Pages

27 May 2013

Pengantin Braces?

Assalamualaikum semua..lame xmenaip disini..kadang rase ralat plak bile view blog ade followers baru, dan ada jugak online users yg tgah bace blog cik fadh tp xdo papo update..mgkin kebanyakkan review post2 lame kot..ekekeke..

So, hari ni terdetik nk cerita tentang braces..ekcelli cik fadh mcm da nekad nk buat braces...dlu zaman sekolah lagi nk buat dah tp ntah kenapa terpengaruh dgn kata2 org yg bgtau nk bt kt kerajaan lambat lambat lambat..so cik fadh pown menangguh2 la..nk buat kt private, al-maklumlah kalo bole xnk sesakkan mak ayah, cik fadh bukan org senang sgt..tp mak paling bg support penuh mase tu tuk pakai braces tp kt gomen la..hehe..sbb dlm adik beradik fadh, fadh sorg je gigi menyimpang..sobss ;(

Hari tu da buat check-up kt Klinik Pergigian Batrisya dan da amik ukuran gigi pakai simen n then last week da g Mahkota Medical Centre tuk buat OPG x-ray jugak..sume da settle tggal hari ahad ni je lagi nk pasang braces tp hati mcm xkeruan dah..sebab plan kawen in syaAllah awl april tahun depan, so xcukop setahun pown pakai braces dan mustahil time tu bole tggal gigi besi ni..so mcm mane la rupa pengantin pakai braces..sbnrnyer nekad nk buat ni pown sbb experience mase tunang hr tu bile OP nk amik gmbar..fadh mst susah nk senyum nmpak gigi sbb tau gigi fadh xok..sbb tu nk bt jgk persediaan tuk kawen cuma mase da limited..wuarghhh stress ! hukum? fadh da kaji jgk..in syaAllah niat fadh bukan berfokuskan kepada kecantikan..

Jadi gigih la cik fadh mengoogle sini sana sinun..ekcelli ade cara nk selesaikan, sbb braces mgg bole dibuka untuk tempoh 2mggu doc kata tp depends on kedudukan gigi kita mase tu da ok ke blom..mgkin kene pakai retainer 4 a while la sbb risiko die bile2 mase gigi bole bergerak ke tmpt asal..so kene behave dan disiplin..

Cik fadh mmg da bnyak research sblom ni tuk bt braces smpai la btol2 nekad nk bt ni tp takot la plak kalo kene cabut 4 batang gigi????? 

acaner tu?? tggal lagi 4 hari je nih !!!






14 comments :

cikdil said...

no worries dear..msti shomel..nnti pilih kaler braces biar match dgn kaler tema wedding.. ya..heheh =)

cik fadh said...

ye cik dil..tq 4 ur support ;)

ucupiza said...

cik fadh kos nye berapa..cik fadh buat dekat swasta ke..sebab ari tu yus ada tanya dekar hospital gomen la,dia cakap hanya pelajar je yang boleh buat gomen..klo mcm yus da 22,kalo nk wt gomen kna bayar 3000..terus xjd nak buat..

Princess Feyqa said...

comel je hehe :D

cik fadh said...

@ucupiza : yus, fadh buat dkt swasta kos die rm4500..kalo gomen bole buta cepat dgn kos rm3000 shj much better dear..

cik fadh said...

feyqa : comel, tp takot i yg xcomel nnt..haha

orked violet @ SYA said...

fadh, pkai braces comeL jek. serious! tp kan.. time makan beradap kene careful sket La.. hehehe

cintabella said...

terus google orang kahwin pakai braces,hehe comel jee

cik fadh said...

orked : haha btol la sha..time beradap kene masuk maakan terus telan..kakaka

cik fadh said...

cintabella : haha bnyak yg comel kan..huhu

Broken English Teacher said...

ok jer pengantin pakai braces.. ada member aku kawen, bini dia pakai braces masa bersanding tu.. pandai laa photographer tu edit...

*cuma xtau laaa mlm pertama dorg camne. hahahaha

hyde dea said...

my office mate kawen, die pakai braces and seriously..gambar die lawa...and without hide the braces pun...

Anonymous said...

Cik fadh..awk jadi x pakai braces? Kite pn pakai braces..raya nie kawen..pening kepala nak pilih kaler ape..hehehe

Winner said...

If you are interested , I know a dentist friend can give you cheaper price with doing braces.