Pages

27 September 2012

percubaan diy crepe paper ;)

woohhhhh lately ni semangat nk men D.I.Y tu berkobar2 walaupun majlisnyer lambat lagi..2bulan lebih tu lame lagi ea ? lame la kot..xpe kiter sedia awl2 supaya xkilang kabutttt nnt..ekcelli xde la eksaited sgt, cik fadh hanya rajin meng"google" bende2 diy ni je tp abg opis fadh si dak herul tu kemain eksaited nk tolong diy itu ini..cik fadh ni plak selesa je ngan die sbb otak die kretippp la jgk dan mmg wedding plannerrrr sgttt...kiki

da lame cik fadh google diy crepe paper ni (rujuk idea hantaran), mcm2 blog yg tunjukkan tutorial, tp cik fadh ttp xpuas hati..ade je persoalan dlm benak fikiran ni mcm mane nk bt ukuran sumer..dkt 2minggu jgak asik google bnde same je smpai dak herul marah.."ko ni xpaham2 lagi ke cara nk bt ha perempuannnn??" lembap btol ! sobsss...then die sanggup pakai A4 paper tu tunjukkan contoh..tp hasil die mstlah xcntik sbb keras kejungggg je bunga tu jadinyer..still xpuas hati..then smlm die suh cik fadh g beli crepe paper...kene beli ! maka hamba yang menurut perintah gigih la mencari crepe paper..

nk tgok hasil kami bru 1jam yang lalu ?? opssss bt kt opis, bos meeting..hik hik..alaa bukan bt 100 kuntum pown..juz nk try2 je dlu..gamba step by step xsnap sbb masih xyakin dgn kemampuan diri..tp hasilnyer ade gambar of course lah !!! 

model crepe paper : dara dan mak dara..camwhoringgg gilak !

kaki mak dara tuuuuuu ! ish !

 bile dah pandai buat crepe paper flower ni, 
plan nk diy handbouquet sendirik
plan nk diy bunga tuk org penanggah
plan nak ................

over kan ?? haha..


hasil tangan dak herul..die ni mmg tangan perempuannnn sangat tau...cantik gabungan tisu putih n crepe paper tu..perempuannnnnnn tau U ni ! hiks..

nak tgok dak herul ?

die jual mahal org nk amik gamba die..mahal uolssss !
nnt2 i paparazzi die k..

xsabar nk tunjuk kt my moms betapa bende2 DIY ni mampu menjimatkan duit..
bukanlah kiter ni kedekut, tp skang mmg da jd trend men DIY sendiri selagi mampu..lagi pun hasil die cantik dan salu mendapat perhatian tetamu..bole jadikan kiter org yg besederhana shj..;)
cik fadh kira2 td total tuk sekuntum bunga hanya RM0.21sen..
kalo buat 100 kuntum ? bru RM21 henggetttt ! murah murah..
nk suh mak ayah bt sambil duduk minum petang di laman rumah pown pasti dorang mampu sbb senang sangat ! hihi



hari ni balik kampung ! 



note : buat pengetahuan semua, sy sudi menerima sebarang jenis tempahan :) kakakakaka sgt hover ! i tipu..i lom sanggup lagi..


11 comments :

maszmadi said...

pernah jugak buat dulu, siap kaler kan hujung paper tu ngan pen highliner kaler2 biar nampak ada 2 tone kaler,buat 2 kuntum pehtu stop, coz malas..... haha

cik fadh said...

yke..hihi nnt boleh try yg mcm tu jugak..fadh da addict tetibe bt bnde ni..;)

keabadianchenta said...

ok lah tu dear akhrnye dpt bt gak an syg...tahniah dear...manje mmg terbek :-)

keabadianchenta said...

ok lah tu dear akhrnye dpt bt gak an syg...tahniah dear...manje mmg terbek :-)

CintaZulaikha said...

pandainya, kalau dpt ke tangan ni lah, tak taulah jd apa...tp ada gak keinginan nak buat..hehhe

orked violet said...

Dear, Sya tried byk kaLi tp xjadik.why??why?? sadisss nye.. =(

BTW, Sya br foLLow blog kamu.free visit/foLLow bLk ye~
sya-orked.blogspot.com

BIE said...

Good luck.! moga semua perancangan berjalan lancar. Amin. :)

cik fadh said...

chenta : sayang abg kan..hihi

kak ika : hihi alaaa senang je kak..mst akk pown boleh bt..

cik fadh said...

orked : la yke..ermm nt senang2 fadh bt tutorial ea..thanx beiang my follower, i'll be ur follower too ;)

cik fadh said...

bie : thanx dear ;)

zaza said...

hai.. already follow you dear :-)