Pages

29 June 2012

Auntie Fadh ;)


lamer biarkan sunyi sunyi n sunyi..
mood update blog tu ntah kemane padehal ade je bende nk diceritakan..
last update jumaat lepas, jumaat laaa ni bru update balik..
nampak pemalasnyer kan ?

xper la, cter yg lepas kendian nnt bile ade mood..
ni tgah ade mood nk update jadi auntie..
bukan abg cik fadh yg kawen kelmarin bini die dah preggy yer..blom blom ! huhu

ni hakak hopissss dah bersalin 20 hari yg lalu..
kawan berjimba ;)

bestnyer ade baby..terserlah naluri keibuaan yang begitu membuak2 dlm diri ! hik hik..
padehal kasauuuuuu je cik fadh ni..xnmpak keibuaan langsung !!

heyyyyy tambi ! jangan menilai cik fadh dr luaran tau, dalaman ni mcm tisuuuu basah lap muntot baby tu hokehhhh ! huk huk...

cucuk2 bukak mata kejap..xsmpai sesaat dahhhh...

aiyoooo !

bibir halusssss...umar open his eyes ;)

pipi pown halus(jap da lelap -__-' )...cocok2 pipi tnpa belas sbb nk suh die bangun bukak mata !

oke pas kt aunty linda lak suh kejut tp nan hadoooo die layan..umar ttp dgn dunia die sendiri bermain2 dgn uri die kot..hik hik..

oke la kitorg pown da penat men cak cak, cocok2 bagai..kasi can la die tido..huhu

comeiiii n kecik halusssss sgt..2.5kg something mcm tu..tp alhamdulillah sihat..

mama nyer pown kejap je da trun berat badan..kagummmm giler hokeyyy + jelesss ! 
hak hak..nk kuwus nk kuwusss !

calo bete~


21 June 2012

Kursus kesekian kalinya untuk tahun ini -____-'

hai uols ! 

hari ni kene g kursus setiausaha lagi..jenuh x dengar cik fadh asik attend course je ni..
dalam tahun ni je ade dekat 7 kursus da pg..hamagaddddd ! jadahnyer sumer tu ??? ilmu la jenab oi !!
tapi layankan je lar..tahun depan mst xde dah kene g course bebanyak..caya ckp den !

kursus kali ni khas tuk PA2 UTeM shj..kursus kt Suria City Johor Bahru ;)
ekcelli cik fadh suka la g JB ni..i tau semua kate JB xde ape pown tp i ni uols xpernah smpai bandar JB
so i JAKUN nk smpai sana..kg i mmg kt JB tp setakat BATU PAHAT je la..JB bandar tu mak apak i xpernah bawak pungggg ! sedeyh ! 

so sgt eksaited nk g JB..kiki
senior2 PA ade plan mcm2 tuk kursus kitorg ni nnt..ade sesi tukar2 adiah sumer lah..
sempat lah i g daiso beli hadiah yg bukan2 tuk men tukar2 gift nnt..
hadiah i yg bukan2 tau..huk huk..nanges la sape dpt hadiah cik fadh ni sbb mmg bukan2..
tp kalo cik fadh dpt hadiah bukan2 mcm ni cik fadh sukaaa sbb comel ! (masok bakul, hangkottt!)

nk tgok ?


ape isi dalam ???



setiap item kt daiso rm5 kan..so total sumer RM15..tepat

cik fadh tau cik fadh dah mengantoikan hadiah sendiri nak2 lagi PA2 UTeM ramai jugak yg bace blog cik fadh ni..haaaa lantak lah, hope korang xsempat bace sbb sibuk keje, sat g kul 10 da nk gerak nek bas..huhu..
xsempat punyer bace. kikikiki

simalam g hantar adiah kt urusetia, ade hadiah yg cik fadh da aim..huhu

nk yg comel2 je sbb senang nk bawak balik..yg besar2 xmo !!

babaiiii !

moment mesti update ;)

citer 2 minggu lepas..tatau nk story ape dah, up cter dating ngan cik JM je bole kan ?
blog i kan? mst boleh..

ade appointment ngan honda tuk servis kete, so pepagi kuar hantarkan dak boboy g servis dulu..
km da terlebey2 dah, sian dak boboy kene henyak btol berjalan..
g Kota Tinggi la, Muar la, K.L je da 10x ualang alik rase..ish3..
mmg tujuan beli tuk jd runner, so mmg henyak abis2 tp kene selalu jage la, servis tip top insyaAllah xde masalah..

dak boboy tunggu turn, comel..hik hik ;)

mak boboy xtentu hala tunggu, so bergaya jap kt kete len..ok kete ni mmg best, 2 pintu..
kalo fikir jiwa yg masih muda, bole gak rembat 1 kalo ade rezeki kan..
tp seat belakang sempit la..tuk lelaki muda seswai sgt ;)

dekat 2 jam mcm tu selesai..ok pakai kete Honda ni, sekali servis xya nk buntang2 mata la tgok brape ko kene bayar..da rase pakai, da tau best kan..so maintenance pown mst best $$$$ !
tp haritu kitorg kene xtinggi mane..around rm300 mcm tu je sbb minor service kan..
kalo KM cecah 100000km nnt maybe kene major service then sediakan duit around rm800 mcm tu la..

ok settle 1 hal...alhamdulillah ade rezeki ko nk servis kt honda boboy oiiii..jgn meragam tau, nnt aku hantau servis kt bengkel mapleee belakang pkok mangga je bru ko tau..

perot pown da kiuk2, so jom makan !!!
paling pelahap sekali n seswai ngan perot kiuk2 adalah double lamb chop !
so ke windmill la kami, cik fadh kene blanje sbb cik fadh yg teringin bebenau nk makan double triple jadah sumer tu..


cik JM amik set sirloin steak je..xbole amik double..kakakaak !

binik yang kembang je seswai mkn double lamb chop..ermm cm ne bdn bagai di PAM..
yg lakinyer redhooo je..hik hik

sian pipi dak JM, xkembang mcm pipi dak fadh..hihi

try senyum besar2 pown xsame kembang..dak fadh senyum cover jugak still kembang..

beli adiah wedding abg cik fadh..ermm ramai gak teka ape hadiah ni..
kak zana adieyza tu beriye kate penyedut habuk..hik hik..

hah tgok, pengantin bukak adiah cik fadh 1st sekali tau sbb die eksaited nk tau ape bndenyer..
hek eleyhhh tu pown xbole teka..toin !


adiah die simple je

tp cik fadh xamik gmbr plak..adehhhh !

jap cari kt googleee..







































okeh yang ini sebijikkkkkkk !

cool x hadiah ni ??? 


byeeeee ;)



20 June 2012

tak tau nk mula dari mana ?

Selamat kembali bekerja cik fadh setelah 4 hari bercuti..eleyhh 4 hari je kot..tp 4 hari tu dah membuatkan jari jemari yg mulus ini tidak dapat menaip dgn pantas dan tuntas kerna jari jemari ini sudah terbiase selama 6 hari membasuh pinggan mangkuk periuk belanga..teballll n kasar kemain..sadisssss mak nak oiii ! sobsss !

Alhamdulillah majlis perkahwinan abg cik fadh berjalan lancar walaupun pada dasarnyer agak kelam kabut la jugak bile ade kes mlm kenduri doa selamat, nasi xcukop, air smpai 2 3x bancuh..mmg kelangkabutnakamat time tu..asik ler berdoa majlis resepsi esok xde la kene mcm kenduri doa selamat ni..gelabah smpai nk tercabut jantung, tp setakat ni lom la ade dgr org tercabot jantung tu kan..-___-'

Tak tau nk start tang mane sebenarnyer sbb gambar mmg xde langsung kt cik fadh..sbb cik fadh mmg xkuasa nk jd kameragirl time nih sbb bnyak lagi keje len nk ditumpukan..bile da bis majlis, yaAllah kesal xamik gmbar tp nk bt lagu mana, mmg xcukop tgn nk bt keje..xcukop kaki nk melangkah..harapkan pade kamera org lain je lah ni pown..tp cik fadh start terbalik lah ye, start dr preparation majlis rumah cikfadh iaitu majlis belah lelakinyer dulu..belah perempuan, akad nikah, malam berinani langsung xde gmbarnyer so mcm xbest kalo bercerite tanpa gambar..xgitu ? tggu la ihsan gambar dr kameraman yg btolnyer nnt yer..

tema : oren putih ;)

meja makan yg disediakan oleh pihak catering . sume fresh flowers..caterer ni mmg BAGUS !
lauk pown ramai puji sodapppp ! meja makan, layanan sume BAGUS !

pelamin of course dr mak andam . tp meja mkn lg nice dr pelamin kan kan ?
pelamin xde kelambu, xde playwood..

pelamin ni pade cik fadh sgt sweet cume penggayaannyer yg bt pelamin ni jd mcm asal bolehn asal ada je..
xnice dah jdnyer..but ok la kn..

table runner lurus, siap ukur pakai tali mase tgok persiapan dr caterer..

kemas je tmpt ambil makan..stategik sbb xnmpak jem pown bile bt style mcm ni walaupun org kemain ramai smpai xcukop meja makan..

persiapan depan rumah..nk cucuk bunga telur kt batang pkok pisang..

ni pelamin tunang akak cik fadh..ni pown akk sy xberkenan sebenarnyer, sbb order len, dpt len..ntah ssh kalo  da last2 minit ubah mcm2 ni..ok la dr xde kan..


we all 3 dara cik suli ;)

ok cukop la smpai sini..gmbr xde dah..nnt ade gmbr cik fadh share lg ea..
semasa majlis rumah kami, kami melalui satu peristiwa sedih dimana pakngah kami meninggal dunia..
arwah sempat berada di rumah kami semasa majlis dan tiba2 arwah nazak n makngah kami cepat2 bawah arwah pulang ke rumah..di dalam kereta arwah menghembuskan nafas terakhir..

semasa menerima khabar tersebut, kami terkedu seketika n kami cuba kuatkan diri untuk meneruskan majlis tersebut..usai majlis, kami terus ke Bahau untuk melawat arwah..
sebelom arwah pegi arwah sempat cakap

"apa2 pown nak jadi, lepaskan la ajib kawen dulu"

xsangka Allah s.w.t kabulkan permintaan arwah..sempat arwah jumpa abg cik fadh dan melihat majlis abg ajib sy..;(

Al-Fatihah untuk arwah pakngah cik fadh, Yusof bin Baba..
semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..


12 June 2012

sedikit preparation tuk wedding abg cik fadh ;)

ermm sian plak tinggalkan blog ni dkt seminggu xupdate2. so nak share skit2 preparation wedding abg sulong cik fadh kt sini drpd membiarkan blog sunyi sepi kan..jumaat malam hari tu kami trun k.l ade perjumpaan dengan partner..then malam tu tido uma bujang abg cik fadh..ikutkan xmanis tido uma bujang die tp nk bt mcm mane, tunang abg da balik kg tuk persiapan wedding diorang, so lenjan je la..bersepah btol uma bujang lelaki ni, siyes kalo cik fadh duduk uma ni mmg xley survive..muahahahaha..


sampai k.l, trus melantak kt mamak area klcc..siyes lapar !

then esoknyer sabtu, kuar uma pepagi g bek1 dan pung pang pung pang
balik seremban..abg suh teman settlekan hal kawen die sumer..
amik baju nikah kt tailor dan order kek SR ;)

sambil order sambil tedarah..nak muntah, mkn 3 org pown xabis kek SR ni dek muaknyer esp. yg b'cheese2 nih...iyarkkk !

then settle hal kawen, trus henjut balik pilah tgok persiapan kt rumah..
wowww ibukkkk!  langsir satu rumah sudah bertukar bru warna OREN !
pinggan mangkuk, brg2 kering tuk masak da mule bersusun2 kt dapur rumah..

bilik pengantin da clear dr box2 kecil omak, ampaian telekung, tv la bagai..haihhh
tggal yg basic iaitu almari, dressing table n ofcoz KATIL ! serammm mak ! hik hik..

goodies kanak2 siap packing, goodies VIP n khas tuk family sumer da siap..
hantaran done ! well done to my sister nabila n nasha !! 
berguna jgk korang cuti sekolah n cuti sem..hak hak..

dan goodies tuk tetamu plak digalas oleh cik fadh !!
tagging nama, tq tag, arrow tag sumer cik fadf kene bt..
lg ape ? baju adik beradik perempuan sumer da settle awal
baju my mom tgah hantar jahit manik kt hakak opis..insyaAllah esok dpt..
n esok jgk nak balik kuala pilah..da start cuti..ngeee ;)

contoh tag nama ;)

comel ? comellll sgt !! huk huk

this tag for my sis engaggment on the same day my bro bersanding ;)

 
tq tag for goodies my sis n my bro ;)

dan goodies tuk tetamu, cik fadh order 1000 pax yang ini !!

dipped apple ;) comel kan ?

ermm ape lg yer ? nnt ade je yg lupe kan..hope xde la..selebeynyer preparation kt rumah plak..
ini pertama kali kami bt majlis kawen..yg kawen ni pown abg sulong cik fadh kan..
hope segala-galanya berjalan lancar lah..

n last but not least !!!



hadiah tuk wedding my bro..bersusah payah kami mencari, jd abg ku najib, sila kenang !! hik hik..
kalo tegakkan hadiah ni sama tinggi dgn cik JM, sila teka apakah ia ???

ucapan pade kad kawen :
walaupun aku adik yang paling degil, tp aku sayang ko !
dengan harapan, time wedding aku sila balas dgn hadiah aircond pulak ;)

ade klu disitew..huhu..

ok majlis rumah kami on 17 Jun 2012..jemput hadir pade mereka yg duduk area n9 ;)

cowww !

p/s : sedikit sebanyak da mule belajar tuk preparation wedding sendiri nnt ;) aummmm !

06 June 2012

Entry tertangguh : Induksi Umum 2012


wuarghhhhhh lame btol tertangguh2 nk up story pasal g induksi 2 minggu dulu..sampai nk cerita balik skarang ni pown dah xigt nk crita ape..fadh share gambar je la kan..jnji ade kenangan dalam blog ni..salah satu perkara WAJIB untuk pencarian rezeki cik fadh sepanjang kehidupan. insyaAllah..

ok kursus induksi ni diadakan selama 11 hari di Ancasa All Suites Resort & Spa Port Dickson..mase dapat tau diorg bt kt Ancasa rase mmg happy sgt sbb cik fadh dan family mmg biase stay kt situ..selesa n menarik tmpt die..dok 2 3 minggu pown xpe..(poyo je padehal hari2 counting day nak balik)


kediaman yg selesa sepanjang berada di sana..siap demand lg mntak housekeeping bt itu ini..muahahahaah

our first day ;) 
asal muke tetibe sgt GEBU dan SUCI ??? tq 360..hewhewhew..

housemate sehidup semati sepanjang kt sana..tp ade cicir sorang

ini org yg tercicir tu..name die kak suhaila tp kami panggil die "isteri en.Azman"
why ?? sbb da 2 3 hari dok serumah bru kami tau die adalah isteri kepada En.Azman, org kuat Pej. Canselori yg sgt pendiam dan soft spoken..isteri die berbeza btol..akak ni bising sgt, kuat ketawa dan sgt happening..die lah penyeri rumah kami sbb kami salu buli die..hewhewhew..

gmbr dgn die mmg bnyak sbb die suke sebok kalo cik fadh amik gambo..

1st day die punyer dessert punye la meriah, pastu hari makin hari makin kurng..yg pelik tiap kali makan rase gula xhancur..mixer dorg rosak ke ape ?



ini group cik fadh sepanjang induksi..sgt2 best dorg ni ! 


ok dah, jnji ade kenangan dlm blog ni..
ekcelli teringat nk update ni sbb td lunch date ngan budak2 induksi..
tu yg baru nk up entry ni..

TQ joyah belanja mekdi..
joyah yg mane ???

lelaki yg berkaca mata bingkai itam dok belakang cik fadh tu joyah..
partner drama . cik fadh watak si PEAH..hihi



04 June 2012

wordless wednesday : dak boboy g saloonnn ;)


ni cerita mggu lepas...
nak bawak dak boboy g Kota Tinggi, jd harus bg belaian pade die sebelum jalan jauh..



bangla punyer servis jugak cik fadh PUAS HATI ;)