Pages

08 July 2013

dilema kawen ;(


Assalamualaikum semua...

Wuarghhh bile ade masalah bru carik blog..tempat paling best luahkan perasaan sbb bole luahkan segalanya..banyak benda yg terjadi dalam hidup yang manis2 yang madu2 nk dijadikan kenangan tp ya ampunnnnn malasssss sgt nk bercerita..ermmm

Benda paling penting sekali sekarang adalah decide tarikh tuk kawen..ikutkan dah ada kata putus tapi tiba2 hati ni jadi walangggg plak nk bt persandingan 2 pasang sekali..blom  pape lg ckp pasal majlis da nampak ade sedikit rase trasa sini trase sana..name pown share kan, tp bile kite xdpt ape yg kita dah plan dlm kepala so rase sgt2 xbest lah..ni baru bercakap pasal bnde2 simple..blom cakap bnde yg akan lagi serabutkan kepala..siyessss, cik fadh xnk hari majlis yg ptot kita raikan nnt jadi hari majlis sedih, sentap, kecik hati, rendah diri dan so on la penyakit berkaitan hati mahupun dari pihak cik fadh atau pown pihak kakak..dua2 perempuan pulak kan, so korang bole bayangkan lah mcm mane nnt..tema kaler pown dah jadi masalah dah..katakan la tema 2 colour combine..contoh turqoise dan purple cantik..so kite ni mungkin nk turqoise, tp bile si kakak pown kata nk turqoise, so sape plak nk purple??? ni contohhhh...nampak tak nampak tak??? bile jadi mcm ni, percaya cakap fadh, pasal kerusi nk sanding nnt pown bole jadi sentap atas bawah tau !!! hehehehe...lumrahhh manusia la, semua nk yg terbaikkkkk tuk majlis dorang..

Eh siyesss la, mmg xkan syok la buat majlis sekali ni..mungkin dapat jimatkan duit skit dkt situ tp masalahnya bende sekali seumur hidup kita nk buat..kite nk yg terbaik, ikut citarasa kita dan mcm2 lagi lah..kalo laki perempuan mungkin xde masalah, tp kalo perempuan perempuan siyessss akan ada masalah walaupun skrg kita kata kita demokrasi bt itu buat ini..tp dalam hati siapa yang tau kan..

So, cik fadh dah plan tuk xnk bt sekali..xpe lah kalo lambat skit pown kawen..tp nk buat majlis sndiri yg kalo bole mak ayah xyah ssh nk fikir duit..in syaAllah cik fadh akan usahakan duit sndiri tuk buat majlis cik fadh, xnk susahkan org tua..setakat ni bisnes alhamdulillah dah semakin kukuh..harap rezeki bisnes dptlah fadh bina mahligai idaman fadh..in sya Allah..

1st ramadhan ni balik kg, time tu la nk berbincang dan buat keputusan yg btol2 tepat dan xkn berubah lg selepas ini..nk bt persiapan pown senang dah..dah ade trikh da bole start book ape2 yg nk di book..ni nk book pown pikir 6 7 kali sbb rase xyakin ngan trikh yg dah ade skrg..

semoga dipermudahkan..aaminnn


24 comments :

orked violet @ SYA said...

fadh, trust me, jgn kawen serentak. nnti org compare. (Sya admit Sya penah compare brides kawen serentak) like bj sape lg best, make up spe lg best, etc.

So kLw boleh jgn La share. unless kLw mmg terpakse.huhu

cik fadh said...

sha : dat why bile fikir2 balik fadh xnk buat sekali..fadh xnk ade rase nk jauh lebih attractive dr kakak ke ape..fadh xnk over2 tp at the end org ttp compare...siyesss tu yg fadh fikir skrg..dan sgt2 dilemaaaaaa !!!
bende nmpak remeh tp kite yg ade dkt situasi tu mmg akan trase down sgt2..wuaaaa xnakkkk !

Nuriesya Nadia said...

Cik Fadh , kalau boleh elak untuk buat 2 majlis serentak elaklah ye. Sebab selalunya bila majlis berjalan serentak ni orang akan buat perbandingan antara satu sama lain. Rasanya pon mungkin dah tak seronok. Sebab kita bukan lagi tumpuan. Tapi tumpuan pon dah bahagi dua. Semoga semuanya dipermudahkan. ^_^

Setiap apa pon keputusan tetap ada pro and cons dia.

Amalina Ali said...

ini pendapat nana yea syg.

kalau nana ada kakak,nana tak nak buat majlis serentak dengan kakak.masing2 ada citarasa sndiri.masing2 ada kemahuan dan impian sendiri.kang nak jimat duit punya pasal,tak bertegur sapa plak.tak bestlah kan mcm tu.fadh as adik, patut kena mengalah utk ini dan bertegas utk hari bahagia.

tp kalau fikir nak jimattttt...... yes! nana akan buat serentak. nana ada kawan, dia kahwin 3 beradik serentak. 3 3 perempuan. so far sempurna je majlisnya. cuma nampak macam crowded atas pelamin. kalau nak fikir org berkata, org akan cakap sekali je fadh. lepas tu senyap.

so, fikir mana yang terbaik utk fadh, bakal suami and keluarga.

cik fadh said...

tq uols..pandangan korang buatkan fadh lg nekad nk bt kptsan tuk hari bahagia fadh nnt..

nk ckp pasal jimat rasenyer same je kuar duitnyer nnt sbb yg share hnya makan dan doorgift je..

harap dpt persetujuan mak ayah nnt..

nyda rosenin said...

fadh, kad untuk nyda jangan lupa! ;)

Princess Feyqa said...

fiqa rasa kalau cik fadh blh bersbr rsenye xpe kot buat mjlis2 asing. myb ada hikmah yg kte tak tahu. sng sikit sbb kte blh buat ikut selera kte. huhu

Miss Dilla said...

hi fadh...

kalo fadh n sis stu kepala, xjadi mslh utk kongsi mjlis.. but mcm kes fadh ni dila rs lain2 taste kan?huhu.. better different mjlis la kalo xnk ssh di kemudian hari..

mcm dila pny kes, side lelaki yg mungkin combine majlis.. tapi fadh tau la kan kalo laki dorang xkesa sgt...janji dorg kawen, tak serabut fikir tema bagai... kita perempuan lain... kalo boleh,nk mjlis kita 100% perfect right?

So, fadh buat keputusan yg terbaik k.. i'allah kawen ni sekali seumur hidup..kita tak nak benda2 busuk jd ms mjlis kita nt kan?

Apepun, gudluck with the preparation tau dear...jgn serabut sgt, nt end up jd bridezilla (which is dila tgh alami..huhu) :P

Norlidawati Jaafar said...

ai cik fadh
saya ida
newbies blogger
saya baru je follow blog ni
jemput ye follow blog saya ye
umielman.blogspot.com

cik fadh said...

nyda : in syaAllah..nnt jgn xdtg tau..huhu

cik fadh said...

yes fadh kene bersabar skit kan fyqa..

tq so much miss dilaa..so appreciate..

norlidawati : tq 4 being my follower ;) i will hit u back.

Cik Puan Rara said...

jgn lupa jemput rara eh.hehehe

missGogreen said...

cik fadh..jgn pening2,hehehe..pd pandangan MG..klu fadh mampu dari segi kewangan...just ikut je kata hati awak..xyah pening2..serabut2..nnt awak jd b2b yg xcantik..bila stress rambut ggur..muka jerawat..kedut2 pun hado :P heheheh..xpe..bincang elok2..insyaallah,ada jln nye nnt.

cik fadh said...

kak rara : wajib jemput..jgn xmai tau nnt..hehe

cik fadh said...

MG : in syaAllah MG..harap dipermudahkan segala urusan fadh nnt..xsame la tarikh kite kawen nnt..huhu

MizzTina said...

akak dulu pun sanding ada 2pasangan, tp akak dgn adik lelaki.. even adik lelaki, mmg byk masalah.. paling leceh bab pelamin n tema kaler.. akak byk terasa.. dia byk lps tgn sedangkan kite yg duk jauh dr kg penat duk deal dgn MUA.. sm je fadh.. apa pun, bykkn sabar.. buat mana yg fadh rs betul..

s h a said...

Fadh...pandangan sha lebih kurang je dgn kebanyakan blogger comei kt atas2 ni.Kalau fadh rase x selesa better xyah buat serentak.Kalau nak jimat macam2 alternatif boleh dibuat dear.Pape pon, sha doakan urusan fadh dipermudahkan ye dear.Amin.InsyaAllah. :)

cheekychubbycutegirl said...

Klw ifnir pn fadh, ifnir mmg xmo sanding sama ngn adk xkira lelaki or pmpn..even adk nk bertunang hari yg sama pn ifnir xnk..sbb bgi ifnir, haritu adalah hari kita as raja n permaisuri.so ifnir xnk share.kwen skali seumur hidup..ape pn ni pndpt ifnir..


semoga dimudahkan urusan fadh..jgn lupe bykkn solat hajat, berdoa n mngaji quran ^_^

Zuraidah Butang said...

saya pun dl memang stress nak kawen..byk betul nak handle...rase nak kawen larik je..ahha tapi takpe...nnt once dah kawen..lega je u rase..hehe

Alyn said...

okayyyyy part kerusi tu sentap hahahaahha, terasa. sbb alyn mmg kind of insist vendor cari kerusi sanding putih sandar, dia setuju, ;p mmg betul fadh kalau bole dr ujung sini ke ujung sana nak la yang terbaik kan :D alyn suggest kalau fadh bole buat sdiri2 x serentak its better insha Allah :)

SFaezah said...

sy pon rasa mcm org laen gak..better buat asing2..sbb adik bradik kita nk gaduh smpai menang pon xboleh..nk beralah rasa tak puas hati..
mesti kite xnk lpas kawen hbgan adik bradik jd xbest..
yg penting cik fadh kne discuss slow2 mcm tarik rambut lam tepung..sbb perkara mcm ni a bit sensitive.. :)

cik fadh said...

wuaaaa ! uols semuaaa,,fadh da suarakan pendapat pada parents tp they all kata buat je sekali..xyah pening2 kepala..sobs ;(

Anonymous said...

Cik fadh, boleh contact akak di zanayang@yahoo.com. Saya ingin menanyakan sesuatu urusan rasmi. Terima kasih.

zanayang said...

yang anonymous tadi tu. minta maaf ganggu cuma nak tanya saja. you can contact me at zanayang@yahoo.com atau 019-2341840. agak penting juga bukan peribadi tetapi rasmi. terima kasih fadh.