Pages

05 December 2012

Prep's : Beli kain bulu-bulu n baju hantaran


Last nite, weols gigih mencari mane2 barang yang masih blom lengkap..item paling penting ialah baju kemeja hantaran dan kemeja untuk cik JM nk pakai on our e-day nnt..mule2 rase mcm nk suh pakai baju melayu je, tp takot pokcik mokcik suh nikah terus plak kangggg, dah payah plak..hehehe..so pakai bese2 je la ea cik JM eh..baju melayu tuk solemnization nnt..bru nmpak lebih ekslusifff gitewww..hewhewhew..

rumah cik fadh n cik JM da jauhhhh skit beberapa km tp jalannyer xde belok2, terussssss je..senang kan ! berangannnn pown masih mmpu smpai destinasi..hihi..lepas pickup cik JM, terus shoot ke Kamdar nk beli kain bulu2..tuk ape kain bulu2? untuk hamparan cik fadh duduk nnt diatas pentas kecil yg telah ditukang oleh ayahanda cik fadh..hihi..ayah kate die siap cat tau ! bagusnyer ayah saya, sgt2 rajin dan sgt2 membantu..terima kasih ayah !

pink ni nmpak sweet pulak..tp bukan warna ini yg dicari...

putih suci ini yang dicari..gebuuuuunyer u !
total cost : 1m untuk RM24.90
cik fadh beli 2m untuk size 5kaki x 3kaki pentas
= RM 49.80 n dpt lg 10% so = RM45 saje ;)

next ke Jusco..

xyah muke nk berkerut sgt wahai si kecikkk kuhhhh..kemain susah lg nk cari size baju !!

kenapa mesti pegang dada??? hahaha...bukan senang nk cari kemeja yg betol2 seswai ngan badan cik JM ni..die terlalu kecik n halussssss sgt, kadang2 rase wuarghhhhhh bile nk jmpe yg cocokkk di bdn abg tuuu ! lenguhhhhh berjalan da ni..sobsss ;( dan cik JM sgt2 la cerewet..kadang2 baju tu besar kt ketiak, kadang labuh kt punggung, kadang2 mcm pakai jubah pown ade walaupun itu la size paling kecik...kikikiki ! dlm bnyak2 tempat, hanya kemeja dkt F.O.S je cocok ngan die..size S kalo die pakai tu, besar, labuh sume match ngan badan die..tmpt len NOOO ! da dpt purple soft satu tuk hantaran matching dgn kain pasang cik fadh n lagi 1 nk cari pink belacan / teal colour je..adeee kt F.O.S ni tp xde size S dah..try pakai size M, menggeleberrrrrr...kikiki lawak ok tgok die sarung kemeja besar tu..


g Padini xde, g Brands Outlet pown tade..cik fadh da nek lemah longlai dah berjalan ni..ye la bukan barang kiter yg dishoppingkan..harus X eksaited..cube cari brg kite like handbag, baju, kasut ! ulang 5 6x Aeon tu pown tape2 i laratttt uolsss...hihi..

dah xlarat, rase xbernyawaaaa terus ajak balik..nk balik nk balik nk balikkkkkk..tp nk makan dlu ! ok singgah Pizza Hut jap..hehe..

muke pucat lesiiii..xbernyawaaaaaa...nyawaaa nyawaaaa ! 

pilihan hati harus meatmall carbonara ini sahaja sbb last week bru mkn pizza ngan my mum..

perlu ke nk pandang kiri kanannn lgi bile da laparrrr ?

ermmmm rase nk rembat je menu cik JM ni..sbb arghhh sedapnyer tgok..

ni dah jadi kebiasaan tuk kami bile kami melantak..kami xpandai membazirrrr..hik hik..tgok sudu cik JM bersusun, over tau die tu kalo bab2 makan ni !! eee...

calo betehhhh...gerak gempurr !


13 comments :

CintaZulaikha said...

hehheh, sweetlah cik fadh ngn cik jm..suka tau tgk pasangan sweet2 nih..:)

berry said...

fadh! ko buat aku lapar nak makan meatball cabonara pizza skg!! arghhh mengidam!!! *tibetibe*

cik fadh said...

kak ika : hihi thanx kak..hope sentiasa sweet selalu..ngeeee;)

cik fadh said...

berry : alaaaa sori babe terbuat ko terngidammm...maafkn auntie baby ! ehhh ! hewhewhew...

MizzTina said...

cntik gak kain bulu² tu..

hey, ur cik JM sama kurus je kot dgn bf akak..hehehe

berry said...

amboi awal nau lak kan. seremmmm

cik fadh said...

MK : hihi seswai la ngan akak, akk pown kecik je orgnyer..hihi..kalo fadh ni ha, keding vz kembongg...kiki

cik fadh said...

berry : eh salah ea?? hahaha

kartini marzuki said...

wah wah ..tahniah lah nak tunang dah..

eh eh. kain lembut gebu tu beli dekat manee.... macam best jeee... nak beli jugakkk !!!! selama ni cari tak penah jumpe pun dekat kedai kain seremban...bile tanye tokey kain, sume tak paham ape yang tini nak..hehe.

anyway, moga semuanya berjalan lancar ok..selamt bertunang..

ee_EE said...

Wah... egt fadh yg mane..heheheh....

ee_EE said...

Wah... egt fadh yg mane..heheheh....

Anonymous said...

Cik ada lg kain bulu putih tu?sy nk beli.wasap 0126372885

Aniza Jamil said...

Cik fad.. nak tnya... mana.yg cik fad g kdai yg ada jual kain bulu pink n putih tu.. hope dpt bntu. Student fashion.. urgent..