Pages

15 November 2012

bt majlis ikut kata hati bukan ikut nafsu..


Lately ni kepala agak berserabut memikirkan persiapan tunang ni..yer ini hanya tunang, tp kalau semua nk bt by hand means diy kan, bnyak bnde kiter nk fokus..mane boleh semua bnde nk bt 1 week b4..nk berteraburrr gigi dibuatnyer nnt..kenape gigi?? ntah..

ermm mood sebenarnyer trun naik trun naik je ni..kadang kala xde mood, kadangkala mcm ntah dr mana mood a.k.a semangat tu dtg..haih ! paling xde mood adelah bab hntaran..cik fadh xkretip..siyesss ! mmg ade jugak yg anta ke cik kiah sumer barang2 hantaran yg dah dibeli tu nnt..mmg percaya bnde tu akan jadi last minit nnt cuma mak pesan "buat dengan yakin, mst cantik" erghhhhhhhhhhhh stresss... rase xmampu nk jdkan hantaran tu sweet..hewhewhew..nk sweet je kannnnnnn..mane mampu..hihi..tgok bawah ni, kosonggg je..mane sweet !



ermm nk diy mini dais sendiri pown kadang kala ade rase takot..tp ayah bg semangat dlm diam..ayah nk tolong bt kan pentas kecik tuk cik fadh..tu semangat la tu die cube tiupkan..ermm then tibe2 sis photog nnt nk bg pinjamkan kain backdrop pulak..lg bertiup semangat nk diy sndiri..baek tau photog cik fadh ni..ermm bantal ottoman smpai laaa ni masih mencari..nk sewa ?? ermm kalo dah xjmpa sgt nnt bru sewa..selagi ade mase nk nk cari jugak..nk beli 2bijik, nnt nikah senang..n bole jgk bt sewa kt org..itu motip sebenarnyer khennn..hihi..last week g KK home deco, cari bunga n suh mamat vietnam kesayangan dinda tu gubah jdi bulat mcm ni...comel !! ni tuk mini pelamin ;)


ermm doorgift ? oke cik fadh sediakan 100 je doorgift..bajet? haha lantak pi lah org nak kata ape..zaman dulu xde pown nk bg2 menatang ni sume..ikut sgt trend, kita jgk yg meraban nk pikirkan..so kite bg pade org2 bace doa, kwn2 terapat n sedara mara je la..tu pown kalo cukop..kalo xcukop, cikfadh da sediakan door gift paling bermakna iaitu nasi dan lauk2 kampung yg sangat lazat...kate nk bt majlis tunang je, so xyah la nk bergoody goody bag bagai..heheh ! nnt kawen, baru cik fadh sediakan 1000++pax..kiki..

ermm ape lagi nk pikir??? hari tu beli kain tuk tempah baju tunang sekali kain dengan veil..then hntr kt tailor, kain tu cukop tuk bt baju sepasang je..tuk veil xcukop..kene beli lg 1m stengah lg tuk bt veil..erghh ! mane nk cari chiffon pink belacan tu..tgok kt nagoya nan hadooo..smlm jalan kamdar pown nan hadooo..iras2 kaler ade lerr tp ttp akn nmpak bezanyer nnt..ermmm esok nk try tgok kt jakel plak..hopefully ade la warna same..kalo x, beli chiffon putih dan tenyehkan belacan..melaka bnyak belacan kan..ade berannnn???

cik fadh faham ape itu rase eksaited tuk bt preparation tunang n kawen n so onn lah...tp cikfadh ni jenis eksaited pade awal2 je, then mood trun naik trun naik..pleaseee mood, jgn mcm ni..siannnn empunya badan nnt...;(


semoga segala urusan kami dipermudahkan olehNYA..aaminnnn...


13 comments :

MizzTina said...

bila majlis??

TiranaAduka said...

salam.....
agaknya ada jemputan untuk para blogers tak..?






♥ Elin ♥ said...

kg menghitung hari lah ye :)

cik fadh said...

MK : ermm lg sebulan dr skang..hihi

TiranaAduka : insyaAllah majlis kawen nnt mst jmput bloggers..hihi

cik fadh said...

sis elin : menghitung jgak la kirenyer..hihi

CintaZulaikha said...

tak sabor nih nak tgu gambo majlis..heheh

cik fadh said...

hehe bt biase2 je kak..nothing special..;)

missGogreen said...

hi cik fadh baru follow hampa :) salam perkenalan sng2 jenguk la blog kami.
http://cikgogreen.blogspot.com
majlis bertunang kami pun bln dpn jgk,tp rsnya cik fadh punya prepairation lg hebat dari kami (T.T)

Madam Lala said...

palingggg suka bunga yg beli kt KK yg bulat tu..
cntik combination dia

cik fadh said...

missgofreen : thanx dear..yes i woll follow u back !
nk tunang bulan dpn jgk ye? hihi same..preparation hebat ? ish xde maknanyer..ni pown mood agak ke laut skang..hihi

cik fadh said...

madam : thanx madam..i love it too !

Zana Adieyza said...

dear, utk persiapan tunang & kahwin plz jangan stress.. sebab nnti nmpk stress tu hingga ke muka.. percayalah yg cik fadh akan rindu zaman utk persiapan tunang & kahwin bila dah kahwin nnti..

kalau kita buat dgn happy, insyaAllah semuanya akan berjalan lancar.. xmo stress, xmo fikir pasal kata2 orang lain.. just fokus dgn persiapan dan buat dgn hati yg sangat2 happy ok!!

cik fadh said...

kak zana : alamak yke...huhhhh so kene chill je la ni kan..ako janji pasni chill je..everything will be ok..yg penting kiter doa semoga segalanyer berjalan lancar..thanx kakak sayang..i'm really appreciate it;)