Pages

14 December 2012

Preps : kriteria cincin tunang ;)






fuhhhh cuci2 mata dulu..bercakap hal cincin ni, esok baru nk g usha ngan cik JM..ikut kriteria nk mcm dkt atas tu..subhanallah cantiknyerrrrrrrrrrrrr...cantik harga ! hehe...cantik dimata cntik jugak la duitnye..alahaiii sayang mcm xmampu milik je kamu2 ni tau..

td lunch sempat menyinggah ke Habib Jewels...auwwwww mata silau2 tau tgok design2 cincin yg gojes meletop2..try jugak la barang sebentuk dua..huhhhhhh melekatttt rase xnk tanggal dah..mmg tu lah yg cik fadh nak !! design die sebijik mcm design gmbr 2nd tuh..regeeee die 5K++..pitam !!! tp ade sale 50%..still mahallll okeh..so jgn berangan !

cik fadh bab2 cincin ni cerewet jugak tp kalo bole xnk lah bebankan pasangan kiter..cincin tunang je pown kan..nnt nk kawen bru demand skit..kikiki..ermm yupp jauh disudut hati ni, xsmpai hati nk mntak yg mahal2..walaupun cik JM da kata "abg da sepitkan duit tuk cincin rm bla bla bla"..ermm beklah, means, cik fadh jgn memandai2 mntak lebih dr yg disepit tahuuu! hehe tp yg disepit tu mcm bole je nk dpt cincin idaman..kiki

orang kata cincin tunang ni kalo 916 mcm xbape seswai yg ade batu sbb 916 xkuat ikat batu, susah nk dibentuk..so better amik 835 atau 725, lebih kuat nk ikat batu..bab batu plak, kalo nk btol2 diamond, sehalus2 batu je la korang dpt kalo nk budget..so kalo nk nmpak cincin tu gojes meletop, amik diamond dr zirkon je..batu besar mane pown bole dpt..if hilang atau tercicir pown zirkon je khennn..xralat, bole g kedai emas, tampal zirkon yg len dgn  harga yg xmembebankan..kalo diamond tulen yg ilang, meraseeeee la ilang suku dr gaji korang nnt..hehe..

so, wish me luck utk pencarian cincin esok hari..harap mata ni bukan mata syaitonnnnnnirajimmmmm..hehe..igt hanya rm bla bla bla..




4 comments :

cik enul said...

fadh, untunglah kalu kamu beli time niyh..byk promotion...

NURUN said...

skrg byk sales. maklumla YES kn.
cincin tunang dan risik sy dlu dua2 xde batu.

Ena's Palace said...

cantik cincin tu fadh....beli jer hehehe

cik fadh said...

tu la bnyak sales tp sales die mcm xsales je..hihi..jd cari kedai bese2 je..