Pages

27 September 2012

percubaan diy crepe paper ;)

woohhhhh lately ni semangat nk men D.I.Y tu berkobar2 walaupun majlisnyer lambat lagi..2bulan lebih tu lame lagi ea ? lame la kot..xpe kiter sedia awl2 supaya xkilang kabutttt nnt..ekcelli xde la eksaited sgt, cik fadh hanya rajin meng"google" bende2 diy ni je tp abg opis fadh si dak herul tu kemain eksaited nk tolong diy itu ini..cik fadh ni plak selesa je ngan die sbb otak die kretippp la jgk dan mmg wedding plannerrrr sgttt...kiki

da lame cik fadh google diy crepe paper ni (rujuk idea hantaran), mcm2 blog yg tunjukkan tutorial, tp cik fadh ttp xpuas hati..ade je persoalan dlm benak fikiran ni mcm mane nk bt ukuran sumer..dkt 2minggu jgak asik google bnde same je smpai dak herul marah.."ko ni xpaham2 lagi ke cara nk bt ha perempuannnn??" lembap btol ! sobsss...then die sanggup pakai A4 paper tu tunjukkan contoh..tp hasil die mstlah xcntik sbb keras kejungggg je bunga tu jadinyer..still xpuas hati..then smlm die suh cik fadh g beli crepe paper...kene beli ! maka hamba yang menurut perintah gigih la mencari crepe paper..

nk tgok hasil kami bru 1jam yang lalu ?? opssss bt kt opis, bos meeting..hik hik..alaa bukan bt 100 kuntum pown..juz nk try2 je dlu..gamba step by step xsnap sbb masih xyakin dgn kemampuan diri..tp hasilnyer ade gambar of course lah !!! 

model crepe paper : dara dan mak dara..camwhoringgg gilak !

kaki mak dara tuuuuuu ! ish !

 bile dah pandai buat crepe paper flower ni, 
plan nk diy handbouquet sendirik
plan nk diy bunga tuk org penanggah
plan nak ................

over kan ?? haha..


hasil tangan dak herul..die ni mmg tangan perempuannnn sangat tau...cantik gabungan tisu putih n crepe paper tu..perempuannnnnnn tau U ni ! hiks..

nak tgok dak herul ?

die jual mahal org nk amik gamba die..mahal uolssss !
nnt2 i paparazzi die k..

xsabar nk tunjuk kt my moms betapa bende2 DIY ni mampu menjimatkan duit..
bukanlah kiter ni kedekut, tp skang mmg da jd trend men DIY sendiri selagi mampu..lagi pun hasil die cantik dan salu mendapat perhatian tetamu..bole jadikan kiter org yg besederhana shj..;)
cik fadh kira2 td total tuk sekuntum bunga hanya RM0.21sen..
kalo buat 100 kuntum ? bru RM21 henggetttt ! murah murah..
nk suh mak ayah bt sambil duduk minum petang di laman rumah pown pasti dorang mampu sbb senang sangat ! hihi



hari ni balik kampung ! 



note : buat pengetahuan semua, sy sudi menerima sebarang jenis tempahan :) kakakakaka sgt hover ! i tipu..i lom sanggup lagi..


25 September 2012

idea hantaran ?


kita bertemu lagi di segmen berangan-angan ;) ngeeeee...name pown angan-angan kan so cube korang layankan je..mane tau angan-angan cik fadh ni bole jadi real dan bole jgk jadi panduan pade yg len2 tu..jom usha jenis/ pattern hantaran. cik fadh xmo angan2 hantaran design moden2 yg kebaboommm tu, yg letak dlm silinder la, cermin la..adoii pening pale fadh nk penuhi angan2 tu nnt..so kiter angan2 kan something yg kiter sendiri bole dan mampu bt..insyaAllah..yukk !





Design ni pilihan awal-awal lagi since decide nak tunang dlu nk create hantaran mcm ni..macam ni ! keliling bungaaaaaa je..buat bulat2, penuh bunga..syorgaaaa ! tapi bile difikir-fikir balik, sakan nauuu..nak tunang je pown..simple-simple udah ler jemahhh..hiks ! ok insyaAllah kalo kretip dan masih IN design mcm ni, bole bt tuk nikah nnt..hantaran nikah kalo over over skit xpe kan ? tp bt biase2 pown sape nk kesah, sumer tu kiter punyaaaa gak an..tp yg penting cik fadh mmg xberani nak pakai fresh flowers baik tunang baik kawen nnt..cik fadh ni perempuan yg jenis cuak dan gelabah xmenentu..salu fikir kalo fresh flower tu layuuuu acaner ??? lg satu kalo pakai fresh flower ni mst dlm 2 3 hari sebelum majlis bru create..ohhh tidak ! kalo boleh nk tgok hnataran da siap 2minggu sebelom majlis..xnak gelabah saat2 akhir ! so bek guna artificial flowers je, kene gaya tetap akan nmpak gojessss khennn...


oke jenis hantaran kt atas ni berkemungkinan akan jadi hantaran tuk tunang nnt sbb bekas mcm ni mmg ade kt uma..bekas hantaran tunang abg fadh dlu, then transfer akk fadh pakai since die tunang kelmarin..now pindah ke generasi ke-3 plak..jimat ! hihi tp ekcelli bekas ni ade kt JB, kt tunang akk cik fadh..kalo nak pakai yg ini jugak rase mcm susah plak sbb sape plak nk trun jb tu amik bekas2 ni semua..so cik fadh decide pakai bekas yg tunang die bg hantaran kt akk cik fadh hari tu..lebey kurang mcm ni cume xde la berkerawang2 mcm ni..plain biase je, korang pown mst selalu nmpak..tadaaaaa !


bekas hantaran berkaki ni lagi senang nk diaplikasikan berbanding dgn hantara dolu2 yg kene pakai tepak hantaran, then kene ade alas hantaran sumer tu kan..leceh plak..skang sume makin memudahkan, yang menyusahkan adalah pemikiran kiter nak itu nak ini..penat nak layan kehendak kan..hihi..

so idea tuk gubah ? ok cik fadh ade la g usha2 kedai2 hantaran area melaka ni sabtu hari tu..gigih tau kehulu kehilir cari kedai2 bunga..tp kalo da name otak ni xkretipppp, usha2 pown tetap xreti dan takot nk gubah sendiri..adehhhh ! kalo ikutkan hati, nahhhhh duit selepuk, tolong buatkan bla bla bla bla...then kiter tidoooo je smpai lah hari kejadian..mmg syorgaaa ! tapiiiiii demimu kandaaaaa, dinda akan usaha jugak gubah sendiri guna air tangan dindaaaaa..dinda janji ! (air tangan ? phuiiiii ) 

oke2, cik fadh decide nk try buat bunga dr crepe paper..mestu cuba, jangan malas ! janji ! kalo xjadi, xley putus asa, bt smpai jadi..bunga dari crepe paper ni bukan saje kosnyer murah, tp kegebuan bunga tu sangat teserlah..sgt comel dan memikat hati..sangat2 lah ! gigih dgn abg herul usha cara2 nk bt crepe paper ni..mcm senang ? tp nnt kiter tgok hasil dari air tangan cik fadh ea..tungguuu tau !


comel, gebu ! 


kalau crepe paper xjadi ?????? ngeeeee pilihan kedua adalah bunga span..cantik jugak tau bunga span ni..nampak mcm hiduppp je like fresh flowers tp kene pandai pilih warna la..kalo x, die akan nampak mcm bunga kaku..no no no..n mostly design hantaran2 kt atas tu bnyak yg pakai foam flowers ni..cantik je kan ;)



ermmmm hope sumer idea2 ni membantu cik fadh nanti..xde experience sgt sebelom ni sbb abg dan akk tunang sume upah cik kiah buatkan..xaci tau, ni cik kiah nk g mekah (alhamdulillah) so cik fadh xnk nyusahkan die tuk create hantaran cik fadh..lagipun cik fadh mmg awal2 dlu da nekad nk buat sendiri..nk tau sejauh mane tangan ni mampu mengubah..hik hik..

ok till then..doakan cik fadh ea..;)



segala pic hasil google..xdpt nk credit 1by1 sbb cik fadh mmg da save time usha2 sebelom ni..sori pade pemunyaaa hantaran -___-'


24 September 2012

Instagram ?



ehemmmmm...sekali up entry, seminggu cuti update..la ni senin menjengahhh genap 1 week, up lagi satu entry ! dasarrr pemalassss ! bukan malas la tp skang mood lagi suka membace dan blogwalking blog2 anda semua..macam satu kepuasan bile dapat bace cerita korang means sumer tu bagi satu experience yang berbeza utk bekalan cik fadh di mase hadapan..cewahh ! best giler jadi blogger ni tau kan kan korang ? hihi..


instagram ? ape itu instagram ? skang ramai yg lebih terarah kepada instag berbanding facebook kan mcm cik fadh, rakan sepejabat cik fadh n kawan2 fb sume da mule bergonjeng2 kt instagram..sbb mmg da lumrah manusia suke tgok gambar kot..huhu..instagram ni kalo penerangan bahasa kampungnya adalah aplikasi untuk meng"upload" photo dan boleh diedit menggunakan 16 effect yang boleh digunakan untuk menyunting photo korang semua..mmg menarik sebab fokus utama die gambar nak2 lagi pade org yang gile kamera mcm cik fadh nih..opsss ! pade orang yang gile jiwa dan perasaan, giler status, dorg more enjoy to FB..opsss!




contoh2 effect instagram ;)

kat sini bukan cik fadh nak ajar kt korang ape itu instagram sbb mostly korang mmg da tau dah pasal aplikasi ni nak2 lagi yg ade gadget kebabommmm kan kan..cume nk share je keseronokan berinstag-instag ni..ade org yang tatau ke "best" an instag ni, dorg suke buat mulot senget bile org link kn pic ke FB..heboh update status "xyah nak instagram sgt lah" "no need instagram" "kecoh upload instagram bagai" "ek eleyh, gambo semut pon nk upload?" ..heyyyyy korang ni mmg ade sakit hati sakit jiwa yang teramat besar pade manusia lain kan..busuk hati !..sukahati lah org tu nak buat ape, susahkan korang ke..tu je persoalannye..psiko !

instagram ni same mcm blog cik fadh rase..i mean the feeling la..org yg suke berblogging, berinstagram saje yang faham keseronokan bende alah ni sume..orang yang xde sumer tu, hnya mampu bace dan tgok dengan rase annoying dalam hati..mmg dengki punye orang la makhluk mcm ni..padehal member2 blogging, member2 instagram ni syok je layan entry, layan pic org len yg berblogging dan berinstag ni..sampai kadang tertunggu2 dorang update blog n instagram dorg..addicted ! so yg psiko tu ape tau ? 

so sape2 rakan blogger yang ade instagram, boleh bg link korang kt sini..cik fadh nk followwww..;) ade photo yang kadang kite privatekan dr pengetahuan orang lain tp kiter suke tuk share kt member instagram sbb mostly ramai yg blom tau instagram kiter..kan kan ;)

ape instagram cik fadh ? ermmmmm...no need laaaa..bnyak stalker kt blog ni ! hahaaaa...

tapi paling best follow instagram retisss kan..mcm bole tau life dorg mcm mane..ngeee;)


18 September 2012

baju tunang ?

Assalamualaikum semua..

Puas hati dpt balik kampung walaupun hanya 3 hari..ayah asik tnye tarikh tarikh tarikh ! ikut plan mak 23 Disember 2012..katenyer buat hari ahad, senin bole mntak cuti tersepit sbb selasa tu krismas.. bagus jgk..tp bile pikir2 balik lagi 2 3 hari je nak new year 2013..why not 13.01.2013??? cantik kan tarikh tu ?? haaaa ade ape ngan tarikh ? xde ape pown..so xnak nyusahkan sedara mara la kan, ikut je la tarikh mak tu kot..but ape pon masih blum fixed lagi..mungkin ade perubahan tarikh cuma kalo berubah pown xkan beranjak kemane2..paling tidak selang 2 3 minggu jgk..so xley nk benti berfikir..kene terus fikir dan fikir ape perlu buat sumernyer..paling lega bile mak ayah kata bab makan sumer xyah la fikir, fikir siapkan barang2 kau je..yippiiiee ! xnak susahkan mak ayah ekcelli tp mcm da kene sorong bantal, trus "ouhhhhh trimassss daddy mummy ! love u muah muah muahhh" (xsedar)..hik hik..

so now fikirkan baju baju baju..kalo boleh nk sesimple mungkin yang boleh dipakai kalo nk pegi kenduri kendara yang len..kalo hoverrrrr nnt takot baju tu pakai sekali je pastu terperuk dlm lemariii makan taun..sayanggg..so cik fadh da usha2, mungkin Tiara Affairs boleh membantu..da deal cume blom comfirm sbb konon nk g tgok2 kt jakel kot2 ade lg murah..yg kt tiara affairs ni ok dah cuma blom rase puas hati selagi xdpt pegang kain tu sendiri sbb bole tahan mahal..aummmm ! so kene usha kedai dlu, kalo da penat usha xde, so pilihan pastilah di Tiara Affairs ;)

Konon nk buat design cenggini..

RCW - simple but nice kan ??
colour : dark purple + ocean blue lace

inspirasi tgok propaganza raya si marsha hari tu..cantik ! ni snap dr tv kt uma..live ! hihi
colour : dusty pink + ocean bluelace..


nak kain design flowy cenggini ! 

flowy halus dan rapat2 mcm ni cantik gilaaaa kan ! nakkk mcm ni sbijik sejiban please !


ermm tp orang pendek n berisi seswai x buat design macam ni ???
takot jugak..

so ni hnya angan2 dan planning cik fadh..gerakkk nyer blom lagi, gerak angan2 mak kiah je dulu ni..
tailor pown xjmpe nk anta kt mane bole bt flowy2 cenggitu..
kalo anta tailor biase kt pilah tmpt cik fadh salu bt tu, xtau la die faham ke x nk bt flowy2 cenggini..
dok melaka ni mmg lom dpt biasakan diri dgn tailor ke ape..xreti lah..
area melaka ni mane tailor yg best dan harga berpatutan ye ? mane mane ??

erh !

"semoga segala urusan kami dipermudahkan oleh-Nya"


14 September 2012

balik kampung


hai uols ! hari jumaat mst hari yang dinanti2 kan sbb nk tempuh weekend, nk lepak2, nk balik kg, nk mengedate, nk shopping kawen, nak mcm2 nak..manusia mane pernah puas kan..eh ! hehe..

minggu ni cik fadh balik kg setelah hampir 3minggu xbalik since after cuti raya hari tu..lame gilaaa kan ? smpai da nak abis raya baru nak balik ! dato datin dok kol tiap minggu tnya bila nak balik bila nak balik.."majuk le mak, tu xbalik2"..hehe mmg nk kene sekeh..ade je agenda weekend, tu xdpt nk balik..bising dah mak ayah kt pilah tu ha..jenuh nk menjawab..

dorang btol2 risau pasal majlis cik fadh ni nnt..asal dorg eksaited nih ?? hihi..cik fadh cuak da bis dah..skang ikut flow je nih..sediakan duit, nahhhh siap ! amboiiii ! sakit jiwa nk keluarkan duit tu mak oiii..hope everything will be fine..insyaAllah..

balik ni mst kene basuh ngan mak ayah abis2..dan balik weekend ni jgk nk suh nasha dan ayah bt mcm2..mak jugak tdk dilupe nk suh cari itu dan ini..siap la sume ! haha..

nk drive balik, hope xngantok..salu drive ptg2 nih mmg mata kemain ssh nk kembang..kuncopppp je..cittt !

12 September 2012

kahwin terus ?


Entry minta pendapat..ekcelli tadi ade kawan tegur dkt fb mintak link2 doorgift yang cik fadh tau..so ade lar fadh bagi mane yang fadh tau..then tnye die nk kawen ke, n yuppp die nak kawen..wahhhh eksaited dengar sbb tatau plak die da tunang ke ape..rupenya die bt sekali harung..xperlu tunang2..kahwin je trus..save budget gak an kalo kawen je trus..

so cik fadh plak terpikir2 balik ni..why not kahwin terus ? berkawan dah lame, nk tempoh masa berkenal-kenal ape lg kan ?? rasenye mcm lagi bnyak kebaikan yg pasangan akan peroleh kalo diperceparkan perkahwinan daripada melengah2 kan lagi..bkn mksd fadh org bertunang ni melengah2kan masa, bukan...tapi ini pandangan mengikut kondisi (pengaruh nada cinta) cik fadh dan pasangan..ececehhh..kami ni da dekat, salu plak keluar bersama memandangkan urusan bisnes yang kadang2 xkire waktu..pokoknyer mmg selalu keluar bersamalah, dating dah kurang tp keluar sbb urusan bisnes..tu je..

so boleh ke kawen terus ? haha..bukan fadh nak kawen terus ni der cuma saje nk tau pro n kontranyer..acaner ?




nak cari lelaki sejati untuk jadi penawar tapi nak yang halal..;)


09 September 2012

NPI Raya pulak !


Wuarghhh ngantokkk ! weekend ni langsung xde mase tuk diri sendiri, tido smpai matahari naik pown xde..da 2 weeks xbalik kg. smpai Dato' Datin dok kol xsudah2 risaukan majlis cik fadh ni nnt sbb tarikh pown cik fadh xcomfirm kan betol2..mane xrisau org tua tu..asik raya melaka je, bilenyer nk smbung raya kolo pilah kan..hehe mano tang ea rayooo melako pak oiii..

Sabtu pagi subuh sapieeee lagi da bangun nk g opis kt k.l..ade prospecting partner..kasi semangat sama mereka, then around 2.00p.m cabut balik melaka sbb along cik JM nk bt open house..so wajib dan harus tolong2 bt persediaan ape yang patut smpai la closed house jam 11.00 mlm..mak aihhh kemain ramai gak tetamu smpai sumo mknan abis licin..kuar lauk ni abis, kuar buah tu abis, kuah kueh ni abis...goreng mee laie pown abis..mmg handallll open house uma along rayo taun ni..lepas closed house, calo g spital melaka sbb kakngah dak JM nk bersalin tp ade komplikasi skit...risau jugak tp pung pang pung pang akhirnyer kul 4 pagi kuarlah baby girl yg selamat di c-zer..tahniah k.ngah ;) kami kul 12 lebih da calooo balik dulu time tu sbb masing2 nk rest then esok tu kul 7 pg nk gerak g k.l plak ade event..

kali ni ade event New Partner Induction Raya plak..so xyah cter banyak, kiter tgok gambau je lerrr ea..perot kemain konyanggg ni dek makan2 rayo lom abis laie kek utem ni..hr ni bahagian ni, esok bahagian tu, lusa jamuan raya utem besar2 plak, tulattt bt open office sendiri plak..jemahattt? lom tau laie..

my new partner ;)

long-term partner..ekekekeke..
baju xsedondon sbb cik fadh xsempat nk iron baju kelabu..

every month, dewan Matrade ni mst penuh dengan partner baru ! semangat !!

meriahhh ! sape puloppp sibuk bergambauuu membontoti cik fadh nih !! erghh

Faizal AF ! caiyokkk faizal ! 

gangnam gangnam ! kemain femes gangnam style ni smpai asal bunyik muzik je sume dok menari gangnam..sportinggg abis !

meriah memasing ngan baju rayaaa ;)



"a leader sets a positive example for others,
leaders behave in ways that make others look up to them or want to follow them"

i will always be there to support u all semua..insyaAllah..



06 September 2012

great wedding !

Ahad lepas cik fadh ade attend wedding saudara di MITC Melaka..sebelah je rumah fadh, mule2 mak ku Datin kol suh wakilkan dia pg, rase mcm arghhh malasnyer..hari ahad adalah hari untuk duduk rumah mengokokkk je..lagi pun cik fadh xbrape kenal sgt saudara yang disebut2 ni..saudara belah mak di muar sgt ramai dan sangat besar..diorang yg kazen2 ni sentiasa keep in touch antara satu sama lain tau, dan yg paling fadh xpernah tau, kt melaka ni kemain ramai mokcik2 sedara rupenyer..ye la pangkat pown sepupu mak fadh kan, so mmg jarang2 jumpa melainkan ade wedding anak masing2..

Kalo dah arahan mak kan, nk tolak pown rase mcm berat je sbb auntie ni datang wedding abg fadh hr tu kt kuala pilah..so kiter yg sebelah rumah je dr tmpt wedding xkn xnak datang..kol kazen nana, then die kate die pown pg dgn mektam n pektam jgk..so deal ! bila sampai sana rupanya ramai je sedara mara rapat jumpa..ye la dorg mmg da kenal, kiter ni ketruruna ke 6-7 agaknyer..tu mcm blurr !

awesome rite ?

nice !

   
welcome board signage . sepanjang jalan lepas nek dari ecalator..wahhhh teruja !

cantik sgt drees wedding sister ni..peace colour !

little bridesmaid yg sgt comel n pandai buat muke ;)

bridesmaid..

pengapit 

bride & groom : doctor & engineer . 

all the decoration kt dalam dewan tu sgt cantik tp fadh segan nak amik gmbar..centerpiece die pown sepasu sepasu artificial flower so nmpak sgt segar je..mkn pown sendawa jadinye..dpt plak doorgifr kek red velvelt sorg sebotol (lupe snap pic), perghhhhh great !

kalo dpt wedding mcm ni kan best..tp ongkosssss nya pasti besaarrrr kan..padan lah dengan kerja diorg tu..mak apakkk pown kaya rayaaaa..fuhhhhh, cik fadh kawen nnt buat aje kt depan uma ngadap pokok getah tu..haha ! sumer fresh kt pkok getah tu, siap ade tanah dan reban ayam lgi..nk cili petik je kt kebun ayah..dan ade paya boleh mancing ikan lagi..hik hik..

bile da jumpa auntie dan uncle ni baru teringat yg auntie ni tolong cik fadh dapatkan penempatan praktikal dkt Jab. Ketua Menteri Melaka dulu..cpt btol lupa fadh nih ! thanx auntie..u pown nmpak gojess on that day !!



*semangat dan penuh impian di dada..hehe

05 September 2012

Update Preparation ??

Assalamualaikum semua..lame xmenari2 kt keyboard blog..jari jemari ni since last week mmg melekat je kt keyboard tp buat kerja len la..bnyak gilakkkk keje ! rase stress nak amat tp bile da siap, rase nk ketawa berdekah2 je..ade kan org mcm tu ? dpt keje ok dan suka, tgah bt keje ade mengeluh skit, da siap kerja ketawa berdekah-dekah..now dah xheavy sgt, kerja ikut flow je..bos da kene jage unit baru iaitu unit kenderaan, so ade dua jawatan iaitu Ketua Timbalan Pendaftar dan Ketua Unit Kenderaan, PA pown mmg kene tempias la..xpe i'm ok ;))) cittt !

ermm tajuk preparation kan ? ok kat sini cik fadh kadang rase mcm risau nk update all about preparation engagement o wedding ke ape, ye mgkin cik fadh xla ramai mane follower pown, tp silent reader cik fadh rase sgt2 ramai..sedara mara je da bape ramai tau pasal blog ni, kawan2, stalker2 haremmmmm pown kemain ligat..haha tp nk bt mcm mane since kiter sendiri yang kadang link kan ke FB kan..tu mmg kehendak cik fadh pown, suka2 je kadang tu nak share cter kan memandangkan cik fadh ni mmg suka pot pet pot pet..tp bile tiba bab nk tunang, nak kawin ke ape ni rase mcm segan plak kalo dorg bace..takot pandangan diorg xsame mcm pandangan blogger2 yang mmg da sedia maklum segala preparation akan di kongsi dkt blog..cik fadh sendiri followers tegar kpd blogger2 bride to be (B2B) ni tau..suka sgt bace segala yg mereka2 kongsikan..

jadi bila dah tiba masa cik fadh tuk melangkah ke alam lg satu ni, pastilah cik fadh pown nk share everything kat sini..name pown diari hidop kan..harus ade, hope tiadalah manusia2 yang salah anggap atau mencebik bibir dengan segala preparation ataupun segala impian2 cik fadh tuk melangkah ke alam rumahtangga ni yer..;) semua hnya sekadar untuk berkongsi dan mane tau boleh jadi rujukan kepada org lain jgk nnt..skang pown masing2 nk kawen sibuk meng "google" sana sini kan, dan carian mst terarah ke blogger B2B jgk..kan kan ?

tarikh ??? maybe dalam mase 3-4 bulan je dari sekarang...singkat ?? entahhh..yang tau xreti nk mule dari mane..now da start survey2 ape yang perlu esp. baju tunang dan list hantaran..dan yang xbenti2 fikir nk DIY mini pelamin sendiri..yupp cik fadh da decide nk diy sendiri sebab ermm nnt2 la cter sbb ea..kang jenuh nk bace..hope menjadi la..


ok yang ini bukan design dr cik fadh tau, ni ihsan design dr abg opis cik fadh..design cik fadh ada tp nanti cik fadh tunjuk kemudian yer..lebih kurang mcm kt atas tu jgk sbb mase abg herul designkan ni, fadh yg bg idea..hahahaha..

ermm tu je la kot setakat ni..skang jarang dpt update sbb sibuk skit, sibuk blogwalking blog b2b yg len2, gali gali preparation dorg mse dorg tunang dlu sbb now kebanyakan blog b2b yg cik fadh follow da beranak 1 dah...hehe..so kene gali balik entry lame dorg..nasib ade label, senang cari..

pasni nk kene bt label jgk ;) sebelom ni, malas ! haha



01 September 2012

merdeka di hati kami ;)

Ececehhh ayat sket punyer berbungaaaa...knon menghayati lah kan...menghayati la ni create entry kemerdekaan ni..Alhamdulillah Malaysia kini aman tenteram dan dah pown menyambut kemerdekaan hampir setengah abad..betol x abad ?? 55 tahun tu dah setengah abad la kan..mase arwah atok ade dulu, nk merdeka je, die akan bukak kisah susah payah die hidup zaman dijajah dlu..so skit2 terasa jugak la penderitaan mereka zaman dulu so xde la amik senang je fikirkan hari merdeka ni..riang2 jgk, jgn lupe sedekahkan Al-Fatihah tuk mereka yg dah terkorban demi menpertahankan tanah air kita dulu..tiada mereka siapalah kita sekarang kan ??

tuk raikan kemerdekaan ni, kongsi2 semangat merdeka dengan rakyat jelata di melaka tempat tumpah keringatku..tmpt tumpah darah kek kolo pilah, melako tmpat tumpah keringat sobab kojo kek sini,.ekau faham x ? hehe..so sambutan kt melaka ni maybe ade kt 2 3 tmpt, tp kiter ikut kt mane menteri melaka laungkan merdeka la kan,,die melaung kek dataran pahlwan..so ke sana la cik fadh dibimbing oleh cik JM yg beriyer ajak sobab nk tgok bungo api...MERDEKA !!!

sampai ke telingooo snyum tgok ali rustam..ekeke

 suasana sekitar sgt bising..maun pekak telinga bunyi trompet anak2 muda skang nih..

motip ? nak kate, this bottle sgt setia disisi walau di mane punggg cik fadh berade..ngeee ;))

again..menunggu detik2 12 mlm lg beberape minit..time ni ali rustam da melaung2 dah ni..haha

 kebabommmmmm ! MERDEKAAAA !

kebabOOOMMMM lagi hampir 10 minit..meriahhh !


maka puaslah hati kami berdua tgk bunga api..selebar senyuman cik fadh, lebar lgi senyuman dak JM cuma xamik je gambau die..da sudah tu, balikkkkk !

alhadulillah berada di Malaysia yang aman damai ni..syukur sgt2..semoga kiter semua sentiasa berada dalam keadaan aman smpai bile2 dan sentiasa merdekakan hati merdekakan jiwa !

MERDEKAA !