Pages

20 November 2012

nak life mcm Dian (Istanbul Aku Datang)


Bila imaginasi menguasi diri, yaaaaaa cik fadh teringin nk life mcm Dian : watak lisa surihani dalam filem Istanbul Aku Datang..haaaa bestnyer life die..happening n so cuteeee ! watak tu sangat2 seswai ngan Lisa Surihani..suka !


Oke last week dating kosong ngan cik JM..dating kosong means dating xde plan ape2..tuju mane nk tuju janji keluar berdua..hew! then minah gedik yg sentiasa ade perancangan sendiri nih mcm bese la..da masuk kereta je akan gunakan bahasa gedik2.."ermmmmmmmmm kite tgok Istanbul Aku Datang nak sayang..ramai kata cter tu best!"..mcm biase cik JM xpernah menolak sbb die ni kannnnnnn MEMANGGGGGG tiap kali keluar xreti plan pape..die men tuju tuju je..erghhh !

ok lupakan..

watak Dian dlm cerita ni sgt comel smpai sanggup giler pg Istanbul tuk 3 bulan semata2 nk jmpa kekasih hati yg dah 6 bulan xjmpe..okeh bnde 2 xmustahil pown kalo kiter ade DUIT kan..kalau cik fadh pown sanggupppp uolsss ! 

ape yg best ialah Dian seorang blogger!..setiap perkara yg berlaku, ape yang die rase semua die update..mcm tu jugak rutin kite sebagai blogger..hew!! aim Dian pg Istanbul semata2 nk diri die diproposed oleh azad..so everything die update tu sgt simple, padat dannn cute ! abis update tros tutup laptop cenggitu je..haha kalo laptop mak nok, bole jahanammm !

Dian punyer ekpresi muke setiap kali excited esp. time die berangan azad nk proposed die..siap ade awan2 show ekspresi muke eksaited tu comel okeeee..haha!

Then, adegan Dian berlari n kelang kabut pown sangat comelll !! ape yg die lakonkan nampak neutral dan xdibuat2..adegan takot kucing smpai terpanjat atas Harris (beto khusyairy) tu..lawak!

one more thing ! baju2 Dian dlm filem ni sumer unik, comel dan seswai dgn Lisa..sgt unik !


tapiiiii percintaan die ngan azad tu mcm ade "kotor" skit.. sbb cium pluk tu mcm da biase dorg bt mase kt Malaysia kan..siap ade adegan azad nk ciom molotttt Dian time Dian merajuk..haihhh ! tp semua kekurangan dlm filem ni tertutuppp dengan adegan2 komedi dr Dian dan Harris..err housemate Azad xley blahhh ok..bole tahan kelakar walaupun watak sampingan je..hihi..

Ending die pown puas hati..time Dian sedih, mmg nmpak die btol2 frust..bab paling best bile Harris bawak Dian jalan2 malam terakhir diorang kt sana..Dian pakai helmet burok tu pown ttp nmpak die comel..hew!

the whole story Istanbul Aku Datang ni mmg bole bg 5 Bintang !! so uols yg blom tgok, harusss tgok okeee...


next filem wajib tonton : Twilight Breaking Down Part 2..xsabar ! 



9 comments :

orked violet said...

best ker??tunang Sya dapat invitation tayangan perdana.xsure last month ker early dis month die g.siap bwk bLk hamper ngn voucher secret recipe La bagai (ade cabutan hadiah)

yg pLg best, during tayangan perdana 2Lisa Surihani tak datang! yessss!!! suke! padan muke tunang Sya!! sape soh kate Lisa Surihani cantek! hangen jekk..huhu.(OK.die mmg cantek pon kan..)

Tp die just comment kate cite 2 OK La.."best la jugak"..tp dgr comment kamu mcm sgt best!hehe.maybe sbb kite ni pompuan kot.suke watak2 cmni.aLa2 xLogic+berangan+cam cite korea puLak.hehehehe

tp Lisa surihani mmg cantek pon.. (nangesss)

Syakir Rahman said...

x tgok lg cter ni... huhuhu... mayb tgu kuar tv kot...

cik fadh said...

orked : ykeee..wahh lg best dpt tgok tayangan perdana tp sayanggnyer lisa xdtg..kalo x mst syok..(alamakk merajuk plak tunangnyer si orked ni nnt) hihi...

xpe tggu astro 1st la, bole tgok ulang2..sbb ni pown ade rase nk ulang tgok cter nih..hihi

cik fadh said...

syakir : hihi boleh je..syok tau !

fatehamohamed said...

ishh..takkk tengookk lagiiiii...bile tah dapat tgk niii..huwawawa...

MizzTina said...

xtgk lgik, so xleh nk imejin..

CintaZulaikha said...

dlm ceta nih, lisa mmg nampak sgt comey..tak tau knapa, dr pakaian ke aksesori, npk kiut sesangat kan, hehhehe

khadijah said...

Kan dah tengok, comel gile lisa kan, cam berangan kita jadi dian, blog dia pun comel gile, tp dija rs bab sedih lisa xberape pandai, tgk pn cm xfeeling sgt, ni pndngn dija :)

wisata bakti alam said...



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)