Pages

27 December 2012

E-Day : Make-Up & Lens


Assalamualaikum semua..nk review skit sbb ramai suh review pasal cik fadh sndiri..ye la letak gmbar pelamin je, mane tuan blog yang bertunang tu kan..btol ke x bertunang ni ? ke orang len bertunang, cik fadh tumpang glemerrr? hamboiiiiiiii kemain molottttt...hihi...

meh tunjukkkkk skit tunangan kepada cik JM ni di majlis pertunangan beliauuuuu..

sah sah?? hehe..

closed up skit muke !


Besar gabak i bg trus kasi clear muke..ok x? Alhamdulillah cik fadh sgt berpuas hati dengan hasil contengan bff cik fadh ni...terima kasih gadis konfiden kotex a.k.a ain ! ko mmg berbakat..ain ni mmg MUA sambilan tau tp setakat ni die ambil majlis yg kecil2 je dlu mcm bertunang ataupun make-up untuk nikah..siapa yg berminat nk hire die, bole bgtau cik fadh..area n9 n batu pahat will be ok ;) cikgu nih...hehe

Cuma cuma cuma, bende paling paling paling slek sekali mase majlis cik fadh ni adalah CONTACT LENS yg cik fadh beli..oke cik fadh akui cik fadh xpernah pakai lens sbb mata alhamdulillah masih terang..cume hari tu mase beli lens, gatal2 cek mata then baru tau dua2 mata ni rabun 150..ptot la bile pandang tulisan jauh, kabur je..sobsss ;(

Tapi beli jugak lens, beli lens tuk pakai sehari je..means pakai buang..xnk beli sebulan ke ape sbb tau mmg xkn pakai punyer...membazir ! sedihnyer bile tibe hari nk pkai, igt kabur sekejap je, rupanyer kabur smpai ke hujung majlis..wuaaaaaa tragisssssss gile nk cantik punyer pasal..cik fadh sanggup la pakai lens rabun tu smpai hujung majlis..serius, pandangan cik fadh kabur, muke tetamu2 mmg xjelas n blur je..smpai sentap kawan cik fadh sbb cik fadh xkenal die..ini kan la orang sebelah datang, lg xkenal kecuali family2 cik JM je bole kenal bentuk tubuh dan gaya mereka..sedihhh kan ! mst tetamu yg len igt cik fadh sombong !!!! mntak maaf makcik2..;(

Nak posing depan kamera lg lah kaku rase sbb kiter xde konfiden level yg tinggi sbb muke yg da selesai make-up ni pown xnmpak jelas..so bile suh posing, rase mcm ouhhhhh sadis..kawan2 kata "ko posing je fadh, ko cantik, serius..so ko kene rase ko cantik, posing je mcm2 mane pown" ..ermm nk senyum pown xyakin..pandang kamera senyum kambing je..ok hope sumer gambar kt OP oke2..manis2 senyuman tu..harap sgt ya Allah..

Dah terpanjang plak cerite, tp xpe..cik fadh xkesal pown pasal contact lens tu..bnde dah jadikan..ape orang kata "beauty is pain" so nk cantik kene la tahan rabun tu sekejap..hehe..

Ok till then..love uol semua ;)


14 comments :

berry said...

haah kan. kalau kite tak dapat tengok rupe muke sendiri, camane nak posing ala2 gittew. mestilah berkial kial sambil tak confident kan? haihh dugaan tunang yang pertama namanye tu. hehehe lawo la bff ko mekapkan. simple je tp gojes! muahahaha

CintaZulaikha said...

aduhai, hehhehhe..tapi taperlah dik, cantik apa..tak nampak cam pelik pon bila bergaya. mungkin nampak tegang sket la, sb cik fadh kata cik fadh kekaburan mata kan, hehhe..tpi still gojess mak aihhh..hehheh

missGogreen said...

comei :)

Amieynna said...

cantik!!
tak perla kabur sikit.. asalkan cantik kan..
congratsss

fatehamohamed said...

heee...tapi cik fadh seriesly cantik..berseri3 gitu..:))

nona said...

tahniag cik fadh...comei, gojes...bj sgt cantik...nona pun cmtu tp nona xkabur, cuma rasa pedih n xselesa skit sb lens xsesuai dgn mata..lps tu 3 hari mata nona bengkak sb allergic...xpe nk cantik pnya pasal kan...

cik fadh said...

berry : kiter tgok hasilnyer nnt k..kaku ke batu ! kakaka

kak ika : hihi tq kak ;)

cik fadh said...

sis nona : tu la beauty is pain kan..lepas ni kene make sure beli contact lens yg bersesuaian dgn mata..

khadijah said...

Congrat cik fadh.. betul bile kita tak nampak mmg tak selesa.. patutnye cik fadh cube dulu hari sebelum kan..:) x pe bende dah nak jadi kan.. u tetap cantik ;) dunt worry :)

Lyaa Suriany said...

cun la cik fadhhhh.
suke baju, make up, smua cun

.ciknoey. said...

mmg seyes ko cntek!
mmg sakit memule pakai lens, lelame ok.cume kne cuci die, klu tak blur laa..ade rase cm kelabu keliling mate..

♥ ROS ♥ said...

alhamdulillah dh selamat semuanya..bestnyer sekarang ni tunang dh mcm nk kawen :P kikiki


**baru sempat blogwalking... sorry lama xjengukk..huhuhu

eddany said...

make up chantek!!! baju lawa!!

myrah said...

cantikk! :)