Pages

10 January 2013

musim sakit?


Sekarang mmg musim sakit lah kan..ramai yg deman, yg batuk, yg selsema yg sakit ngada2 dan tidak lupa ramai jugak yg sakit untuttt (mata)..hehe..cik fadh ni alhamdulillah sihat lagi setakat ni..hr tu mcm nk ke arah selsema, tp mcm nk jd xjd je selsema tu sbb cik fadh gigih menghembus kot..selsema baru nk bt stok, da kene keluarkan abis..tu yg xjadi selsema tahap akut kot..haha kotor btol !

Demam pown kadang nk serang jadi xjadi je..bdn dah rase dedau, tp sbbkan rutin harian yang aktif, demam tu mcm nk lekat xlekat je..batuk tu ade jgk kadang2, tp bunyik batuk tu ala2 mengada-ngada skit..mls nk layan ! tp mmg btol, cik fadh ni susah sakit..alhamdulillah mungkin antibody kuat..da 2tahun berkhidmat, belum sekali pown MC ataupun EL..itu satu pencapaian yang terbaik cik fadh rase sbb last year ade je cik fadh kene demam dlm 4 hari, tp ntah kenapa bdn ni GAGAH g kerja..lagi satu mungkin sebab cik fadh punyer perangai yg xsuke pg klinik..sbb nk jmpe doc tu rase segan lah..peel ape ntah..mcm malu sgt ! padehal mmg sakit ni, lain la org xsakit, jmpe doc bt2 sakit sbb nk MC..ermm segan, tu je yg cik fadh fahamkan diri ni..haih !

Tapi smlm kalah jgk akhirnye..tp sakit ni bukanlah melibatkan antibodi pown rasenyer..ni mungkin sbb terlalu banyak bercakap sehinggan melebihi kuota yang ditetapkan..hahaha..ye la cik fadh ni org bisnes, company da lantik jd advisor, so cakap cakap cakap je la kejenyer..best rase bile dpt share cakap2 ni ngan orang..rase semangat walaupun suara da tahap bunyik tak bunyik je..haaa hamikkk pg td bangun terus bisu ckp dengar xdengar je..tonsil mcm bengkak sbb nk telan rase sakit..inilah penyakit yg ditempah sendiri..mmg kalah, antibodi kuat mane pown xguna..mesti KALAH !

Buat panggilan pd bos, bos xcam...ckp pown mcm tertanya2..cik fadh ckp "En.W***, ni sy lah PA En.W***" grrrrrr.."awak xsihat ke?" "hahaha, sy sihat tp Tuhan nk trik nikmat bersuara sekejap..sy redho"..

Ramai kata suara mcm Ella la..cik fadh cm pelik, kenape suara garau2 bunyik ala2 Ella?? Ella tu mmg ratu rock, tp suara die merdu n serak2 basah skit kot ! ade ke samekan suara cik fadh yg kedengaran tidak, siap putus2 ni ngan Ella..haha typical rock namenyer..huhu..

motip up entry ni?? sbb xboleh nk ckp banyak2, so bebel2 kt blog je..lgpown lame xletak pape entry kt blog..suam2 kuku je tgok, sian plak...

korang sume jage kesihatan elok2 ;)



8 comments :

CintaZulaikha said...

diri ini tak pulak nak demam, tp sakit kepala tak sudah2...humm..

cik fadh said...

sakit kepala tu pown kire penyakit yg worst salu serang org..kalo kene mmg xlarat nk bangun..terhuyung hayang je rase..

khadijah said...

lagi satu sebab cuaca la cik fadh, tu yang senang nak kene ape ape penyakit tu.. banyakkan minum air masak cik fadh, banyak cakap sampai lupe minum ye :) dija yang duk rumah ni pun kadang pening gak, sebab panas kot :)

eddany @ WE said...

mungkin sebab cuaca kot!!! hubby WE pon demam dah 2 hari dah...sian lak tengok dia.. :(

cik fadh said...

dija : tima kasih..fadh mmg rajin minom air, bwk botol ke hulu ke hilir tp tu la, nk kene kan..sobss ;(

cik fadh said...

eddany : tgok org kite sayang, rase mcm pity sgt2 kan..xsanggup tgok..

orked violet @ SYA said...

Sya sethn mesti skaLi kene sorethroat stock jenis iLAng teros suare. bunyi pon xde. tp sehari jek. dasat..

da La keje as ref ** (motif gune **??hahaha) mmg kene bckp kan..hehe

cik fadh said...

eh same la sya.. fadh setahun sekali mmg kene sore throat mcm ni..ape ke heyyyy nyer ntah ! haha