Pages

16 December 2012

Preps E-day : Cincin Tunang di Kg. Jawa Melaka


Assalammualaikum semua..have a nice day today..NO blues monday ! semangatttt sentiasa..why ha?? hehe..so seperti yang dirancangkan dgn cik JM, weekend hr tu bt persiapan yg mane blom cukup..yg penting beli cincin ! b4 cari cincin, g jmpa tailor nk fitting baju..overall look ok cuma still kene tinggalkan lg kt tailor sbb ade certain detail die lupe nk bt..aiseyyy ! veil pown lom siap beading..in syaa Allah esok bole pickup..

moh !

gedik jap jd model Padieka Raccolta sementara menunggu tailor bukak kedai..

fitting ! nice but dah pesan jgn bt dart dekat depan..tp ade jugak dart..ermmmmm

ok next, misi cari cincin pulak..kami xpg cari cincin kt shopping mall sbb da usha dah sebelom2 ni..agk mahal dari harga emas sebenar sbb mahal tang brand je..bndenyer same cume design cincin2 branded ni lg umpphh la mcm yg cik fadh idamkan kt HB tu..huhuuu nangesss xjmpe design mcm tu kt Kg. Jawa..jom tgok beberapa contoh pilihan cincin tunang made from Kg. Jawa..okeh kt Kg.Jawa ni harga mmg murah n lebih kurang kt kg. cik fadh jgk Kuala Pilah yg mmg terkenal dgn emas murah..hihi skang 1g rm 165..murah kan ?

 
menangkup nangkup kt cermin mencari yg berkenan di hati..nan hadoooo jugak..

 

yg 2nd tu cik fadh berkenaannn sgt2..tp cik JM kate, mane ade org tunang pakai cincin mcm tu..yes i admit xde org pakai mcm tu, tp kenape mst ikut org ????? sobs sobsss..

ermm xbnyak choice la..tp salah satu dr bentuk2 cincin diatas da buat rendu sgt nk sarungkan lg..hehe gedik kan..so mane paling lawa?? masing2 punyer pilihan kan..cik fadh berkenann kt yg TUUU je..ngeee..harga xsmpai pown 1K..;) Alhamdulillah..

angauuu dpt cincin..dlm kete asik nk tgok je..cik JM pown same angau..die kate sblom kuar uma smlm ahad tu pown smpat bukak almari nk tgok cincin semata-mata pastu senyum kambeng ! eh !!!
~

Lepas cari cincin, kami round2 lg ape yg best kt Kg. Jawa tu..nk cari kedai borong makanan2 ringan ni..2x pusing baru jmpa tp xsemenggah je kedainyer..xbnyak pilihan..so we all decide g cowboy je beli brg2 tu..sebelom tu sempat menyinggah g beli kemeja tuk cik JM pakai mase kami bertunang nnt..

hah nak pakai coat??? peningggg ke apoo?? hihi saje fitting tuk dinner awal tahun depan ;)

settle tuk hari sabtu..alhamdulillah semua urusan dipermudahkan..


how about ahad day??? 

next entry ;)


6 comments :

MizzTina said...

semuaaaaaaaaaaaaa cantik!!

cik fadh said...

hihi...a little bit stress nk pilih mane yg cocok..

Madam Lala said...

i suka cincin yg gmbr blur tu... last one pun cntikkkk....

cik fadh said...

madam : heh heh heh..cantik kan !

norsakinah1989@yahoo.com said...

salam. nak tanya, buat veil tue dekat mana ek? tempah ke? boleh pm details pada email sy. minta tlong... veil je nie yg xdpt cari lg

-✿Ayu✿- said...

salam... nan tanya baju tu u tempah kt melaka eh... boleh bg contact detail tailor x... email ye tuanayu88@gmail.com thanks in advance!