Pages

29 October 2012

pindah rumah atas tanah ;)


Assalamualaikum blogger-bloggers sekalian..lamenyer menyepi, rase mcm merajuk trus pown ade..masalah  loading blogspot ni akan berterusan agknyer..dan cik fadh pown msh blom mencari inistiatif lain, tp ade kesempatan, cik fadh salu jengah blog2 kalian sumer ;) hari dah makin dekat, lagi bnyak perkara nk difikirkan..kadang dalam kiter sibuk memikirkan perkara lain, hati ni disakiti dengan sikap org sekeliling kita..baik buruk kiter org tegur kita terima, tp baik buruk org yg kita berkecil hati, xsampai pula hati ni nk berkata-kata jauh sekali nak keruhkan semuanya..jadi REDHA adalah jalan terbaik ;)

ermm cik fadh tgah sibuk2 nk pindah rumah ni..da dekat 2 tahun dok menyewa rumah pangsapuri kt TTU tu,  environment da semakin melemaskan la..kebajikan dah xterjaga, org buang sampah merata-rata, BUSUK ! lampu kaki lima xde, gelap semedang, bile balik mlm, nak naik rumah pown rase ade yg memerhati..sekeliling sumer stranger, jiran tetangga pown xpernah kenal sepanjang 2 tahun duduk kt situ, dah adat dok uma flat mcm tu, masing2 bt hal sndiri je..lagi satu sian kan kt dak boboy tu berhujan berpanas, rase sedih plak tgok makin kusammmm je..dulu bontot pendek tu berjemur berpanas kesian jgk tp xrase sedihnyer mcm mane sedihnyer tgok dak boboy berjemur berhujan..kalo dok uma bawah, dok kt luar pagar pown still nmpak, masih boleh sarungkan baju ke ape kalo xpt masok parking kan..kalo panas rajin la g teduhkn kt mane2..umah tggi, situ parking, situ la diamnyer smpai esok ke lusa ke..nk alihkan mmg mls nk trun nokk oii..

semoga segala urusan berjalan lancar..rumah baru ni dekat area pekan durian tunggal..da 2 3x jugak la pg tgok, tuan umah sgt baik dan pembersih orangnyer..ramah kemain smpai tatau nk selit tang mane kalo bercakap..jirang tetangga pown ramai staf tmpt kerja yg dikenali, jadi senang susah bole la mntk tolg ke ape kan..ade komuniti sendiri, sepakat..ermmm da beramah mesra dah sbb tuan rumah yg kenal2 kan..hiiiii xsabar nk pindahhhh...masuk bulan 12 ni, jadi masih ade sebulan tuk selesaikan ape yg ptot..preparation tunang still on cuma on biase2 je lg..blom tahap disasterrr ! hiiiii..




ok kan ??

insyaAllah kami akan berpindah awal bulan 12..semoga segalanyer berjalan lancar, dan masing2 dpt mulakan  kehidupan yang lebih bujang dan start kumpul harta sendiri sbb umah kitorg dok skang ni tu fully furnish, so masing2 dlu masuk uma xde la beli harta pape sgt lg..ni pindah masuk rumah kosong, ha hamikkkkkk..money money money !!! tp xpe, tuk mase depan yang gemilang..yeahhhh ;)




09 October 2012

result view blogspot masih sama ;(


Assalamualaikum uols..cik fadh btol2 rindu nak blogwalking ke blog kamu-kamu semua tapi apakan daya, now maybe network di tmpt kerja da limitkan penggunaannyer so segala blog2 akan mengambil 1 jangka masa yang lame tuk d'view dan mungkin jugak langsung xboleh view..;( tapi meskipun begitu (skema), dashboard masih boleh view dan cik fadh hanya mampu melihat tajuk2 entry korang dan bace half dr post korang kt dashboard tu dgn rase terkilan yang hamat xdpt bace smpai abis inikan nk tgok gmbar2 uols ;((



ape pown terjadi, hidop perlu diteruskan..cik fadh akan mempertimbangkan untuk pakai streamyx, unifi o p1wimax ke ape jadah sumer tu kt rumah..xpown pakai berukband..hihi..seblom ni xpernah terfikir nk langgan sumer tu sbb mls nk hidop bergantung pade internet..cik fadh takot nnt satu keje pown xjadi..addicted terlebey nk hadap laptop sepanjang mase, cukoplah hanya di pejabat shj gunakan internet..abis keje, abis la sumer..balik uma jalankan rutin mcm biase..

tp lain bebenor rase bile xdpt berblogging mcm biase..ekcelli blog ni langsung xnmpak something yang negatifnye jika kita tau aplikasikannyer dengan baik..malah dpt info dan ilmu berguna lagi..so tatau nape mst limitkan blogspot ni..kalo btol nk pekerja fokus dgn kerja, please cut off trus medan sosial facebook dan twitter sbb kt situ lagi banyak buat orang leka, update bukan2, smpai boleh masam2 muka antara staf o another else yg cik fadh rase langsung xberguna ! lagi banyak negatif dari positif ! ade sape yg setuju or tidak setuju?? blog ni mmg bole bt org leka, tp leka dengan pengisian ilmu, expereince hidup dsb dan itu berguna lah jugak kan tuk hidup kan kan...

skang kalo orang nak tau something je mst google ! dari google tu la mcm info2 terarah kepada blog blog..kt situ ade pengisian, dari tatau jadi tau..so ape keburukan die, we all hnya leka dengan membaca, bukan leka mengutuk, leka mengumpat mcm kt facebook or twitter..ishhhh ! please buka hati buka minda..

sakit jiwa ! emosi sungguh..hik hik..oke la, xpe i redhaaaa uols...ade tmpt kerja tu langsung xboleh bersosial kan..mmg kerja kerja kerja..perghhh stress !

so setakat ni boleh on Fb, boleh on twiiter tu pown da kire baiklah kan..kalo x mcm org ape ntah dok adap pc men lukis2 je kt paint bile xde kerja..haha..pasal blog, cik fadh akan usahakan inisiatif yg len tuk trus berblogging..insyaAllah..
  
mati kutu !





03 October 2012

xley view blog kt tmpt kerja !

Assalamualaikum semua..1stly nk meluahkan rase kekecewaan yang nak hamat-hamat pade line tenet kt tempat kerja ni...adakah mereka boikot blogspot ? sbb nk view blog mmg xboleh..bukan xboleh ape, die loading dan xmenampakkan ape2 pown kecuali skrin putih..pelik ! kalo blog yg .com tu mmg boleh sgt view..tp yg blogkusayang.blogspot.com TAK BOLEH VIEW ! hangeennnnnn la !

masuk hari ni da 4 hari la kot since senin hari tu..awatnyer nih ???? nk kate utem block blogspot mcm xla kot sbb kadang die dpt cuma isi xde..nmpak header je...hawauuuu btol !

bukak dashboard boleh, nak update ni pown boleh..tapiiii view xboleh..so cik fadh nk mntak mahap pade semua andai cik fadh tak berkunjung ke blog anda sumer..kalo .com boleh singgah..yg .blogspot tu xdpt..sedihhhh sgt..

ape punca ni ? arghhhh stressss ! nk blog fb xla terase sgt tp kalo block blogspot mmg separuh jiwaku pergiiii...sobssss ;(