Pages

31 January 2012

Review Underworld Awakening in 3D



tatau ape yang membawakan gerak hati dan kaki2 untuk melihat muvee ini . 
sedangkan xpernah pown ikut siri2 yg sebelom ni .
yang sebenarnyer dah lame xtgok wayang . so usha muvee tgok poster underworld yg menggamit .
so layan . nak2 lak version 3D, n 4 da 1st time kapel jakun ni layan 3D kan..tu yg lg menggamit kot..

review ? xreti nak ckp ape sbb ayat yg kua sepanjang menonton

"fuiyooooo" 
"perghhhhh" 
"gilerrr la kan cuk"
"mak aih"
"ouh NO !"

ok tu saje...

giler huduh pakai spec 3D nih !



cik fadh pakai ok lg kot, cer tgok cik JM pakai ?

wakakakakakakkakakka
kakakakakakakakakakakakakakaakka..

batang idung tinggi sgt smpai terhangkatttt spec tu .
so marilah kiter merendahkan hidung kiter supaye comel je bergaya pakai spec..kiki..


sat g cik JM bace, kalo die jumpa cik fadh mst die sekeh kepala -_____-'
;(

hihi..


wordless wednesday : fitting ;)





30 January 2012

kualiti mase bersama teman ;)


perghhhh menahan diri btol xupdate semalam .
sungguh menahan diri, tapi hari ni dah xtahan, ku pinjam jugak nset kakak opis nk bluetooth gambau..
gegurl still lom anta ke samsung centre . mcm biase, xde mase !

so nak share la weekend hari tu dok berjimba sakan . dr siang smpai bawak ke nak subuh dok berjimba . catat sejarah sepanjang bermaustautin di Melaka yg lg bersejarah nih . ish ish ish !

berjimba bukan dengan org yg rapat2 pown . bukan BFF pown tp bole plak kamcing kan . semua member biz . shhhhhh ! hihi seronok sebab da lamer x have fun mcm ni . release stress sungguh !

ok dimulakan dengan kaki tuan belog..size EMPAT !





xpuas men bowling, men snooker plak, pastu men mende alah ni plak .. 
selagi xbis duit mcm tu la diorg ni . haih !


then after bersokaaa ria, ade a bit discussion till night..
sungguh sungguh high ! mmg discussion GORENGGGGG abis...;)

kendiann da jam 12.30 malam baru bergerak ke Asam Pedas Kota Laksamana melahakkkk puas2 .
tp xamik gambau la sbb bateri fon da kong giler dok fbing xbenti2 dr siang kan .

jam 4.30 pagi lebey kurang, baru abg dan bakal SIL antau balik uma . BONGKANGGGGG smpai kul semilannn..dan dan "tik tik" meseg masuk..

"syg bile nak bangun ? da pagi ni ? bangun yer, kan nak kua, abg da janji ngan kakngah sampai uma dia tgahari"

"abg kejut kul 11 ea, ngantok sgt ni"

kul 11 berlalu, meseg masuk cik abg kejut bangun tido tp mahap lerrr, cik fadh tido mati ! 
kul 11.50 terjage tgok nset "11.51pagi"

aje GILER !

"abg, nape xkejut syg? hish ! jap syg mandi, nnt kiter trus kuar"

" ??????"

bengkakkkkk, gabakkkkkkk mata kuawww dating .
sabo je le yob !

paling best : cik JM siap masak sambal sotong untuk cik fadh + ayam goreng 3 ketul !
senyummm mcm UNTA cik fadh tau . so bawak trus bekal tu ke rumah kakngah nyer .

kakngahnyer : la ape susah2 yana, siap masak sumer ni .

daku : kelip2 mata ngan cik JM cube menafikan, tp kakngahnyer TETAP hingatt cik fadh yang masak !
so kembang disiteww....





*

itu saje laporan utk hari ni yang sanggup cik fadh coretkan . esok cik fadh hupppdate lagi yer..

dah, malas nk taip ! calo bete !!!


wahhhhhhhh tuan BELOG mcm LEOPARD !



27 January 2012

senangnyer hidup sekarang, nak bagi alasan ape lagi ?


bunyi tajuk macam emosi, tp NO NO NO . kiter xemosi langsung, kiter happy ! *geli

CNY kelmarin, ade ler jenjalan ngan family g beli barang dapur skit
sesaje nk kopak an duit Dato' yg seakan-akan kaya kemain skang . 
kemain kaw Dato' g tempah coat lengkap suar ngan kemeja bagai dekat RM 7++ .
cik fadh rase ni ler baju paling mahal die penah buat seumur hidup ayahanda cik fadh tu . 
apa jadahhhhhnyer SEMUA itu ? bila dan dimana nak pakai kejadah itu ?
nantikan.......hihi..

keluar tajuk plak . sori babe..hihi..
oke siyes cik fadh jakun gayat terbeliak bijik mata bagai lah . nak kata jarang beli barang dapur, setiap bulan mesti beli punggggg tapi xpernah jumpa packaging semudah macam ni !! murah pulakkkk !




kalo korang pernah jumpa, ok la . dats why cik fadh kata cik fadh yg jakun sebab
sepanjang cik fadh membeli belah barang dapur kt Mydin Mall Ayer Keroh yg besar gabak ni punggg mmg lom ade kuar packaging macam ni lg . Melaka ni da kire bandar jugak lah kan..kalo nak kato org sibuk dan pemaleh tu memang ghamaiiii area bandar ? boto x ?
tapi ni kek kampung den tu ha kek bahau . bukan org kg sumo ea rajin2 ko ? uwan den tu rajin apo !
napo ado serve mcm ni ek? mcm nak bagi org bertambah malehh yo den raso .

tp an, dalam kepalo org mudo cm den ni ? wahhhhhhhhhh sokaaa sokaaaa . sonang kojo den . tinggal campak an dalam kuali yo . apo xdisediokan rompah2 nk masak sekali yg mcm bawang siap tumbok bagai tuh ?? hihi gelak setan !

baguih ko xbaguih bondo alah ni korang raso ?

den raso xbaguih bilo pikir balik bangla yg tolong siang mende alah ni ! hahaha !!!
kalo fikir pemalehhh mmg baguihhh ade serve mcm ni ! sonang kojo den, xyah nk senseng longan baju smpai ke kotiak nak siang sayur ! 

tapi kalo ado anak daro, jangan diajar boli sayur siap siang mcm ni . sok mak mertuo soh siang tu siang ni manjang tak tauu yo sobab da biasokan dek omak ea boli da siap . oiiii jgn cari pasal !


25 January 2012

Membaca jambatan ilmu.............rumahtangga ;)


ehhh len macam benor bunyiknyer tajuk entry tu ?
dulu zaman sekola keyword yg tergantung kt setiap palang besi bumbung kaki lima hanyalah
"membace itu jambatan ilmu"
kan kan ?

mahap ler, da lamer tinggalkan zaman sekolah, zaman poli bagai (baru 1thn lebey punggg dah kekwat !)
so sekarang, bahan2 bacaan lebih kepada ilmu rumahtangga .
contoh : buku masakan, buku menjahit, buku bla bla bla...
paling tak tinggal NOVEL CINTA . ekekekeke..

ekcelli da lame jugak cik fadh tinggalkan zaman membace novel ni . since zaman poli dulu amatlah rajin membace novel . feeling dalam bilik sensorg kan . pastu senyum malu...hihi

now feeling tu datang balik dek kerna hakak hakak kt opis cik fadh ni pown ramai kaki novel .
tu da kawen tu, xlekang novel ditangan . masih rajin membace lg . kagum !

so terjerumus la cik fadh ke library UTeM yg dah setahun kojerw, tahun ni baru nk jejak .
siyes gayat tetibe semasuk-masuk shaja cik fadh ke dalam library tersebut .
*ade ke ayat semasuk-masuk? mmg jahanam bahaya melayu !

jadahnyer bace calculus ! 

siyes khusyuk padehal propa !

dua2 da kawen ;) i je la solo gamaknye . sob sob..

we are blogger ! cik fadh, madam lala & etty ! 
*ekceli masih takot2 nk link ke blog kak baity kiter tu sbb die terlalu merahsiakannyer dari kami sepejabat . so opismate yg nak tau, cari sendiri yer . keyword da bg . 
fadh ni, die yg kantoikan sendiri . hihi

madam lala with sophie kinsellanyer . addicted giler !

yg ni lebih kepada buku keagamaan n buku untuk ibu2 mengandung . kiki

anak dara ni borong sampai 5bijik novel dahulu kala ;)

proses pinjaman/ pemulangan di kaunter . nape ek abg kaunter tu senyum kt PC . senyum pndang camera la abg oiii ! nak jugak senyum kt PC..hahaha..

since da blaja2 g library skang ni, maka insyaAllah mindaku lebih terbuka lah kot .
bagus library UTeM ni sbb buku paling latest sume dorg update .
xpaya nk boli mahal2 kek kodai semato-mato nk dapatkan buku cinto . baziaqqqqq !
papo pon gunokan kemudahan yang ado dulu .

calo bete !


24 January 2012

Menu petang yg panas terik : Aiskrim Goreng


Selamat Petang !!!
yg kt kampung tu tgah siap2 nak balik ea, al-maklumlah esok da start keje kan .
siyesss malas giler . rase mcm baru 2 hari cuti . erghhh !

so sambil2 menunggu cik JM datang menjemput cik fadh pulang ke Melaka
cik fadh sempat la minum2 petang manje ngan family . ekekeke..

menu paling asyik : aiskrim goreng
menu paling digemari : cekodok labu 

senang je ghupenyer buat aiskrim goreng ni kan kan..

step by step by pic :






ok pade yg tatau, selesai je buat perkara2 diatas, kalo bole simpan dulu dlm peti ais paling tidak 3 jam .
mase nk goreng, pastikan minyak panas, bru kuarkan dlm peti ais n trus goreng..


sedapppppp ;)

cube lar yer...


19 January 2012

Resipi Puding Roti xsmpai 10 minit !


huuu kalo bab2 dessert ni cik fadh mmg suka try macam2 .
sebab suka makan dessert kan, so kene la pandai buat .
cubo soh masak, adoiii lemah segala lutot ni . da cube jugak pupuk diri ni memasak .
"masak la daro, masak lah.."
pupuk punyer pupuk, 

"hr ni masak rase bole tahan . 
esok nk masak, da lupe bahan !!!"

pantun 2 kerat giteewwwww...

grrrrrrrrrrrrrrr...

ok let's straight to the point . resipi diperolehi daripada kakak opis a.k.a kakyat / madam lala yg 
juga minatnyer sama mcm fadh . kitorg suka bt dessert je . kikiki
mereka pown suka usha2 resipi kt tenet..

1) agar-agar 10g
2) roti 4 keping
3) susu cair 200g
4) 4sudu susu pekat
5) 2 biji telur
6) air 1/2 cawan
7) marjerin 2 sudu


Bahan-bahan A :
Masak agar2 10g mengikut sukatan air + gula dibelakang paket .

Bahan-bahan B : 
Untuk diblender sambil menunggu agar2 mendidih ;)
koyak roti 4 keping + susu cair 200g + susu pekat 4 sudu + 1/2 cawan air + 2 biji telur 
= Blender . sekejap je die da hancur .

Bahan C :
2 sudu marjerin dicairkan menggunakan teknik bowl .

Last Step :
agar2 mendidih je, korang masukkan bahan blender tu dan kemudian marjerin bowl tu .
didih skit, DAH SIAP !

Sejukkan dalam peti ais . 

xsmpai beberapa hari cik fadh bt, housemate plak bt sbb SEDAP n CEPAT katonyorrr . 
hohooooo...



buat warna-warni meriah skit ;)
selamat mencuba !


balik pilah ni, cik fadh nk buat aiskrim goreng plak mcm kak rara ;)
insyaAllah...


Big Apple Chocoholic !


Salam Penghulu Hari, salam sayang, salam penuh kerinduan dari cik fadh...ecececeeee...

Opis hari ni lengang, ley men lari2 yer teman2 sbb tiga bos semua xde .
almost 95% staf terlibat untuk meeting LPU 

so ?

seronok kemain, bergolek2 mak buyong nan sorang menonton tv .
bersimpul kaki dak fadh nye pulak membace paper . kelasssss !
berenang2 menjengah mukabuku, berenang2 blogwalking . arhhh indah !!

*padahalakubosangilerdoooo!

eh tajuk diatas xkene dengan ape cik fadh tulis la kan ?

layan la pic beberape hari yg lepas .
tekak maintain demand yer teman-teman..kikiki





pilihan hati masih setia pade big apple chocoholic . xpernah curang setiap kali membeli .
giler la kalo penggemar coklat tegar tak OBSES dengan penangan chocoholic ni .
melelehhhh weyh coklat die !


penuh dengan coklat mengiurrrrrkan..fuhhhhhh...
lihat pade kalendar mata besau tu ? tu calendar big apple tuk tahun 2012 .
comel giler !


ape pown mahappp ler kalo bt korang rase terliur ke ape .
cik fadh saje  nk isi mase lapang je ni ha .


sat sat g cik fadh nk kongsi resipi plak..
mudah, cepat n enak uols ;)


ni ker yg laki aku kate demand ?


haha tajuk xley blahhhh !
pointnyer cik fadh ade laki keeee ????

takdak takdak . so anggap je la cik JM tu laki cik fadh yerk !
ok last 2 weeks masing2 sgt sengkek tau sbb hujung bulan kan .
tgok dalam purse wa, ade lee dlm 60 henggetttt je . sadissss nk tunggu jemahatttt baru gaji masuk .
tapi tekak tetap nak demand ... 

nk jugak pg makan mende alah ni bile tau dr sorg blogger kt melaka da ade tutti fruiti since last 2 monts ago xsilap..pas makan malam ngan cik JM, perot da penoh ni tp nk jugaaakkkk kan..

so layannnn...

outfit cik fadh kalo hanya kua makan mmg ni la ghupenyer . selebet nak amat..hihi
selesa hanya dengan jeans, t-shirt lengan pendek n syria makcik..

 



skit je kan ? haha ekcelli ni 1st time kami makan, so kami sgt takot dengan rate harga 100g rm 5.30 tu .
xreti nk budget2 . so kami hhhamik skit2 n ala kadar je dulu .
xnak la time timbang nnt, mata terbeliak tgok 1cup tu cecah rm 25 hengget ke hape kan . hihi!
rase xworth it plak . bukan berkire pasal makan hokey, tp biarlah harga tu berpatutan dengan ape yg dilihat dan dimakan . itu pandangan cik fadh lar..

org kata ni yogurt yg berkhasiat kan ? ermm bagus jugak tu..
so da tau mcm mane nk makan nnt, kendian pg lg bole la amik lebey2 skit kan ;)

 

cik JM kate die hamik perisa yogurt tu xsedappppp ! haha cian !!

ekcelli cik fadh puas rase n rase n rase smpai abis 1 mangkuk tp xnmpak ape yg istimewanyer . 
rase biase2 je pown . 
kelebihan die mgkin pade khasiat je la kot..
yg len, xnmpak ape yg best smpai rase NAK LAGI NAK LAGI !
kalo cik fadh makan aeskem cornetto sundae mcD, ha itu yer, sekali makan, mmg da ngidam 
NAK LAGI NAK LAGI . *gemok !

tapi len orang lain tekaknyer kan . kalo korang rase sedap, itu korang la .
mgkin aku hamikkk perisa yg kurang sedap kotttttt...mungkin lar...

ok, mane yg blom try . bole la try lepas ni ;)


18 January 2012

i'm businesswoman !


cik fadh businesswoman ???
*euwww geli tiak..hihi

ni semalam punyer malam punyer cter .
after opis hour, cik fadh rushing nek k.l . abg cik fadh trun dr k.l semata-mata nak menjemput adiknyer
yg comel loteeee ni bawak ke kolumpo nk sign agreement .
wahhh kelasss kau jenab smpai ke kolumpo sign agreement khennnnnn...

kikiki..

pung pang pung pangggg 
pot pet pot pet g company bagai .
dalam kepala $$$$$$$$$$$$$$$$$$$ !
Hengkau Hingat Hsenang Hnak Hrun Hbisnes Hnih !
kene usahaaaa lebihhh baru dapat hasilnyer .
sebab mane ade bnde datang bergolek mcm tu je kan kan..
refer entry INI

so itu lah yang cik fadh sedang perjuangkan sekarang .
hope segalanya dipermudahkan oleh-NYA..
kiter hanya merancang, Tuhan yang menentukan ;)

 
odw balik Melaka di R&R Seremban . 2.00 a.m rite now ! huhhh

bakal kakak ipar cik fadh . ini da jd business woman yg da nampak hasilnyer xsampai 2 bulan ;)

my bro temok sedang check enjin kete sbb hari ni je ulang alik melaka > k.l > melaka > k.l balik .
pecut 140km/j ke 160km/j .

seriously tido kt seat belakang xbole lena sbb kejap2 terkejut sbb takot abg ngantok .
nasib ade member die teman yg sentiasa tgok mata die kelip-kelip .

so,

hope ape yang kami sekeluarga usahakan berjaya .
cik fadh sgt2 mengharapkan sokongan dari family, kawan2 dan org yg tersayang.


pissssss yo ! *eh!




nota kaki : cik fadh tau join ape2 bisnes banyak risikonyer . Tp kalo kiter tak berani amik risiko, mcm mane nak ubah hidup kiter kan . Ape yang kite ada, itulah kite sampai bila2 . So nak berubah kepada yang lebih baik, nak tingkatkan taraf hidup kenelah amik risiko . Dekat sini kita kene lah usaha keras, doa dan tawakal berserah kepada Tuhan semoga apa yang diusahakan berjaya . Aminnn...


lain pulak kisahnyer...



Kisah nie berlaku disuatu kawasan pedalaman di sebuah negeri (NAMA TEMPAT YG SEBENAR TIDAK DIDEDAHKAN) di negara Malaysia kita, seorang penternak yang mempunyai ladang ternak yang luas dan berjaya telah meninggal dunia dengan meninggalkan seorang balu yang masih muda dan cantik, namanya Minah. 


Minah membuat keputusan untuk meneruskan kerjaya suaminya dengan mengambil alih ladang ternakan tersebut, tetapi dia tidak mempunyai kemahiran yang cukup untuk mengendalikan ladangnya.
Jadi dia pun membuat keputusan untuk mengiklankan di dalam akhbar 
untuk mencari seorang pembantu yang akan mengerjakan ladang ternaknya dengan menawarkan gaji dan sebuah bilik di rumahnya sebagai tempat kediaman memandangkan ladang yang dimaksudkan hanya berada di belakang rumahnya. 



Selang beberapa hari kemudian ada dua orang pemuda yang memohon 
pekerjaan tersebut. Seorang pondan, dan seorang kaki mabuk.

Memandangkan tiada sesiapa lagi yang memohon jawatan tersebut selain dari dua orang pemuda tadi, Minah terpaksa memilih salah seorang dari mereka. 


Setelah menimbangkan semasak-masaknya, Minah memilih si pondan bernama Leman untuk bekerja dengannya, dengan anggapan bahawa dia berasa lebih selamat tinggal bersama seorang pondan daripada tinggal dengan seorang pemabuk. 


Minggu demi minggu berlalu. Leman telah melakukan tugasnya dengan penuh tekun dan rajin. Leman kerap kali menghabiskan waktunya sehingga malam untuk membuat kerja-kerja di ladang ternakan. Ladangnya menjadi semakin berjaya dan ternakan semakin banyak membiak dan sihat-sihat belaka. Gembiralah si Minah ni tadi. 


Kerana ingin menghargai kerajinan si Leman ni, Minah pun berkata kepada Leman, "Leman, kau telah melakukan kerja dengan baik dan ladang ternakan pun kulihat semakin bagus, kau sepatutnya ambil cuti pergi ke pekan berjalan-jalan untuk melegakan tekanan kerja..."
Gembiralah Leman, dan pada suatu malam minggu, dia pun pergi ke pekan.
Sampailah ke tengah malam, Leman tak pulang-pulang ke rumah. Pukul 1 tak pulang, pukul 2 tak pulang. Pukul 2.30 pagi barulah Leman pulang kerumah..


Sampai ke rumah, di dapati Minah sedang menunggunya sambil duduk di sofa berhampiran unggun api. 


"Buka butang bajuku dan tanggalkannya." Kata Minah. 


Leman dengan tangan yang terketar-ketar dan perasaan yang terkejut, melakukan apa yang diarahkan. 


"Sekarang, buka kasut but ku." 

Leman buat, perlahan sekali. 


"Buka, setokin ku.." 

Dia buat juga. 

"Sekarang, buka skirt ku." 
Dia buat juga. 


"Sekarang buka coliku." 
Dengan tangan yang menggigil, dia buat apa yang disuruh. 


"Sekarang....buka seluar dalamku..." 
Dengan perlahan, dia melucutkannya ke bawah dan menanggalkannya. 


Kemudian, Minah pun memandang Leman, sambil berkata... 




















"Sekali lagi kau pergi pekan 
dengan memakai pakaian MILIK aku, aku pecat kau on the spot." 

Ekekekek... apa yg engkorang pikir haaa ? Lu pikirla sendiri he he... 



17 January 2012

wordless wednesday : apple family ;)






serius rindu !



rindu sangat2 nk update blog ! rindu !
banyak bende nk cter, banyak jugak gambar dah dikumpul untuk di letakkan didalam blog ni .
banyak sgt rasenyer , ade la dalam 19 entry nk buat . caye x ?

tapi ape kan daya, gegurl cik fadh problem .
dont know why larh . software samsung kies problem ke phone yg problem ntah lar..
da check, then die kate port kt phone problem then xley connect ngan samsung kies..
kadang pelik la knapa gegurl i je yg kene pakai software samsung kies ni, 
knape galaxy S yg len xya pakai pown ?
kenapa ha SAMSUNG ?!!!! sile jawab !!! menyusahkan lah .
cucuk usb sudahlah macam hp len ! hanginnnnnn lah aku !!!

kadang rase nak lambung je dalam tong sampah hp gabak nih !

ni muke mase sayang kt ko gegurl, skang aku rase nk picit2 ko bia penyek !!!!


ekcelli, masih ade warranty n hantar ke samsung centre, tp hr tu pg time lunch hour, die closed plak .
lagi hanginnnn sbb jauh kottttt nk pg samsung centre, da sampai tutup plak .
mgkin salah cik fadh dtg time lunch hour . sob sob sob...
nk pg time opis hour, xbolehhhhhh la, jauh nau nau !

so skang, cik fadh tgah melewati hari2 derita tanpa bole men"transfer" gambar ke blog .

huuuuuuuu shahdu....