Pages

28 March 2013

Review E-Day : Baju Tunang


Assalamualaikum semua...whoaaaa mmg nmpak sgt mood agak kelaut nk update blog lately ni..nan hadooo idea nk update...tapiii laaaa ni da ade idea dah..semalam bru dpt pendrive berisi gambar2 master sepanjang majlis pertunangan hari tu..tq OP sy Lensa NisaAlwy ;)

Ekcelli tatau nk mula tang mane dulu ni..tp igt nk mula tang baju dlu lah..step by step la ea..k, baju tuk majlis tunang ni kelmarin mmg da prepare awal2 dah..perkara pertama fikir mase decide nk tunang dulu adalah baju baju baju n baju...tp end up hasil die cantik tapi sedikit mengecewakan dari hasil jahitan..xfit langsung, n nmpak besar disudut2 yang lain..tapi nasib bek kt gmbr2 OP xnmpak besar sgt..tp ade satu pic nmpak jgk la gabakkk die..haha !

Baju kurung moden + kain flowy2 idaman ;)





Cik fadh sgt sgt sgt suka gandingan warna dusty pink dengan lace kaler teal ni..mase order on9 kain n lace ni dlu, lace knon amik tiffany blue, tp bile smpai2 kaler teal..bile ganding2 menyerlah jgk so terus proceed je..rasenyer jarang tgok gandingan kaler mcm ni kan..so nmpak lain dr yg lain skit..ramai kawan2 kata cntik..hihi tengkiuuu ;) 




Ok kalo korang tgok detail kt atas kepala tu kan, sgt la tah apa2 kan beading die..xsemenggah punye keje org kata...ni la hasil tangan dari tailor fadh..die siapkan baju last minit smpai cik fadh xsempat nk hntar upah manik pada org lain..then suh die buatkan terus beading tu memandangkan die pown pndai jahit beading2 ni tp result die HAMPEHHHH...secuit secuit je die buat..tu pown cik fadh da suh akk opis alter skit2..tp mmg xcntik langsung la..xyah letak beading pown xpe ikutkan..sakit jiwa je tgok..


Tapi xpe lah, bende da selesai dah pown..da 3 bulan berlalu..cik fadh tetap jatuh cinta sayang rindu dengan persalinan ni..cuma skang dok terperok dlm lemari..tatau nk pakai kemana baju tu..huhu...

so total lost tuk baju ni ;

Kain chiffon + lace (6m + 2m lace) = RM230
Veil Chiffon : 2m x RM7.90 = RM 15.80  (beli kt Kamdar)
Upah jahit = RM200

Total : RM 445.80

Tak berbaloi sebenarnyer dengan harga mcm tu..tp nk buat mcm mana, bende da berlaku..so cik fadh igt nnt nikah mcm xnk bt baju sendiri je..nk sewa je sebab dah belajar dari majlis tunang ni lagi, bt baju beli kain mahal2 tp akhirnya terperuk dalam almari jgk..tp tgok tema nikah jgk la, kalo kene buat sendiri mmg cik fadh xkan bazirkan hampir RM500 tuk baju je, xpe tu nnt kemudian baru difikir2kan..trikh pown xnmpak lagi kan..kikiki...niat dlu nk bt simple2 so bole pakai majlis2 biasa tp xboleh lah..mcm over je baju ni..hahaha..tapi ade niat nk sewakan baju ni..agak2 ade ke yg nak ? kalo ade, bole email cik fadh nk tau detail ukuran muat ke x..haha




ok till then, nnt smbung kalo ade mood lagik..gmbar bnyak gilakkkkk !




20 comments :

MizzTina said...

tp cantik!!

Siti Asiah said...

akak suka tgok Fadh pakai baju...cantik sangat,sesuai ngan Fadh...selamat bertunang Fadh...:)

e.t.t.y said...

a'ah nok. sewa je. akak punya baju tu haaa..dekat rm1k kain + upah. last last dok je dlam gobok tu haaa....plus lepas kawin memang akan mengembang dgn jayanaya...

PinKy MoMMa said...

ala tantek nyer adik sorang ni..ni kawin mesti meletops gak ni hehehe

tahniah dik

Cik Ezy said...

cantek..
kalo sewa lg murah baek sewa je..

khadijah said...

cik fadh cabtik la.. kombinasi menyerlah suke tengok :)

cik Dil said...

kaler dia, meletopp..lawaaa..

s h a said...

cantik...sha pon ske kombinasi warne tu.tak pnah denga pon warne teal.sobs.ketinggalan.

missGogreen said...

hamboi..lama nye menyepi..ceq dok tggu review cik fad tau :D...
xpe,benda dah lepas pun...tp kaler tu cantik tau.

misz sheyla said...

kombinasi die dah cantik da..try la jual..dari terperuk dalam almari...

Nicaa said...

cantik baju :)

"bella Chentaku" said...

cantikk baju tunang..:)

``ayoi`` said...

cantek boleh lh hantar masuk muzim nanti

cik fadh said...

terima kasih semua..bole dipertimbangkan tuk sewa..tpi jual xmo..hhihi...


ayoi : dengki ko bang !!! dushh !

Zana Adieyza said...

gojes jer akk tgk adik akk ni.. hehehe...

Namee Roslan said...

cantik combination warna dia. suka ! :D

cik fadh said...

kak zana : mesti lah gojes, mcm akk..hihi

namee : tq dear ;)

Anonymous said...

Kak, cmne nak sewa baju n veil ni kt akak?

izza syaswana said...

kak, nk tao detail baju neh bole? bg sy emel akak. sy berminat dengan baju neh.. :)

Anonymous said...

Assalamualaikum..
Tumpang tanya, kat mane beli lace kaler teal tu? Sy pon suke kaler tu. Cntik specially yg kat veil tu. Tq.. :)