Pages

29 March 2012

manjakan muke yok !


 fuhhhhh lamenyer baru dpt klik "new post" hari ni..
balik dari Kursus Pintar hari tu, senin nk update, last2 xde mood..
selasa pown sibuk semedanggg..rabu khamis kursus lagik tp kt UTeM je lar..
kursus Mic. Publisher..

hari ni laa bru dpt update sbb bos plak g Kursus kt Penang, keje pown awal2 pagi td da settle..
so mood nk update da dtg balik cuma entry tuk kursus Pintar kendian la ea
sbb nk tunggu pic dr OP UTeM dimasukkan dlm gallery UTeM..

so update yg ini dulu..hohoooo
petang selasa xde latihan tenis, so mood nk memanja2kan diri da dtg..
kebetulan housemate suh bawak g SPA yg fadh pg dulu kt Anggun Ayu Spa
so amik kesempatan nk facial muke lak..sesajeeeee..


nk tgok keberkesanan facial kt sini, cik fadh da siap2 amik gambau muke sebelom n selepasss...
wawawawaa gile gedik ! 
ekcelli bukan ape, kadang lepas bt facial muke bengkak2 tau sbb kesan dr proses buang blackheads n jerawat, jeragat dsb...so ade rase cuak jugak nk bt facial lagi..

sebelom : focus kt hidung

selepas : focus kt hidung jugak

merahhhhhh !!!!

huhu tu la kesan die kalo blackhead da berkampung kt hidung kan..meleleh airmata mak dek tahan sakit yg amat tuhhhh..salu xde la cengeng sgt..
so skang aku da buanggggg engkau semua..kan da merah suci putih gebusssss tu ! hok hokkkk..

ok facial kat sini serius sgt puas hati..diulit-ulitnyer muke cik fadh hampir 1jam30 minit tau..
urutan muke die sgt best..rase die bntuk2 balik tulang pipi n dagu..
pokoknyer best la !

dan muke TAK BENGKAK pown after facial..
macam biase je, cume merah2 je kt idung tp esok tu da xde merah2 dah..

dulu buat facial smpai rase fobia nk buat sbb takot muke sembab..ni da jmpe servis terbaek, ilang dah fobia tu..so bole datang lagiiiiikkkkk !

ekekekekeke ;)


22 March 2012

Review Filem The Vow ;)


sebelom layan movie The Vow, layan perot dak JM nk makan meatball pizza hut..
kebetulan kami mmg same2 teringin nk makan meatball cabonara..sedap !
tapiiii...

die bahagia

aku derita ;( derita senggugut..wuaaaa !


die bedal semua makanan, cik fadh makan 1/10 je dr makanan tu . mmg untung perot die malam tu..
kalo cik fadh xderita senggugut, jangan harap die dpt mkn 6/10 pown, sebab i pown pelahap jugak !

ok jom review filem The Vow !
sebelom tu cik fadh nk bg 9/10 bintang untuk filem romantis ni..
mmg kene dengan jiwa daku..huhu

 
auwwww !

oke secara ringkas cik fadh terangkan ea..

Leo n Paige merupakan pasangan kekasih yang akhirnye membuat keputusan untuk berkahwin..
hari2 yang mereka lalui sgt membahgiakan sehinggalah pada suatu hari mereka terlibat dengan kemalangan..
isterinyer iaitu Paige mengalami kecederaan serius di kepala

bile sedar Paige xigt langsung dekat hsuband die..yang die ingat hanyalah kehidupan die sebelum die mengenali Leo..
ksian sgt kt Leo sebab die sentiasa bersabar melayan kerenah paige yang langsung xingat kehidupan mereka dulu..sehingga;ah akhirnya Paige mengambil keputusan untuk bercerai dan kembali kepada keluarga dan bekas tunangnyer dulu..

then ?

hahaahha korang tgok la sendiri dekat wayang ea..

yg best cter ni ade dialog yg lawak2 jugak, so xde la rase siyes memanjang..
best sgt best ! try la tgok, kalo kene citarase korang, best la..kalo xkene cik fadh tatau la..hohooo...

ok that's all ;)

petang ini, cik fadh akan ke Port Dickson untuk kursus PINTAR tuk staf UTeM..
sebab tu da jmpe siap2 dak JM mlm td tuk cover weekend ni..kakaka

balik dr PINTAR gerenti kulit mengelupas..sane panas kan..huh !

pakai PINK BUSUK hari ni ;)


kuang ajau tau budak unibersssitiiiii nih !!!


balik keje, matahari masih terpacak rase bahangnyer..
masok kete, masyaAllah cecepat tutop muke ngan tapak tangan
sebab tangan sejuk, dlm kete bahang .
tgok minyak mmg takat smpai pintu pagar depan UTeM je nih..
xdapat pasang aircond !

tawakal drive smpai ke petronas..alhamdulillah smpai..
ramainyer orang, matahari direct je plak ke cik fadh..fuhhhhh tahannnn..
tggu ade 3 bijik moto isi minyak..padahal da ade disediakan pump khas tuk penunggang motosikal
xpe la, bg can sbb mgkin pump sini td xde org..
last budak moto pump minyak, die da tutup tank die, cik fadh masuk gear 1 nk ke depan..

tetibe elokkkkkkk je motosikal banggang ni parking depan kete cik fadh..
kepala NENEK die ! wa tggu skit punyer lamer, ko sesenang potong line wa !!

wa jengol kepala wa kt tingkap "kepala atokkkk dieee, orang mcm ni pown ade ke kt dunia ni !"
tp sayang budak tu xdengar sbb die da g kaunter pembayaran, yg dengar hanyalah budak pump petronas 
-______-'
wa panasssss, wa da lah menghadap matahari terik, 1st day peod plak, sengguguttt !!!
budak tu muke selamberrrr je isi minyak depan wa !

da la student UTeM jugak !


wa rase nk masuk gear 1, lepaskan clutch sambil tekan minyak sekuat hati !!!!!
ni makannnnnnyer !!!

tp dalam mimpi la..wa ade akal maaaa..

budak tu tutup tank minyak je, wa da menderam2 enjin bontot pendek wa..
vrooommmmmm vroommmmmmmmmmmm !

tp budak ni hati memang letak kt BONTOT agaknyer...
die buat dek je trus JALAN !

arghhhhhhhhhhh bongok !!!!

xpuas hati wa ! 

motip ?


21 March 2012

Wedding abg ayik yg so baby blueeeee..


share gambau kawen mawen skit..
yang kawen ni adalah satu satunyer anak makngah bahau kitorg..
kenapa makngah bahau plak namenyer ? sbb makngah ni dok bahau..
kami ada lagi 1 makngah dok kuala pilah..kakaka
tatau nk describe hubungan persaudaraan kami ini..
sebab ikutkan tiada pertalian tapi kami dah rapat sejak kecil lgi..
time tu tali pusat pown blom potong ! *tipu

kecik2, mase dok kuarters JKR dulu, makngah bahau ni ler yg menjage kami..
makan bersuap setiap hari, nk mkn sedap2 merentas padang la kami ke uma makngah bahau
kalo makngah n pakngah sakit kepala ke ape, dr seberang padang da jerit kitorg adik beradik soh dtg uma tolong picit an kepalo..kikiki..
upahnyer kami mintak karipap pusing tuk minom petang..kakakak !

dulu makngah ada anak lg sorang OKU, arwah abg fendi..
kalo makngah pakngah g keje, arwah abg fendi akan dihantar ke rumah kami..
ayah yang jage sbb ayah keje senang, punch card kul 8, kul 9 da balik uma..hik3

ermm dulu balik sekolah je, abg fendi da ade kt uma kami..kami jage die same2..
part paling suke, bile ayah mandikan abg fendi..kami an dak kecik, suke la men air..
mcm mane arwah pg, cik fadh dah xigt sbb time tu sekolah tadika lg..
makngah pakngah sedey sgt..kami pown sedey jugak sbb balik sekolah dah xde abg fendi ;(
lepas arwah pg, makngah pindah Bahau sbb da pencen..

tinggallah satu2nyer anak lelaki pakngan makngah..
inilah sayang, inilah manja, inilah darling, die la semuanyer..
puas tggu anak manja ni kawen, tp xkawen2 smpai umur da 26 dah..
tp lepas dpt keje gomen, baru jumpa jodohnyer..alhamdulillah kawen jugak akhirnya..

cik fadh tatau kenape cik fadh nampak begitu gabakkkk sekali diatas pelamin itu..ish !!!
ermm makngah sy yg dok tengah antara pengantin tu..pakngah xde kt sini..pakngah xberapa sihat dah..
sebulan sebelom majlis, pakngah jatuh, tulang punggung retak, umur da lanjut jd xley operate..
skang dok kt kusi roda je..terpaksa tahan sakit yg teramat..
cik fadh xbole tgok pakngah, sedih sgt..tatau nape..

ni mcm kurus plak kan kan ? ekekekeke..

kakak sy jd pengapit..die pakai baju pengapit sy mase sy jd pengapit dolu2..
baju tu memang khas tuk pengapit agaknyer ???

nk jugak share dak kecik nih !
dak kecik ni salu buat cik fadh sentiasa nak balik kuala pilah jumpo dio..
mcm nk potong tinge dio ! kakaka

ok that's all..ptot nk cter skit je..da melimpah ruah plak cternyer..
hope korang xjemu bace blog cik fadh ;)


20 March 2012

alhamdulillah, setakat ni berjalan lancar ;)


ape yang berjalan lancar ?
progres kahwin la..hihi dalam diam nih..

bukan progress pelamin, hantaran, door gift semua tu..
tp D.U.I.T tuk kawen..kawennyer tatau la bile..
so doakan cik fadh dimurahkan rezeki supaya cecepat kawen ! hohoooo miang !

so bercakap pasal D.U.I.T, mst la ada kaitannyer dengan bisnes side income yg cik fadh kerjakan sekarang..
so 15hb Mac, payslip keluar, dan 20hb iaitu semalam D.U.I.T masuk..
alhamdulillah, nampak hasil jerih perih apa yang kami kerjakan selama ini..

nk tunjuk bank statement o payslip kt sini kang, takot jadi riak..so biarlah kami je tau betapa berbaloinyer ape yang kami kerjakan sekarang..xpernah dlm akaun ade lebih dr 5K..opssss ! sori ! hihi...muda2 la nk kerah tulang 4 kerat ni kan tuk bersedia hadapi masa depan yang semakin complicated skang..

apa yang cik fadh buat skarang sbb cik fadh da tgok pangalaman hidup ayah n mak cik fadh sejak dr kami kecil..kami bukan org senang yg boleh dpt segala-galanyer dengan mudah..nk bercuti ke sana sini..itu bukan kami..jadi diatas kesedaran itulah cik fadh cuba tuk ubah hidup kami semua..insyaAllah, semoga dipermudahkan segalanyer..

ok ni memang nk letak gamba segabak2 yang mungkin shaja bia jelasssss..kiki


ade gaya bisneswoman x ? kakaka..

kepada dak2 poli p.d, jangan terkejut kalo ada salah sorg teman kiter di sini..mereka pown ada impian yang ingin digapai ;)




kami hanya merancang, segalanya Allah s.w.t yang tentukan..
kami berusaha sehabis mungkin, dan kami tawakal kepadaNya..
Semoga Perjalanan kami sentiasa dirahmati olehNYA

aaminnnnnnnnn~


16 March 2012

Tenis Di hatikuuuu bukan UiTM dihatikuuuu ok ! haha


Sesi last latihan tenis kami, ade wartawan berpusu-pusu nk amik gambar pasukan kami yg TOUGH !
well, well we all baru je smpai, blom panas badan pown lg mase tu
dah kene hadap kamera2 n soalan2 dr wartawan..
penat kami tepis flash2 kamera walaupun hari masih siang...
tp tuk publisiti murahan, kami kene layankan jugak mereka-mereka ini..
senang cter, we all gile glemerrrr..hik hik..

well..fadh sharapova kan ;)

aksi 10/10 hokeyyyy ! siyes mantap !! (tgn kanan awww)


lihat gmbar2 dibawah, then fokus kt cik fadh..over kan gaya ? 





aksi di court sgt banyak dirakamkan tapi i low profil, 1 je i persembahkan tuk tatapan kamu semua..
takot ade stalker..(dan dan ko jemah!)

ok selesai pengambaran...

dengan ini diumumkan pertandingan akan berlangsung esok tapi 
CIK FADH XMASUK TOURNAMENT INI SEBAB TAK 1 LEVEL LA NAK MEN NGAN DORANG YG BARU BELAJAR tu uolsssss;)

cik fadh pandang dr tepi je..semoga mereka berjaya hendakNYA..aamiinnnn












p/s : sok ade abg sedara kawen larrrrr..tu xdapek join ! pissssssss bro +____+'


14 March 2012

dak JM da nyatakan hasrat nak curang !!!


Assalamualaikum wrt. wbt ;)

Jiwa kemain kacau sekarang memikirkan masa depan . Sampai terfikir masa student dulu bestnye la kan, kepala sakit fikir nk exam je, tang len xde mende pown..sonok ke hulu ke hilir berjalan shopping bagai pakai duit Yayasan RM1750 utk 1 sem..1 sem ade la dlm 5-6 bulan, guna duit rm1750 tu cukop je weyh..siap ada balance 2 3 ratus lg bile da bis sem..mungkin pade korang mase belajar duit PT o yayasan korang xcukopkan? cik fadh alhamdulillah cukop..sendiri pikir la kenape cik fadh rm1750 cukop, kalo ade PAMA tanggung pown, cik fadh xpernah mintak lebih rm50 pown sebulan..siyes xtipu ! so korang PT rm2500 xcukop ? ok positif, mgkin uma korang jauh ke ape an, tp yg umah dekat pown xcukop pe kes ? nafsu nafsu, daku fahammmmm..ekekekeke..nasihat cik fadh siape yg masih student, simpan la duit PT korang walau 50 henggetttt sekali pown sebulan demi masa depan, jangan ikutkan nafsu remaja korang sumer yg nk sentiasa up to date la ape la kan..please sentiasa igtkan diri sendiri sebelom nk enjoy dengan OVER..

Sebab ape cik fadh cakap sumer ni ?

Sebab sekarang cik fadh da kerja, cik fadh tau sakit perih cari duit, hujung bulan dapat gaji kemain kedekut rase nk enjoy OVER2 ko tau ? haaaaaaaa...dapat gaji trus bt kira-kira tolak itu tolak ini, akhirnyer tggal rm500 tuk survive smpai gaji akan datang..rm500 tu xkn pernah cukop dik non oiiiii sbb duk uma sewa, mkn sendiri, g kerja sendiri n bla bla bla lahhhh sendiri..tipu la kalo kata xde shopping langsung kan..mkn mcD 2 3x sbulan mst ade, pizza, kenny rogers, SR, umbai sumer tu lg ? mkn kt opis len, mkn kt umah len, mkn dating len..perghhhhhh...tempolok kemain besar, sbb tu xpenah nk cukop kan ? korang jgn ckp cik fadh je, korang pown 2x5 je an an ?

4 sure kalo umur muda mcm cik fadh ni ade saving tuk kawen kan..ha tu da siap2 tolak saving lar tu..so korang fikir plak korang punyer transport bagai..ok skang cik fadh pakai kete PAMA tau..so masih bole saving tuk kawen..tp lama kelamaan kiter pasti nk ade kete sendiri kan ? so kalo tolak bayar kete, saving kawen ? huuu haruuuuu..gaji rm2500 pown kadang tenat hujung bulan ni kan takat gaji rm17++ je weyhhh...

jadi ape yg cube kamu smpaikan joyah ?

ngeeeee, ekcelli wa pening kepala la sbb dak JM ni da pakat2 nk kuarkan bini NO1 die..wa risau nnt time wa nak jadi madu, die xpt saving setelah die nikah dgn bini die tu haaaa..kemain gojesss bini die, jelesss wa !!!

so skang dak jamal tgah plan nk beli keta..yg xmenahannyer tu, die nak bini gemokk ni jugakk...xley nego dah dgn kehendak die..

gemok

gemok

gemok

gemok 

gemok

gemok

gemok

gemok

gemok

gemokkkkkkkkkkk !


 

memang menarik, memang gojes dan memang mampu sbb da ade skit rezeki hasil daripada bisness kami tapiiiiiii ini nafsu ni..cik fadh rase ni setan punyer keje la dok kt kepala otak dak JM tu..

kalo boleh cik fadh nak kan kereta mengikut keperluan, bukan kehendak..da letak downpayment paling tidak 9 ke 10k ke an, bulan2 tetap sakit la wa rase..nnt wa nk makan secret garden asik kene reject je sbb dak JM asik nk SUAP kt gemok die ni..acane tuh ?

wa brainwash la dak JM abis2 dr mlm td bawak ke pagi bawak ke tgahari da ni pown ha..wa bilang

"agak2 la der nak kuarkan bini No1, bini no1 boleh bawak lu jalan2 sekitar malaysia je, bini no2 (wa) bole bawak lu smpai ke bulan lu tau ?" lu kuar bini no1 lu, bertahun lu baru boleh kawen dgn bini no2 lu tau..xkan dpt smpai ke bulan maaaa !"

setelah berdolak dalih, berperang abis, berkira-kira, bertolak bahagi..so lu org sume tunggu la bini no1 dak JM nnt sama ada dak gemok ke dak encem..

wa pown xsabar nk tunggu nih sama ada die pilih ke bulan atau ke Kelantan ?
*sigh apehal kelantan lak pgnyer !!


12 March 2012

TERUK sungguh !


yaAllah syaitonnn ape yg singgah kt mata ni tatau la..
tp mmg padan la sbb tido pown xsampai 1jam..nk dkt kul 5 baru smpai rumah..
lepak Asam Pedas lah ni..da la PEDASSS ! panas hati ! (tetibe)


kerah jugak kudrat ni bangun..bangun bangun fadh ! keje ! keje ibadah, jadi bangkitlahhh...
mmg menyelinap rase badan dedau semacam...panas kemain..

nasib bos outstation hari ni, tu pown bole lupe bos outstation..da smpai opis baru igt..
ni kejap tunduk kejap tampung dagu kejap sandar smbil tangan tutup muke..
LELAP weyh ! sumpah LENA !


perot lapar, ok g isi perot..kene nasi lemak pece lele..awesome !
bertambah2 ngantuk xhengatt !
konon bace surat khabar, angkat tinggi2 khusyuk bace berita tentang 
adik Dirang yang mati dibunuh kejam tu...tp tanpa disangka-sangka, 
WA TERLENA DALAM LEHER TEGAK BERDIRI..
korang nmpak x tahap parahhhhh tu ?

ok siyesss ! siyesss xsabar nk tunggu lg 2 hari payslip kluar sharp on 15hb..
nk puaskan hati bekerja jerih perih smpai ke pagi buta ni..siyesssss !
(padahal smpai ke pagi buta tu xkeje dah, tp keje isi perot n sharing semata-mata)

xkire lahhhh !

rase nk guna sumer gaji tu bayar tido xcukop..ade org jual TIDUR ?

please, let me know -____-'


08 March 2012

Jatuh cinta dengan TENIS


wahhhhh kemainnnn cik fadh sharapova !
diulangi CIKFADH SHARAPOVA..kaw hadeee ? 
hoohooooo ;) ok cternyer cenggini, ni bersukan pown gara2 sukan antara jabatan (SAJ)
normal lah tu kalo awal2 tahun ni..kalo keje gov tau la kot SAJ ni...
so kalo tahun lepas cik fadh masuk olahraga 4x100m, tahun ni xdapek la den nk nolong ea do kalo disuroh ea den berlarik..tgok pinggang la weyhhh...
awal tahun lepas berat 55 an, tahun ni cecah 60 an ! acane nk lari tu ? aduiiiaiiinyer pungggg !
kalo netball masih bole main, tp xde lak yg nk jd pengurus tahun ni..
so kene tuka bidang sukan..

treng teng tenggggggg !
TENIS weyh TENIS ! rase mcm org KAYA plak bile masuk court TENIS ni..ekekekeke


macam seswai kan cik fadh pegang raket tenis tu . kakakak eh sat, korang panggil raket kan kan ?
kang salah sebut, malu iuolsss !

partner "saya baru belajar main Tenis" hihi

jannah

td suh tgok pinggang cik fadh kan ? so sila tgok pinggang cik fadh, mmg xley lari pecut da kan kan ?

ini coach kami..die mmg da superb bab bab tenis ni..siap wakil UTeM lg..
servis pown ade style..perghhh wa caya sama lu !

so sweet ! kui3..

Ekcelli tarikh game SAJ tuk tenis ni jatuh pada
hari sabtu 17hb Mac ni xsilap, tp mintak mahap lerr cik fadh mmg xbole time tu..ade abg sedara kawen..
so xde la wakil pape tuk SAJ tahun ni..

TAPIIII ! 

walaupun xley masuk game, setiap selasa n khamis mmg trun training SEBAB 
cik fadh da jatuh cinta dan addicted giler men tenis ni
semangat ta semangat ta ?

name pown da JATUH CINTA kan..layankan je lar...
janji ade jugak kuar peluh dr xde langsung..

ngeee ;)


07 March 2012

Entry Jati Diri Bergambar





dasyat x stok makanan kami ? mcm pg camping lak an..kalah budak2 dah..siap bawak jutaria !
ok 1st nite di sini, kami main Jutaria smpai gelak guling2, ketawa menyeringai..
sekali ke SOUND ! lajuuuuuu je memasing masuk bilik bongkang..
kul 4 pg bru dapat LELAP MATA ! aje gilerrrr betol !
tp semua tu bukan salah MEREKA..kiki
kami yg aspect lebey...ish3


dalam kelas..

solat jemaah di surau ;)

sempat lagi kami main ping pong ! haha










solat dan tafakur di tengah hutan ;)

buat pengatahuan pembace, antara ramai2 peserta kursus ini, hanya cik fadh sorg je sawan mandi kt air terjun tu sensorang..yg len xde pown sesawan cik fadh..huuuu haruuuuuu..
then pacat melekat kt suar dkt 5-7 ekor..balik chalet baru sedar...
makkk aiiii menggelintin geli !!!! nasib xde lekat kt kaki, rendam suar dlm air panas tuk rebus pacat2 tersebut..nyummmyyy !


last day kami di sane ;)



abisssss ! nmpak belon x ? majlis penutupppp la tu..kiki