Pages

18 February 2013

Sekilas entry sekaligusssss


Assalamualaikum sayang2 sekalian..ya Allah lamanyer blog ni terbiar mcm tuh je..nk update tp mood agak ke laut..skop kerja semakin bertambah2 lately ni..kalo ade masa berkelapangan pown kadang sibuk jugak dgn follow-up yang lain..wuarghhhh !

Nk story pasal teaser yang sblom ni pown xsempat..tp nk update sedikit perkembangan supaya xditelan zaman..haha ini semuaa pohyooooo!

1) Tambah bodykit city tuk front skirt, side skirt modulo & spoiler mugen..kasi adiah sbb bnyak berjasa pada kami tuk mencari rezeki ;)



2) cik fadh gebus da bercermin mata..skang da xbole nk eksyen sgt mata terang sbb hakikat da terang lg bersuluh, bila pandang jauh semuanya kabur..tahap xboleh diukur lagi..sobsss ;(




3) Pembukaan Office baru di Seremban..alhamdulillah genap setahun dalam bisnes, kini da ade office sendiri share dengan biz partner ;)

bukan di Rasah, tp Seremban 2..ni instaweatherpro yg detect rasah..hihi

ramai yang kata office cik fadh mcm butik pengantin..hehe mmg bt konsep begini tuk kelihatan santai n meriah tuk ruangan discussion ;)

Dalam banyak2 perkara yang berlaku, pembukaan office terbaru ni sgt2 membantu perjalan bisnes cik fadh..pembukaan hujung bulan januari btol2 genap setahun cik fadh ceburi bidang bisnes ni..dulu permulaan sgt2 xyakin dengan potensi diri tuk masuk dalam cabang bisnes ni sbb xminat dan tatau basic bisnes..rupanyer tuk berbisnes, xperlukan minat xperlukan confident level..semua tu diri kita sendiri akn build semasa melakukan bisnes..ramai yang membantu dan semua ini berlaku sbb ade support dan teamwork yg kuat..cik fadh sndiri xsangka cik fadh dpt bina rangkain sendiri hasil bisnes ni..alhamdulillah syukur ke hadratMu ya Allah..

Sekarang tanggungjawab makin besar, dulu bermula sebagai seorang yg sgt2 kerdil dlm cabang perniagaan ini, tp sekarang jauh berbeza dari dulu..semua yang cik fadh lakukan perlu memikirkan pro n kontranyer..penat mmg penat tp bile gaji masuk setiap 20hb, hasilnyer jauh berbaloi dri kudrat yg kite bagi..dan yang paling2 xsangka, cik fadh hanya lakukan bisnes ni secara part time shj..masih bekerja di tmpat asal dan partime bisnes cik fadh xpernah sedikit pown memburukkan prestasi kerja mahupun kehadiran cik fadh..tak pernah emergency leave, xpernah MC semata2 sebab nk lakukan bisnes..skit pown xpernah..markah penilaian prestasi tahun lepas pown alhamdulillah ade peningkatan yg banyak cik fadh dpt..tq bos ;))

Dulu cik fadh jarang offer pada kawan2 terdekat tuk share peluang partime ni sebab cik fadh ade prinsip tersendiri..selagi cik fadh xberjaya buat, cik fadh xkn offer..tp sekarang cik fadh da berjaya, cik fadh offer pada kawan2 yang lain ape yg cik fadh dpt..ada yang menerima dan da berjaya jugak, dan ade juga yg berprasangka buruk..tp itu sedikit pown xjejaskan karier cik fadh..malah bagi perangsang untuk kita lagi maju ke hadapan..biasalah manusia kadang tak boleh pandang orang lebih skit dari kita..lumrah ;)

Sekarang nk offer pada blogger2 plak..sharing is caring right ! so kepada mane2 blogger yang betol2 berminat untuk mencari side income, mencari duit kawen, duit nk beli rumah nk beli kereta atau pape je la yg korang rase nk tmbah pendapatan, bole email cik fadh di nurfadhliyana@utem.edu.my..nk whatapp pown bole di 013-2422846..cik fadh akn terangkan secara detail pada korang nnt..ape yg best, dpt komisyen setiap bulan semuanye masuk dalam payslip kita sendiri dan gaji akan masuk setiap 20hb..in sya Allah tp cik fadh lebih utamakan korang2 yg duduk berdekatan dgn cik fadh seperti di Kuala Lumpur, Seremban & Melaka..lebih mudah tuk sharing..JB pown bole sbb every month cik fadh akan melawat francais dkt sana ;) 

ni time outstation JB last week..ptot nk meet up blogger Amalina Ali tp cik fadh kesuntukan masa...
in sya Allah nnt kite jmpe ye nana ;)

semasa kursus Induksi bersama KPDNKK ahad kelmarin di Matrade bersama distributor2 francais sy..diam2 makin lama makin ramai, ni pown xsemua yg hadir..alhamdulillah ;)

muke org nk kawen cecepat !!hihi


Semoga segalanyer berjalan lancar..persiapan kahwin akan bermula in sya Allah pada pertengahan tahun nnt..tgah bt keje gila2 tuk saving kawen skang ni..duit tuk persiapan kawen tu xfikir sgt, tp fikirkan persiapan selepas kahwin nnt..semoga dimurahkan rezeki selalu..aaminnn ;)



22 comments :

aisyah kz said...

cik fadh!! awk duk seremban ke??
jemput dtg majlis sy 9.3 nt yea :)
kat PD je..hii

cik fadh said...

aisyah KZ : awak pd yer..nnt bg alamat ye..in sya Allah ade kesempatan bole pegi ;)

♥ Elin ♥ said...

wewitt...share lah dgn kite sekali :)

sungguh lama x jejak dekat sini eh... :)

aisyah kz said...

okie dear..
nt singgah blog sy yea :)
ade alamat majlis skali..

cintabella said...

alhamdulilah.semoga sentiasa dimurahkan rezeki awak :)
ala pakai spec pun tetap cute :)

orked violet @ SYA said...

whoa..best nye!!

bisnes ap fadh? share La..
sya xpandai bisnes2 nih. stkt join bg capital cont ok-la! uhukk

cik fadh said...

bella : alhamdulillah..rezeki nk kawen kot..hihi

cik fadh said...

sya : kalo btol2 minat nk tau t email o sms fadh yer..fadh bole je sharing2 tuk sya..;)

Ena's Palace said...

wah...sudah berjaya kawn kite nih rupanyer...alhamdulillah rejeki Allah..moga sukses yea!...

yela da mcm butik pengantin pun ada...ape pun memang santaiii!!

MizzTina said...

bisnes apa tu?? cambest je.. akak minat la..

cik fadh said...

MK : kalo btol2 minat, nnt email fadh ea ;)

Cik Puan Rara said...

hebat lah cik fadh kite skrg.

fadh actually buat biz apa?

cik fadh said...

sis rara : biz kecil2 je kak..huhu kalo tol2 berminat nnt PM la ea..

Lyaa Suriany said...

babe
bisness ape?
mcm menarik ni

cik fadh said...

lyaa : nnt free email fadh ea..

CintaZulaikha said...

gila cantik opis cik fadh...coollll

wahida said...

wah...heabt cik fadh sekarang...

Alhamdulillah...aku tumpang hepi...

awat pegi matrade tak inform? heheh...boleh kita jumpa...i keje sini u...hehe...

Aien said...

hi..salam kenal..done follow you...sudi2kanlah follow sy jgk:-)

http://kucingsenyap.blogspot.com/

cik fadh said...

kak wahida : haha alhamdulillah..alaaa sis, fadh dtg tu hr ahad..mst sis sedang berjimba diluar..huhu

Zana Adieyza said...

semoga adik akk trs dimurahkan rezeki hendaknya...

dada said...

wah bestnyea. nk buat bisnes tak lepas2 :( sobs3

Shima Mazlan said...

salam cik fadh .. nk tny cik fadh wat bisnes apa .. sy mcm berminat nk wat bisnes .. tp lgsg xd pengetahuan dlm bisnes ..