Pages

27 November 2012

prep's n breaking down part 2..

hari ni saya menaip diruangan blog bg memastikan blog ini tidak sepiii..hihi

semalam menggedik ajak cik JM g tgok breaking down part 2 ni..mmg da remind die dr awal bulan 10 hr tu lg nk tgok cter ni..so ape jd pown mst tgok..tu pown da lewat 5 hari tgok so rse ralat sgt dah sbb akk n abg kt opis sumer mempengaruhi cik fadh bahawasanye cter ini sgt best..rugi xtgok..jadi dr last week menghitung hari dan masa yg free tuk terjahhh GSC..alhamdulillah tertunai..tertunai dengan niat dan janji pade cik JM yg cik fadh xkan ajak die tgok wayang smpai ke awal tahun depan..hew! 

overall cter sgt best best best n happy ending ! tu je komen cik fadh..punyer la best smpai tatau nk komen ape...sape xtgok lg tu, g la terjah cepat ! puas hatiii... (mood mempengaruhi org pulak)

anak edward cullen n bella..oke hidung budak ni same ngan hidung bella..kakakaka

b4 tgok wayang merayau2 dulu cari barang2 yang sangat dihajati sebelom pindah rumah baru ni..hari jumaat ni nk pindah dah rumah baru yg kosonggg kosongggg kosongggg..hihi so awal2 lg cik fadh da meng"offer" kan diri untuk beli tv n mesin basuh..tatau kenape bole offer diri beli 2perkakas letrik tu..time tu mane ade duit lg..lom gaji, lom dpt komisyen bisnes pown tp berani mati janji nk belikan sumer tu..aiseyyyyy

insyaAllah kalo niat kiter baik, mst tuhan murahkan rezeki..niat cik fadh nk kumpul harta slow2 start dr sekarang tuk future nnt..dan semalam dah pown tertunai..rezeki bisnes bulan ni mmg xterjangka n berganda dr sebelum2 ni, syukur alhamdulillah..semalam da beli dah pown sumer tu setelah mensurvey bnyak tmpt dr last 3 weeks ago xsilap...sen heng ok, court mamoth pown ok, tp ade cas warranty yg sgt tggi..dr tv tu harga 1499, tmbah warranty 4 tahun, boleh cecah ke 1700++ maybe tuk tv kiter nak tu..ermmmm ok ke ?? smlm g kedai perkakas letrik Sam kt batu berendam tu, siap warranty 2 tahun, harga masih rendah..podaciitttt ! taktik sen heng n courts MEMANGGGG berbaloiii..puiiii..kt kedai Sam ni siap dpt freegift..ahahaha..gmbar nnt cik fadh tnjuk time dorg hntar ke rumah baru nnt ea..

preparation tunang, slow tp bergerak..weekend kelmarin da lari2 anak ke jakel beli kain pasang tuk hantaran..sejadah tuk hantaran pown done ! cik JM pown bulan ni bru nmpak die gigih skit beli itu beli ini tuk hantaran..bile die ade mood, kiter plak xde mood..kiter plak asik sound die, sayang...please behaveeee ur self ! hahaha..cincin tunang ? lom ade mase nk terjah..maybe perkara terakhir akn dibeli..(eh tu kan perkara paling penting?)

ermm kelmarin ade tgok offer pocket kalendar kt Art Director by Zimie, offer die sgt menarik tau..cik fadh mule2 mmg malas der nk tempah2 tq tag bagai ni..ade hati plak tu konon konon nk bt sendiri je tp ntah kenape la malas bebenau nk fikir..sebab salu igt org bukan simpan pown tq tag tu nnt..cik fadh sndiri pown xbape hirau dgn tq tag doorgift org2 kawen ni..amik isi n biau mcm tu je tq tag tu terkulat2..kiki..tp naluri manusia kan, pantang nmpak bnde berbaloiii, mst nk grab..rm65 for 500pcs ! nk pulak pocket calendar, so bende tu berguna lah jugak kan..guest : please dont throw awayyyy this pocket calendar ! ngeeee...

banyakkknyer 500!? kate bt doorgift 100 je?? haha lantak la..kalo nk order 100pcs lg mahal dr 500pcs..jauh beza pulak harganyer, so hamikkk je la 500 pcs..lg pown ni calendar, nnt bole gegedik hulur kt org ke ape an..hihi

dah request skit2 then zimie bg  4 design yg die da buat kt cik fadh..cantik2 smpai tatau nk pilih yg mane..
n then mntak tmbah tukar itu ini skit, the finalized is ???


ermmmmmm..hihi..


20 November 2012

nak life mcm Dian (Istanbul Aku Datang)


Bila imaginasi menguasi diri, yaaaaaa cik fadh teringin nk life mcm Dian : watak lisa surihani dalam filem Istanbul Aku Datang..haaaa bestnyer life die..happening n so cuteeee ! watak tu sangat2 seswai ngan Lisa Surihani..suka !


Oke last week dating kosong ngan cik JM..dating kosong means dating xde plan ape2..tuju mane nk tuju janji keluar berdua..hew! then minah gedik yg sentiasa ade perancangan sendiri nih mcm bese la..da masuk kereta je akan gunakan bahasa gedik2.."ermmmmmmmmm kite tgok Istanbul Aku Datang nak sayang..ramai kata cter tu best!"..mcm biase cik JM xpernah menolak sbb die ni kannnnnnn MEMANGGGGGG tiap kali keluar xreti plan pape..die men tuju tuju je..erghhh !

ok lupakan..

watak Dian dlm cerita ni sgt comel smpai sanggup giler pg Istanbul tuk 3 bulan semata2 nk jmpa kekasih hati yg dah 6 bulan xjmpe..okeh bnde 2 xmustahil pown kalo kiter ade DUIT kan..kalau cik fadh pown sanggupppp uolsss ! 

ape yg best ialah Dian seorang blogger!..setiap perkara yg berlaku, ape yang die rase semua die update..mcm tu jugak rutin kite sebagai blogger..hew!! aim Dian pg Istanbul semata2 nk diri die diproposed oleh azad..so everything die update tu sgt simple, padat dannn cute ! abis update tros tutup laptop cenggitu je..haha kalo laptop mak nok, bole jahanammm !

Dian punyer ekpresi muke setiap kali excited esp. time die berangan azad nk proposed die..siap ade awan2 show ekspresi muke eksaited tu comel okeeee..haha!

Then, adegan Dian berlari n kelang kabut pown sangat comelll !! ape yg die lakonkan nampak neutral dan xdibuat2..adegan takot kucing smpai terpanjat atas Harris (beto khusyairy) tu..lawak!

one more thing ! baju2 Dian dlm filem ni sumer unik, comel dan seswai dgn Lisa..sgt unik !


tapiiiii percintaan die ngan azad tu mcm ade "kotor" skit.. sbb cium pluk tu mcm da biase dorg bt mase kt Malaysia kan..siap ade adegan azad nk ciom molotttt Dian time Dian merajuk..haihhh ! tp semua kekurangan dlm filem ni tertutuppp dengan adegan2 komedi dr Dian dan Harris..err housemate Azad xley blahhh ok..bole tahan kelakar walaupun watak sampingan je..hihi..

Ending die pown puas hati..time Dian sedih, mmg nmpak die btol2 frust..bab paling best bile Harris bawak Dian jalan2 malam terakhir diorang kt sana..Dian pakai helmet burok tu pown ttp nmpak die comel..hew!

the whole story Istanbul Aku Datang ni mmg bole bg 5 Bintang !! so uols yg blom tgok, harusss tgok okeee...


next filem wajib tonton : Twilight Breaking Down Part 2..xsabar ! 



19 November 2012

entry lame : usha barang di IKEA


Lapuk dah cerita ni..tp nak jugak cter sbb cik fadh xde topik nk diceritakan..godek2 phone tgok ade gmbar mase g IKEA nak cari barang2 skit tuk diy mini pelamin nnt..ermm ekcelli on that day plan nk g Nilai je..tp tau la cik fadh ni, dalam diam diam dah plan sendiri, kuar je tol senawang nnt i nk bersuara gedik..

cik fadh : abanggg ooo abanggggg..(mata kelip-kelip)
cik JM : ye syg..
cik fadh : ni kiter nk g Nilai ea ?? Nilai JEee ea??
cik JM : ye la, bis nk kemane plak..(pndang cik fadh dgn tepi mata je..mcm boleh bau dah)
cik fadh : heeeeee..awal lg ni..why not kite nek atas skit ! ermm sayang nk cari vase la..ermm ermmm
cik JM : nk cari kt mane syg??
cik fadh : IKEA !!!! (eksaitedeksaited) smlm kan syg tgok websites die kan, ade vase yg syg nak tu..so nk g tgok la kot2 seswai tuk decorate pelamin tunang nnt..cantik cantik tau syg..mmg nk kene tgok jugak depan2 mata baru puas hati..boleh boleh ?? kalo ade mmg COMFIRM beli..ermmm dpt kek daim pun sedapnyerrr sayangggg...syg belanja nak?
cik JM : ishhh die ni ade je plan die...(senyum kambing) tp abg mane igt jalan syg..
cik fadh : abg memang..jalan k.l mmg failed semedangg..da 2 3x g ikea pown xtau jalan lg..erghhhh..tp dun worry babe ! ape guna phone gabak2 ni..kite guna GPS (laa tu jugak search jalan padehal tol seremban pown xlepas..gigih nok !)
cik JM : geleng2 kepala smbil senyum meleret............
(yes yes ! geleng bukan xstuju tp mcm da faham cikfadh suka mengulauuu)

cik JM ni mmg best, ajak je kemane2 mmg xpernah mengecewakan !! (mengeletisss) eee rase nk cubit2 pipi seghonok..tp salu sound die ragam sebelum n selepas kawen :

"abg ni blom kawen ajak kemane je OK OK, tadehal..nnt da kawen, jgn BUAT2 ALASAN ea..cubit2 nnt"

da tau kicikkk, dok belakang..haishh


berangannn..

ni bukan berangan lg dah, tp jakunnnn..hahaha

sambil masak sambil tgok resipi..

ermm tp xreti masak jugak lah..! jom g tmpt len..


ha tu diaaa vase2 decoration..yg ni la cik fadh nk cari..

next !

ermm nyummyyy ! oke cik fadh ade dengar2 desas desus mengatakan meatball ikea non halal..oke cuak jugak sbb b4 ni da mkn bnyak kali jgk kan tp cik fadh google2 then jmpe satu statement

"meatballs IKEA dikeluarkan oleh MACFOOD SERVICES (M) SDB BHD, jika dirujuk menggunakan nama syarikat tersebut di laman Halal Jakim, produk tersebut adalah halal dan sah laku sijil sehingga 31.03.2013"

cuma satu je silapnyer foodcourt ikea n, diorag xmintak pengesahan sijil halal dr JAKIM..sbb tu semua org ragu2 nk makan kt foodcourt ikea ni..insyaAllah hope perkara ini tidak akan mengelirukan mane2 pihak lg terutamanya orang islam ;)

ermm ape hasil rembatan kt IKEA ni?? oke gmbar xamik..tp cik fadh igt beli vase 2bijik, beli tisu ikea warna merah n putih (bt crepe paper) beli pan masak, beli kuali sudip beli jadahhh harammm la lg tp yg small2 item je la..tu je..yg lebihnyer puas hati je da tgok depan2 vase tu..ermm mahal gak..so beli vase size kecik je..


mampu sengihhhh je ngan cik JM bile akhirnye beli vase besar idaman kalbu tu kt Nilai jugak..haha
gmbr beli2 brg2 kt nilai mmg xde..tmpt xnice nk amik gmbr cm kt ikea ni..hahahaha (masihlupadiri)




15 November 2012

bt majlis ikut kata hati bukan ikut nafsu..


Lately ni kepala agak berserabut memikirkan persiapan tunang ni..yer ini hanya tunang, tp kalau semua nk bt by hand means diy kan, bnyak bnde kiter nk fokus..mane boleh semua bnde nk bt 1 week b4..nk berteraburrr gigi dibuatnyer nnt..kenape gigi?? ntah..

ermm mood sebenarnyer trun naik trun naik je ni..kadang kala xde mood, kadangkala mcm ntah dr mana mood a.k.a semangat tu dtg..haih ! paling xde mood adelah bab hntaran..cik fadh xkretip..siyesss ! mmg ade jugak yg anta ke cik kiah sumer barang2 hantaran yg dah dibeli tu nnt..mmg percaya bnde tu akan jadi last minit nnt cuma mak pesan "buat dengan yakin, mst cantik" erghhhhhhhhhhhh stresss... rase xmampu nk jdkan hantaran tu sweet..hewhewhew..nk sweet je kannnnnnn..mane mampu..hihi..tgok bawah ni, kosonggg je..mane sweet !



ermm nk diy mini dais sendiri pown kadang kala ade rase takot..tp ayah bg semangat dlm diam..ayah nk tolong bt kan pentas kecik tuk cik fadh..tu semangat la tu die cube tiupkan..ermm then tibe2 sis photog nnt nk bg pinjamkan kain backdrop pulak..lg bertiup semangat nk diy sndiri..baek tau photog cik fadh ni..ermm bantal ottoman smpai laaa ni masih mencari..nk sewa ?? ermm kalo dah xjmpa sgt nnt bru sewa..selagi ade mase nk nk cari jugak..nk beli 2bijik, nnt nikah senang..n bole jgk bt sewa kt org..itu motip sebenarnyer khennn..hihi..last week g KK home deco, cari bunga n suh mamat vietnam kesayangan dinda tu gubah jdi bulat mcm ni...comel !! ni tuk mini pelamin ;)


ermm doorgift ? oke cik fadh sediakan 100 je doorgift..bajet? haha lantak pi lah org nak kata ape..zaman dulu xde pown nk bg2 menatang ni sume..ikut sgt trend, kita jgk yg meraban nk pikirkan..so kite bg pade org2 bace doa, kwn2 terapat n sedara mara je la..tu pown kalo cukop..kalo xcukop, cikfadh da sediakan door gift paling bermakna iaitu nasi dan lauk2 kampung yg sangat lazat...kate nk bt majlis tunang je, so xyah la nk bergoody goody bag bagai..heheh ! nnt kawen, baru cik fadh sediakan 1000++pax..kiki..

ermm ape lagi nk pikir??? hari tu beli kain tuk tempah baju tunang sekali kain dengan veil..then hntr kt tailor, kain tu cukop tuk bt baju sepasang je..tuk veil xcukop..kene beli lg 1m stengah lg tuk bt veil..erghh ! mane nk cari chiffon pink belacan tu..tgok kt nagoya nan hadooo..smlm jalan kamdar pown nan hadooo..iras2 kaler ade lerr tp ttp akn nmpak bezanyer nnt..ermmm esok nk try tgok kt jakel plak..hopefully ade la warna same..kalo x, beli chiffon putih dan tenyehkan belacan..melaka bnyak belacan kan..ade berannnn???

cik fadh faham ape itu rase eksaited tuk bt preparation tunang n kawen n so onn lah...tp cikfadh ni jenis eksaited pade awal2 je, then mood trun naik trun naik..pleaseee mood, jgn mcm ni..siannnn empunya badan nnt...;(


semoga segala urusan kami dipermudahkan olehNYA..aaminnnn...


07 November 2012

Majlis Pertunangan di Kuala Muda Kedah


Entry ni da lamer bertaip kt draft cume xpost je rentetan blog problem kelmarin..so awal oktober kelmarin,  almost 4 days gitu cik fadh jenjalan ke utaghaaa...ape bikin ? ni ha ikut rombongan family cik JM hntar kembar die bertunang dengan orang sana..wahhh tanpa segan silunyer cik fadh follow kan..kalo xkenal mesra mmg sumpah xfollow dorang sbb fikir 4 hari mcm lame sgt..mcm mane nk tido, mcm mane nk mandi, ape style nk mkn dan ape style nk tido dlm kete nnt, kalo terbekerohhhh acaneee ? da ler bakal mak n pak mertua nek kereta same ngan kami..harusssss ko cik fadh dok tegak xde sendeng2 dah..tp kannn da katenyer terbiaseeee asal cik JM drive je, cik fadh berlagu kt sebelah, so ade pak mak mertua ke xde ke, same je gayenyer..lolappppp dengan syoknyerr ! hihi

xyah cter banyak, kiter tgok gmbar je la ea..cik fadh mcm da kekok nk cter pnjang2 ni since da lame jugak xmesra2 dgn blog ni..ade rase segan tetibe ! puiiiii...

  

Kami gerak dalam area jam 11 mlm dan smpai dkt jam 5.30 pagi + sesat sekejap jadi smpai kul 7.30 pagi..sesampai lelepak kt homestay dan tibe2 xsmpai 30minit rumah tu jadi senyap tetibe..semua mcm orang kene tembak terbongkangggg..nasib baik i dpt bilik besar, terbongkang jugak same ank buah cik JM yg xmo lolap nih..


 
pung pang pung pang lepas zuhur gerak ke majlis yang dinanti2kan..pup pap pup pap dan alhamdulillah cincin telah disarung ke jari manis kak adila..ini la adik manis aie yg jauh jauh nunnnn di sane..dalam diam je mereka bercinta...;)

wewiitttt..pemalu sungguh kak adila ni..hihi

bakal birassssss...

teman fiqa amik gmbar ngan auntie baru..fiqa xbiase ngan auntie baru sbb 1st time jmpe, ajak amik gmbr pown takot..cik fadh trik bru nk..dak kecik mmg mcm tu, kalo xbiase die takot2..dlu ngan cik fadh pown same, puas pujuk rayu mesra, tp ttp takot..tp mase g penang ni, amboiiii kami berdua mcm belangkas..makan sepingan uolsss..mandi pakai baju sumer nk kak nana (cikfadh) yg bt kan.. hihi

sepasang kembar bersama pasangan mereka..tp yg kembar tu nmpak kt yg perempuannyer kan?? haha

rumah kak adila ni adalah tempat yg terkena tsunami mase tsunami serang penang dlu..ni salah satu peninggalan tsunami..sempat ngamik gmbar kenangan ;)

 
pasangan bongsu tunggu turn ditunangkan kannnnnn...ekekeke..


balik majlis tukar baju trus shoot ke penang cari jeruk..jeruk pak ali xjmpo, jeruk mak mak ade le..tgok perangai cik fadh camwhoring bergambar..nasib pak n mak mertua kek dopan..kalo nmpak cik fadh gayo cenggitu mmg geleng kepalo..tu pown ibu asikk golakk yo tgok pangai bakal menantu ea yg agak gile ni..+___+'

tgok tu ! ibu mertua sayangggggg..hihi bukan cik fadh amik tangan ibu ltk kt pipi ea..ibu yg ltk, cik fadh cume support je..haha

 

2nd day, we all angkut kete nek ferri tuk g pulau pinang..pusing2 penang n trus tuju ke Penang Hill..cik fadh da banyak kali jugak p penang ni tp xpenah merase nek bukit bendera..skang maskin canggih ea train die..xde train yg lombappp dulu lg dah..yg bru ni kemainnn berdesupppp nek atas..

 


 
gadis gile kameraaa !

bersungguh-sungguh x dak dompot fiqa ni panjat bukit bendera?? hahaha


 
ekcelli da lost cter ni..leka upload gmbau je, tatau nk cter ape dah..so itu je la cternyer..bnyak lgi gambar tp xdan la nk ltk sumer kt sini kan..korang pown muak tgok nnt..so alhamdulillah perjalanan pergi dan balik berjalan lancar..dan tahun depan bulan oktober, insyaAllah akan kesana lagi jika ade umur..tuk wedding aie n k.adila plak..time tu cik fadh n cik JM tgah darah manis, auwww !
skang pahit lagi..


diakhiri dengan gmabar dak dompot fiqa..tgok, same mcm k.nana ! pndai bergaya depan kamera..
seppp skit !  rendu fiqa !!


06 November 2012

checklist majlis pertunangan ;)


Assalamualaikum semua...

Hari ni cik fadh nk share serba sikit la tentang checklist tunang cik fadh..bile nk tunang ni cik fadh salu refer checklist orang je, now kiter share checklist kiter plak tuk yg bakal2 bertunang akan datang..;)

Hantaran Untuk Pihak Lelaki : 9 dulang
  • 1) Sireh Junjung - kendian fikir
  • 2) Sejadah - dah aim kt mydin. hihi
  • 3) Kemeja - ntah bile nk beli
  • 4) Jam Tangan - done !
  • 5) Buah - bakul besi done! buah kendian fikir..haha!
  • 6) Coklat - kendian fikir
  • 7) Kek - masih mencari homemade kek yg sedap n berbaloi ;)
  • 8) Bunga Rampai - bekas bunga rampai done !
  • 9) Agar2/ Kueh Mueh - masih mencari ape yg best..
Hantaran Untuk Pihak Perempuan : 7 dulang
  • 1) Sireh Junjung
  • 2) Cincin - hujung bulan 11 baru beli
  • 3) Jam Tangan - Done !
  • 4) Kek
  • 5) Buah
  • 6) Coklat
  • 7) Kain Pasang/ Telekung - dah aim
Banyaknyer merah nak oiii ! tp yg merah tu sumer bnde yg basic, kendian pown bole bt kan..its ok ;)

Checklist keseluruhan Majlis Pertunangan :
  • Date & Venue - Done ! 
  • Time - Done ! after Zohor ;)
  • Guest Count - 150-200 guest > saudara-mara dan rakan terapat shj ;)
  • Baju Tunang - dah hantar tempah ;)
  • Veil Tunang - problem ! beli kain xcukop..kene cari kain yg same wrna !
  • Cincin - hujung bulan 11 ;)
  • Mini Dais - diy 
  • Make-up - bff make-up kan ;)
  • Photographer - Book by lensa NisaAlwy
  • Door Gifts - 100 pax only n done !
  • Juadah Makan - kejap nk catering kejap nak masak sendiri ;)
  • Hantaran Decorations - diy 
  • Khemah 2 buah - sewa jiran sebelah umah kotttt...(keje ayah)
Almost done ! tinggal skit2 perkara perlu diberi perhatian lebih bab mini dais dan hantaran decoration tu..ekcelli masih ragu2 utk diy sendiri..rase mcm xpercaya pada jari jemari ni..but cik fadh kene jugak try, kalo x mst kiter tatau ape hasilnyer kan..dan kebetulan mggu depan cuti lompat2 deepavali dan awal muharam, so nk mntak cuti nk lik kg fokus pade hantaran..;)

make-up tu kenape amik bff sendiri ?? insyaAllah i believe her to conteng2 my kembung face coz salu tgok die make-up modelling tuk sesi photography, nice !..dan insyaAllah die mst bole..lg pown cik fadh tamo make-up over sgt..biar natural je mcm make-up biase tu..muke ni hr2 dah make-up, kalo make-up tunang nnt pown mst xnmpak ketara sgt pown, so bazir je amik MUA mahal2 nnt..hihi..meh usha hasil tangan bff cik fadh ni..ain namenyer ;)


nice kan !! kalo cik fadh make-up cenggini time tunang agak2 ape reaksi orang ramai ek ?? ermm mungkin bakal mak mertua xjadi sarungkan cincin la..wuaaa ngeriii mak !! ni make-up tuk modelling ok la kan..tp sangat cantik la !! kretipppp kawan cik fadh ni..imaginasi tinggi !


nk tunang, cik fadh request simple2 cenggini je..ni pown hasil tangan beliau..nice je kan..
hope die conteng2 muke cik fadh nnt pown akn jadi nice mcm ni..ye la, yg model ni kurus, cik fadh ni pipi bulat, ntah cemanooo la nnt..kiki...insyaAllah semoga segalanyer dipermudahkan dan mengikut perancangan.



04 November 2012

sikit2 mulakan lame2 mesti sempurna ;)


Assalamualaikum semua..alhamdulillah blog kini kembali kepada asal..da boleh view tnpa loading dan background putihhhhhh je..hihi suke kemain..ekcelli since last week lg da ok balik nk bukak blog kt tmpt keje ni cume xmo eksaited sgt..juzt behave my self tuk rase super duper happy tu takot nnt kecewa balik..hihi

so jom kiter rase eksaited balik nk bt preparation tunang..sepanjang blog xley berfungsi, sepanjang tu jugak cik fadh cuti bt preparation..ade plak kan ?? haha..cume survey2 skit2 tu ade la..now setelah sebulan renggang dgn blog dan dkt sebulan jgk menunggu pre order kain baju tunang smpai ke tangan, akhirnya jumaat hr tu parcel dari tiara affairs smpai..yes, cik fadh beli jugak kain kt tiara affairs tu..refer link ini..


warna ape ni ?? hohooooo..ermm ekcelli agak disappointed jugak dgn kaler lace yg cik fadh order sbb order ocean blue tp dpt kaler lace ala2 teal kaler yg gelap skit tu..nk tukar takot lame lg nk tunggu..tinggal bape lame je lg dgn nk hntar tempah, nk jahit lace n bt detailing lg..erghhhh stresss ! so go on je la ngan kaler ni sbb bole tahan jugak gandingan kaler ni..(puji sedapkan hati)..lagi pown nk pakai border lacenyer sahaja..bukan kain lace tu..

so sabtu hr tu sempat la g anta kt tailor yg cik fadh da survey2 sebelom ni iaitu Oris Design..


ni ha designyer..kain tu mntak flowy2 kan skit tp die lukis kembang payung plak..xpe mgkin die lg fhm ape yg die lukis..jnji kiter da request..nnt kene follow up selalu..tuk bt kain flowy2 cenggini memerlukan bnyak kain, so 6meter chiffon cik fadh beli cukop2 tuk bt sepasang baju ni..kain untuk veil ??? that's the problem..xcukop !! so kene la gigih mencari kain chiffon warna pink belacan tu ha..erghhh ! hope jumpa la nnt..hope cntik hope cntik hope cntik..itu je mampu doakan dari sekarang..takot sangat !

ermm weekend hr tu cik fadh lepak ngan partner kt PNB Ilham Resort, Port Dickson..sempat celeb besday cik JM on 3rd november but itu cter kt entry len..so ahad lepas xtvt mandi manda pool trus siap2 nk gerak g Nilai cari barang skit2..ekceli ni trip kedua g nilai..sebelom ni ade g jugak tp lom ckop duit nk beli bnyak2..hihi

gambar brg2 xde lak amik, gmbar beli2 barang pown xde jugak amik..yg ade kt tangan ni hanya resit tuk ditampal dlm buku "mase depan"..hihihi..tp ade selai je plak resit..yg len ntah kemane dicampakkan..


part paling best shopping smlm ialah dpt beli kotak doorgift..selama ni puas mencari bahan2 n idea2 tuk doorgift dan akhirnya cik fadh belikan kotak je..da fullstop ! jimat pon yer..nnt sumbat la ape2 kt dlm kotak tu..letih fikir nk bg ape tuk doorgift ni..puas da survey2 personalized yassin la, personalized mineral water la tp ntah kenape, fikiran ni asik la igtkan diri sendiri selagi boleh save budget kiter save budget ;) ni kan baru tunang je..

ok korang prasan x word rotater tu ?? tu cik JM punyer..idea die beli rotater tu tuk letak cincin tunang nnt..cik fadh xnak bnde tu, mcm hape je tp die beriye2 nk beli..eeeee ! rotater tu ala2 mcm nnt letak crystal box cincin atas rotater tu then die pusing2 je lah..siap ade lighting..over kan cik JM !!! tp nk wt cemane, die punye idea hantaran kan, kiter redhooo je la..hahaha untung2 nnt beli cincin pown nk mntak yg hoverr2 skit bia seswai dgn rotater yg berlampu2 tu..kononnyer barang kemas termahal lewww...hewhewhew..

ok that's all ;) nnt ade mood cter lagi..keje bnyak menanti nih..