Pages

15 July 2013

Peluang yang diambil membuahkan hasil lumayan akhirnya..syukurr


Assalamualaikum semua...

Hari ni fadh nk titipkan suatu kenangan didalam blog ni..yang mana sedikit sebanyak perkara ini merubah kehidupan cik fadh sekarang..ade request jugak dari kakak angkat cik fadh suh share disebalik kejayaan yang cik fadh kecapi skrang..bukan main lagi..haha ! hi kak haslinda !! bagi cik fadh skarang blom tahap mencapai kejayaan yang sebenar2nya tp cukup buat segala penat lelah ni terbayar dgn pencapaian yang tertinggi setakat ini..

Ade yang sedia maklum cik fadh ade bisnes perniagaan francais sendiri..seriuosly, dulu igt lagi sgt2 negatif menolak peluang bisnes semacam nih..tapi fikir balik kalo bukan skarang kita bertindak, bile lagi nk tingkatkan taraf hidup..bukan kata makan gaji xbole hidup, boleh cume cukop2 je lah..nak lebih2 tu tidak lah melainkan kite mmg anak orang kaya ataupun kita mmg pandai cari duit tepi dgn cara2 sndiri..


ni pemikiran mase mula2 cik fadh nk buat kptusan tuk memulakan perniagaan francais..copy paste dr entry lama ;)

nota kaki : cik fadh tau join ape2 bisnes banyak risikonyer . Tp kalo kiter tak berani amik risiko, mcm mane nak ubah hidup kiter kan . Ape yang kite ada, itulah kite sampai bila2 . So nak berubah kepada yang lebih baik, nak tingkatkan taraf hidup kenelah amik risiko . Dekat sini kita kene lah usaha keras, doa dan tawakal berserah kepada Tuhan semoga apa yang diusahakan berjaya . Aminnn...



dan alhamdulillah, genap 1 tahun 5 bulan menceburi bidang ini, akhirnya cik fadh smpai ke tahap yang diidam2 kan ramai partner yang menceburi bidang yang sama..banyak pandangan negatif orang sekeliling cik fadh jadikan 1 cabaran tuk cik fadh buktikan bahawa perniagaan yang cik fadh jalankan bukanlah seperti yang mereka fikirkan..betol la kata org2 yg berjaya, 

"org2 yg melemparkan kata2 negatif terhadap bidang pernigaan ini selalunya kerana mereka hanya mendengar dr mulot org2 lain dan sumber2 yg tidak sahih, bukan kerana mereka memahami konsep pernigaan sebenar..jika mereka faham, mereka mesti malu dgn apa yg telah mereka suarakan sebelum ini.."

Melihat rakan2 berjinak2 dgn pernigaan, jgn lah kondem...ttp kita yang melihat sepatutnya support, die jatuh ke die berjaya ke suatu hari nnt, atleast die orang yang berusaha utk ubah cara hidup dia yg sekarang..kamu bagaimana?? mcm mana melayu nk maju, bila org lain berbisnes skit sume nk kondem, org nk ubah hidup skit sume nk kondem ! berfikiran terbuka, sbelom berkata2 pastikan korang cukup ilmu baru bole pesongkan niat org tuk berubah..

Berkat usaha gigih bersama tunang cik JM, kami bermula dari bawah..merangkak, bertatih, terjatuh, berjalan dan berlari akhirnya smpai jugak kami pada tahap ini..banyak perkara yg dikorbankan terutamanya masa utk diri sendiri, masa utk keluarga..dulu merungut2 tp skrg baru tau hasilnya dari pengorbanan tu..setiap kejayaan lahir daripada pengorbanan..thats true !! tapi perjalanan bisnes kami amat menyenangkan kerana kami dibina menjadi 1 keluarga yang erat..yg bersatu..sentiasa ade event bersama membuatkan kami sgt2 sayang antara 1 sama lain..bile sorang jatuh, ramai support tuk bangunkan kembali..bila sorang berjaya, ramai2 mengucapkan syukur ke hadrat ilahi..kami sungguh unite ! itu yang membuatkan cik fadh seronok bt perniagaan ni smpai rase 1 hari xjmpe mereka sume rase mcm ade yg kurang..bayangkan ! betapa eratnye hubungan kami..makin hari makin bertambah ahli keluarga..pemimpin juga xpernah membtaskan pergaulan mereka..dimana kami berada disitu la beliau berada..n now turn cik fadh plak memimpin, semoga semuanya berjalan lancar dan dapat membantu ramai lagi rakan2 yg ingin mencari pendapatan lebihan..setiap kali mereka dpt gaji 20hb, xpts2 ucap terima kasih..itu la perkataan yg paling bernilai dan dpt 1 kepuasan bile dpt gembirakan hati org lain..alhamdulillah..









Berada pada tahap sekarang, income bulanan melebihi income sndiri malah income bos sndiri yg kadang cecah 2x gnda dr gaji bos sgt2 membantu meningkatkan kewangan diri sendiri esp. tuk kumpul duit kawen..alhamdulillah..nk beli ape2 rase xperlu nk bertapis lagi..kalo x dulu, nk beli kereta pown fikir bnyak kali sbb takot saving lari..dasarrrr !!! haha..sbb time tu gigih smpan duit nk kawen rm500 sebulan..so kalo beli kereta, sesen pown lom tntu dpt simpan dlm asb..ish3 bagusnyer cik fadh time tu smpai jd sgt2 kedekut dgn diri sndiri tau !

Dan tiada apa yang lebih menggembirakan hati selain dpt melihat kedua ibu bapa cik fadh menitiskan airmata melihat pencapaian fadh sekarang..hari ahad yg lalu, cik fadh bawa mereka bersama2 tuk raikan kejayaan dgn team cik fadh di HQ K.L..masa cik fadh tampil ke depan tuk menyampaikan sesuatu ke audience, berpelukan bersama mereka membuatkan suasana menjadi hiba..sedih oi !! tgok ayah plak menagis..susah nk tgok airmata seorang ayah mengalir tp kali ni ayah nangis..btol2 bt tersentuh hati ni..banyak kisah yang kami lalui, mungkin kerna tu jgk mereka sgt2 tersentuh melihat dkt mana ank mereka berada skrg..mase graduation dlu pown xsegini rase tacingnyer..



Syukur yaAllah diatas rezekiMu ini..semoga aku menjadi insan yang berguna kepada org2 disekelilingku..semoga aku menjadi anak yang taat dan berbakti kepada kedua ibu bapaku..semoga aku dpt memberikan kebahagian kepada partner2 ku..yaAllah Kau pemudahkanlah urusanku dlm memenuhi impian rakan2 sepernigaanku..Aaminn..




12 comments :

Amalina Ali said...

cik fadh buat bisnes ape dear? tahniah atas hasil usaha kamu itu. teruskan berbisnes. good luck dear. :)

cik fadh said...

tq nana ;) cik fadh buat bisnes supply lesen je nana...

Cik Puan Rara said...

tahniah fadh! fadh dr dulu yg asek update blog.entry merapu cm akk,now mcm dh dewasa sgt akk tgk.happy for u!

khadijah said...

Tahniah cik fadh atas kejayaan cik fadh. Semoga sentiasa murah rezeki lagi ya :)

MizzTina said...

tahniah fadh... akak nk try gak bisnes mcm fadh, tp ntah la.. kena yakin mcm fadh dl kot.. kn sblm ni akak ada tnye kan..

CintaZulaikha said...

alhamdulillah cik fadh, yg penting rezekinya halal kan..semoga cik fadh terus sukses...aminn

cik fadh said...

k.rara : hihi...dulu cenonet je kan..merapu2 xketahuan hala..skrg da besar..nk jd cm akk dah..hehe

cik fadh said...

khadijah : terima kasih ;)

MK : hehe..MK kan kuat semangat !! kene tgok dlu baru bole rase yakin atau x..hehe

cik fadh said...

k.ika : alhamdulillah kak ;)

s h a said...

Wahh...beshnye fadh.Memang kalau bisnes kena berani ambik risiko.Semoga fadh terus berjaya.Suke tgk kawan2 berjaya and happy.Sha tumpang happy. :)

Cik Dotted said...

bestnyeerrr fadh...congrates! nk cube jugak la biz mcm ni...bole x email cik dotted? by.dotted@yahoo.com

fiza said...

SALAM CIK FADH...BLEH TAU BUAT BISNES APA...BLEH TLG EMEL X KT SY..
nhafizah02@gmail.com