Pages

14 January 2013

BFF di JB !


Assalamualaikum semua..huhhh sentiasa tercari2 idea tuk di isi di blog ni..ermm dah jd B2B tp lom ade feeling2 nk fikirkan persiapan perkahwinan..selagi xnmpak tarikh selagi tu buat dunno je boleh? hehe..so hidup diteruskan mcm biase lah cuma lately ni mmg agak2 sibuk sehingga masa untuk diri sendiri tu terlalu singkat..semuanyer kerna TANGGUNGJAWAB ! yeahhh..smpai demam2, smpai xde suara..mmg worst keadaan diri sekarang tp experience ni sumer sgt bermakna..lagi pown da nk masuk 2weeks, demam dtg time mlm je..siang segar bugar..simptom?

Last saturday n sunday adalah hari yang paling2 hectic fadh rase..Melaka > JB > Melaka > KL > Melaka..only 2 days ! whoaaaa best, sbb dapat jmpa kawan2..sambil keje smbil gathering..no stress at all !

jom g JB dulu !

satu kelas zaman diploma n smpai sekarang still bersama sbb menceburi bisness yang sama..padehal dulu xgeng ! (masing2 ade group sndiri) hihi..

tunang saya +__+ n tunang cik yusmawati ;)


Trun JB bukan selalu, so smbil bekerja smbil rojer kawan2 lama nk jmpa ! rendu sgt..Alhamdulillah semua dapat spent time mase walaupun sekejap..dorang dtg saat2 fadh masih sibuk dgn kerja..tp jmpa2 pusing2 balik mcm gathering budak2 poli pd pown ade gak..99% bek laki bek perempuan asalnyer budak Poli PD..best ! dpt jmpa BFF sy dak keding (tika) dan dam timbun (noey) ni pown da mcm syorgaa dah..lame sgt xjmpe..eksaited ! 

dak noey ni paling rendu nk jmpa..sbb kami kt fb ke kt mane2 ke keep in touch selang 2 hari..
die kata kalo x text o pm fb cik fadh mcm xlengkap hidop die..haha..kemain !

us ! 

we all plan nk g legoland..tika dah beriye2 dah ajak ni smpai sanggup tunggu cik fadh..cik fadh pown da eksaited, xpt masuk, dpt g main entrance pown jadi lah sbb kalo pg pown maybe da lewat petang tp at last kerja cik fadh xsettle2 lagi then ckp kt tika terpaksa hold dlu, n promiseee cik fadh akn nek JB lg nnt khas tuk jalan2 dgn die je..in sya Allah..so kami sempat minum2 je jmpa kt JJ Taman U..


At night, faizal n ain bawak kami makan di Permas Jaya, Senibong..ala2 umbai melaka jgk..layan seafood kt sini..tmpt die nice..bnyak hiasan lampu n pelbagai2 variasi seafood ade..kalo kt Umbai melaka, kite jmpa lampu kalimantang je..hehe..



kegilaan kami..all partner2 tersayang ;)

pic makanan ade kt fon cik JM la..xpat nk share kt sini..makannyer 9 orang je, tp order mcm 20 orang nk mkn..tersandar2 masing nk bg ruang kt perot..tapi tapi tapi kt sini semua lauk tawar la! ikan steam tawar, 3 rase tawar, ketam sambal tawar, tomyam tawar, udang tawar, sotong tawar..eh ape hal ntah ? tp ade 1 botol atas meja tu, kitorg aspect tu garam..tp semua xtry plak botol tu..so redhooo je makan lauk2 tawar melesirrr tu..haha ..kos semua? mahal memamg mahal ! cuma tatau je sbb salah sorang dari kami belanja tp sorokkan jumlah..yg penting muke die kata mahal jgak !..haha semoga murah rezeki tuan empunya badan..aaminnnn


Kerja da settle, perot da kenyang, mata pown da stimmm je..tgok cik JM ! hihi..so we all pown balik Melaka & Seremban mlm tu jgk..have a safe journey..alhamdulillah..penat tp happy..

Ahad nek k.l plak tuk sharing partner..suara ada xde pown, tetap semangat nek pentas tuk sharing ngan others..serious till now, i'm really enjoy wif my bussines..diam xdiam da hmpir setahun..and alhamdulillah segalanya berjalan lancar n running lajuuuuu giler..;) rezeki nk kawen..in sya Allah..

@Pavillion
dua orang mamat ni mmg xde segan silu..baju da nk same pown masih hidung tinggi nk amik gmbr berdua dgn penuh angkuh !! ishhhh

end~



16 comments :

MizzTina said...

bkn seronok lg ni, tp beronok²..

khadijah said...

wah cik fadh pergi JJ taman u, dah dekat dengan umah dija :) tak pernah pulak makan area situ, nak try, tapi cik fadh kate semue tawar, makan kat umah masak sendiri je la..hehe

Amalina Ali said...

JJ tmn u dah dekat dengan rumah nana jugak. MUAHAHAHAHA.....

cik mah said...

comel je tgok laki pkai bj sma2...bukan senng tu...

cik fadh said...

dija & amalina : la dkt ngan uma uols ke..haha kalo tau boleh bt gathering blogger2 b2b kan..mst syok !

orked violet @ SYA said...

hehe. comeL! abes xpegi La Legoland??

s h a said...

Cik Fadh sha dulu mase tgk banyak bulan lg memang x kesah preparation.Pastu en tunang plak lembu kenyang.Memang la slow je prep.Hehe.Beshnye jumpa BFF.Sambil menyelam minum air.Besh3. :)

QasehnyaRania said...

lawok je tgk pic last tu..hihi
nway ,.salam kenal dari sya, ciksu :D

folllower ke 301 ;D

cik fadh said...

orked : xpg legoland pown..sobs !

cik fadh said...

sha : yke..huhu ala cik fadh da cuak da..tp tatau nk start dr mane ni..hihi

cik fadh said...

qaseh : salam kenal..thanx sudi jejak blog cik fadh ;)

Mr.Y and Mrs.D said...

tak bagitau nk mkn seafood kt jb! senibong mmg fail doh~tak sedap,harga mencekik.maklumlah rmai singaporean mkn sne..kalau dtg lg aku bwk kau mkn seafood fresh!fresh mean hidup lagi ok!haha..
bydaway,,please go to clinic.. symptom demam kau sama masa aku sakit dulu..bahaye ok.check darah n xray sekali~

cik fadh said...

Dee : wuaaa mane la aku tau dol..aku ni pown org bawakkan..yeayyy dee da jnji nk bwk tmpt fresh fresh fresh ! jgn xbawak nnt ea..

kesihatan, alhamdulillah ok skit da babe..suara pown baru nk elok ni..sobbb !

.ciknoey. said...

pic ngn aku tuh,adoiii kantoi la.. da turun market.hehe.

happy jumpe ko even skjap!

kat senibong mahal beb. tp sedap2 la.mgkn xkne ngn slere ko kot tu yg ko kate tawar..

Ena's Palace said...

amboi meriah sakan nampak...

Cik Puan Rara said...

knp snap pic sume bdn senget2.hehehe