Pages

25 September 2012

idea hantaran ?


kita bertemu lagi di segmen berangan-angan ;) ngeeeee...name pown angan-angan kan so cube korang layankan je..mane tau angan-angan cik fadh ni bole jadi real dan bole jgk jadi panduan pade yg len2 tu..jom usha jenis/ pattern hantaran. cik fadh xmo angan2 hantaran design moden2 yg kebaboommm tu, yg letak dlm silinder la, cermin la..adoii pening pale fadh nk penuhi angan2 tu nnt..so kiter angan2 kan something yg kiter sendiri bole dan mampu bt..insyaAllah..yukk !





Design ni pilihan awal-awal lagi since decide nak tunang dlu nk create hantaran mcm ni..macam ni ! keliling bungaaaaaa je..buat bulat2, penuh bunga..syorgaaaa ! tapi bile difikir-fikir balik, sakan nauuu..nak tunang je pown..simple-simple udah ler jemahhh..hiks ! ok insyaAllah kalo kretip dan masih IN design mcm ni, bole bt tuk nikah nnt..hantaran nikah kalo over over skit xpe kan ? tp bt biase2 pown sape nk kesah, sumer tu kiter punyaaaa gak an..tp yg penting cik fadh mmg xberani nak pakai fresh flowers baik tunang baik kawen nnt..cik fadh ni perempuan yg jenis cuak dan gelabah xmenentu..salu fikir kalo fresh flower tu layuuuu acaner ??? lg satu kalo pakai fresh flower ni mst dlm 2 3 hari sebelum majlis bru create..ohhh tidak ! kalo boleh nk tgok hnataran da siap 2minggu sebelom majlis..xnak gelabah saat2 akhir ! so bek guna artificial flowers je, kene gaya tetap akan nmpak gojessss khennn...


oke jenis hantaran kt atas ni berkemungkinan akan jadi hantaran tuk tunang nnt sbb bekas mcm ni mmg ade kt uma..bekas hantaran tunang abg fadh dlu, then transfer akk fadh pakai since die tunang kelmarin..now pindah ke generasi ke-3 plak..jimat ! hihi tp ekcelli bekas ni ade kt JB, kt tunang akk cik fadh..kalo nak pakai yg ini jugak rase mcm susah plak sbb sape plak nk trun jb tu amik bekas2 ni semua..so cik fadh decide pakai bekas yg tunang die bg hantaran kt akk cik fadh hari tu..lebey kurang mcm ni cume xde la berkerawang2 mcm ni..plain biase je, korang pown mst selalu nmpak..tadaaaaa !


bekas hantaran berkaki ni lagi senang nk diaplikasikan berbanding dgn hantara dolu2 yg kene pakai tepak hantaran, then kene ade alas hantaran sumer tu kan..leceh plak..skang sume makin memudahkan, yang menyusahkan adalah pemikiran kiter nak itu nak ini..penat nak layan kehendak kan..hihi..

so idea tuk gubah ? ok cik fadh ade la g usha2 kedai2 hantaran area melaka ni sabtu hari tu..gigih tau kehulu kehilir cari kedai2 bunga..tp kalo da name otak ni xkretipppp, usha2 pown tetap xreti dan takot nk gubah sendiri..adehhhh ! kalo ikutkan hati, nahhhhh duit selepuk, tolong buatkan bla bla bla bla...then kiter tidoooo je smpai lah hari kejadian..mmg syorgaaa ! tapiiiiii demimu kandaaaaa, dinda akan usaha jugak gubah sendiri guna air tangan dindaaaaa..dinda janji ! (air tangan ? phuiiiii ) 

oke2, cik fadh decide nk try buat bunga dr crepe paper..mestu cuba, jangan malas ! janji ! kalo xjadi, xley putus asa, bt smpai jadi..bunga dari crepe paper ni bukan saje kosnyer murah, tp kegebuan bunga tu sangat teserlah..sgt comel dan memikat hati..sangat2 lah ! gigih dgn abg herul usha cara2 nk bt crepe paper ni..mcm senang ? tp nnt kiter tgok hasil dari air tangan cik fadh ea..tungguuu tau !


comel, gebu ! 


kalau crepe paper xjadi ?????? ngeeeee pilihan kedua adalah bunga span..cantik jugak tau bunga span ni..nampak mcm hiduppp je like fresh flowers tp kene pandai pilih warna la..kalo x, die akan nampak mcm bunga kaku..no no no..n mostly design hantaran2 kt atas tu bnyak yg pakai foam flowers ni..cantik je kan ;)



ermmmm hope sumer idea2 ni membantu cik fadh nanti..xde experience sgt sebelom ni sbb abg dan akk tunang sume upah cik kiah buatkan..xaci tau, ni cik kiah nk g mekah (alhamdulillah) so cik fadh xnk nyusahkan die tuk create hantaran cik fadh..lagipun cik fadh mmg awal2 dlu da nekad nk buat sendiri..nk tau sejauh mane tangan ni mampu mengubah..hik hik..

ok till then..doakan cik fadh ea..;)



segala pic hasil google..xdpt nk credit 1by1 sbb cik fadh mmg da save time usha2 sebelom ni..sori pade pemunyaaa hantaran -___-'


14 comments :

myrah said...

angan2 pon bole jadi kenyataan la fadh..akk pon nk tmpang berangan gak la bila tgk gambar2 ni..hehe

cik fadh said...

hehe..akk mst da ade idea terbaik tuk hantaran akk kan..tggal nk bt je lg..xsbr nk curik idea..hihihi

MizzTina said...

curik idea boley?? hehehe

Zana Adieyza said...

akk x pandai bab2 gubah2 ni.. masa akk dulu, semuanya kakak akk yg buat.. dia yg beli bunga, dia yang cari reben * buat semua.. ahhahah.. teruk akk ko ni kan?? akk tau dah siap then bayar berapa dia nak.. teruk sungguh..

jadinya, akk sambut baik niat cik fadh nak baut sendiri tu.. bagus tau buat dgn penuh kasih sayang.. hehehe.. cik fadh, kedai bunga utk buat hantaran kat bahau banyak & besar gak.. hehe..xpun kamu ke nilai jer..

cik fadh said...

MK : boleh je MK..ni bukan idea fadh pown..idea hasil meng'GOOGLE"..hihi

cik fadh said...

kak zana : haaahhh ! ape ni kak, xbt hantaran sendiri..(marah) kikiki...

fadh pown xreti, tp nk cube2 jgk ni..kalo xberhasil mmg lanting ke org2 yg reti..skang mmg nk usahakan dlu..doakan adikmuuuu ini..hihi

FiQa said...

semua cantik2...

hehe...dlu abang fiqa mak yang gubah sendiri. first time mak dpt menantu, hehe, baru tau mak kite kreatif jgk, hihi,,,

tapi taktau la anak dia kreatif ke tak, haha....

eh3, cik fadh da nak tunang ke???

waaaaa suka3...


:)

.ciknoey. said...

fadh..aku follow sume entry ko. kdg2 terdetik, kenape taste ko same ngn aku? haihh. haha
aritu pun bru tgk bunge crepe igt nk blaja gk sb die simple.. n berangan laa nk ltk kt hntrn.. berangan je okey!

ape2 pun.. aku suke design2 ko kat ats nie..huhu..

selambat berkreatiff! ;p

cik fadh said...

fiqa : hihi turn fiqa nnt bt sendiri tau..nk tgok hasil tangan fiqa jgk..;)

nk tunang da, lahmadulillah..doakan cik fadh dipermudahkan urus segalanyer ye ;)

cik fadh said...

cik noey : haha kiter dr dulu kan mmg taste same je..rupe pown la lebey kurang an an..

hihi follow tau, kalo ade pape tips n idea bole share2 tau tau..sayang ko !

keabadianchenta said...

hope pe yg manje hajati smuanye tecapai dear..aminnn

cik fadh said...

thanx dear ;) syg nak abg pown bt guna air tangan abg..kiki

orked violet said...

biLe Engagement date??

BIE said...

Cik Bie dah follow cik fadh :))

keep in touch ya :))