm lemariii makan taun..sayanggg..so cik fadh da usha2, mungkin Tiara Affairs boleh membantu..da deal cume blom comfirm sbb konon nk g tgok2 kt jakel kot2 ade lg murah..yg kt tiara affairs ni ok dah cuma blom rase puas hati selagi xdpt pegang kain tu sendiri sbb bole tahan mahal..aummmm ! so kene usha kedai dlu, kalo da penat usha xde, so pilihan pastilah di Tiara Affairs ;)

Konon nk buat design cenggini..

RCW - simple but nice kan ??
colour : dark purple + ocean blue lace

inspirasi tgok propaganza raya si marsha hari tu..cantik ! ni snap dr tv kt uma..live ! hihi
colour : dusty pink + ocean bluelace..


nak kain design flowy cenggini ! 

flowy halus dan rapat2 mcm ni cantik gilaaaa kan ! nakkk mcm ni sbijik sejiban please !


ermm tp orang pendek n berisi seswai x buat design macam ni ???
takot jugak..

so ni hnya angan2 dan planning cik fadh..gerakkk nyer blom lagi, gerak angan2 mak kiah je dulu ni..
tailor pown xjmpe nk anta kt mane bole bt flowy2 cenggitu..
kalo anta tailor biase kt pilah tmpt cik fadh salu bt tu, xtau la die faham ke x nk bt flowy2 cenggini..
dok melaka ni mmg lom dpt biasakan diri dgn tailor ke ape..xreti lah..
area melaka ni mane tailor yg best dan harga berpatutan ye ? mane mane ??

erh !

"semoga segala urusan kami dipermudahkan oleh-Nya"


12 comments :

Pink Lavender said...

owwhh...cantek2...=)

Ena's Palace said...

amboiii..kompem glemer cikfadh kite nanti...

cik fadh said...

nm mntak tolg akk nnt glemer kannn lagiii ! hihi

CintaZulaikha said...

semua pon santek auww...rasanya kalau cik fadh pakai yang mana2 pon jadik..:)

cik fadh said...

kak ika : haha ade2 je kak ika ni tau..xpe doakan cik fadh gojes nnt yer ;)

Cik Puan Rara said...

bli kat tiara affair eh.kwn akk tu.hehehe.jgn lupa jemput taw tunang nt.hehehe.

Mr.Y and Mrs.D said...

heh..cantek jep lah kalo ko buat kain mcm nie~
akk sdare aku tunang taun lepas die buat kain mcm ni laa..cantik gile~
tinggi die pon lebih kurang kau..
satu jep,,jangan buat labuh noh!lagipon kan ade heels!haha
baju tunang sesimple jepp weh,,bule reuse balik nanti..kan jimat ;)

cik fadh said...

sis rara : la yke..hihi..da order da kt die..;) kalo jmput dtg bawak princess tau ! hihi

cik fadh said...

mrs D : haha tengkiu babe ! aku mmg bt design mcm ni nnt..insyaAllah..next ur turn !

Mr.Y and Mrs.D said...

turn aku lmbt lagi lah kan..due taun lagi mayb..haha :)

cik fadh said...

mss D : ko merancang, tuhan yg tentukan, mybe awal thun depan la ko ni aku rase..hak hak..

keabadianchenta said...

dah dpt kaen nt bley g tmph ye dear..:-)