Pages

12 September 2012

kahwin terus ?


Entry minta pendapat..ekcelli tadi ade kawan tegur dkt fb mintak link2 doorgift yang cik fadh tau..so ade lar fadh bagi mane yang fadh tau..then tnye die nk kawen ke, n yuppp die nak kawen..wahhhh eksaited dengar sbb tatau plak die da tunang ke ape..rupenya die bt sekali harung..xperlu tunang2..kahwin je trus..save budget gak an kalo kawen je trus..

so cik fadh plak terpikir2 balik ni..why not kahwin terus ? berkawan dah lame, nk tempoh masa berkenal-kenal ape lg kan ?? rasenye mcm lagi bnyak kebaikan yg pasangan akan peroleh kalo diperceparkan perkahwinan daripada melengah2 kan lagi..bkn mksd fadh org bertunang ni melengah2kan masa, bukan...tapi ini pandangan mengikut kondisi (pengaruh nada cinta) cik fadh dan pasangan..ececehhh..kami ni da dekat, salu plak keluar bersama memandangkan urusan bisnes yang kadang2 xkire waktu..pokoknyer mmg selalu keluar bersamalah, dating dah kurang tp keluar sbb urusan bisnes..tu je..

so boleh ke kawen terus ? haha..bukan fadh nak kawen terus ni der cuma saje nk tau pro n kontranyer..acaner ?




nak cari lelaki sejati untuk jadi penawar tapi nak yang halal..;)


12 comments :

teratak hati said...

Blh je nk kawen trus fadh..cume tunang tu kn adat..

CintaZulaikha said...

kalau dah salu sgt kuar cenggitu, elok kawen jek. kita nih mmg la dok pk pasal bisnes, tapi mata org tak pnh pikir g2...kata kita nih gatai lah, apalah..

jd sila kawen, bersederhana dan jgn lupa jemput..hehhe

cik fadh said...

haha terima kasih kakak2 sekalian atas nasht itu..tu la fadh fikir kata2 org yg xfhm situasi kiter mcm mane kan..insyaAllah perkara ni akn dbawa berbincang tp sumer tu perlukan masa jgk dan kesediaan kiter nk tempuh alam rumah tanggakan..doakan yang terbaik utk kami..

♥ Elin ♥ said...

boleh jugak terus kawin...kurang sikit perbelanjaan...
;p

nih akak ada kasi link blh refer
:)

http://lhakim-suarahati.blogspot.com/2010/05/merisikbertunangperlu-ke.html

.ciknoey. said...

kawen terus! kalau aku la.. nk tunang pun bole tp toksah lelame fadh..

hehe.. tumpang hepy tgk ko ~

keabadianchenta said...

suka soalan yg kt ats tu....

hati pmpn mmg halus utk tafsir an...
n
hati lelaki halus utk di mergertikn..

xsemua pmpn dpt mgerti apa yg blaku
dn xsmua lelaki dpt mtfsir hati seowg pmpn yg telalu halus n sensitif utk ni mgertikn..

lelaki sejati adalah lelaki yg sntiasa bsma dlm suka dn duka n juga ke egoaanye hilang ble bsama si pecinta...

n juga pmpn...
pmpn yg bek harus memahami hati seowg lelaki..lelaki xkn bg thu apa yg die rase tp dari hati si pecinta eanye dpt di mergertikan...


rase dah tepesong jaoh ni an soalan n jwpn..kikiki

cik fadh said...

sis elin : thanx kak..nnt fadh usha link akk tu ;)

cik fadh said...

cik noey : thanx nur..hope ko ade majlis aku nt..ekekeee

cik fadh said...

chenta : abg ni kan suka menyimpang dari tajuk asal...ntah mane point ntah yg boleh buat abg bercakap pnjang ni..langsung xkene dgn point syg kt entry ni..eeeeeeeee gerammm !!! dush dush dush !

aTy _faRed~ said...

yeah..ape salah nyer kawen terus kalau semua persediaan dah dibuat kan..:) tak ade ape nak dirisaukan..lepas kawen ley terus sambung bercinta..

cik fadh said...

kak aty : hehe,,suka suka !

Anonymous said...

jom kite kawin..:)