Pages

14 March 2013

Dear cik JM,

rendu !

Semalam, lepas balik keje, cik JM pickup cik fadh kt tmpt keje nak bawak balik jmpe bakal pakmak mertua die di Kuala Pilah.  Memang dah plan nk balik Kuala Pilah kejap sebab nk ambil barang2 yg nk disewakan kepada cust end of march nih, so baliklah anakanda ke kampung halaman membawa bakal menantu ohsem..ekekeke !

Dalam perjalanan tu, xsmpai 10minit cik fadh da melenakan diri disebelah tanpa menghiraukan pemandu, lg 30 minit mcm tu nk smpai pilah cik fadh terjaga..then kami berbual mcm biase..selalu cik fadh akan buli dia la..lumrah sbb die xbole bt pape kt kite sbb fokus drive kan..so kite bole dok kaco2 die..then die bersuara serius "sayang, pernah tgok orang dikebumikan x?" apesal die keluar topik nih? "ermm pernah, org2 terdekat yg meninggal semua syg tgok arwah dikebumikan smpai abis" 

"so ape syg rase"
"ermm sedih la, org yg kita sayang pergi tinggalkan kita, selama2nya pulak tu"
"pernah fikir arwah yg keseorangan tu nanti dlm kubur yg gelap"
"ermm selalu je fikir, takot sgt..rase nak nanges nk biarkan arwah sorg2"
"ermm abg pown sama..bayangkan si mati sorg2 dlm tu, sempit, gelap, sunyi..nnt cacing2 tanah makan cebisan2 daging kita sikit2, xde sape nk tolong..time tu kita berserah je..amal ibadat kita didunia la yang akan bantu kita" 

senyapppp...

"abg salu fikir, kalo abg xde mcm mana org2 tersayang abg kt dunia ni nnt..ape prasaan diorg bile abg xde, rase mmg xsanggup nk tinggalkan semua org tp apakan daya ajal maut ditangan Tuhan.."

bergenang2 air mata..apesal die ckp pasal mati ni..cepukkk kang ! adakah ini petunjuk bahawa die nk pergi dulu ke ape ke? adakah????erm...

"sayang pown sama..syg salu fikir kalo abg pegi dulu dr sayang, bole gila kot syg abg nih..da dkt 4tahun ngan abg, dah terbiasa sgt dah..syg xbersedia lah xde abg" mata berkaca-kaca dah...

"sebab tu abg xpernah biasakan bt apa2 dgn syg..kadang abg saja biarkan syg bt something tu sorang2, jadi bile abg xde nnt, syg still bole survive dan xterlalu ingatkan abg"

"ntahlah..skang pape nk bt mst nk ada abg..xde abg, rase malas, xde semangat..abg jgn la tinggalkan syg dulu eh"

"lebih baik abg tinggalkan syg dulu, sbb abg xsanggup nk hidup kalo syg yg tinggalkan abg, pergi dulu sebelum abg"

"ermmm, kalo syg pergi dulu jgk?"

























































"xpelah, abg bole kawen lagi sorang, pe dehalllll!!!!"















"GURAU KASAU NAMPAK???!!"




tunang sape ni?? ya Allah sakit jiwaaa layan perasaan dia..kite da terbuai2 dah, dah sebak2 dah, dah bergenang2 airmata dah..terus rase nk nangis meraungggggg dgr die ckp mcm tu..citttt !

bahananyer, kene cepuk jentik tumbok !! dan tangguh kawen lagi 7 tahun..byee !!!

lepas ni mmg xdan nk layan die borak secara serius !!!



kebetulan dapat album tunang semalam jgk amik ngan cik JM nih..bile ingat2 balik perbualan diatas, rase nak bakauuuuuu je album nih ! caitttttttttttttt !!






17 comments :

Amalina Ali said...

HAHAHA. comel jeee....

gurau2 manja.... :)

myrah said...

haha..baru terfeeling2 sekali carik pasal pulak kan..mmg nak kena siku je tu!hihi

kartini marzuki said...

Memang serius gile conversation pasal mati. tapi memang la kan..bila da terbiasa dengan seseorang (bf) tak boleh da kalau dia takde. nak shopping, nak buat ape pun ajak dia.pastu bila dah tak de, perghhh.. merana.....hehehe.
anyway, semoga bahagia selalu cik fadh ye.... :-) cantik gmbr tunang tu.!

cik fadh said...

amalina : ni bukan gurau manje, gurau nk kasau giler ni...da bg hint siap2..haruuuuu ! huhu

cik fadh said...

myrah : mmg da kene siku pown die smlm..rasekan !!

cik fadh said...

tini : huhu tu la..siyes fadh mmg da terbiase ade die..kalo die xpt luangkan mase tuk kite tu rase mcm pelik je dunia ni..tp ye, sekali sekala kene jgk biasekan bt perkara tnpa die..xnk terlalu bergantung kt die, takot at the end die xde tuk kita..takdir xde siapa tahu kan..

.ciknoey. said...

Pehh aku da rse sedih gk bce psl mati tu.. Jap lg..huh sni aku tumbok die tuk ko...hihi

Lagenda Budak Sabah said...

haha! comel sgt gurauan cik JM kau babe. :P

CintaZulaikha said...

hehhehhe, gurauan berilmu namanya..tapi yg bab last tuh, hehhhe..tu baru nampak kemanjaannya..

wahida said...

ceh...punya lah aku pun dah sedih baca mula2 tadi...sekali dia ckp nak kawen lagi satu tu, terus tak jadi sebak aku tu...hahaha...

orked violet @ SYA said...

comeL.

tp ckp psL mati,teringat rancangan Dr Fadzilah kamsah (selami jiwa) psL ibu tunggaL. LeLaki mmg umo xpanjang. So bersedia La nk jadi ibu tunggaL. same ade anak sume da besa @ kecik2, hakikat nye kene be prepared.

ee..takot nk imagine..=(

s h a said...

Kahkahkah...memang xleh blah.Baru nk feeling romantik gitu jawapan itu memang potong.Sabau je la.Tapi memang sweetla korang. :)

cik fadh said...

tq semua ! siyes mmg cuak kalo fikir pasal mati..tatau la bole hadap ke tidak org yg kite syg pergi dulu sebelom kita..wuaaa !

Alyn said...

hAHAHAHAHA suspen alyn ! baca mmg menghayati balik2 dia melawak mcm tu kelakar.

salam kenal dr alyn fadh ! :)

:: NisaAlwy :: said...

Jgn bakau~ penat buat tau :P hahaha

Namee Roslan said...

hehe, gurau manja tu namanya. tapi kita perempuan memang sensitive sikit kalau partner kata nak kahwin lain even kalau kita dah mati. :p haha

cik fadh said...

btol namee...mmg ish kita da mati pown xsanggup tgok tmpt kita digantikan perempuan lain..haha