Pages

30 December 2012

imbas kembali azam 2012

Imbas kembali azam 2012, xbnyak pown azam, cik fadh copy paste saje disini..kenapa xbnyak ? percaya x azam yg kite buat setiap tahun tu bukan lah azam baru? tp azam tahun2 sebelum ni yg xtercapai, kite carry 4wd lg tuk azam tahun baru...itu la rutin manusia setiap tahun..hanya pndai berazam tp xrealisasikan..sebab tu azam cik fadh tiap tahun skit2 je senarainyer sbb nk make sure tercapai ;) jom cekidautttt !

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nak jugak nak jugak masuk dalam blog ! sebab nnt 30 Disember 2012 bole bt review sama ada tercapai ke x . kat luar mmg xsimpan azam ni, kt dalam kepala hotakkk non hadooo lah kan, so hanya ada dalam blog saja..meh usha skit azam cik fadh taun 2012 ni :

1 – Mengatur, merancang kehidupan sebaik-baiknya n lebih serius. Wajib la untuk setiap insan kan ?
Alhamdulillah, walaupun agak sibuk tahun ni, tp masih dpt uruskan kahidupan sebaik2nyer tuk diri sendiri dan jugak family..tibe2 tahun 2012 jadi tunangan orang!! siapa sangka..xpernah plan langsung..hehe


2 – Jangan sesekali curang dengan saving. $$$
Setakat ni mmg ade curang, sobs!! curang dgn ASB tapiii simpan kt akaun bersama cik JM..wink2..iaitu akaun KAWEN ! hihi (akaun bersama? xkesah ape org nk kata, kami ade biz bersama, jadi keuntungan juga kami  bersama)


3 – Target beli rumah tapi bukanlah dalam masa yg terdekat ini . Mungkin hujung tahun 2012 ataupun awal tahun 2013..insyaAllah…
Ermm lom ade rezeki lagi, tp jalan dah nmpak dah sebab cik fadh dah pown berstatus TETAP di dalam kerajaan..sesuatu diluar jangka..syukur ke hadrat-MU ya Allah...


4 – Menjadi orang yg lebih fleksibel tp professional . Faham x maksud cik fadh tu ?
Sentiasa cube memperbaiki diri..sekarang lebih berhati2 dengan orang sekeliling, lebih berhati2 apabila berkata-kata..xsemua orang kita bole percaya..depan manisss tp belakang, pahittt ;)


5 – Side income please ! 
ya Allah, perkara ini benar2 cik fadh tekad mase bt azam tuk 2012 dan xsangka tekad hati ni buat cik fadh rase selesa dgn kehidupan skarang iaitu kebebasan kewangan melalui biznes bersama ni..alhamdulillah...


6 – Perabot rumah come to mama sayang? *geli !
Berjaya ! pindah rumah baru dan dapat beli mcm2 perabot rumah..yes !

7 – Melancong di luar kawasan Malaysia . ayat nk skema, sila berangan lebih cik fadh !
Ermm nan hadooo lgi..plan2 tp xjd..mencikkk !


8 – Malas nk tulis azam yg last ni tp xpe la, paling tidak pown ade jugaklah azam kan dr dok tedarah xbenti2 an an..


azamnyerrr pastilah nak KURUS weayyyy ! tolong la doakan, tolonglahhh…cik fadh kalo kurus mcm Fazira Wan Chik dow !..really ! kakakakakaka...
Kurus la skit dr tahun lepas..yeayyy ! hewhewhew..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

oke done ! warna biru tu jawapan kepada azam2 2012..bnyak yg dpt dicapai dan ade jugak azam yg akan di carry 4wd kehadapan iaitu beli rumah, melancong dan nk kurus ! hihi..nk beli rumah tu bukan sekelip mata je bole dpt kan, kene fikir baik2, sbb rumah tu la yg nk jadi tmpt perlindungan kita sehingga ke usia tua, jd nk beli kene make sure puas hati..lambat skit xpe, jnji puas hati..jd mgkin 2-3tahun dr sekarang, cik fadh akan make sure cik fadh dpt beli sebijik rumah..in sya Allah...

paling2 xjangka dan xde dlm list azam tahun lepas adalah nk pakai kereta dan bertunang, xpernah terfikir langsung !..tp alhamdulillah syukur dengan limpah rahmatMu ya Allah, dimurahkan rezeki tuk upgrade hidup ke arah yg lebih baik..syukurr..beri peluang tuk diri anda berubah, responsif kepada perubahan, berani ambil risiko dlm kehidupan, something yg xdijangka pasti kita akan peroleh..yg penting positif !

dan dan dan penutup kepada 2012 ni, cik fadh lulus exam perkhidmatan ! haha..yeayyy...yg dok adu2 kt blog dlu (entry ini) exam trengkas tuk 1st time failed sbb rase diri teror sgt..berkat usaha g kursus, praktis hari2 akhirnyer berjaya..bukan setakat lulus je tp CEMERLANG hokey...yihiiiiiii !



so......






ape pulak azam 2013?? 




8 comments :

orked violet said...

whoaa..best2..tengah nak pasang azam baru gk nih! hehehe

cik fadh said...

jom pasang cpt..kawen da masuk dlm list dah ! hihi

.ciknoey. said...

Nk kurus tu pn pnh msuk dlm list aku tp x pernah jd realiti.badan mkin tmbam ade la.kahkahkah

cik fadh said...

cik noey : haha tau xpe..tu la azam tiap taun wajib carry 4wd ke tahun baru..kakaka

khadijah said...

same la cik fadh, dija tiap tahun azam nak kurus, non hado, tapi azam tahun ni biarlah kurus dan sihat dan dapat baby kot hahah

♥ ROS ♥ said...

Sonok listkan azam.. Hmm nak try la nnt..hahah

cik fadh said...

khadijah : hehe tiap tahun bawak ke depan azam nk kurus tu..haihhh !

cik fadh said...

sis ros : bt la kak..fadh wajib bt setiap tahun kt blog supaya bole tgok tercapai ke x nnt..hihi