Pages

28 February 2012

double date with girlfriend & boyfriend ;)


wahhhh jantina apakah anda smpai sekali dua2 jantina anda sebat ajak dating ?
sile berprasangka baik yer..cik fadh wanita tulen uols..

so weekend hr tu, cik fadh spent time dgn bff cik fadh mase zaman poli..
ekcelli kami di poli ber'5 tp yg len xdpt join..
so kami berdua pown jadi lah..still have a lot of fun with cik JM..

kebetulan weekend hr tu ade jom heboh kt melaka kan..
dekat sgt plak dengar rumah cik fadh, jalan kaki pown bole tapi cik fadh xmampu jln kaki..
NO NO NO..peluh tiak !

so agenda lepak sane je lar, tp xde la 24 jam kt sane..kami pg sane bile hari da berganjak ke petang saje..
sori nok, mak xsanggup berpanas berhempas pulas dengan segerombolan manusia di sitew..erk !
bile tgok PAMA bawak baby kecik2 tgah panas tu, alahhh siannyer kt baby tuh..isk3..
cik fadh xsanggup, ni kan baby sekecil itu menghadapi situasi panas tersebut..

so sesampai je cik mimie di melaka sentral hari sabtu, we all pickup die n bawak makan kt pizza hut JJ...
masing2 mmg da kebulur xhengat sbb jam da kul 1 lebey da pown..



pas makan2, kasi lega n trun sume makanan, kiter shopping skit..
nape skang mcm sgt gila beli baju ea ? bile balik baru sedar..astagfirullahalazim..
syaitonnnnnnn !



ok after jalan2, kami ke jom heboh..sekejap je ke sane sbb da deal nk jumpa bakal pengantin baru
cik bella aziz kiter..
tapi tu lah 
"kiter hnya merancang, Tuhan yang tentukan"

bella terlibat dengan kemalangan odw jmpa kami . nasib xbrape serius, eksiden 3 kereta bontot langgar bontot langgar bontot lagi..kereta bell yg tengah, so depan belakang kemek..
kami juz jmpe kt tmpt kemalangan jer..sian bell, serba salah kami dibuatnyer...
bile da jadi mcm tu, xde la dpt lepak2 pown..so bell juz pas kad kawin die..
on 30th Mac ini ! wowwww xsabar !!

so esoknyer plak, ikut cik JM g kenduri kawen member die kt Serkam..
xde snap gmbar sebab kami pakai kasual..
segan jugak g kenduri kawen pakai kasual tp nk bt mcm mane, after kenduri tu nk jalan2 lagi kan..
xkn nk pakai baju kurung..dengan nk tgok konsert jom heboh lg mlm tu..so kami hati kering je g kenduri kawen pakai jeans..hohoooo terkepit2 nyorok malu time beratur amik makan..padan !
ekcelli cik fadh da 2 3x bt mcm ni, tp si mimi yg 1st time..so die yg terkepit2..haha !

next !


teman cik JM beli hengponggg baru..hengponggg jamban yg lamer da xley bertahan dah,  skrin da pecah akibat dihempap cik JM ketika tidur..lasak budak kecik nih !

    turn to >>>> 

daripada nak beli hengponggg budget 4-5 ratus, sekali terloncat ke galaxy wonder rm9++..
memanggggg dasarrrrr goyangggg...

i xgoyang sbb bukan duit i..so i hepi2 je sbb i dpt skrin diamond percuma dari owner kedai yg mmg kamcing dgn i sbb i selalu bawak customer dtg kedai die beli hengpongggg..

so dak gegurl da 3x tukar cover skrin ! kemainnnn ko gegurl !!


settle beli hengponggg, kami ke coconut shake klebang..
syok layan coconut shake smpai xprasan krew melodi dok meja berdekatan..
so dpt tgok derang2 ni lg dekat tp xde la smpai g mntak autograph o amik gmbar bagai..
segan ! hihi..ramai2 org kt situ pown xde nk hunggah2 amik gmbar bagai sbb diorng pown xprasan agaknyer sbb da terlalu syok layan coconut shake..haha !

bla bla bla jam pown da 6.30ptg, so gerak ke jom heboh nk tgok konsert..
kat sane boleh plak terjumpa mamat nih !

muke kemain bersih, putih !
nak ngapppp je rase..tp kenangkan tukang amik gmbor ni si jantung hati pengarang paru-paru, sabar je lah..hahahaha..

nk jugak interprem walaupun dak tu xpandang..haih !

kebetulan jugak, terjumpa Ally Iskandar har har har...

ok last, sumpah last..cik fadh tau korang da penat scroll..


keserabaian mimi TERSERLAH kerna manusia yg ramai berkejaran mencari tmpt teduh akibat hujanlebat yg melanda..tp kami xmen lari2 pown, kami stay je terpacak sbb da siap2 bawak payung..

pndaiii !!!

so that's all . cik fadh pown da penat menaip..lamer rasenyer xde feel nk berblog sbb mood blogging ke laut lately nih..tp cik fadh ttp rajib blogwalking blog2 korang..percayalah..

thanx to mimi n cik JM coz meluangkan masa bersama-sama cik fadh gebu..len kali kiter date lagi yer..

love ;)


27 February 2012

moody


xde mood
xde hati
xde perasaan
xde jiwa

xde xde..

bos m.c smpai senin depan pulak..
bru pas operate bahu sbb men golf kuat sgt..

jadi tugas kt opis adalah layan jiwa jiwa n jiwa...
tgah syok layan jiwa, dan dan bos masuk opis..
ok 1, kantoi layan jiwa
2, cik fadh park kete kt parking die . cuak !

mulelah cik fadh bermuke manis walaupun muke mmg xde darah dah sbb terkujatt ! kakaka

"eh En.W*** da sihat ke? mcm mane operate bla bla bla"
"senyum semedang"

"erk sy parking kt tmpt En.W***, sy trun alihkan kejap"
"ermm, xpe..sy kejap je"

ok lega...die masuk kejap suh bt claim insurance die je..ok done ;)

now layan jiwa yg lara ni balik..pesal ntah moody nak amat rase..
kalo ade manusia cari pasal mmg bole kene hembur la tahap moodynyer ni..
untung tiada ..huh !



big apple chocoholic !


motip ?
sy terlalu menginginkan ini 
please !


22 February 2012

Dinner & Dance Part 2 ;)


ok part 2 udah dtg setelah gmbar diterima dr cik JM .
sblom tu, kuase ke nak layan kisah cik fadh yg ber"PARTPART" nih ?
ish3 sadis..

part 2 ini akan dirasmikan dengan gmbaaaaaaa

auwwww macho abis letewww ! hp jamban kek poket tu dan tie senget da meghilangkan ke"macho" an gmbau nih cik fadh rase . kakakaka

kemain dato' datin kuhhh ! sesekali melaram pakai coat, encommmm dato' ouh !

ni je kot pic kami berdua yg ok..yg lain semua ke laut..sleknyer sume tang cik fadh..haih !


hero kami, tp kalo pasan ade style bujang lapok kek group ni ! kikiki
like !














makanan smpai 6-7 jenis..mmg awesome !
tuk lucky draw lg awesome, paling2 xley blah lucky draw utama untuk 20 org, 
jalan2 ke Europe !! one of my partner get it . gilerrr jelesss ! huuuuuu masyukk ahhh..




part paling best bile ade surprise !
persembahan AMY SEARCH secara live !



k lah, da penat tekan upload picture..bnyak gambar lagi tp ni pown jd lar eh..
xkuasa dah..da nak kul 5 dah pown..

hope tahun depan dpt pg lagi, tp kali ni nek stage . perghhhh high ! kikiki
harap semuanyer dipermudahkan Allah s.w.t

cik fadh hanya berusaha semaksima yang mungkin, tp rezeki tu Allah s.w.t yang tentukan..
alhamdulillah, sekarang progress berjalan lancar..
tekanan tu pasti, tp jgn cepat down lah kan..kalo x, mcm mane nk berjaya rite ?

see u love ;)


21 February 2012

Eksaited 1st time menang GA !


huuuuuuuuuuuuuuuu xsangka uols !
cik fadh menang GA Adieyza Give Away .

GA ni dibuat sempena birthday husband kak zana yang ke tetttt pada 20 Januari 2012 kelmarin..
romantik tau kak zana ni, every year buat GA khas tuk husband die..
siap bt surprise birthday lg on that day kt opis cik adiey..so sweet ;)

GA ni simple,,pilih mane2 entry dlm label lovely husband then create entry kenapa suka entry tersebut..
dan jawapan cik fadh simple je cm ni :

Fadh suka entry ini sbb cara akak dan husband mengisi dan meluangkan masa bersama tu digunakan sebaik2nya dengan aktiviti spa seperti ini . Selain boleh merehatkan minda dan "fresh" kan badan bersama pasangan, aktiviti ini juga boleh menyemarakkan, mengintimkan hubungan suami isteri itu jugak . Bile sesekali tgok husband n wife spent time mase dorg dengan mandi kt dalam bath dgn alunan muzik yg menenagkan mcm tu, mst rase mcm honeymoon . romantik gilerrrr ok ! ekcelli bile tgok akak ngan husband, mmg rase xsabar nk kawen cepat tau ! hehehe..nk treat hubungan suami isteri mcm hubungan akak n husband akak . nampak sgt loving n romantis ;)


huhuhu malu i ! ekcelli mmg suka tgok life husband n wife ni..
kalo kak opis pown cik fadh sorg je anak dara..yg len mak dara topik xpernah lari dr alam perkahwinan..
so cik fadh mmg eksaited nk tempuh alam perkahwinan ni walaupun kadang ade rase takot n xbley blah ngan life kawen ni..hehehe..

tp life kak zana ngan cik adiey mmg fadh admire abis !
tu SABAR ! siyes !

ok xmau rapu pnjang2, adiah tuk GA ni cik fadh dpt header..
tak de idea lg,,hope kakzana bole bantu bg idea nnt..

love n lot of thanx tuk kak zana n husband !


19 February 2012

Dinner & Dance @ Palace of the Golden Horses : Part 1 ;)


Alhamdulillah selesai sudah majlis tersebut :)
Memang kelassssss n havoc !

Date : 18 February 2012
Event : Dinner & Dance **** 2011
Place : Palace of the Golden Horses

ape yg bestnyer sbb dapat bawak mak ayah turut serta . bukan untuk enjoy sorang2 ape yg kiter dapat..
almost yg berjaya mst ade bawak parents tuk raikan bersama-sama di tmpat seperti ini..
bukan senang nk dpt attend majlis di tmpat grand mcm ni kan..best !

Ekcelli ni dinner 4 our biz like annual dinner gitew tuk celebrate partner2 yg dah berjaya..
alhamdulillah, harap ade rezeki tuk cik fadh pulak nek pentas tahun depan sebab semua tu xmustahil kalo kiter ade usahan tuk majukan hidup kan !
high high high !

ni kire cm teaser je la dulu ea sbb gambar2 sume dkt cik JM..
gambar ni pown kebetulan ade kt phone..

so let's

my abaya ;)
ekcelli kebetulan this abaya akak opis jual n look nice dan seswai tuk pakai dinner, so cik fadh malas nk fikir jauh n kenangkan nafsu tuk beli dress lain ke hape, so grab je ini..

wearing it ;) tmbah aksesori tu, lg tmbah nice kan kan ? angguk ler...

pompuan kalo xde pic kt toilet xsah kan..sebenornyer geram dgn cermin gabak2 kt ladies ni..
kalo cermin takat suluh lubang idong je, xde mkne nk syiok sendiri amik gambo kan kan..

my Datin..clutch die lg mahal dr clucth cik fadh hengkauuu..
Datin punyer je ratot2..pengsan !

close-up !

ok disebalik tabir sepanjang nk siap2 kan diri ni sgt worst tau .
mase sgt2 suntuk, yg si abg cik fadh plak tnye da gerak dr rumah blom, abg tggu kul 3.30 kt sri kembangan..
dan time tu da kul 2.30, cik fadh blom mandi !

padehal, da set time nak make-up saja 2 jam ! kakakaka..
so xde le sempat nk touch-up beriye sgt, tu je la rupenyer..bulu mata pelesu pakai tp xde pic close-up tang mata tu..sob sob..

shawl ! perghhhh nyirap nk pakai shawl ni .
percaya atau tidak, sebelom smpai k.l, dalam kereta je da 6 kali tukar style..
penat Datin dok layan cik fadh tukar style..
rimas akhirnyer balut muke tu jugak yg selesa..hadoiiiii menanah jiwa...
lantak la hai, bukan org nk tgok hakuu je kan..

tp silalah kata cik fadh tetap comel walaupun dengan gaya simple tu . sila lah sila lah..

bye2, see u in PART 2 ! ekekekeke..


16 February 2012

Miscellaneous


Selamat Petang Jumaat semua ;)

addicted pade blog da makin kurang skarang..maaf blog n blogger sekelian..
cik fadh agak sibuk lately nih, 
tapi paling tidak cik fadh xkan lupe nk update segala cerita terbaru tntang cik fadh
sbb mcm selalu, cik fadh da anggap ni diari hidup cik fadh .
so pape yg sebalik tabir, depan tabir dlm kesah hidup cik fadh, ttp nk share kat sini .
ade yg rase annoying ? sila la ke sudut kanan klik X . hihiihihi

ok semalan da story nk hire make-up artist kan, 
tp cari punye cari, mmg xsempat lah kot nk hire org sbb cik JM kene keje plak sabtu tu smpai tgahari..
then lepas tu nk trus cabut ke K.L

jadi mmg kene gak make-up sendiri..hire make-up artist RM100
beli barang make-up sendiri pown dkt RM100 tp jd hak milik kiter
so mane 1 nak ? 

tgahari td, cik fadh n hakak2 opis gigih la ke jusco mencari BB cream . kiki !
perabih la duit kt Elianto. tadaaa !


hoohh ini saja da dkt selatot ! bulu mata pelesuuu tu je dah 15 hengget padehal bole dpt 2 3 hengget je kan..
bantai ! unik kan pilihan bulu mata pelesuuu i ituewww. cam tak caya je i pilih yg ituewww..
geli mak !!!

pressed powder ni mmg wajib dah..selesa ngan silky girl ;)

so skang, perasaan mmg berkobar2 nk calit muke sendiri..
kiter tgok nnt ape rupe daku setelah memakai bulu mata pelesu itu yahhh..
(smbil kelip-kelip mata)

sila doakan cik fadh comel esok ! comel je, xcun pown xpe ;)


15 February 2012

pening lah !



korang tgok gambau ni cantik kan ? igt cik fadh ke td ? haha jauh nau beza..
ok ekcelli cik fadh beli shawl yellow ni . mmg awesome kan ! sangat !!!
giler fall in love pestime di tag oleh saudara cik fadh..
terus COP ! nak jugak sbb time tu mmg tgah dok usha fanpage shawl n blog2 yg jual shawl..
GIGIHHH n bile nmpak shawl ni haruslah grab cecepat .

tapiiiii..
bile nak pkainyer, pusing sini pusing sane, belit sini belit sane . buntu !
nk bt style hana tajima, mmg kelass muke iuols tp xconfident dgn diri plak..
nk belit mcm biase je, nnt tenggelam plak dek org ramai yg gojes2 time mejelis tu nnt..
oppsss mejelis ape ek ? wait haaa..nnt i share kendian..

skang tgah pusing nk hire tukang touch-up muke ni..
kalo cik fadh make-up sendiri mmg bole, tp rasenyer xkn bertahan lamer la, hasilnyer mcm make-up g opis jugak..
so nk gojes n tampil different skit sebab mejelis ni agak international skit..
xmo la biase2 je sbb cik fadh pakai abaya n shawl diatas pown pade cik fadh biasa dah,
so make-up kene UP skit..ok la kot..

so skang fikir fikir dan fikir..
pening !

sabtu ni plak mejelisnyer..hadoiiii...


13 February 2012

Induksi kt MECC


dengan mata beruang panda tahap setan bergayut di bulu mata
cik fadh membuka kata..

Assalamualaikum wrt. wbt. Salam Sejahtera dan Salam Satu MALAYSIA !!!

pergh mcm Y.B kan kan ? ade la skit kan..jadilah..
ok lah, mata stim pown masih nak mengarut pnjang kt sini .
xkuasa hai..

tgok je la gmbau2 ni..ni aktiviti cik fadh ahad semalam..
attend induksi under gov. (KPDNKK) kat 
Matrade Exhibiton & Convention Centre, (MECC) Kuala Lumpur..
induksi ni tuk biz yg cik fadh join tu..bagus kan, siap ade induksi bawah kerajaan lg..










da la, malas nk upload bnyak2..
mood ke sungai plak hari ni..

suara i macho, hasil dr kursus induksi ni sbb menjerit xbenti2..
syok giler !