Pages

29 May 2012

tension der !


jalan pown da kengkang aku rase dek menahan tension nk exam..
ramai kate rileks, cool, open book senang bla bla bla..
wuarghhhh open book pown still kene cari rujukan die..kang xgune open book kalo semua rujukan yg dibawak xde pown jawapan kepada persoalan yang diberikan..
so skang bukan tension nk hadapi exam, tp tension nak cari rujukan exam tersebut terutama paper kewangan..
penggubal soklan xbg tip..so kene khatam pekeliling dan surat pekeliling bendahari sumer..
wuarghhhhhh bnyak kot..

yg len punyer paper alhamdulillah dpt petunjuk..bahan rujukan depan mata..
tapi paper kewangan tarakkkk ! da la wa xpaham term2 kewangan tuh..perolehan, pembayaran ???

hari ni bos xde, start esok smpai 6 June bos cuti..lame weyh..heaven gile..
tp xbrape nk heaven la sbb nk hadap paper on 1,4,7 jun..so mase yg ade kene study hard skit..

tgok la keadaan meja cik fadh..

ini bukan paper work, ini bahan rujukan tuk study !

banyak tip dan kene pilih btol2 tip mane bole catch up based on reference yg lengkap..

ni salah satu pekeliling..nk print kemain bnyak weyh..acane acane tuh ? tension der !

waaaaa fed-up !

ngadap fb pown xbape nak release tension .

blog jugak tempat release tension...huhhh!

semoga exam ini akan berakhir sekelip mata dengan kejayaan..aaminnnn
doakan cik fadh kawan2 blogger yg manisssssssss..




27 May 2012

ape cik fadh bt di rumah pada hari ahad yg bosan ini ?

happy sunday !!! ermm bangun awal hari ni lebey kurang kul 9.32 pagi gara2 cik JM menyibuk nk sms..ee geram je, xley tgok cik fadh membuta lebih skit dr die..padan muke kene keje. huk huk cari duit katenyer, kalo x cik fadh xbg masok minang...hawauuuu je laki aku nih tau !

cuci muke, minom air ! gud ! jgn gosok gigi, sayang enzym2 air liuk basi tu..banyak khasiat uols..xcaye g google ! malas cik fadh nk terangkan kat sini..nnt lari topik..huk huk huk..

bosan la bangun awal..xde nk bt ape pown..nak laundry pown da full, so kiter laundry esok sajo..nk manyapu pown makan mase xsmpai 10 minit..nk ngemop malas sbb last week da mop..haha bole ke mcm tu ? anggap lantai masih berkilat giteww..so dah xde keje kiter kene gak cari keje kan tuk penuhi mase sunday sunday ini  ;) smbil ngemas smbil amik gambar..kemas dressing table n barang2 shopping smlm..seronok tgok banyak bnde yg doshoppingkan..tapi sakit tgok purse kempis je..huk huk..jom cekidauttt !

ni hasil shopping after gaji..mentang2 dpt back dated bulan ni, beli stok tuk 2 bulan trus ! ish3..
ekcelli ni sumer beli sbb ade warehouse sale..rambang mata jenab oii !
paling suke bile dpt BB Mousse Maybelline pade harga rm27 hinggit sajo dr harga sebenar rm50 something xsilap..huishhh huntung2..

body shop tu, sumer pown tau skang tgah sale giler2 kan..so tu je yg berminat untuk di grab ;)
tp sehari sblom BS sale, cik fadh da berlarik2 pg beli perfume, tgok2 esok tu start sale..jahanam btol ! nsb perfume vanilla tu sale 10% je..kalo 30% - 70% mmg mengamuk ! rugi weyh !!

ok cukop cter pasal perabih duit, meh kemas dressing table smabil amik gamboo..ekcelli dressing table ni every week kene kemas sbb cpt je berhabuk dgn bedak la, serbuk2 make-up korg tu dan paling disaster rambut ! kan kan ? jgn tipu ea !

duk bujang weyh, dressing table cik fadh dressing table meja belajar kt poli dulu..kakaka sedihhh !
xpe janji ade meja nk letak barang2 an dr letak atas lantai je lagi sodeyh..tersepak2 je botol2 tu kang..huk huk..nak beli dressing table 1 set katil sume takot sempit sbb bilik uma sewa ni xla luas mane..

sodeyh x tgok mejo make-up nih ? hik hik..xdok cermin ? adoo la tp tergantung..bosa tau..kalah cermin meja dressing korang...wek !

barang comel2 kecik2 letak dlm drawer..kalo letak ats meja je disaster rupenyer nnt nak2 bile rushing nk bersiap pg keje kan..

kalo besar2 susun la kt tepi drawer cenggini ;)

eh korang penah kumpul stok barang peribadi korang ? mcm simpan stok tuk deodorant ke, berus gigi ke, shower gel ke ? powder ke ? ade ?? cik fadh ade..hihi mmg salu beli lebih tuk jdkan stok..
kadang smpai lupe stok ade lg tp bile shopping terbeli plak lg..haih !

so untuk stok2 barang2 peribadi ni salu cik fadh simpan 1 tmpt..senang nnt bile nk pkai kan..


korang prasan x botol ade muke itam tu ? tu antara feveret tau..mask untuk idung dr jepunggg..bole dpt kt daiso japan je..rm5 ! tp sgt2 berkesan..

ermm pe lagi nk merapik ek ? skang da kul 3.55 petang..bosan siyes bosan..nsib ade broadband lembap ni..walaupun lembap tp dpt jugak update blog dgn mengambil mase hampir 1 jam 30 minit...osah lembap ea kan ? haha..ok la stop kt sini..nak mandi !

wuaaaa terukkk an bru nak mandi !!!
hari ahad weyh, bese la mandi lambat...bkn ade bt ape pown...wekkkkkkkkkk !
mcm lah korang zaman bujang x mcm ni..kalo da kawen subuh sapieee da kene mandi..i fahamm...huk huk..

calo bete !!


25 May 2012

ni lah pompuan !


hari ni hari jumaat kan..
lunch time lame kan kan ?

ok kalo setiap jumaat kami terjah JJ, wajib..
tp kali ni kononnyer mengelak dr perabihhh la ni..
setakat jalan area MITC jgk, g avon, g mydin dan g butik mawar..
konon g butik mawar nk teman madam lala cari baju je..
sekali terkenan kenan pulak kt baju peach keorenan..
berseswaian la dgn tema abg cik fadh nk kawen bulan jun ni..
mmg tgah mencari2 baju 3 anak dara sedondon OREN..
majlis tinggal 2-3minggu je lg , tp masing2 leka je lagi an..
so da jmpe terkenan2 ni cecepat je la hamik dan bayar..
kebetulan sgt tggal 3 pasang dan  size yg tggal tepat2 tuk si bdan tiga2 anak dara iaitu
akak 38, cik fadh 40 dan adik 42 !
adik i mmg besar !! haha

nk tgok ? boleh la share dulu sbb nnt sedara mara yg nk ikut tema oren xla terbeli baju yg design same..
kakakakaka...haippp mokcik2 dan sepupu i rajin terjah blog i ni uols..bahaya btol ! xley nk meronggeng lelebih..kakaka

ok yg tengah tu ! nice x ? bole la kan..janji sedondon 3 anak dara Dato' Datin ni nk nyambut tetamu di hari persandingan belah kami nnt..wewiirrrrr !

3 pasang baju ni je da dkt RM 500 !! rabak purse wa weyhhh..
xpe cool, hope nnt abg cik fadh yg kawen ni support baju family tuk wedding cik fadh plak nnt. kakaka mntak balasan !!!

butik mawar ni setiap tempat ade kot..kalo kene mase die baju yg gorjes2 bole dpt harga yg murah je..xde la smpai 2 3 ratus pown..cik fadh mmg rajin terjah butik mawar ni sbb harga die sgt berpatutan..
kekadang smpai terkejut-kejut dgr sales man bangla die sebut harga..siap boleh tawar koo !
untung !!!

gambar gegau la dak madam ni hamikk ! ishhh !

ok done baju majlis rumah kami..
baju majlis rumah pengantin perempuan pown da beli, datin support !
hijau maklang tau padehal tema rumah pengantin perempuan purple . kikiki

pas ni nk fokus pade tq tag tuk doorgift dan name tag tuk each family..
semoga ade ruang dan ade mase...aaminnnn..


23 May 2012

i dimadukan jua !


hari tu cik fadh n cik jm celebrate 3tahun kan, cik fadh ade kate nk share hadiah paling istimewa tuk usia hubungan kami yg ke-3 tahun ni kan kan..so jom bace !

on 27th april kelmarin bini NO1 dak JM da kua..shahduuuu weyh dimadukan..
tp tuk cik fadh jugak an an..hasil usaha bersama..
dr berat hati sesangat nk amik kete merujuk pade entry curang 1
dalam cik fadh menahan nahan dak JM akhirnya daku jugak yg jatuh cinta !
haihhhh cakap xsuper bikin org kata..
sbb fikir ade rezeki skit dr bisness ni bek lekatkan cepat..kalo xlekat nnt tau2 da abis je duit tu .
pepaham je la kami dua org ni kalo bab MAKAN, sume nk cube, kalo bab SHOPPING sumer nk rembat..
so kene jugak lekat..nk smpan duit tuk kawen, kami fikirkan kereta ni adalah keperluan n kami berdua ada cara lain tuk saving kawen memandangkan plan kawen masih jauh lagi..insyaAllah semoga bisnes kami berjalan lancar..income bulan ni mmg da start saving tuk kawen..huhu

dan alang2 da beli kereta kan, bek beli yg btol2 puas di hati..nk beli BMW ke ape ntah bile la kan
setakat ni, janji smpai destinasi da cukop..

akhirnyaaaaaaaa dr pilihan VIOS trus melompat ke HONDA CITY !
rase mmg pejam mata btol amik kereta ni..huhh !
tp insyaAllah, bayar bulan2 kami da rendahkan dgn bayar downpayment lebih skit, ok la kot..

tadaaaa !


awesome ke biase2 ? pade korang X awesome dah la..pade cik fadh
"kalo harapkan gaji kerja skang, jgn harap nak merase pakai honda, pakai proton sudeyyy, preve preve..huhuu" 

alhamdulillah,  dpt jugak lekatkan duit bisnes pade kekuda kami ini..mgkin lagi mudah untuk bergerak dan lagi mudah untuk lebih laju earn money berbanding dulu..hewhewhew poyos oke ! mgkin lepas ni kami akan usaha lebih lagi untuk fokuskan pade niat murni kami yg begitu suci tulus mulus gebu kemain..insyaAllah jika niat itu murni pasti tuhan tunjukkan jalan..cik fadh percaya tuhan tu xkn pernah menyempitkan rezeki pade insan yang berusaha untuk memajukan kehidupan mereka..tp ingat, dengan cara yang murni jugak..insyaAllah..



dr tepi tonggek, dr belakang xtonggek..acane tu ? haha

ok dah settle salah satu AIM 2012..pic kereta mmg 4 keping ni je ade..blom ade dok shooting2 bagai..kalo pakai kereta 200K keatas len la cter kan..haha

da hampir sebulan pakai, drive mmg best giler..xnyesal pilih ni
tp bile fikir balik maintenance honda bole tahan tinggi jugak tp xpe, dah berani pakai berani la tanggung ape saje risiko maintenance dan servis kan kan..

kene keje kuat lagi selepas ni..yg penting aim suci murni gebus tu kene capai dulu..
doakan cik fadh n cik JM dimurahkan rezeki tuk mendirikan rumah tangga yer sumer..

love !



p/s : disini mgkin ade juga kate2 sumbang mengatakan cik fadh menunjuk2 ke ape, tp cik fadh xambil pusing pown hal tu sbb ape yg cik fadh share hasil usaha sendiri untuk dikongsi..niat tu penting ;)

22 May 2012

Elianto untuk omak !


wuaaaaa lambat gile update pasal Mother's Day kan..
lambat jugak cik fadh bg hadiah mother's day ni kt omak cik fadh..
hari ibu 13 Mei kan ? time tu cik fadh masih induksi..
tp kol jugak mak wish mother's day...mak dr nak marah cik fadh seminggu xkol trus xjadi marah..
jd malu2 plak i wish..haha godik omak den ni !

so untuk hari ibu tahun ni rasenyer ini la 1st time cik fadh btol2 bg gift hari ibu..kalo sebelom2 ni
wish o belanja makan ke ape..ntah la lupe den..zaman skola bt kad comel2 je..huhu

ekcelli cik fadh ni kadang segan nk tunjuk kasih sayang tau tau..
even dgn family sendiri pown, siyes segan tau..haha ! ni kn nk tnjuk kasih sayang pade org len..wawa

so lunch jumaat last week mcm biase dok jimba jimba..
masuk elianto sbb mmg suke masuk elianto sbb SG da kenal cik fadh n the gang an..
lg best membeli kalo kiter rancak berbual dgn SG nyer kan..
da beli set ni, SG siap bg gift balik kt cik fadh..eyeshadow gold ! huuuu sukeeee !

so grab ni je sbb mmg khas tuk gift kan..malas nk beli satu2, nnt nk kene wrapping lg..
tade mase dah sbb nk balik pilah ptg tu jgk kan..


bau die sgt2 awesome tau..ade body mist sekali..
bau luar kotak je da harum semerbak..i like !!!


cik fadh tau mak cik fadh mst suke giler sbb die penggila losyen n perfume..
kt meja make-up die je berbotol2 losyen n perfume..ntah mane 1 yg nk dipakai..

tp punyer la segan nk tunjuk kasih sayang kan, da smpai uma berlalu sabtu ahad still xbg2 kt mak..
guess bile cik fadh bg ?
haha cik fadh bg btol2 sebelom nk nek kete balik ke melaka balik..
dah bg tu salam2 trus henjutttttt kete lelaju malu..kakaka

ape punyer anak kan ! mulot kemain bising pot pet pot pet..
tp pemalu tunjuk kasih sayang..sweet ! kaka

love u mum ! muahhhhhhhhhh

19 May 2012

lame menyepi, rendu pade entry rakan blogger

assalammualaikum wrt wbt pade sumer2 yg berkunjung ke mari dengan ucapan i miss u ! hihi..

perghh lame xketuk2 kt celoteh cik fadh ni, mintak mahappp leerr
pade hakak2 yg fadh xsempat kunjung blog mereka, cik fadh baru abis induksi 2 minggu ni mak jemah oiii..
menghadap btol ! tp settle dah sumer ! alhamdulillah..

lepas ni kene fokus pade exam perkhidmatan on 30th mei ni..ermm rase btol2 lembap dah pale otak ni sbb da lamer xgunakan tuk hapal hapal kejadah term2 akta2 sumer ni kan..
kalo x dulu zaman skola, rasenyer ko la juara Sejarah cik fadh oiii ! skanggg haremmmm..

pade sape yg nk bg tips exam perkhidmatan pade adikmu ini, silakannnn, padang bola ku tadahkan..
kalo xde yg nk share, amboiii kedekeutnye cik kak, xluak pown...hik hik
kemain puaka mulot ko cik fadh oiii !
sejak 2 menjak jadi peah (pelakon khas persembahan induksi)
ko jadi cenggini dalam penulisan blog yer..NO NO NO ! xbahekkkk !

tp i nk share something yg i dapat disane uolsss !
selain drpd tertejun ke kolam yg penuh dgn anak katak a.k.a berudu penuh sekolam,
i jugak dpt benjolan disudut kanan kepala akibat dihentak kayu bt rafting..kemain syahdu wa nanges lepas kene hentak kayu tu..besar kot ! pitam 2 3 saat je plak, kalo boleh bg la pitam 2 3 minit smpai rebah btol2 kan, ade la alasan nk scan pale ni kot2 ade urat putus ke..sebabkan keadaan back to normal after nanges sesyahdu yang mungkin, pitam ilang plak..gud !

tapiiiiii

paling yakin i boleh dapat disane ialah !!!!!


mak aihhh TAK menahan tu, paling yakin dapat ! haha
yes i got it ! sbb ape yakin, sbb dikalangan peserta induksi ni,
i lah paling muda iaitu berumur 22 tahun (penuh bangga dan sombong) kaw hadee ? hihi..
mulot ni plak mmg da dilahirkan mcm bertih jagung, bercakap xnk benti kalo xde lampu merah
pastu bile borak nak YES je an smbil selit2 lawak antarabangsa smpai bt warga tua tergelak..muahahahahaha
tu la sebabnyer i yakin i dapat anugerah ini..terima kasih kerna VOTE sy !

korang rase annoying x bace x bace statement kt atas tu ? huhu..
xde la yakin pown, da dpt baru la yakin n over..ekcelli xde la terharap pown..
aim nk mkn ferrero tu je..huk huk..

ok stop talking nonsense dan xde isi please..
i have to go becoz my bantal da menyeru dr td..siang td ade bt berkampung skit..
masak berperiuk-periuk lauk ko hengat xpenat..uma tunggang langgang dengan susunan2 pinggan n periuk belanga..haihhh mcm mane la nk hadap kenduri besar lg 3 minggu ni an..

hope segalanyer dipermudahkanlah..aaminnnnnn;)

nite dear !


03 May 2012

Alhamdulillah, masuk tahun ke-3


Assalamualaikum semua..hari ini hari jumaat jadi cik fadh agak sopan santun n mood agak jiwang sedikit setelah ditinggalkan subuh tadi..sob sob sob ;(

Actually entry kali ni agak lewat 11 hari dr yg sepatotnyer. Ye cik fadh mengambil masa yg lame untuk up entry ini memandangkan sekarang terlalu banyak komitmen kerja yg perlu didahulukan..kursus xpayah cakap la, hari bahagia ini pown cik fadh terlibat dgn kursus aspirasi..semua plan terpaksa cancel..sob sob lagi..

Sebenarnyer ntah kenapa cik fadh berkire2 nk up entry ni sbb jarang cik fadh nk jiwang2 pasal relation cik fadh ngan cik JM..paling koman pown selalu up entry makan2 dan dating sepoi sepoi  je ngan cik JM..tapi xpe, kali ni anggap la sy kekasih sejati yg mendambakan cinta seorang lelaki..puiii ! telan montah sendiri sbb i really love him. wawawawa..

ok la, bahasa xpayah nk bunga2 la sbb i reti sgt uols..i reti bunga2 madah dlm sms ngan cik JM je..luarannyer i kasar smpai semua ingat  i ni AGRESIF n cik JM plak PASIF..jadah ! senang kata i punyaa kuasa VETO  gitewww. OUH TIDAKKK OK ! i still hormat beliau as a MAN..hewhewhew..cik JM selalu puji i bakal isteri abang yang baik hati tau tau..lalalalalala

tuwus n temok 

ok masih xmasuk tajuk..bongok kau ni fadh ! hik hik..ye la ye la, 23 april haitu kitorg genap 3 tahun la..xde la nk kepoh ape pown sbb hubungan kitorg pown blum masuk fasa tunang inikan berkahwin kan..juz nk cecoret je dlm diari elektronik cik fadh ni tuk appreciate this relation..so ? yeayyyyyy HAPPY ANIBESARII ! sebenornye daku ni mcm SAWAN sambut anibesari ke-3 ni sbb bukan ape, 2 hubungan sebelom ni mmg hampehhh skit..asal genap 2 tahun je, hati cik fadh berubah kearah "pergh bosan dol kapel ngan ko ! ko ni nak kongkong aku apesal eh? mak bapak aku pown x mcm ko overnyer, eh yg ko ni plak bz kemain, nk dating ngan ko kemain payah lagik !"  kikiki..DASARRR ! xde la, anggap saja xde jodoh dgn mereka..hope ngan dak JM ni ade la..aaminnnn;)


dak JM sgt natural bagi cik fadh..sgt2 soft spoken, romantik auw auw auw n hormat cik fadh as a gurl..yg paling penting, xpenah nk kongkong bagai lah sbb die kate satu je "da besar kan, pandai2 la jage diri n bezakan mane yang baik n buruk" . fuhhh smpai skang igt pesan die yg satu tu..ciri2 lelaki idaman tu sumer ade la..yg penting solat die jage..sebaik2 lelaki itu cari lah lelaki yg menjaga solatnyer kan kan ?

kami celebrate setelah cik fadh pulang dr kursus..on 26 april..plan nk makan besar2 je so target mmg seoul garden lar, makan smpai terhenyak perot kan..haitu pg, perot xlapar sgt so cm rugi plak..kali ni siap2 kosongkan tp tu la, bukan rezeki kan..sesampai je da full booked !! ouh sadisss..so ikut plan B, ke johnny's la kami..jom layan !

eh ni bkn kt johnny's, ni singgah starbuck..huk huk
tiap kali amik gambau cik fadh muke buruk mcm tu, cik JM marah..kaka

dan bile die plak amik gambau bt gaya macho xnak pndang kamera menyirap je cik fadh !
selalu kene marah "woi, xreti pndang camera ke ?!" 

kalo pandang camera mst comel mcm gambar2 dibawah ;)

 

 
kan kan ?

oke tuk hadiah anibessssari kami ini, xdek non !! huhu masing2 xgheti nk beli ape..so masing2 bg satu budget, nnt kalo ade rase nk beli pape juz request ikut budget yg telah diberi..best x cm tu ? cik fadh rase best sbb ade ngidam something yg rase kedekut je nk kua duit sendiri..kah kah kah..
hope cik JM mntak adiah murah2 je..awek kejam !

but ade satu adiah untuk kami berdua yg sgt2 AWESOME n mmg kene pade celebration anibesssari kali ini..
nak tau nak tau ? next entry hokeyyyy ;) muahhhh kt korang..kiki

oke lah, ini saja lah celebration kisah cinta penuh di dada..da lamer xpisah jejauh, tp subuh td cik JM da bertolak ke fraser hill tuk event team building..cik fadh ptot pg jgk tp dah terikat dgn induksi yg akan bermula ahad ini sehingga 16 Mei nnt..2minggu akan terpisah, tu sbb cik fadh up entry ini jugak bagi mengenang kekasih hati pengarang jantung yg menjauh..sob sob sob...

i love u tau Jamal Mahmod !

ouhhh sayangggg ! toin toin !




tetibe rase geli bile bace ayat2 diatas . siyes cik fadh xjiwang sebenarnyer..sila percaya ! 


01 May 2012

Review Seminar Aspirasi Setiausaha


banyak sungguh yg ingin dikongsi dirunagan diari elektronik ni tp masa seolah2 mencemburuiku..hewhewhew..
blum sempat nk lega yg ini, datang yang ini..sibuk mcm bt persiapan kawen..tp xjugak kawen kan ? haha

ermm ok lah, kite go through je dgn tajuk diatas..
xmo cter pnjang sbb da cter kt entry SINI
so kiter layan gambar je ye nok nok sekelian ? hihi..

layan muke cikfadh kembong dulu hokey !!!  

 

gadis2 setiausaha dr UTeM..ade sorg je PUAN..ce teka ce teka ;)


mcm kene sepit dek budak 2ekor yg kenit ni..hohooo !

                                     


malam Pesona Bintang . adakah kami mempesonakan ? huk huk.. (purut kantoi!)

 
si ayu dan si bulat ?


 
korang tgok cik fadh ! PANTANG ade set karok pasti nak mengarok ngarok..hewhewhew..
"diam diam, jatuh cinta, mata bertentang mata, malu-malu, tapi mahuuu, kau bt begituuu"
itulah lagunyaaaa..kiki

 

 
artis jemputan bukan Jamal Abdillah tp Black n White..hohoooo...
1st die masuk bulu roma da meremang dgr sore die..
apesal suare die jerit cm ne pown xpecah2 dan xsumbang2 eh..
siyes admire dan teruja dgn suara saje..huk huk..

cik fadh ade rakam video die nyanyi btol2 depan stage tow..teruja la katakan..
tp ade plak kedengaran suare sumbang selain suare die..ouhhhh DISASTERRR bile tgok video tu balik..
suara tu dtg drpd si perakam video itu sendiri..sumpah nak padam video disaster itu !!

oke lah, cukop gambar2 ini saje untuk paparan di diari elektronik kesayangan nih..
skang keje mmg cukop tangan rasenyer...tetibe musim berubah menjadi semuanyer seperti xcukup kaki n tangan, masa dan seumpamanyer..

sayang korang keketat ;)