Pages

28 August 2012

cerita raya 2012

amboiiii sana sini cerita raya masing2 kemain meriah..puas dah cik fadh blogwalking 2 hari ni bace semua post raya kamu2 semua..best je cerita raya korang an, ade yg kate tahun ni raya paling meriah la ape la..huwaaaaa cik fadh xmeriah langsung..kusammmm ! kiki..tu yg lelambat je nk update pasal raya ni..xde bnde best nk cerita punggg..gambar raya pown xdo sgt..tahun lepas kot paling meriah cik fadh rase, tahun ni suam2 kuku je..hehehhh..raya ni ikut org la kan..ikut suasana masing2..cik fadh da bosan la raya single..bile la nak berdua bertiga berempat ni...muahahahaha...

so tuk simpanan diari mcm bese, best xbest ke raya wajiblah kene updateeee dlm diari ni..so meh layannn..ni cik fadh cter random je lah ea berdasarkan gmbar yg ade..


kenapa gambar lilin dalam kegelapan plak nih ?? haha sebab malam raya kami berada di dalam kegelapan seperti diatas..itu lilin dipasang semasa kami bt takbir raya same2 1 keluarga di kampung..sadisss kan raya tahun ni ?? bukan sekejap2 tau, dr buka puasa smpai la dah nk tido balik..da report tp biase la malam raya sape nk bt keje kan..masing2 sibuk takbir raya..nasib semua da siap masak..ish3..


Untuk memeriahkan raya di rumah uwan Jelibah rayo ni, pacek macek sepakat tuk kuarkan duit kuargo yg dah bergomol2 dlm bank tu tuk masak lomang sepanjang 5 meter panjang..ado la dokek 73 batang lomang di salai rayo tahun ni ha tp tipula 5meter panjang tu.hihi..tahun2 sebelom ni masing2 kene penyakit malehhh, jd uwan jelibah tompah yo lomang kek org darek yg jual lomang tu, tp tahun ni masing2 ntah kenapoo kemain ghajinnn pulak..hamikkkk melahappp sumo..xsmpai 2 hari losappp sumo termasuk buloh2 lomang ea sekali..dasat ?


pung pang pung pang tibo la hari rayooo..ini kami sekeluarga di pagi raya..tema oren peach sbb ni baju mase wedding abg cik fadh kelmarin..so pakai balik..abg n kak ipar xde sbb abg kene bertugas di hari raya..so yang ade hanyalah daghoo ayah yang ber'3 ni..apehal la pipi cik fadh kembang sebesen tu, jenuh diet ! huh !!


ini dara b'3 di kampung Bukit Serampang Felda Sri Jaya, Muar Johor..1st raya mmg raya di kuala pilah..tp petang tu jugak shoot balik muar sbb dok tunggang terbalik kek pilah tu xyo poie kemano..pueh da cik fadh ngajak pacek macek ni berjalan tp melosoooo yo masing2 ngan baju rayooo ea..sudah ea ajak omak balik muar..kikiki..oke tahun ni xde gambar salam mintak ampun dan mahap di pagi raya sbb masing2 melosoooo hadap mejo makannn dr selopeh semayang rayo smpai org nk zohor balik da..apooo nk jd la keturunan Jelibah ni..lahap no. 1..aiseyyyyman...hihi


haaaa igt lagi x tudung si fareedahhh yg cik fadh mcm terkilan x terkilan beli tu..pakai la jugak nk jalan2 raya kan..so ini lah ghupenyer daraaaa ni pakai si fareedahhh tu..kesimpulannya selepas 1 hari beraye ke hulu ke hilir, cik fadh xsuke tudung ni..tiap kali snap gmbar, muke tu mcm 1 snap 9 tahun umur bertambah..ish  bencikkk ! kesalll tau beli, rase mcm nk claim balik duit kt cik JM sbb die yg beriye kate cantik2..erghh !


so yang ni plak bile xkemana hari raya ke-4..bile kate xkemane tu mst la ade orang plan nk serang rumah kan..so antaranyer adalah mereka-mereka ini..ini adalah rakan-rakan kongsi bisnes cik fadh dari seremban shj..yang kuning menyala menyengat tu mst la sepasang kan ? hihi..alhamdulillah xlame lagi diorang nak tunang dah..fuhhhhh lawan tokeiii ni !!! 

di hari raya ke-4 ini jugak cik fadh dpt kejutan dari cik JM..rase mcm xready lg tp mgkin dan tiba masanyer kan, so kiter terima dgn hati yang terbuka..dah xboleh nak kata kt cik JM mntak postponed2 lagi dah bila kali ini bapakkkknya yg dah beriye nk menanyakan jugak anak darooo cik suli ni..so pak kepak kepak kepak, kepung kepung kepung kepung..haha..ikot an mls nk cter kt blog tp xpe lah, peduli ape org kata..this is my blog kan, kene ade coretan kenangan2 manis tu..so dah boleh la join blog b2b nih ?? kikiki..gataiii..ape pon alhamdulillahh...semoga dipermudahkan segalan urusan kami nnt..insyaAllah


gram tu terpaksa dikaburkan sbb kang ade je mulot2 puaka sibuk nk kata cik fadh nk show off la ape la..mulot org kan mane la boleh tutup..pedihhh je dengar..ish ! cube gembira bile lihat org lain gembira, buang jauh sifat2 mazmumah tu..kalo pura2 senyum dan gembira pown cik fadh dah appreciate dah, ni bt muke xde perasaan ! sedih la ade org mcm ni dlm life kiter..hishh dah2 lupakan mereka..next !


oke yang ni plak bff cik fadh mase zaman sekolah menengah dulu..kami tiap kali raya wajib berkumpul tau..sekejap pown jadi lah janji wajib jumpa melepaskan rendu dan pelbagai cerita..hanya mereka yang benar2 ade dan wujud..hanya talian persahabatan ni yang benar2 kukuh dan jitu..harap berpanjangan..bile lame xjmpe, mcm2 cerita dengar rase bangga dengan bff cik fadh ni sumer sbb sumer belajar bagus2..dan congratz tuk dibah sbb nak amik master dahh..kejapnyer mase berlalu..yang nak jd cikgu, yg nak abiskan degree/ master dan yang nk abiskan course nursing abiskan cpt2 sbb boleh smbut cik fadh beranak nnt..hik hik..



kendian da bis beraya sakan sumer, abis cuti lah kan..senin da start keje..mood raya xla brape nk hilang lagi..mulot cik fadh ni laju je kate "abg herul, tgahari ni nak raya uma abg herol lah, suh mak abg masak nasik!"...pung pang pung pang gadoh ngan die akhirnya die kol mak die suh goreng mee..mee jee !! hishhh..
mee pown mee lah..mak die masak kemain sodap..semangkuk ltk semangkuk habis mcm tu jer..dasar lahap memasing kan..

ermm rase mcm da abis gambar dah nk diceritakan..raya ni mmg raya paling malas amik gmbar..so mmg xbnyak sgt gambar nk di snap..xde ape yg best pown..againnn kate raya xbest..hihi..raya 2012 xbesttt !!!! hahaha..yg best pown hari raya ke-4 je la pungggg..kiki..

ermm dah la, dah penat menaip..lately ni tido xlena sgt..1 fikirkan nk exam trengkas hujung bulan ni, 1 lagi fikirkan persiapan majlis..tarikh pown lom betol2 decide..rase mcm xready ?..takot, cuak, tiba2 sumer ade..rase mcm boleh ke ??? tang mane nk mule ? semua rase tu bercampur baur..cik JM tu nmpak tenang je muke die, rase nk ketuk kepala die..ish !! kalo ade yg sudi2 share experince, checklist ke ape, sudi2 kan lah share yer..mungkin bole hilangkan kekusutan yang melanda cik fadh ni..siyes i'm so nervous..dulu cakap mmg pandai pung pang pung pang bg suggestion kt org..bile tibe time sendiri awatnyer mcm xboleh berfikir ??? majlis kecik je pung tp gabra kemainnnn lah haiiii..rase menyampah ngan diri sendiri yang kaluttt !



15 August 2012

cik fadh dah rayaa ! bukann dah nak rayaaaa..kikiki

Senam kemain gigih pagi td..senam kemas baju mane yg tinggal lg, senam lipat cadar tilam, sarung bantal dan comforter dengan cergas kendiannn sumbat dlm paper bag nk bawak balik kg tuk diCUCI ! hihi..senammm lagi, merengkehhh bawak luggage size GABAK, paper bag penuh muatan comforter, cadar sarung bantal tuala mandi dan tuala kecik, paper bag shopping lg, botol air xd'lupe, beg kasut, tudung awning bergantung la bagaiii bawak trun dari rumah di tingkat TIGA..kalo sekali tgok org paham nk balik kg jauhhh, 2x tgok sebijik mcm BANGLA jual kapett sbb smpai ats kepala aku ltk tudung bergantung sbb tgan da penuh nk pegang hanger ! da sumbat segala mek nenek dlm bonet, cari botol air dengan slumber TEGUKK ! arghhhh legaaaa...kaw hadeeee ???

kakakakka..di kesempatan ini cik fadh ingin mengucapkan selamat hari raya pade korang, cik fadh da rayaaa dah..hik hik..ikutkan mencik bile dijajah JEPUNGGG ni tau sbb mmg da set boleh penuh bulan ni kalo kira 28 hari, tp kalo ikut perkiraan normal pown mmg akan awal 2hari lah kan dari bulan lepas..so mmg sharp2 kene ! terbaekkkkk ! dan nasib kene lepas berbuka..huhhh !

tapiii mmg kahauuu tau, sbb smlm cik fadh berbuka dkt mcD senawang seremban jmpa partner..da borak2 ngan dorang, kul 9 tu bgun knon nk kejarkan ke butik Pearl Haya sblom die tutup tapiii terase aliran derasss..HABISSS ! da la wa pakai jeans putih ! dgn kepantasannn paling derassss wa g toilet dan SAH ! rojer cik JM suh g beli roti secepat mgkin..tp mengalir ttp mengalir..sobssss ! lepas tu xnak cter dahhhh..da la nk jenjalan kt bazar senawang yg kemain besar dan menarikk narikkk tuk melabur duit tu, kena plak mcm ni..tp segala dipermudahkan..i tetap dapat berjalan dengan penuh keselesaan..hik hik..ade caranyer kalo kene kecemasan mcm ni..cik JM paling guddddd sbb die tau nk beli ape tuk i, die tau ape i selesa..kakaka da boleh jd lakiii mithali aku nih..cintaaaa tau !!!



nk wish raya kt sini, tp next entry boleh ? i nk kua cari kueh raya jap..datin awal2 da sound, mak xbeli biskut raya tahun ni, anak2 kata membazir..so mksd tersirat die ape ? 

suh cik fadh beli biskut raya !! ok jom !!


eh asal aku open sgt cter2 mcm ni ? ahhh biau ler..normal kan kan ??


13 August 2012

persiapan raya ;)

hai uolsss..lately ni nk keje mcm da malas kan sbb mood raya dari mggu lepas lg da dtg..kt opis lagu raya, dlm kete lagu raya..mmg terhangguk2 kepala nyanyi same, kalah layan lagu rock..cik fadh pown esok maybe last keje, khamis jumaat da start cuti smpai la hujung mggu depan..lame xamik cuti pnjang..tp rase mcm nk cancel cuti hr khamis tu sbb malam rabu nk shopping last ngan cik JM kerna beliau sudah gaji...ekekekkk sanggup cancel cuti kan cik JM gaji..alaaa bukan nak paww die pown, juz nk teman die beli mane2 yg die blom sempat beli..sian gaji die lmbt, cik fadh mmg da shopping awal dah cume blom beli kueh raya je lagi..ngeee ;) tp pape esok decide balik, mgkin shopping last kt semban je kot sbb nk jmpe new partner kt semban..

so raya ni ape yg best ?? ermm rase best sbb bole raya ngan kete baru je kot..huhu mgkin akan jd panjang langkah beraya ke sana ke sinun..persiapan raya tuk diri sendiri tahun ni ala kadar je sbb ntah tatau mane silapnyer, mgkin lmbat ke hape, mata ni dah xberkenan je tgok sumer bender..hari tu sanggup trun muar semata-mata nk g K-Mart..kt situ mmg tmpt jual pelbagai baju2 tradisional ni..murah2 belaka..kalo bwk rm200 mgkin bole beli 3-4 pasang kaw ! ade jgk yg mahal2, depend on kualiti jgk..aim satu je nk cari cotton garden paisley yg tgah in skang ni..ade mmg ade, harga pown 100 lebey je, kire ok la tp DAH XDE SIZE !! hantu btol ! kebanyakan baju yg cik fadh suka mmg dah xde size..;( padan muke, shopping lmbt lgi !!! nangessssss..jmpe kt jusco kemain mahal smpai nk cecah 3rat..bukan xmampu tp mcm erkkk xberbaloii plak rase..kain same je mcm yg harga 100lebey tu..ni kes sewa tmpt mahal la ni..haha jom usha hasil rembatan..tahun ni tmbah 2 pasang je sbb hari tu abg kawen da beli baju 2 pasang sedondon 1family..yg tu pakai raya 1st ;)

kelabu taik itik tp itik punyer taik pekat lg kelabu die..haha
ok ni mmg saje beli kaler nak same ngan baju melayu cik JM ;) beads die meriahhh kan..jatuh cintaa bile tgok nak2 harga die xla cecah 2rat pown..rase berbaloi..

tudung kekonon ala-ala fareedaaahhh..ok tatau nape beli tudung ni, salu kedek jgk nk kua duit beli tudung selai smpai rm70 tp ni terbeli plak..gara2 cik JM asik kata cntik, sesuai la ape lah..erghhh rase mcm xbape nk pakai tudung ni nnt sbb cik fadh xsuke pakai tudung ade awning..kadang rase muke yg da sedia matang ni nmpak terlalu matang bile pakai tudung awning2 ni..stress !

disebabkan cari punya cari cotton corak paisley xjmpe2 akhirnya daku berserah je pade corak polka dot ni..tgah in jgk kan skang cume tu la nk paisley jgk..in x in corak tu blakang cter tp mmg minat corak2 mcm tu..kalo jmpe last shooping nnt, harga berpatutan mmg GRAB la !


ermm tu je la kot nk share sbb ni je yg penting tuk raya..blaus ke suar ke xpenting..lom penah pagi raya org pakai jeans ke hape kan..so len tu xpnting..baju ayah, tudung uwan n makngah sume da beli..tggal nk cari tuk mak dan mak mertua plak..ekekekek..kuih raya mak da remind awal2 suh tmbah2 tuk rumah..hr tu cik fadh ade beli coklat chip sebalang kecik tp tu bukan tuk bt kuih raya, tp tuk lahappp sendiri sbb rase die kemain gojes  ! rase kedekkkk je nk share ngan org..muahahahaha..

ermm duit raya dpt tukar rm1=rm100 dan rm20=rm100 je..yg len da bis stok..geramm ! xpe bg je duit lame, janji duit n nilai sma..sampul raya tahun ni nan hadooo..hadooo pown smpul raya jusco..xpe balik kg, rembat sampul raya Avon mak ! kiki..

ermm ape lg persiapan raya ?? rumah rumah rumahh ?? adoiiii balik cuti ni mmg kene gigih le ngemasss..kalo tahun lepas tema maroon tahun ni maroon cmpur oren kot..sbb hari tu wedding abg bt langsir kaler oren..cm kelinggg daa..xpe nnt kiter tgok hasil cm no yo..


selamat hari raya sumer..ampun maaf jika ade tersalah n silap kata sepanjang cik fadh menghupdateee blog..kalo ade terase ngan statement blog cik fadh itu bukan tuk anda sumer para bloggers kesayangannnn..itu tuk renungan sajaaa...hihi..

Selamat Hari Raya Aidilfitri ;)



09 August 2012

Iftar di Grand Continental Hotel Melaka


huhhhh lega jugak akhirnya dapat settlekan kemas2 bilik bos..atas meja cik fadh pown da clean n clear d fail2 meeting yang menyemakkan..smpai ade mase td cik fadh hentak2 kaki pening pale tgok meja berserabut..smpai mcm tu sekali tension mengemaskan..haaaa now da lega..lemari dalam bilik bos pown da dialihkan ke tmpt yg bersesuaian dan nampak bos puas hati sbb die kata "haa boleh pown ubah" smbil senyum melerettt..nak je cik fadh jwb "berkecapuihhh bos oiiii, nasib bek ade abg raja gagah perkasa" +__+' (ekcelli da siap2 kemas ni td baru rase pinggang ni len mcm, mgkin angkat file berat2 kot..hope xde effect yg merbahaya)

eh tujuan td nk update pasal iftar..ke lain plak pgnyer kan..bukan ape, nk mengadu je ngan korang..huk huk penat ni, dahagaaa..

ok jom pg ke tajuk..ekcelli berbuka puasa ni mggu lepas lgi..berturut belanja membelanja..i mean on tuesday, cik fadh belanja abg long n kaklong JM mkn ikan bakar dkt crystal bay, then esok tu kaklong lak da booking awal2 ramadhan lg tuk belanja makan kt grand continental..since pasal makan ikan bakar da penah update dkt entry sebelom ni, so same je la tu lebey kurang menu die..so kiter share pasal iftar di Grand Continental plak eh..

ok kt Grand Continental ni, kafe die a little bit small maybe dan xbole nk menampung jumlah org nk berbuka kt sini..so dorang bt dkt rooftop die tgkat 10 smbil menghirup angin sepoi2 bahasa ditepian kolam renang..feeling jgk la walaupun kolam renang die kecikkkkk je..hihi..







kalo mkn kt hotel mcm ni la kan..bnyak pilihan so men bedal je amik selagi xpenuh meja org kata..meja bole duduk 10 org, tp kami b'4 punya makanan je da makan space 3/4 daripada meja tu..sian org yg lg 6 org tu...kaka..bile da buka, ermmm haremmmmm nk clear sumernyer..sbb ade certain mknan esp. dessert die mmg xmemuaskan hati..kuih muih die sorry to say tp mmg out..kuih talam, rupa talam tp rase kemain koghehhh...ish ish..kuih kaswi, puding custard..adoiii lemahhh lutot bile rase..mcm mane dorg bole hire makanan rase mcm tu..ishhh sayang betol sbb mknan lain da ok da rase die..sumer bole tahan la sedap..ade kambing panggang pown not bad tp still blom bley kalahkan rase kambing panggang kt seri malaysia..ekekeke..

ape pown rase, sedap xsedap, still puas hati dan kenyang tersandar..terima kasih kepada along n kalong cik JM sebab tiap2 tahun belanja kami iftar..tu blom kira bukan bulan puasa..dorg mmg sgt bermurah hati membelanja perot kami 2 org ni yg mmg kuat makan..hik hik..

thanx a lot kaklong ;) comfirm dah ni lulus jd adik ipar..kikikiki (xmalu khenn)

bulan ramdhan tahun ni rasenyer makan mmg meriah sebab semedanggg je berbuka kt luar..kt situ kt sini..then misi nk diet sgt2 tu xbape nk berjaya la walaupun berjaya tolak nasi..tp same je kalo yg len ko melantak bagai nk gila, mcm mane berat nk susut kan..setakat ni maintain je dr awal puasa since trun 4kg mase bt atkins diet 2 weeks before ramadhan hari tu..dan hari ni da tggal 9 hari je lg kiter berpuasa kan..ermmm sedihnyer berat xtrun..wuaaaaaa !!!!

bile berbuka mst mcm xhengat dunia order tu order ni, beli tu beli ni..so trima la result die dgn redhooo kan..hari tu mase berbuka kt secret, xhengattt duniaaaa mkn prawn with macaroni cheese..cheseeeee kaw !!


then semalam, jalan2 kt mydin nk cari lauk nak masak..xtau beli ape akhirnyer beli NASI KUKUS sebungkus depan blok uma..da remind jgn mkn nasi die, mkn ayam je tppppppppppp sedar xsedar licin sebungkus nasi kukus tu..da mkan bru tersedar dan kesalllll sbb da terlanggar pantang yg dah hmpir 2bulan xmkn nasi...sobsss !

sedapkan hati, ini yang terakhir !!! tp hari ni mcm nk mkn ayam goreng mcD la..bole kan...



07 August 2012

sepi dan lesu


hai korang ! amacam poser da ade ponteng blom ? cik fadh setakat ni masih penuh dan diharapkan penuh smpai ke hujung ramadhan kalo ikut perkiraan normal 28 hari..kalo ponteng pown on the last day ramadhan kot..tp hopefully dpt penuh lar..please please please !

ermm ramadhan tahun ni adakala mcm rase ke anak-anakan dek lesu xsudah2..dek rase nk tidoo semedang..dek rase malas yang berpanjangan esp. time kerja..mmg betol2 menguji mental dan fizikal bile hari2 masuk kerja je LEMAU..suhu kt opis ni terlalu sejuk smpai rase LESU yg amat..nk ltk tgn kt mouse pown rase xmampu, nk menaip ape tah lagi..ni paksa kan jugak menaip tuk blog sbb da lame xupdate..cer menaip tuk key-in surat, mak aihhh kemain payahhhh ! 

ermm nak nak semalam, bos da suh berkemas..dlm ht kata "kemas nk raya ke ape ni"..adoiiii..mcm mengeluhh tp apakan daya, semangat masih kuat mengenangkan masih awal pagi..jadi mula la sesi punggah segala2 fail mesyuarat yg da mule nk tutup muke bos cik fadh..kiki (tipu!)..ye la, salu cik fadh akn filling fail2 tu terus kalo die xde lame, i mean kalo die g outstation la..bebas skit nk bt kerja kemas2 dlm bilik die tu memandangkan meja die lagi besar..tp lately ni die jarang g outstation, mgkin bulan puasa kan..so keje filling fail2 meeting tu agak tergendala + mood cik fadh yg sgt bermalas-malasan since ramadhan ni..da alang2 bt kod tuk file meeting baru ni, so mane2 file meeting 2-3 bulan lps yg blom ltk kod pown cik fadh btkan lar sekali..penting coding ni, sbb bos cik fadh mmg suke mntak file meeting lame2 tau..kt situ ade laporan, minit dan mcm2 kan yg die nk rujuk..so since cik fadh da bt coding last year, pencarian tu jd senang..bile bos mntak, kiter xkn amik masa yg lame tuk cari..juz semak balik coding kt excel then da tau mane file tu diamnyer..kire memudahkan keje lar..



bile file meeting makin bertambah, so space makin berkurang..cik fadh da ade kabinet baru tp xtau nk ltk mane kabinet tu sbb ruang kerja cik fadh sgt minima..so suggest kt bos nk ltk kabinet tu dlm bilik die..haaaa hamikk kau, suggest suggest kan..sekali bos kata "sy mmg nk ubah kedudukan bilik sy ni..mgkin almari ni bole alih ke sini n bla bla bla" erghhhhhh ! kene alih2 lemariii ni yg lomah mak ni..padan muke padan muke padan muke kawww ! semalam cik fadh da alihkan sebijik lemari, berkecapuih alihkan ngan dak hairol, sekali tgok mcm xseswai plak..bos balik meeting pown kata xseswai plak padehal tmpt tu die yg suggest..erghhhh -___-'..so die kate xpe hold dlu..nnt2 kendian bt..fuhhhhh lega mak nak..

tp meja still berlambak ngan file2 meeting ni..lemasss tgok la..selagi kabinet baru tu xdialihkan ke tmpt sebenar, selagi tu xley diisi file2 ni sumer sbb nnt da berat nk alihkan..semak semak semak !

hari ni badan terlalu lemah n lemau yg amat2..rase nk bawak pelita ltk dlm opis ni bagi panaskan badan ni..kadang tu smpai mintak2 nk demam sbb nk rehat kt uma punyer pasal kan..siyesss xlarat nk dtg keje lately ni..mcm org mabuk pown ade..kalo ade skit2 semangat tu pown sebab kt opis ni asik putarkan lagu raya je..skang ni asal rehat kul 1, kul 12.50 da ilang tido kt pantry..sumer puncanyer suhu dlm opis ni..xtahan dok lam opis sbb tu cari tmpt len..so salahkan suhu !

hari ni boleh balik kul 3..hari ni la satu2nye hari yg UTeM bg pelepasan balik awal tp ade syarat ! syaratnyer siapa balik kul 3, harus menghadiri iftar bersama TYT die masjid UTeM..siapa yg xhadiri iftar, kene balik kul 5..so korang rase pilihan paling bnyak dah tentulah nk balik kul 3 kan kan ? tp kiter tgok ade xmuke2 ni nnt pg iftar esp. cik fadh ?? haha tahun lepas cik fadh pg tau..tp tahun ni insyaAllah jika xde aral..heheee;)

ermm ape bende la aku bebelkan bnyak2 ni..haih mntak maaf la kalo xde perisian dalam update kali ni..just nk puaskan hati menaip dengan penuh emosi..bye !



p/s : payslip da kua, gaji esok masuk..da siap2 kira tolak bahagi..boleh shopping raya ! 2pasang kurung pown jd lar, yg pntg nk corak garden paisley..komisyen bisnes pown alhamdulillah, tp itu xboleh disentuh waima ape jd sekalipun..itu tuk hari bahagia walaupun lom nmpak bayang hari tu..haha