Pages

23 April 2013

Dunia serba canggih !


Kadang2 sampai lupe akan kewujudan blog ni..ye lah, teknologi sekarang ni bnyak buat kite leka smpai kite menangguh2 kerja, smpai kita jadi pelupa, smpai kita jadi org yg di luar paras sedar..haha !

Dulu2 layan friendster je, then upgrade skit layan myspace..time myspace perghhhh ltk gmbar comel2, nama pown comel2..nama i momotchewing..Allahuakbar !! ntah dr mane sumber nama tu tp fyi, nama tu smpai skrg kekal..ade je lg kawan2 myspace yg still kwn kt FB panggil cik fadh dgn nama momot ! hahaha..sweet la uolss !

Then beralih ke tagged, tp cik fadh mmg xpernah ade akaun tagged sbb ade desas desus mengatakan tagged ni selalu kene tempias2 lucah sini lucah sana..yke? tp cik fadh mmg malas..dulu time FB mule jinak2 kt Malaysia pown cik fadh sombong, xnk sign up FB..time tu zaman praktikal..mmg layan myspace, ym dan blog je..tp da nk akhir2 praktikal terpenggaruh jgk dgn member sama praktikal dlu..puas nk setia pada yg 1 tp kita skrg zaman moden..tolong ikut arussss...hehe

Blog tetap no. satu !! tp skang jatuh ke no. brape ntah..da zaman canggih manggih ni..xperlu lappy2 ni lagi dah..ko bg 2ribu kt kedai tepon ko dpt 1 tepon yg canggih dah..wujud plak instagram gitu..then bole whatapp, bole viber bole mcm2 la yg sumenyer free bile masing2 ade line tenet la..kalo xde line tenet better korang pakai tepon baling2 bnyak kali xkn jahanam tu..ngehngehngeh..

Nak update blog pown ade application bloggerdroid..so lappy simpan ! lappy cik fadh da kene makan lipas skit2 dah..haha tipu ! now lagi canggih !! da ade we chat, emoticons die sume comel2..bole cakap2..sume org jd giler dgn we chat..xtahan lame, ade Keek pulak..xnk ketinggalan zaman, so sign up keek..tp nk bt video sndiri sumpah malu !! suara sendiri mcm suara pompuan gedik2 yg baru nk idop tu..Allah !

Haha mcm2 kan zaman sekarang..cik fadh pown da jarang nk men sms2 lagi..sume we chat sume whatapp je..jd comel plak kadang2 bila emosi tu kita dapat curahkan..hahaha !


Bila wujud ke semua bende alah ni yang buatkan manusia makin lama makin leka..haih!! kadang2 bile tersedar, cepat2 cik fadh kembali pada asal..kembali pada kerja..cecepat solat, cecepat tido, cecepat mandi, cecepat makan, cecepat g kencing..kahkahakah..mcm2 la bnde kita tangguh semata2 dok layan mcm2 dunia sosial ni..manusia pown jadi antisosial sebenarnyer nak2 bile lepak dgn member2 ke..bila kumpul sesama keluarga ke..bile tgah lunch ngan officemate ke..tgok2 balik, semua dok hadap HP !! antisosial la tu kan ?? sosial ngan HP je masing2 smpai leka ni omakkkk dopan mato tgah cekak pinggang nih..hehe..

Pape pown, sila buat2 sedar bila terleka ye..sosial2 jgk la ngan HP tu, tp bnde hakiki jgn lupa..utk keek, korang bole follow cik fadh dgn id : cik fadhliyana . tp jgn harapkan video gwiyomi dr cik fadh ke ape..mampos xlayan..rajin tgok video org je..hehe..

video yg ade ni pown, record muke org..muke sndiri masih shame shame..nanti2 lah..hehe


Bila da ade instagram la penyebab utama jarang update blog..korang pown tau kan, kadang2 kita update blog bila ade gmbar yg kite nk ceritakan..tp bile da wujud instagram ni, xyah tggu lame2, time2 tu jgk kita upload gmbar dan kite cter2..hehe..so cik fadh anggap ni mini blog cik fadh la eh eh..korang bole follow cik fadh kt sini pown ok ;)

Lagi ape lagi??? twitter??? cik fadh xreti nk ber tweet tweet nih..bru2 ni ade sign up twitter tp langsung xpaham xreti berbelit2 n so on..so let go je la..kasi padam kalo bole..tp nk padam pown xreti..kahkahkah..kuno?? lantak !

So penyebab2 cik fadh leka ni adalah bile dpt hengpong yang semakin canggih manggih ni..so galaxy S da simpannnn, kasi tukau ini Note2..tp application note2, cik fadh masih failed !! serupo xyah tukar hengponggg kan?? tp nk bt lagu mana, ini bukan beli, tp dpt hadiah..ekekeke...tq mr.faizal 4 this gift ;) dpt cpai target bisnes, so dia bg cik fadh adiah..seronok woiii dpt bnde free lagi2 yg mmg kita dok idam2kan..ngehngehngeh..


Walau apapun yg wujud, cik fadh akan tetap setia dgn blog..mgkin jarang update, tp cik fadh xkn miss walaupun sehari tuk tgok update2 dr blogger2 lain..suka cinta dgn penulisan korang semua..lg best cter panjang2 kt blog dr bt caption pendek2 dkt instagram kan kan ;) nk2 lagi yg kaki bebel ! hihi



11 comments :

berry said...

aku pon tak reti guna twitter. tgk lakik aku punye twitter ramai follower tibe2 rase jelesss!! kakaka

cik fadh said...

xpaham la twitter..serabut aku tgok..lembap aku nih ! haha

orked violet @ SYA said...

whooaaaa...best nye! Sya pkai hp nolia yg ad torchlight tu. sgt ketinggalan kan.. hahaha

Zana Adieyza said...

wow!!! dapat handphone free!!! syokkkkkknyeeerrrrrr... *over akk ko ni tau!

ada yg kata teknologi membunuh! ada yg kata teknologi merosakkan hubungan! so, tepuk dada tanya selera.. tp cik fadh tepuk dada sendiri tau, akk boleh suruh abg adiey tlg tepukkan.. eh?? hahahahha...

cik fadh said...

sha : nnt hantaran mntak S4 tau tau..huhu

cik fadh said...

k.zana : haippppp !!! hahahaha comel akk ni tau !

s h a said...

beshnye...ramai plak kawan2 blog sha pakai note 2 sekarang.cik fadh.mehla add sha.boleh kte berline. ;)

*emailla nombor kt sha smileyshee@gmail.com

tenku butang said...

no. 331

done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

CintaZulaikha said...

macam mana banyak pon benda kat internet skrg, akak ttp terlambat 1 dekad, hahhaha

Hijab Valley said...

Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Byk koleksi shawl dan tudung2 menarik. Promosi dan GA jg sedang diadakn sempena pembukaan blog shop ini. Jangan lupa follow juga ye..

Terima kasih =)
http://hijab-valley.blogspot.com

Cik Orkid Herbalife said...

Wah, cik fadh ade keek upenyer.hihi....sy br buat, tp xreti pakai lg...blur...sk tgk video org jer..hihi..salam perkenalan, google pasal kg jawa,terjumpe nice blog ni ..jd silent reader kejap...huhu... *** kita follow blog awak,jgn lp follow sy jgk :) http://celotehcikorkid.blogspot.com, tq