Pages

29 May 2013

Survey Official Photographer


hai !

After this fadh akan mula merangkak rangkak sedikit demi sedikit tuk buat persiapan perkahwinan. Tarikh ura2 tu mcm da dapat..on April 2014..so what ur expected date?? nice date 4/4/14?? maybe..fadh percaya tarikh tu mmg akan ramai yg book sbb tarikhnyer cantik kan..ke tidak? pade fadh tarikh xpenting, jnji nikah ! haha..tp tarikh tersebut telah dipilih oleh kakak fadh..yes, maybe both share the same date 4 solemnization?? maybe kakak lepas zuhur, cik fadh lepas ishak..semua MAYBE..not comfirm yet..still rase nk tolak tolak dan tolak but i have no choice..i can't wait 4 another 5month 6month o 1year...bukan gatal, tp kami xboleh..eh? yes bnyak perkara yg buat kami rase xperlu nk tangguh2 lagi..sblum ni pown da share, kalo bole cpt nk cepat lg but mental dan fizikal kena seiring supaya semua xkan nmpak terdesak dan tergesa2..kami ttp sabar supaya xmelangkah mane2 bendul..ekekeke..

fokus utama sekarang nk book photographer dan bridal..tu paling utama ! so dah start survey2 for official photographer..pening kepala..siyess utk OP cik fadh mmg nk yg terbaik..sbb dr dlu lagi da set mind, tunang dlu xya nk beriye2 hire OP professional ke ape sbb tunang je...xyah beriye2 nk mahal2 ke ape sbb hanya majlis biase dan cukop la sekadar ada kenangan..xyah membazir sgt sbb gmbr sorang2 je..haha

Tapi untuk wedding 360% bertukar mindset..perlu cari yg professional, yg cantik, yg kena dgn jiwa, yg communication/ PR yg bagus supaya kita xkekok tuk posing nnt dan mcm2 lah lagi..harga? xkesah jnji tepati cita rasa..siyes paling tggi fadh spend 5K pown xpe, fadh akan usahakan jgk kalo hasilnye mmg cantik dan terbaik sbb fikir hasilnyer nnt bole ditatap bertahun2 sebagai kenangan seumur hidup..kawen sekali seumur hidup je kan..tp mmg kene survey btol2 la berbaloi tak harga dgn ape yg diorg provide..jgn men hentam je..kite ada hak sebagai customer tuk memilih dan buat request ikut kemahuan kita sbb kita BAYAR servis diorg dan alhamdulillah setakat yg fadh survey even OP tu ade nama, diorg ttp layan pertanyaan kita dan request kite..ade certain bnde mmg bnyak kite nk tnya, tp diorg still bagi kerjasama yg baik..

B2b sayang, if uols ade nk share mane2 OP yg cun melecun, padang bola sepak cik fadh tadahkan..pleaseeee...

Dalam list cik fadh sekarang ade ;

1) G.I Photoshoot *jatuh cinta
2) Sam Rais Photography *dpt album lmbat gila "member kata" tp gmbr meletop !!
3) LOOKitLOVE photography *mcm nk cmfirm tp still nk survey2
4) PS Photowork *harga berpatutan sgt2 tapi gmbar blom smpai tahap jatuh cinta
5) AR Studios *bole tahan

Ekcelli bnyak jgk survey OP lain, tp ni yg dah shortlist lah..rase mcm cepat sgt nk survey2 ni kan tapi mase berlalu kite xsedar..sementara ada mase baik survey skit2 kan..lagi 1 takot trikh tu ramai yg book..hehe..



Ape pendapat korang pulak dgn pakej promo?? nikah & sanding tu penting, kalo amik promo mesti bnyak perkara yg die kurangkan..ke idok?? ke i salah anggap?? hehehe..



18 comments :

Miss Dilla said...

lookitlove,mmg awesome...grab it before org lain booked! :)

cik fadh said...

miss dilla : tu la mmg rase dah cmfirm nk book die tp ade certain part lom clear nk tnya lg..ke book dlu ek??

Princess Feyqa said...

lau dh confirm baru book lau x t duit melayang sygggg

Cik Dotted said...

fad, i rase kan..sume photog amik gamba cantik..ape yg u prlu tengok is the outcome! i bile cari photog i suruh die bawak story book...dekat situ u bole tgk bebetul cantik ke tak gamba u, sharp ke x, kabur ke tak.....sbb kalo takat post gamba kat fb mmg sume cantik...in the end, kite mesti nk tgk album kawen jugak rite? so i suggest u tgk sample album kawen diorang. penting tu! i ambik "kerjagilasimoll" mmg berbaloi! all the best dear!

orked violet @ SYA said...

fadh, LookItLove best fadh!! aLa..kLw taw ad promo mesti Sya da grab.

TAPI, sya xleh sorg je photographer. Sya kene at least 2 org.(kengkonon sorg focus kt event, sorg g focus kt pengantin. chewahh)

kLw fadh OK, then go ahed. kLw xOK, try check berape kene tmbh klw nk add sorg g photographer

cik fadh said...

feyqa : tu la, nk btol2 puas hati then baru bole cmfirmkan..

cik fadh said...

cik dotted : btol cik dot..fadh setuju..ade OP yg hasil mmg cntik tp album die bg selai dua je..harga agk mahal..harga yg murah plak kualiti gmbr kurg menarik tp album dan free gift die bnyak..berbaloii rase..pening2..huhu

cik fadh said...

sha : lookitlove mmg ade crazy tp perisian die tu xbest plak sha sbb nikah dan bride side hnya dlm 1 album 20pages..xpuas hti nk tgok nnt..fadh da request pakej asal..bru puas ht sbb ade backup photof dan dpt 2album..tp byaran lebih skit la..hehe..

PinKy MoMMa said...

adik akak dlu guna khidmat sam..dia ok sgt lembut dan baik ati tp pasal lmbat dpt tu x pasti pulak sbb yg deal dgn dia, adik hehehe

s h a said...

2 photog yg fadh senarai tu sha suke.hehe.tp bajet sha ciput jadi x jd amek diorang.haha.pape pon it's good to book awal dear.siyesly.good luck memilih fadh. :)

MizzTina said...

hey..cantik sgt tu.. cpt amik sblm full booked...


ni IG akak, tinakechik.. follow ye.. hehhe

cik fadh said...

pinky momma : haaa yke..kawan fadh 2 org amik die, tp lmbt dpt album..tp hasil die siyes cantik..mcm sggup je nk tggu album tu asalkan hasil die cntik..hehe

cik fadh said...

sha : sha da selamat menjadi isteri dah..alhamdulillah..

cik fadh said...

MK : wuaaa mcm xamik lookitlove ni..

Princess Feyqa said...

fiqa tmph props dkt kad kahwin fizie.. tp cer survey2 kot2 ada yg lg murah :)

Aty_Fared said...

Mmng kene booked sekrg dah..last minit susah dpat ti... :-) akak dulu pon bab memilih tarikh mmng susah..konon nk kawen 10 10 2010...tp sudahnyer kawen bln 9...heheh..asalkn nikah eh..gudluck cik fadh..:-)

Alyn said...

Alyn suggest lookitlove dear :) or G.I photoshoot both pn lawa. for me if awak pick tarikh lawa ni selalu nya ramai org. better awak lock your date with them asap :)

SFaezah said...

hi cik fadh..salam kenal..
ce try tgk jangguttouch..kite berkenan dgn pic dia..tp harga dia mahal skit laa.. :)