Pages

17 December 2012

Preps : Beli Bantal Nikah


Alhamdulillah, dalam pening2 nk duduk atas ape kt mini pelamin tu nnt, usha sini usha sinun akhirnya dapat jugak beli bantal nikah ni..dalam kata mase dah singkat xsempat nk g k.l ke ape, smpai jugak k.l men selit2 mase..doa tu penting, Allah pasti permudahkan semua..in sya Allah..;)

Kebetulan cik fadh attend course tuk bisnes ahad semalam di Matrade, cik fadh dah planning tuk amik kesempatan trun k.l tu kan tuk lari sekejap ke SemuaHouse..hehe..so dalam kul 11 mcm tu, larik kejap..xjauh pown dr Matrade tu nk ke sane, jd rugi kalo xamik kesempatan tuk ke sana..

muke lari dr course..hehe #lift

ade member kata kalo nk beli bantal nikah jgn beli dekat Semua House, beli kt mall sebelah die City One Plaza..smpai City One plaza, eh ape ke bendenyer ni..sariiiiiii je penuh..hehe
rupanya banyak lg kt dalam2 tu..jalan le derr...adoiii #gayat


sesampai disana, pesanan cik fadh usha2 la harga..kalo ade 4tingkat, usha la harga semua tingkat..kiki..
mungkin anda akn untung rm30-40 kalo rajin usha..kadang2 kedai sebelah menyebelah, jual bnde yg same je tp harga beza rm30-40..xjmpe tang mane beza bantal ottoman tu..same je tp harga mark up lebih..cittt !

#modelbantalottoman..#gedikgiler


yeayyy dah dpt bantal ottoman nih ! discuss2 ngan cik JM, bayar guna duit bisnes...yesss jimat duit iuolss...
nnt adik beradik ramai lg yg bole pakai..;)



ermm kt sini rase2nyer seswai tuk bridal2 je sbb sumernyer jual barang2 tuk bt pelamin, baju pengantin aksesori bagai..sape nk diy sendiri pelamin ke ape, bole cari barang kt sini..kt semuahouse pown ade..

#mukelebarsepinggan..

pilih-pilih..

nnt cik JM bayar via debitcard..hehe..

dulu we all xbrape pandai debit2 card ni..semua cash je..tp sekali da sedap pakai debit, g mane2 beli ape2 manjang nk debit card je..bagus jgk debit ni sbb brape kiter kene bayar, itu la yg die akn tolak dr akaun kiter..kalo kiter kuarkan cash banyak2, xsafetynyer satu, then ade duit lebih skit ade je la bende len nk dibeli..
pakai debit, kami berbelanja lebih berhemah..itu pada kami la..pada korang tatau la..ngeee;)

oke jom balik ke course semula..hihi

pg City One Plaza xsmpai 40minit pown..mmg gile ku tahan nafsu ni tau..kalo dpt bg 1hari, mmg habis jelajah ni..tp sbb terikat dgn course so xpt la nk jimba sgt..

in sya Allah cik fadh igt nnt bantal ni bole disewakan kepada mane2 b2b yg berminat sekitar melaka dan negeri sembilan..harga murah2 je sbb fikir ni utk diri sendiri, kalo ade mane2 yg nak pakai bole je bg pakai dgn kadar sewaan yg rendah2 shj..

berminat, bole rojer cik fadh ;)

Alhamdulillah, tuhan permudahkan..semoga majlis kami berjalan lancar..aaminnn


30 comments :

cik mah said...

seronok ek dah dapat ape yg nak....bgus2...

Mr.Y and Mrs.D said...

yeayyy!aku boleh lah sewa kat kau lepas ni :P

Lyaa Suriany said...

WEEEEE
dah nak tunang
congrats cik fadh.

nanti nk cr bantal nikah sng la. boleh trjah kt city one plaza ni ..
thnks for sharing cik fadh
kdg kdg buntu bab cari brg brg kwen ni

orked violet said...

whoaaa...bpe RM nih??

kad debit pon bahaye jugak.boLeh maen swipe jek.kLW ade password Laen citer.skang jage card crdt/debit mcm jage duet jugak.hoho

eh, ade yg bLeh wat password kan tp cmne ntah??hohoho

cik fadh said...

cik mah : suke sgt ! hihi

Dee : bole pe de hal..dekat je pun kan..huhu

cik fadh said...

lyaa : yuppp nnt try la usha2 kt sini..bnyak pilihan...

cik fadh said...

orked : sya, debit mmg ade password mcm kiter cucuk kt ATM..mase scan die akn suh kiter masukkan no.pin atm tnpa(sorok2)..then bru bole pindah duit..kalo kad kredit je yg men swipe2..tu bahaya tu..xigt dunia nnt shopping..hehe

Zana Adieyza said...

jumpa jugak apa yg cik fadh berkenan yer.. terbaik!! sampai kena curi2 keluar time course tu!

akk mmg suka pakai debit card.. sbb fikir keselamatan.. skrg ni bahaya bawak cash banyak2..

cik fadh said...

hehe kalo da kepingin adikmu ni kak, mmg cari smpai dpt..hehe

haah kak, kitorg pown fikir safety..pgang cash bnyak2, bahaya satu, rase duit bnyak, mcm2 nk beli..hihi

khadijah said...

tak pe beli berbaloi dear bende tu boleh kitar semule tak basi kan.. mesti rase sernk gile gi kedai pengantin kan sebab mcm2 ade :)

♥ Elin ♥ said...

waaahh!! mcm meriah jer nanti nih!....

nanti bantal tuh dah pakai simpan untuk baby pulak...jd tilam baby...hihiihiih

cik fadh said...

khadijah : seronok, rambang mata..nnt kawen bole tgok2 kt sana..hihi

cik fadh said...

sis elin : hehe xde la meriah mane kak..bt simple2 je tp sbb semua nk bt sndiri tu gigih jgk mencari mcm2..

tilam baby?? hehe lame lg tu..

Anonymous said...

cik fadh awk punye bantal tu bape rm beli kat city one??

Anonymous said...

cik fadh awk beli bantau tu bape rm kat city one??

Anonymous said...

Cik fadh, awk beli bantal tue bape rm ya..nanti pm sy ya..hehehe..
asilah_ever@yahoo.com

Anonymous said...

blh pm x brape harga bantal tu awk beli? nurliyana146@yahoo.com

sha anuar said...

as salam,

nak tanya harga bantal nie berapa ye masa beli tu?
email sy aisyahsharifah@gmail.com

tQ

Anonymous said...

Blh tahu x brapa u bli bntal 2? Email I at zawahir308@gmail.com

hasnida said...

cik fadh, bleyh tahu harga bpe ye?? pm kite ek...hasnida.rani@gmail.com!! jasamu dikenang! wah gitu!!!hiii ;)

Nurulasma Zulkifly said...

terima kasih utk information...mmg dok cri bantal nie sbb bwt pelamin sndr..klu bli lg bgus, coz adk2 sy lg 8 org bole gne..
bole x pm price bantal tu? nurulasmazulkifly@gmail.com
thanks in advance.

Leana Lurffy said...

wahhh . how much ni. boleh pm harga . lealiyana@yahoo.co.uk . thank you very muchhhhhhh :)

Good Generosity said...

You beli bantal harga berapa ye? PM nadwadaud@yahoo.com thanks :)

Nina Shukri said...

boleh pm xharga bantal tu??ehehehe
biela75@yahoo.com

Dzailin Dzulkaflie said...

Salam..hai cik fadh..berapa harga u beli bantal ottoman tu ye? PM me please..thank you :)
xylenedz@gmail.com

Alisha Afiqah said...

As salam cik fadh boleh pm harga bantal otomen tu x kt st s_ariesya@yahoo.com... thanks ye

[CoRn_HeLiuS] said...

awaakkk!! sy org melaka.. nak sewa bantal tu berapa? kalau sy nak beli boleh x? please2 emel sy cornhelius123@gmail.com

tercari2 sgt bantal ni. :)

The Manila Collection said...

Cik fadh, awk beli bantal tue bape rm ya..nanti pm sy ya..hehehe..
suhailabaharin@yahoo.com

Nabila Rahim said...

Salam cik fadh,

Bantal nikah awk tu dah rupa macam pisang goreng. Hihi. Boleh sy tau berapa harga bantal awk beli tu? Boleh tak nanti email sy
sitinabilah.rahim@yahoo.com

Really appreciate your help!

Mata Yang Diredhai said...

Salam. Apa nama kedai ni? Harga satu bantal berapa? Boleh emelkan ke amaz1702@gmail.com
Atau WhatsApp ke 0139782942