Pages

01 September 2012

merdeka di hati kami ;)

Ececehhh ayat sket punyer berbungaaaa...knon menghayati lah kan...menghayati la ni create entry kemerdekaan ni..Alhamdulillah Malaysia kini aman tenteram dan dah pown menyambut kemerdekaan hampir setengah abad..betol x abad ?? 55 tahun tu dah setengah abad la kan..mase arwah atok ade dulu, nk merdeka je, die akan bukak kisah susah payah die hidup zaman dijajah dlu..so skit2 terasa jugak la penderitaan mereka zaman dulu so xde la amik senang je fikirkan hari merdeka ni..riang2 jgk, jgn lupe sedekahkan Al-Fatihah tuk mereka yg dah terkorban demi menpertahankan tanah air kita dulu..tiada mereka siapalah kita sekarang kan ??

tuk raikan kemerdekaan ni, kongsi2 semangat merdeka dengan rakyat jelata di melaka tempat tumpah keringatku..tmpt tumpah darah kek kolo pilah, melako tmpat tumpah keringat sobab kojo kek sini,.ekau faham x ? hehe..so sambutan kt melaka ni maybe ade kt 2 3 tmpt, tp kiter ikut kt mane menteri melaka laungkan merdeka la kan,,die melaung kek dataran pahlwan..so ke sana la cik fadh dibimbing oleh cik JM yg beriyer ajak sobab nk tgok bungo api...MERDEKA !!!

sampai ke telingooo snyum tgok ali rustam..ekeke

 suasana sekitar sgt bising..maun pekak telinga bunyi trompet anak2 muda skang nih..

motip ? nak kate, this bottle sgt setia disisi walau di mane punggg cik fadh berade..ngeee ;))

again..menunggu detik2 12 mlm lg beberape minit..time ni ali rustam da melaung2 dah ni..haha

 kebabommmmmm ! MERDEKAAAA !

kebabOOOMMMM lagi hampir 10 minit..meriahhh !


maka puaslah hati kami berdua tgk bunga api..selebar senyuman cik fadh, lebar lgi senyuman dak JM cuma xamik je gambau die..da sudah tu, balikkkkk !

alhadulillah berada di Malaysia yang aman damai ni..syukur sgt2..semoga kiter semua sentiasa berada dalam keadaan aman smpai bile2 dan sentiasa merdekakan hati merdekakan jiwa !

MERDEKAA !




6 comments :

FiQa said...

ececcee. semangat p tgk ye...

salam kemerdekaan cik fadh, lame tak update ye...

nape ckit sgt gambonye???

tak puas den nak nengok... :)

KorN said...

merdeka dengaan ehem2 ye cik fadh.. huhuhu.. sweet gitu

cik fadh said...

fiqa : haha mood agk ke laut skit, tu jarang update..

ihs bnyak dah tu gmbrnyer fiqa, kang bnyak sgt montahhh tgok kang..ngeee;)

cik fadh said...

korn : ekekekeke always !

Zana Adieyza said...

anak dara dating malam2 eh.. bgtau ayah eh... hihihihi...

cik fadh said...

kak zana : hihi da bis tgok bunga api tu kitorg balik la kak..ngeee