Pages

29 October 2012

pindah rumah atas tanah ;)


Assalamualaikum blogger-bloggers sekalian..lamenyer menyepi, rase mcm merajuk trus pown ade..masalah  loading blogspot ni akan berterusan agknyer..dan cik fadh pown msh blom mencari inistiatif lain, tp ade kesempatan, cik fadh salu jengah blog2 kalian sumer ;) hari dah makin dekat, lagi bnyak perkara nk difikirkan..kadang dalam kiter sibuk memikirkan perkara lain, hati ni disakiti dengan sikap org sekeliling kita..baik buruk kiter org tegur kita terima, tp baik buruk org yg kita berkecil hati, xsampai pula hati ni nk berkata-kata jauh sekali nak keruhkan semuanya..jadi REDHA adalah jalan terbaik ;)

ermm cik fadh tgah sibuk2 nk pindah rumah ni..da dekat 2 tahun dok menyewa rumah pangsapuri kt TTU tu,  environment da semakin melemaskan la..kebajikan dah xterjaga, org buang sampah merata-rata, BUSUK ! lampu kaki lima xde, gelap semedang, bile balik mlm, nak naik rumah pown rase ade yg memerhati..sekeliling sumer stranger, jiran tetangga pown xpernah kenal sepanjang 2 tahun duduk kt situ, dah adat dok uma flat mcm tu, masing2 bt hal sndiri je..lagi satu sian kan kt dak boboy tu berhujan berpanas, rase sedih plak tgok makin kusammmm je..dulu bontot pendek tu berjemur berpanas kesian jgk tp xrase sedihnyer mcm mane sedihnyer tgok dak boboy berjemur berhujan..kalo dok uma bawah, dok kt luar pagar pown still nmpak, masih boleh sarungkan baju ke ape kalo xpt masok parking kan..kalo panas rajin la g teduhkn kt mane2..umah tggi, situ parking, situ la diamnyer smpai esok ke lusa ke..nk alihkan mmg mls nk trun nokk oii..

semoga segala urusan berjalan lancar..rumah baru ni dekat area pekan durian tunggal..da 2 3x jugak la pg tgok, tuan umah sgt baik dan pembersih orangnyer..ramah kemain smpai tatau nk selit tang mane kalo bercakap..jirang tetangga pown ramai staf tmpt kerja yg dikenali, jadi senang susah bole la mntk tolg ke ape kan..ade komuniti sendiri, sepakat..ermmm da beramah mesra dah sbb tuan rumah yg kenal2 kan..hiiiii xsabar nk pindahhhh...masuk bulan 12 ni, jadi masih ade sebulan tuk selesaikan ape yg ptot..preparation tunang still on cuma on biase2 je lg..blom tahap disasterrr ! hiiiii..




ok kan ??

insyaAllah kami akan berpindah awal bulan 12..semoga segalanyer berjalan lancar, dan masing2 dpt mulakan  kehidupan yang lebih bujang dan start kumpul harta sendiri sbb umah kitorg dok skang ni tu fully furnish, so masing2 dlu masuk uma xde la beli harta pape sgt lg..ni pindah masuk rumah kosong, ha hamikkkkkk..money money money !!! tp xpe, tuk mase depan yang gemilang..yeahhhh ;)




9 comments :

CintaZulaikha said...

paham sgt masalah cik fadh tu. akak ni asal duk umah flat jugak. enviroment mmg sgt sadis..sb tu bila dpt beli umah bawak kat N9, rasa seronok sgt, walaupun nak duduknya, lambat lagi...yg penting, dah prepare.

nisa said...

wah bestnya dah nak masuk rumah baru...

orked violet said...

hehe.nk msk umah br mmg excited.sya duLu pon cm2.hehehe

♥ ROS ♥ said...

Bestnyer duk bawah.. Ros duk kondo ni cuak skit..hahhah

myrah said...

bestlaaa..akk duk kuarters ni pon tingkat 9 ha..tapi nsb baik parking kat basement..hehe

cik fadh said...

kak ika : beli rumah kt n9 kt mane kak ?? hihi fadh kn org nogori..

k.nisa : xsabar..hihi

cik fadh said...

kak myrah : kalo kat basement xpe kak..ade gak atap tuk kete akk..hihi

Zuraidah Butang said...

semoga selamat pindah..hehe..sy pun tak ske duk uma pansapuri...nak kene atas tanah jgk..:)
i folo u k..:P

cik fadh said...

sis zuraidah : hihi thanx dear being my follower..i will follow u back ;)