Pages

31 December 2012

Azam 2013 ;)

Assalamualaikum..

Tinggal beberapa jam lagi detik kemasukan tahun 2013..tahun baru, hari baru semua terasa baru..rata2 semua da set azam 2013 tuk diri sendiri, dah tanam dalam hati, nekad ! semoga segala azam tercapai dipenghujung 31 Disember 2013..in sya Allah...cik fadh pown wajib bt listing azam tiap tahun tuk share kt blog, so jika diberi kesempatan bole semak balik hujung tahun either tercapai ataupun tidak..

jom buat list azam 2013 ;)

1) Penghujung 2012, alhamdulillah dah jadi tunangan orang..jadi untuk 2013 persiapkan diri sama ada hujung 2013 ataupun awal 2014 untuk menjadi isteri kepada seorang lelaki..in sya Allah..

2) Jangan boros, kurangkan shopping, shopping on9 n so on la yg related ngan shopping..sikit2 bole ;)

3) Simpan duit banyak-banyak..simpan duit banyak-banyak..simpan duit banyak-banyak..kerja keras !

4) Upgrade bisnes sentiasa, semakin besar tanggungjawab skarang, jangan sekali2 abaikan..yg PENTING amanah pade tanggungjawab yg diberikan !

5) Kerja sebagai setiausaha kepada bos mst tiptop..jgn bosan ditahun ke-3 bekerja..jangan jangan ! 

Azam 2012 yg dibawa ke depan > 2013 :

6) Memilikki rumah sendiri dalam jangka masa 2 tahun dari sekarang..

7) Melancong, xyah jauh2, nek fligt ke seberang pown kira melancong dah..

8) Tak nak kurus dah, tp nk dptkan berat ideal..itu saja ;)

Kalau dilihat pada azam baru 2013, bnyak berfokuskan persediaan untuk "berkahwin"..ye dari skarang dah kene beringat dalam setiap perkara..kahwin sekali seumur hidup, kalo bole xnk nyusahkan ibu bapa..cik fadh dilahirkan didalam keluarga yg sederhana..setiap kemahuan dan kehendak, penuhi sndiri..mak ayah keje biase2 je..jadi janganlah kite sebagai anak meminta diluar kemampuan mereka..dah besar, masa untuk berbakti, bukan mase untuk bebankan mereka lagi terutama bab2 kewangan ni..mereka yang lahir dari keluarga yg punya pendapatan besar, kadang2 terlalu mudah berkata2..mereka rase susah, tp xkn same susahnyer kami yg di dalam golongan sederhana..jadi bersyukurlah kamu semua ;)


Selamat Tahun Baru..semoga sinar 2013 ni benar2 bermakna dan membahagiakn..aaminnnnn...



11 comments :

khadijah said...

banyaknye azam cik fadh.. nak jugak rumah sendiri.. :) tapi dija tak rajin listkan azam ni..hehe tapi yang kurangkan shopping tu patutnye dija kene jugak tu, tapi susah nak berjaya, nafsu shopping membuak buak

.ciknoey. said...

Amboiii pipiiiii..kehkehkeh

CintaZulaikha said...

bestnyaaaaa azam...semoga semua azam bisa dikecapi ye cik fadh :)

Teratak Hami said...

Cik fadh, terima kasih datang ke blog teratak hami. Apam polkadot tu kawan akak yang jual, pinjam gambar apam dia. Nama dia Masni.

cik fadh said...

dija : hihi same la...ni kene nekad ni, bukan xshopping lgsg tp kene kurangkan..

cik noey : tu pipi mase kelahiran ke-22..haha

cik fadh said...

kak ika : in sya Allah..tq kak ;)

teratak : ouh kite same owner apam..hihi

Zuraidah Butang said...

banyaknye azam..hehhe...sy nak ade satu azam jek thn ni..sng sket nak capai..hehe

cik fadh said...

ape azam tu zuraidah ?? hihi

Miss Nurun said...

semoga tercapai. kene rajin berusaha!!!

Ena's Palace said...

byk nye list azam ko...
moga terlaksana sepenuhnya dengan jayanye...no foward2 tau!..hahahaha

MizzTina said...

semoga azam awk tercapai...