Pages

01 August 2013

Persiapan Raya 2013


Dah JUMAAT??? yeayyyy siyes rasa xsabar sgt nk balik kg..fadh rase dalam banyak2 cuti, cuti raya la bole lenjan abis2 tuk bersama keluarga..siyes rendu nk duduk rumah mak ayah smpai seminggu dua direct lepak tergolek terlentang makan minum tido sesoka hatiiii..lepas abis belajar dlu mane rase dah nk cuti lame2..nak2 lagi tahun ni last la dpt duduk bersenang lenang raya dengan family..lepas ni dah xde dah..sedih plak rase..makin besar dah rupanya..makin bertambah tanggungjawab pada diri sendiri dan orang lain..yaAllah indahnya zaman bujang ! 

Ok, kene terima hakikat ini adalah kitaran hidup..xpe, pasti kitaran hidup yang akan datang pown mesti ade keindahannya sendiri kan ! soooo da last raya bujang ni, nk jgak la bt persiapan tuk mak ayah dan adik..hari tu dpt balik kg, bawak dorang g JJ Seremban 2..nk belikan baju kasut tuk mak ayah dan adik..puasnya rasa hati dpt belikan mereka keperluan raya..mungkin xbnyak tapi seronok dpt belikan dorg ape yg dorang perlukan..sblom2 ni, duit mmg lepaskan keperluan raya diri sendiri dlu..tp tahun ni, tuk diri sndiri belom ada tp fikirkan mak ayah dlu..belikan dorang ape dorang xcukop..then bru fikir tuk diri sndiri...

So tuk diri sendiri da planning dgn kawan2 tersayang dan cik tunang nk turun K.L esok..waihhh mesti busy dan jem giler kan ! tp nak jugak lahhh pegi..ni kasut xdak, h/beg pown xdak lagi ni..sedihnyaaa..lagi 5hari je nk raya dah..baju2 kasual pown lom ade..tudung rayaaaa pown xdakkkk lagi weyh..nangesss !!! ape ke sadissss sgt persiapan raya tuk diri sendiri tahun ni..siyess masa berlalu cepat sgt..tup tup da nk raya...nasib bek la mak ade belikan sepasang baju sedondon pagi raya..kalo x, mmg xde baju la fadh..sodihh sodihh ! dan dannnn kain ade 2 pasang bru anta tempah mggu lepas..korang rase bole siap x?? haha..fadh redhoo la kalo xsiap...esok shopping beli da siap je sonang !

Tahun depan punye persiapannnn gerenti fokus tuk rumah sendiri plak..xde lain, percayalah !! fadh plak jenis kaki berhias rumah..eeiiii xsabau nk dok uma sendiri ngan future husband..kitorg ni kongsi minat yang sama iaitu nk rumah cenggitu nk rumah cenggini..kaki hias ! tp tgok la tahun depan mcm mano jadi rumah kami nnt..hehe..semua bergantung pada duit poket la..kalo xdok duit, jgn kata nk hias, ontah2 duduk ghumah mak mertua..haha !!

ok2 last, merepek2 dah ni..fadh nk ucapakan selamat hari raya kepada semua..minta maaf kalo ada salah silap didalam penulisan blog ini..atau buat korang rase menyampahhhh nk bace cite cik fadh..amboihhh jgn gitu la..kita kan blogger, so masing2 ade cerita sendiri..seronok tau bace life korang semua nak2 mak2 yg ade baby..suka bace experience korang jd mama ! ok daaa...hati2 balik kampungggg..;)

Selamat Hari Raya semua !!! 


5 comments :

Princess Feyqa said...

hehe tahun dpn dh blh bli bju sedondon ng suami kan hehe fiqa ng tunang dh rncang tahun dpn nk warna apa haha

khadijah said...

Alala tak pe esok jalan kl mesti shopping sakan tu. Nanti next year dah beraya ngan suami mesti lagi seronok, meriah. Dija tak denye nak buat persiapan rumah, duduk rumah mama sendiri kan. Persiapan untuk diri ngan suami je la. Selamat hari raya fadh♥

cik fadh said...

feyqa : wahhh awal rancang..huhu eksaited nih..hehe

dija : untung dija, xyah pening2 fikir pasal rumah kan..save budget jugak..huhu...selamat hari raya !

CintaZulaikha said...

salam aidilfitri cik fadh dari akak dan famili...

senang2 mai le umah...

Cik Rose @ Yose said...

Hahaha,,suke reading blog cik fadh...kisah hidup smua org lain2 kan,,hehehe

sye rose newbie lgi then now da start follow cik fadh..senang2 jenguk la blog newbie sye.. Selamat Hari Raya ^^,