Pages

19 November 2012

entry lame : usha barang di IKEA


Lapuk dah cerita ni..tp nak jugak cter sbb cik fadh xde topik nk diceritakan..godek2 phone tgok ade gmbar mase g IKEA nak cari barang2 skit tuk diy mini pelamin nnt..ermm ekcelli on that day plan nk g Nilai je..tp tau la cik fadh ni, dalam diam diam dah plan sendiri, kuar je tol senawang nnt i nk bersuara gedik..

cik fadh : abanggg ooo abanggggg..(mata kelip-kelip)
cik JM : ye syg..
cik fadh : ni kiter nk g Nilai ea ?? Nilai JEee ea??
cik JM : ye la, bis nk kemane plak..(pndang cik fadh dgn tepi mata je..mcm boleh bau dah)
cik fadh : heeeeee..awal lg ni..why not kite nek atas skit ! ermm sayang nk cari vase la..ermm ermmm
cik JM : nk cari kt mane syg??
cik fadh : IKEA !!!! (eksaitedeksaited) smlm kan syg tgok websites die kan, ade vase yg syg nak tu..so nk g tgok la kot2 seswai tuk decorate pelamin tunang nnt..cantik cantik tau syg..mmg nk kene tgok jugak depan2 mata baru puas hati..boleh boleh ?? kalo ade mmg COMFIRM beli..ermmm dpt kek daim pun sedapnyerrr sayangggg...syg belanja nak?
cik JM : ishhh die ni ade je plan die...(senyum kambing) tp abg mane igt jalan syg..
cik fadh : abg memang..jalan k.l mmg failed semedangg..da 2 3x g ikea pown xtau jalan lg..erghhhh..tp dun worry babe ! ape guna phone gabak2 ni..kite guna GPS (laa tu jugak search jalan padehal tol seremban pown xlepas..gigih nok !)
cik JM : geleng2 kepala smbil senyum meleret............
(yes yes ! geleng bukan xstuju tp mcm da faham cikfadh suka mengulauuu)

cik JM ni mmg best, ajak je kemane2 mmg xpernah mengecewakan !! (mengeletisss) eee rase nk cubit2 pipi seghonok..tp salu sound die ragam sebelum n selepas kawen :

"abg ni blom kawen ajak kemane je OK OK, tadehal..nnt da kawen, jgn BUAT2 ALASAN ea..cubit2 nnt"

da tau kicikkk, dok belakang..haishh


berangannn..

ni bukan berangan lg dah, tp jakunnnn..hahaha

sambil masak sambil tgok resipi..

ermm tp xreti masak jugak lah..! jom g tmpt len..


ha tu diaaa vase2 decoration..yg ni la cik fadh nk cari..

next !

ermm nyummyyy ! oke cik fadh ade dengar2 desas desus mengatakan meatball ikea non halal..oke cuak jugak sbb b4 ni da mkn bnyak kali jgk kan tp cik fadh google2 then jmpe satu statement

"meatballs IKEA dikeluarkan oleh MACFOOD SERVICES (M) SDB BHD, jika dirujuk menggunakan nama syarikat tersebut di laman Halal Jakim, produk tersebut adalah halal dan sah laku sijil sehingga 31.03.2013"

cuma satu je silapnyer foodcourt ikea n, diorag xmintak pengesahan sijil halal dr JAKIM..sbb tu semua org ragu2 nk makan kt foodcourt ikea ni..insyaAllah hope perkara ini tidak akan mengelirukan mane2 pihak lg terutamanya orang islam ;)

ermm ape hasil rembatan kt IKEA ni?? oke gmbar xamik..tp cik fadh igt beli vase 2bijik, beli tisu ikea warna merah n putih (bt crepe paper) beli pan masak, beli kuali sudip beli jadahhh harammm la lg tp yg small2 item je la..tu je..yg lebihnyer puas hati je da tgok depan2 vase tu..ermm mahal gak..so beli vase size kecik je..


mampu sengihhhh je ngan cik JM bile akhirnye beli vase besar idaman kalbu tu kt Nilai jugak..haha
gmbr beli2 brg2 kt nilai mmg xde..tmpt xnice nk amik gmbr cm kt ikea ni..hahahaha (masihlupadiri)




10 comments :

e k i n ♥ y u s r i said...

bile nak tunang nie fadh?

cik fadh said...

k.ekin : hiiii insyaAllah bulan depan..

♥ Elin ♥ said...

kalau pergi sini mmg pitam! mcm2 nak beli tau..

Zuraidah Butang said...

dah lame tak pg ikea..hehhe..beshnye..nak pg beli barang rumah jgk kat ikea..hehe

cik fadh said...

kak elin : hihi tu la..bawak ongkosnya sajeee..mst syok shopping !

cik fadh said...

sis zuraidah : hehe jom2 !

orked violet said...

hahaha.sLambe je kamu posing kt cni ek

Sya kaLaw g ikea, nak amik pics pon segan.kdg2 Leh skt ati! sebab ade je yg nk usya peLek cm nak syuhh2 kite. huhu.mmg La kite yg xkawen Lg nih kLW g ikea beLi brg cenonet jek,ps2 meramaikan umat kat foodcourt tu, tp stiLL we are customers kan..huhu

tp pics sume comeL2. kamu sgt comeL La.hehehe

cik fadh said...

orked : haha cik fadh ni mane reti malu..mmg kamera sntiasa on je kalo g tmpt2 cantik cm ni..n cik JM jd magsa photog nyer..

tq dear ;) awk pown cantik, manisss je;)

Zana Adieyza said...

comel la gmbr last tu... comel sungguh adik akk ni tau..

hope semua persiapan berjalan lancar yer dear.. xmo stress ok!!

banyakkan senyum dan banyakkan berdoa agar apa yg dirancang berjalan lancar..

cik fadh said...

kak zana : thank kakak sayang..siyesss mood nk jmpe akk sgt membuak2 tau tp tatau bilenyer dpt jmpe kan..;(

insyaAllah kak..semoga segalanya berjalan lancar..aaminnn ;)