Pages

25 April 2012

Suami Yang Ku Benci


                                                                                                                              


xtau nk story ape..td jenjalan MPH beli buku ni sat 
"Suami Yang Ku Benci"

penah bace review dr blogger cter ni best, tp xigt dah blogger yg mane..
so tertarik dgn review dr blogger tersebut, mari lah kiter same2 membace..

miss~


19 April 2012

Seminar Aspirasi Setiausaha pulak ? hihi


kursus lagik n lagik..
ouwhhh syorga hidup awal tahun ni penuh dengan kursus je xbenti2 since bulan 3 kelmarin..
syorga perot, syorga hati, syorga jiwa dan syorga syorga..

tapi kali ni join kursus anjuran luar plak..
part nak mohon kursus luar ni mmg goyang lutot nk bg borang kuning nak minta kelulusan bos..
ye lar, bnde melibatkan duit organisasi kan..kalo xlulus, tacing weyh, wa xnak key-in surat n update jadual bos tuk 2 bulan..kakakaka dasar secretaryxretibersyukur !

kalo taun lepas die hantau cik fadh g langkawi, taun ni mohon area k.l je xkn xley lulus kan kan..dokat je pown..jalan kaki pown bole la..hik hik..so bos kasi LULUS..cik fadh kasi senyumm lebar mcm kambing..penah tgok ?

course yg dipilih adalah course yg cik fadh mmg nak g tahun lepas tapi teterbang ke course kt langkawi plak..ngeh3

"Seminar Aspirasi Setiausaha"
by
Positive Event



melalui testimoni2 sebelom ni, mereka amat berpuas hati dengan penganjuran dr positive event ni..
so hope semua berjalan lancar lah sepanjang kursus
start on this sunday till tuesday ini..
ade x kat sini setiausaha2 yg turut serta dalam course ni nnt ? jumpe kt sane ye ;)







ade jamal abdillah ? hihi anuar zain mungkin bt cik fadh lg excited..hohoooo
ade tari menari ? da berlatih dah sebulan sebelum..
ade malam pesona bintang ? xkuasa plak den nak melaram..

mcm2 kan..xpe la, yg penting adalah perisian kursus ni nanti..dapat x dapat kan..
yg len tu hanya untuk menghibur hati..
dan mungkin juga tuk celebrate minggu setiausaha..
hope we all enjoy this course +___+



17 April 2012

Battleship Review



ermm agak lewat review movie ni tp xpe..jnji ade review dr xde langsungkan..
hari isnin hari melaka cuti, korang xcuti kan ? hik hik..
cik fadh balik dr induksi khusus weekend hari tu ya ampunnnnnn, letih xpayah cakaplah..
melepek lepek xlarat nk bangun..rase itu sangat teruk ! ish3..

nasib la isnin tu cuti lagi, still melepek tp melepek je xguna..habuk pown tade kan..
so spent time mase ngan cik JM...lame rase xdating berdua..auwww ! hihi

tujuan hanya nak shopping beli slack, beli shirt dan paling penting beli track bottom !!
tau x, induksi kelmarin tu telah menjahanamkan 2 track bottom paling dikasihi..sob sob..
masuk lumpur, masuk tasik, yg terbakar, terbakar..SADISSS !

then layan movie BATTLESHIP . 
tgok iklan kt tv mmg xmampu nak tahan lagi dah nak layan movie ni..hihi ngade an !

the result after layan Battleship ? THUMBs UP !!!
terbaekkkk boboboiiii tahu ? dak JM pown xbenti2 kate best kan movie ni syg..da balik uma pown, sms lagik, movie td tu best la..jenuh mak melayan ! haha

tp kalo real terjadi mcm tu, kalo xde manusia mcm Hopper dan Nagata dan kalo xde Raikes
don't know lahhhhhh !

so sesiapa yg blom tgok movie ni, either korang nk layan kt wayang atau tunggu nk download sendiri
xkesah lah, yg penting movie ni xkan buat korang rase waste time o waste ur money..

calo bete !


16 April 2012

Kursus PINTAR UTeM


hai uolssss..cik fadh kembaliii ! (hee mcm la ade yg tggu kau)
xpo lar kalo xdo, nk jugak bergonjeng syok sendirik !

oke hampir 3minggu dah berlalu cik fadh attend kursus Pintar ni..
kursus ni mungkin organisasi lain xbuat kot, tp tatau la..
tempat korang ade buat kursus khas untuk semua staf ? 
means sumer staf yg berkhidmat di organisasi korang wajib attend kursus anjuran organisasi korang jugak ?
kat sini la kiter bole eratkan silaturrahim sesame staf..kadang rancak berbual kan phone ckp pasal keje, tp xkenal pown orgnyer...keh keh keh..

so memandangkan program Pintar ini adalah sesi yang terakhir, mgkin after this tukar program lain kot..
so semua staf yg blum attend esp. staf2 baru dikumpulakan bersama..kemain ramai lg..hampir 180 peserta dr semua PTj..

so meh layan gambau je, nk cter xbape nak hengatttt..
tempat program ni berlangsung kt Selesa Beach Resort, Port Dickson..sgt selesa hokey..xtipu ;)





gambar2 dibawah adalah gambar dr OP UTeM..setiap gambar mungkin ade cik fadh..pepandai la carik..hihi




kemain masam muke cik fadh !

kemain rileks cik fadh dok tengah, org laen puas mengayuh..kakaka !

ahli kumpulan cik fadh yg bersemangat WAJA ! berjaya 2x ulang alik berakit . heeeee

lepas aktiviti pantai, ptot ade aktiviti kolam plak..blom sempat sumer terjun kolam, pool guard da angkat tangan xbg terjun..alasannyer, baju kitorg sumer berpasir..so batal aktiviti kolam..erghhhh !


PTj Pejabat Pendaftar..

group cik fadh ;)

game sape tipu die negatif..haha best giler game ni..


so that's all je la gambaunyer..bnyak lg gmbar tp xde muke cik fadh so xpayah huploaddd kt sini..ekekekeek
kesimpulannyer, program pintar ni best n menarik cume perisiannyer ade yg kurang menarik minat staf tuk fokus..maybe la..but outdoor die sgt best..

after dis xde dah Pintar..mungkin program ceghedik pulokkk..huhu..


11 April 2012

induksi khusus


cik fadh sedang menjalani induksi khusus selama 1 minggu
sebab tu celoteh cik fadh senyap ;)

mggu depan akan bergonjeng semula di sini..
rendu nk hupdate tu xseberapa
tapi rendu nk blogwalking tu sangat2 terasa..

miss ;)


06 April 2012

Sunway Lagoon kitaaa ;)


seminggu amik masa nk up entry ni..
minggu ni keje agak heavy, settle satu datang satu tp fun bt keje tu sumer
sebab kalo x, cik fadh dok melangok je smpai naik rimas nak amat..
ngadap FB sgt tidak menyeronokkan ok..
yg seronok hanyalah blogwalking..terbaekkkk ! sape setuju angkat kain ! eh !!

ok, after g kenduri kawen dak bell hari tu, cik fadh trus nek k.l
sebab malam tu ade meeting bulanan, tido sana lah..
so esok tu ahad xde plan..abg n bakal kakak ipar kene g kursus kawen plak..
so cik fadh n cik JM mati akal..member plan ngan BF die nak g sunway lagoon .
ok plan tu mmg BEST ! bile plan jd tiba2 je tu lagi2 BEST ! 
so tido la uma dak nur, dak JM tido uma bf nur..
we all berempat mmg da rapat so xde hal dah nk lepak sama ;)

meh layan gambau kami smpai montahhhh pink ;)

i dan dak nur..we all sesame chubby, tu bole geng ! haha

still lengang lagi sbb too early we arrived at sunway..hehe

we all amik all package, so rate for adult RM75 + RM10 deposit : Total RM85 per person ;)
ok makan kt dalam ni sgt mahal..so prepare duit banyak2 nk have fun kt sini yerrr..

gaya nak YES ! hohooo..ok first sekali ktorg layan ATV ni..COOL abis tp 7 minit je ? xpuas !!

 
nek ATV kene pakai helmet, then die bg ni tuk caover bau busuk helmet..haha !
walaupun dak JM marah cik fadh masokkan gmbar ni kt fb, tp wa xtakot..wa tetap nak masukkan malahan masukkan kt blog kesayangan wa ni..kakakakak mmg kene tempeleng la ni..so cutee ! kakaka




merenung mase depan kami . huk huk huk...

ape ntah name game blakang ni..crazy nak mampos..smpai terangkat bontot n kepala lekat ke bumbung die punyer terbalikkan org..rase mcm terperosok ! huhhhh ! tp kalo bole nak nek lagi..agagagaga..


 
pirates ni paling gile, da la xde cover grill, tapi pusing 360' ! siyes wa lelap mata sepanjang game ni..trun je lega kemain..tp dak JM, trun je montahhhh belahak ! haihhhhh sungguh lemah semangat ! kaka !

huuuu memang panas dan dahaga giler..time ni lom masuk kolam lagi..g pulun pusing2 men game je dlu..
duit mmg xbawak sesen pown, semua tggal kt locker kecuali hengpong..kalo xbawak hengpongggg mane nk dpt amik gambar ni kan..agagagaga selebet giler minom water cooler tp amat legaaaaa...


da kenape dak nur cocok pipi aku ? gerammm lettewww..hihi


nk jugak dak apiz ni angkat kaki mcm kitorg ! tiru ! haha

tatau style ape dak JM ni nk bt sebenarnyer..hahaha nak kretip jd kretoppp !

ok jom balik ! muke da sunburn dah..

skang tgah melalui fasa2 pengelupasan..huhhhhhh stress, nasib mengelupas skit je, xde la DISASTER sgt muke iuolsss !

siyes badan sengal2, penat memang penat tp sgt enjoy la..macam puas hati sgt dapat melempiaskan duit hasil titik peluh dengan have fun kat sini..hooooohoooo poyos ! ekcelli bnyak lagi game tp mmg xamik gmabr sgt..masuk wild life after mandi, basah kuyup tu g masok sane, hengponggg pown xbawak..
paling ralat xpat men roaller coaster lah sebab dak apiz kate die punyer safety kurenggg skit sbb die penah nek then terbenti kt tengah2..so dorg sumer xnak nek..cik fadh nak nek tp xde geng so let gooo je la game tu..huuu terkilan mak ! ok that's all ;)


nota kaki : ok, mgkin ade some wondering why i'm not wearing a scarf kt sunway, ok ini diri sy yg sebenar..memang kalo mandi manda jarang memakai tudung..susah nak cakap tp INI DIRI SAYA..so i being my OWN self..tengkiu kepada yang memahami ;)


04 April 2012

perasaan ini sukar ditafsirkan !


mungkin kesihatan agak terganggu

badan tak cukup rehat
minda xcukup cergas
mata xcukop segar
hati xcukup ada

adalah penyumbang kepada perasaan bercampur baur ini
serius mood untuk minggu ni memang jarang diperolehi

aku nak ape sebenarnyer ???

aku tak tau ape yang aku inginkan smpai rase jiwa btol2 memberontak !
monolog dengan diri sendiri sudah dikatakan hampir setiap saat
xterluah dimulut, hanya terluah dihati..

diam itu lebih baik tapi hasilnyer SAKITTTT..

berhadapan pulak dengan orang keliling yang kadang sering melukakan hati
orang yang kiter sayang pown kadang terlepas pandang melukakan hati tanpa disedari
sungguh sungguh rasa kecewa 



aku inginkan sesuatu yang baru, sesuatu yang berbeza dari ape yang aku lalui sekarang
sesuatu yang menggembirakan, sesuatu yang membahagiakan..

bolehkah ?


03 April 2012

Wedding BFF di Alor Gajah, Melaka


Assalamualaikum wrt. wbt..ececehhhh kemain sopan ;)

Alhamdulillah tarikh 30 Mac 2012 yg lalu,  kawan baik cik fadh dak bella selamat mendirikan masjid. Jodoh die smpai dulu, suatu yang baik, pasti segalanyer akan dipermudahkan..ekcelli waktu dorg bertunang tahun lepas we all sgt2 terkejut tau tau..memang xsangka sgt..sebabbbbbb

"masa zaman poli, kami ber5 (kakak, bell, mimie & tika) salu kata "agak2 sape kawen dulu antara kite?" kitorg sepakat jawab BELL sebab bla bla bla (gurau2)...hari ni, alhamdulillah jodoh Bella Eiff da smpai dan akan dinikahkan selepas asar pada petang ini..semoga bakal PUAN NURUL NABILA AZIZ akan melayari bahtera perkahwinan dengan penuh keberkatan olehNYA..aamiinnnnn.."

haaaaa tu la sebab die..ni status fb cik fadh on that day bell nikah..shahdu gak time ni..hihi..dulu mase zaman poli memang salu la dok ngutuk masing2 cakap sape la paling gatal, paling miang, paling menggeletis..dan kami berkire2 sape kawen dulu, die lah ratu miang..kakaka lawak la tp tu semua bergurau..biasa la kalo berkawan kan..mcm la korang xpenah joke mcm tu, ntah2 lg over..wek !

nikah petang jumaat tu masing2 xdpt dtg sbb ade komitmen kerja dan study, so malam tu cik fadh amik dak mimie, azie dan ayu kt uitm kampus bandar melaka bawak dorg ke majlis berinai bell..esok tu majlis bersanding bell, dorg xpt dtg sebab ade module wajib..meh tgok ape yg kami kerjakan kt sane ;)

makan tu wajib la ! nak2 lg ade ayam golek..perghh kelassss uols ;)

pakai songket oren ! nicee giler..oke tuk acara malam ni pengantin di TANDU . best !

tgok la muke yang dah kepingin katil pengantin ni..ish teruk pangai btol cik fadh nih !!


pos gedik dari gadis2 still available . auwww !


ok cukop la gambar kami menempel2 kt katil pengantin tu..huhu kemain sakan kan..ekcelli bnyak lagi gmbar kt bilik pengantin ni tp cukop ini sja..kang dak bell tgok maun cekak pinggang sbb pangantin time ni tgah amik2 gmbar kt pelamin, we all bt keje len plak kt dlm bilik die..kikiki

so tuk majlis resepsi esoknyer, cik fadh bawak geng lan plak..konvoi 4 biji kete ke rumah bell..memasing tatau jalan, so cik fadh jd tourist sekali harung ;)


special gift for u bell & alif . hope u'all like it bcoz i love it !
nnt beli 1 tuk rumah sendiri jugak..hihi..



ramai jugak dak kelas kami masa di poli raikan majlis bell ni..ni sumer yg konvoi sekali..
ade lg kt luar xmasok2 ke dalam, so xpt amik gmbar sesame..

and last but not least ;)

die pown nak jugakkkk ! haha !

semoga bell dan alip berbahagia hinggan ke akhir hayat..da kawen nnt jgn la xnak lepak2 ngan kitorg sekali, kali ni ko bawak laki ko lepak sekali tu bukan masalah besar dah..huhuuuu..so doakan kawan2 ko yg len ni cecepat kawen jugak mcm ko ea..aaminnnnnn..



perkara ralat mase bell kawen :

1) baju yg cik fadh pakai tu da ketat nak amat2..means cik fadh da membesar diluar jangkaan..;( nak lelong lah baju tu..sayang sgt sbb masuk ni baru 2x pakai..siapa nak ?
2) masa bell dan alip berarak, we all dok dlm uma je tunggu pengantin..rupenyer ada acara silat tu dan dak JM salah sorang pesilat...wuaaaa xpernah dpt tgok die silat, terlepas lg kali ni ;(
3) xpt jumpe kakak a.k.a mira..smpai hati die xtunggu cik fadh smpai..da eksaited nk jmpe die..xpe, xde rezeki..
4) xpat lepak lame ngan tika, sbb die sesat n smpai da lewat dekat kul 3 lebey..cik fadh rushing nk nek k.l..so borak2 kejap ciom2 dan pisah ;(