Pages

07 November 2012

Majlis Pertunangan di Kuala Muda Kedah


Entry ni da lamer bertaip kt draft cume xpost je rentetan blog problem kelmarin..so awal oktober kelmarin,  almost 4 days gitu cik fadh jenjalan ke utaghaaa...ape bikin ? ni ha ikut rombongan family cik JM hntar kembar die bertunang dengan orang sana..wahhh tanpa segan silunyer cik fadh follow kan..kalo xkenal mesra mmg sumpah xfollow dorang sbb fikir 4 hari mcm lame sgt..mcm mane nk tido, mcm mane nk mandi, ape style nk mkn dan ape style nk tido dlm kete nnt, kalo terbekerohhhh acaneee ? da ler bakal mak n pak mertua nek kereta same ngan kami..harusssss ko cik fadh dok tegak xde sendeng2 dah..tp kannn da katenyer terbiaseeee asal cik JM drive je, cik fadh berlagu kt sebelah, so ade pak mak mertua ke xde ke, same je gayenyer..lolappppp dengan syoknyerr ! hihi

xyah cter banyak, kiter tgok gmbar je la ea..cik fadh mcm da kekok nk cter pnjang2 ni since da lame jugak xmesra2 dgn blog ni..ade rase segan tetibe ! puiiiii...

  

Kami gerak dalam area jam 11 mlm dan smpai dkt jam 5.30 pagi + sesat sekejap jadi smpai kul 7.30 pagi..sesampai lelepak kt homestay dan tibe2 xsmpai 30minit rumah tu jadi senyap tetibe..semua mcm orang kene tembak terbongkangggg..nasib baik i dpt bilik besar, terbongkang jugak same ank buah cik JM yg xmo lolap nih..


 
pung pang pung pang lepas zuhur gerak ke majlis yang dinanti2kan..pup pap pup pap dan alhamdulillah cincin telah disarung ke jari manis kak adila..ini la adik manis aie yg jauh jauh nunnnn di sane..dalam diam je mereka bercinta...;)

wewiitttt..pemalu sungguh kak adila ni..hihi

bakal birassssss...

teman fiqa amik gmbar ngan auntie baru..fiqa xbiase ngan auntie baru sbb 1st time jmpe, ajak amik gmbr pown takot..cik fadh trik bru nk..dak kecik mmg mcm tu, kalo xbiase die takot2..dlu ngan cik fadh pown same, puas pujuk rayu mesra, tp ttp takot..tp mase g penang ni, amboiiii kami berdua mcm belangkas..makan sepingan uolsss..mandi pakai baju sumer nk kak nana (cikfadh) yg bt kan.. hihi

sepasang kembar bersama pasangan mereka..tp yg kembar tu nmpak kt yg perempuannyer kan?? haha

rumah kak adila ni adalah tempat yg terkena tsunami mase tsunami serang penang dlu..ni salah satu peninggalan tsunami..sempat ngamik gmbar kenangan ;)

 
pasangan bongsu tunggu turn ditunangkan kannnnnn...ekekeke..


balik majlis tukar baju trus shoot ke penang cari jeruk..jeruk pak ali xjmpo, jeruk mak mak ade le..tgok perangai cik fadh camwhoring bergambar..nasib pak n mak mertua kek dopan..kalo nmpak cik fadh gayo cenggitu mmg geleng kepalo..tu pown ibu asikk golakk yo tgok pangai bakal menantu ea yg agak gile ni..+___+'

tgok tu ! ibu mertua sayangggggg..hihi bukan cik fadh amik tangan ibu ltk kt pipi ea..ibu yg ltk, cik fadh cume support je..haha

 

2nd day, we all angkut kete nek ferri tuk g pulau pinang..pusing2 penang n trus tuju ke Penang Hill..cik fadh da banyak kali jugak p penang ni tp xpenah merase nek bukit bendera..skang maskin canggih ea train die..xde train yg lombappp dulu lg dah..yg bru ni kemainnn berdesupppp nek atas..

 


 
gadis gile kameraaa !

bersungguh-sungguh x dak dompot fiqa ni panjat bukit bendera?? hahaha


 
ekcelli da lost cter ni..leka upload gmbau je, tatau nk cter ape dah..so itu je la cternyer..bnyak lgi gambar tp xdan la nk ltk sumer kt sini kan..korang pown muak tgok nnt..so alhamdulillah perjalanan pergi dan balik berjalan lancar..dan tahun depan bulan oktober, insyaAllah akan kesana lagi jika ade umur..tuk wedding aie n k.adila plak..time tu cik fadh n cik JM tgah darah manis, auwww !
skang pahit lagi..


diakhiri dengan gmabar dak dompot fiqa..tgok, same mcm k.nana ! pndai bergaya depan kamera..
seppp skit !  rendu fiqa !!


12 comments :

♥ ROS ♥ said...

Ingt cikfadh dh btunang td..ekekke... Bestnyer naik feri... Ros ni nama ja duk pnang, skali dpt naik feri jakum abis..hahhaha

cik fadh said...

haha yke..cik fadh lmbt lg cik ros..kendian bru menyusul..insyaAllah..

cik mah said...

bestnyer....tahniah pada yg br bertunang....wow....keretapi br ek naik bkit bndera...lm xg...nk kn g ni...hehe

cik fadh said...

hihi..nnt cik mah jalan2 la ngan future husband nek train berdesupp tu..huhu

khadijah said...

hai baru follow cik fadh... bakal tunang cik fadh ade kembar bestnye tapi cam tak seiras la :) salam kenal free nanti ziarah my blog :)

Mr.Y and Mrs.D said...

kenapa budak tuh comel sangat!aku rasa nak cubit2 pipi diaa.geramnya!

CintaZulaikha said...

ni sambil menyelam minum air namanya nih...kikiki.

comoey gambo si kecik tuh, yg lastt sekali. pandai posing ek...:)

KorN said...

wah.. dtg penang xnak jumpa korn pon.. hehehe

siapakah gerangan budak comel yang sangat comel tu.. tolong korn picit kan pipi die ye cik fadh.. hehehe

Madam Lala said...

eee..geram betul tgk budak tembam tu... rasa nk geget2 jek pp dia...

cik fadh said...

khadijah : tq sudi follow..nnt cik fadh terjah blog awak ea ;)

cik fadh said...

dee : nnt ko bole cubit..haha

kak ika : haha pndai kan die posing !

korn : mmg lupe sgt nk rojer ! sori, next time insyaAllah kiter bole lepak same..

TiranaAduka said...

nice.....


1st Time my photo in My blog..

Thanks visit my blog..

From TiranaAduka.....: 2nd..my photo in My blog..