Pages

04 August 2013

Persiapan Raya 2013 : Handbag Raya pulak ;)


Hai ! seperti didakwa (ayat!) di dalam entry sebelom ni, cik fadh nk settlekan persiapan raya tuk diri sendiri plak..dan sabtu hari tu cik fadh dan kawan2 semua terjah OU..kul 12.30 smpai la kul 9.00 mlm dok mengitai2 je dlm OU tu..betol2 terjah raya ni..kemain lame hanya kt dlm 1 mall je..tp OU tu besar kan..mmg xabis jalan pown..pusing2 OU baru je..OU lame malas nk menapak..

Cik fadh hnya fokus 2 benda je dalam pale otak ni..nk handbag dan kasut raya je..dan kalo boleh nk beli handbag yg btol2 tuk puaskan hati sbagai reward tuk diri sndiri..btol2 nak nih..so btol2 gigih mencari la..semua boutiqe cik fadh terjah kononnya ! haha


1st terjah Braun Buffel..cik fadh mmg kepingin sgt nak h/bag dari BB ni..sebab bnyak yg jenis tote bag n one thing yg best die ade servis polishing for a life tuk h/bag korang beli tu nnt..asal rase da kotor skit je g la anta polish balik..percuma ! best kan ! design die pown not bad tp xbnyak pilihan sgt..ni cik fadh berkenan sungguh yg hot pink nih..masuk2 je trus pg ke dia sbb da nmpak dr luar..tp cik fadh fikir still nk survey lagi so cik fadh suh kawan cik fadh dak yusmawaty amik yg hot pink tu as a hantaran kawen die xlama lagi..kalo die xnk, cik fadh nak ! haha...lastly da kene syaitonnnn syaitonnnn trus die pown amik, sekali dgn purse..meletop !! total RM2000..




Bila tgok si yus beli, alahaiiii nk jugak !!! so jmpe this one design yg comel dan kene cita rase skit..yg len sume cm ore tua lo..hihi..ade 2 warna je, puas pilih nk mana satu..da puas gayakan jugak tp hati ni kata this is mini bag..harga RM1050..kalo beli rase mcm alahaiii too small..nk masuk khazanah2 negara nnt takot xmuat..hehe..so simpannnn dalam dalammmm hati tuk tidak membeli walaupun rase nak jugak ! igt misi nk cari yg betol2 PUAS HATI kan..so jgn terburu2..


Pegi Coach plak..ekcelli b4 nk hunting menghunting ni mmg ade survey website coach tuk survey2 beg dan harga die..knon nk budget dlm 2K mcm tu je..lagi kurang lg bagus..then bile pg ke butik Coach, h/bag yg dalam pale otak ni ade la kt situ..tgok2 mcm dah terkenan..tp rase mcm ralat lg..(means xpuas hati lg).


rambang mata !!! yg ni harga rm1675 mcm tu..tatau nk pilih warna ape..kawan2 kata the red one..hati kata nk yg tengah tu, yg hitam tu tolak tepi..hehe..ni nampak ok, tp bile da kuarkan segala isi kt dlm tu, kepit2 kt tiak, kendong2 ala datin pown dah, crossbody pown ok tp rase mcm bag ni xcukop keras..fadh mmg nk cari yg keras2 skit..nk yg teguh gituuu..so rase ralat balik..pusing2 lagi tgok bag yg len sekali mata terpanaaaa (hoverrr!) pd satu bag yg hothot pink jugak..alaaa terkenan dah..bile bawak kt bdk2 ni sume kata cantik ! lawa! ni bru style ! bru padan dgn ko fadh ! amboii kemain hover tau masing2..hati da walanggg..bile ltak sebelah beg madison sateen atas ni, nmpak mcm madison sateen atas ni tenggelam skit..hawauuu je budak2 ni tau padehal awal2 mase pilih tu dorg beriye2 kata cntik cantik..ish !! 


tu diaaaaaa!
bile tgok2 balik rase cm ore tua gok..hik hik..tp xdinafikan bile pegang dan gayakan rase mmg ko la pompuan paling lawooo..haha

ermmmmmmmmmmmmm...

harga die mahal skit dr yg sateen..sbb ni leather dan ade 2 colour pink..dat why harga die lebih skit..tp kalo nk amik hati dah berfikir2 ni lebih dr budget sebenar ni. xboleh xboleh, burst nnt raya !..tp syaitoooonnn syaitonnnnnn niraojimmm a.k.a kawan2 cik fadh bile menjalankan tugas, mmg pndai..dah alang2 beli lah, nk beli biar puas hati lah..alaaa tambah skit je lagiiii lahhh...ermm mcm2..pujuk2 cik JM, siap JANJI "sayang janji sayang xkan beli beg lg smpai time nk beli beg hantaran kawen nnt!!" arhhh stress kenangkan JANJI tu ! then lastly die kata die ok..die bg greenlight as a gift tuk besday hari tu..ape lagiii meloncat mak ! haha (againnn hover!) . 

maun xhover, kalo seumor hidop mmg xpenah merase nk pakai beg2 mahal ni sekali dpt mmg syukur alhamdulillah..kalo xde duit tepi jgn harap fadh nk beli..bnyak keperluan lain yg jauh lg pnting dri beli beg riban2 nih..tp mcm fadh kata la, fadh nk bg reward tuk diri sndiri..alhamdulillah rezeki bisnes ade lebih skit so nk lekatkan lah sesuatu..teringin nk amik gucci ke LV tp rase mcm btol2 mahal..bole beli, tp jgn ckp nk kawen lah kalo duit perabih kt h/bag semata2..kalo beli LV mmg burst duit nnt..so pakai mane yg rase btol2 mampu dlu..ni pown da syukur sgt2...dlu tgok org pakai, bile org sebut harga mak datok rase gugur jantung..apehal sanggup beli beg mahal2 mcm nih..membazir woih ! tp tu sbb kita xbiase dan kite blom mampu nk pakai..bile kite rase mampu, kite dpt beli percayalah korang rase sgt2 PUAS HATI..rase terbayar segala penat lelah korang bekerja bertungkus lumus nk cari duit..itu lah yg fadh rasa sekarang..alhamdulillah merase jugak akhirnya..



Dapat free gift wristlet coach warna hitam..siyesly wristle tu nmpak pasar malam gile..fadh pown ckp dgn salesgirl tu alaaa nape nmpak mcm pasar malam kak ! kakakaka eh salesgirl tu pown iyekan tau mcm pasar malam !...tp da org bg freegift ko rembat je la..lagi bnyak bunyik !! hiihi...smpul raya die mmg lawa..tu pown bg 1 je mule2, mulot cik fadh pepaham ler pndai pujuk rayu.."sis bg la lg 1 bagi la..nk raya dah ni..kang stok xabis membazir je..tahun depan da design lain" kiki...so sis tu kata "oke akk bg tp diam2 tau dik..tuk adik je ni" yeayyy !

dpt jadi silver member terus ! nk target gold kene purchase 4k baru dpt gold so each item kite beli akn dpt 10%..wuishhh best jgk tu..tp da JANJI kan td..so jgn harap ! tuk silver dpt 2 tahun warranty..oke la tu..


burst burst !!!

oke beg settle..kasut beli kasut kt charles & keith je..tu pown sbnarnyer mcm xseswai nk pakai beraya..jenuh kaki ko nnt..tp beli je lah, asal dpt kasut baru..hehe
xamik gmbar tp kt website c&k ade..nih !

glitter2 bagai..haha ! xpolah xpakai raya pown, jnji ade kasut baru..bole? hehe

then xde beli ape dah...mmg btol lah nk cari beg dan kasut je..bagus ! disiplin !
tp sblom balik, sempat rembat lg sepasang kasut kt U.R.S tp senyap2 je tnpa pengetahuan cik tunang..
da jalan2 kaki sakit pakai kasut tutup penuh, akhirnya tuka jgk wedges yg baru beli tu..kantoiii dah..
bile cik JM buntang mata terus kuar dr mulot "alaa syg pakai duit sayang la, kaki sakit ni..xkesian ke.! hishhh" hehe..
alasannn sungguh padehal dah berkenann..

podahhhh !

hamikkk kau !!! tp ni bukan brg cik fadh sorg eh..ade 2 3 org lg punye brg..hehe..

riang sangat hati !


duit da abis ! jom balik !!!

oke settle bab persiapan raya..so jadi ke x raya nih??? hihi sakannn skit raya ni..raya last bujangggg kan so kite lenjannnn jela..sok sok xdpt gini dah..nk sepit duit tmpt lain pulak kan kan..

Selamat Hari Raya semuaaaa!!



opsss lupe, kuih raya mak lom beli lagi..bunga tuk mak xbeli lagi..adehhhh +__+'



7 comments :

khadijah said...

Gulp tak mampu pakai handbeg ribu riban ni hehe telan air liur je la, pakai handebg hantaran je, sayang sebab elok lagi, dija oun baru pakai sekali dua je♥

cik fadh said...

haha xpe dija..ape yg ade pon da cukop..

Princess Feyqa said...

wah bestnye beli beg coach! warna dia cantik lah terpikat hehe..fiqa tahun ni pakai beg victoria secret je lg pon en tunang bising beg hntran beg lv dh mhl xkn nk bli yg mhl gk so trpksa mngalah huhu. dlu trpk gk kenapa la ada org sngp beli beg 4k 5k tp ble dpt beg hrga cmtu bru twu knpe huhu

cik fadh said...

haha kan feyqa ! wana die mmg hot hot..hehe..alhamdulillah rezeki masing2 kan..feyqa pown best ape dpt LV !!

eddany @ WE said...

woww curlass cik fadh kita ni...
best la tew dapatshopping sakan...
suka BB & coach jugak! :)

cik fadh said...

haha sape xsuke shopping..hehe..

BB best kan !!

Cik Puan Rara said...

wow sakan.fadh~ ritu fadh tanya akk g melaka ke x eh.sorry lambat reply.akk g melaka.kursus syg~ hehehe.kalo duk lama sket leh jumpa fadh kan.