Pages

20 August 2013

Wedding BFF di Kota Tinggi


Haiiii semua ! assalamualaikum dan selamat hari raya ke-13 ! 

Tgok blog masing2 mmg almost sume dh update cter raya dr raya pertama smpai laaa ni tp blog cik fadh sunyi sepiiii je..raya ke x ni?? haha..raya lah jugak tp xla meriah sgt..sbb baju raya 2 pasang XSIAP ! sadis raya tahun ni tau..tp xpe2, tu cter kemudian..laaa ni nk cter pasal bff kawen dlu..

Kitorg berkawan dari masa zaman poly lagi dari sem 1..ke mane2 mmg ber5 je..tatau mcm mane ley jd geng ber5..dan tiba2 jd rapat..bell fadh dan mira mmg 1 blok asrama..mimie dan tika blok yg same jgak mase 1st sem..mgkin kitorg blok blkg, balik same2 dan perangai pon gila2..xreti nk cover2 so kitorg bole ngam kot..dekat kelas, time study kitorg mmg belajar la tp bnyak main2 jgak..mimie dan tika plak mmg kaki KUAT GELAK..smpai selalu kene sound ngan lect..even suka bljar main2 pown dlm kelas tp CGPA kitorg sentiasa up up je..sumpah xtipu..mmg masing2 score top 5 top 3 top 1 dlm kelas pown ade..fadh penah la rase markah paling tinggi dlm kelas, bukan sekali tp bnyak kali..haha berlagak berlagak !!!

Dah 3 tahun berlalu..sekarang masing2 dah bekerjaya..semua jd PA..PA kepada Doktor IJN, PA Pengarah LHDN Seremban, PA kt Johor Corporation la..mmg gaji tiptop2 ler...kecuali mimie..die furthur study degree..lame dan lameeee sgt masing2 xdpt jmpe..kadang2 jmpe, fadh ngan mimie je..jmpe fadh n bell je..mmg xpenah cukop korum 5org la..tapi wedding mira hari tu yg mane kami b5 pggil die KAKAK (paggilan menganjing umur) kitorg semua dpt berkumpul..berpasang2 da semua..pasangan COMFIRM in syaAllah..hehe...semua jadi happening..tgok muke kawan2 lama, yaAllah timbul rase sayang sgt !

saya dan tunanggg...KAKAK, aku hadiahkan ko MIXER tuk buat kek..besarr dan style punye aku beli..khassss supaya ko belajar bt KEK..aku suka mkn KEK..so make sure ko bt KEK bile aku dtg rumah ko okeh !! ngehngehngeh !

haiiii ini la kami 5 sekawan bersama jejaka2 COMFIRM kami..in syaAllah.;)

pelbagai sejarah berlaku akhirnya jodoh KAKAK di IJN jgak ! hik hik..

dah kawen > dah tunang > hangat bercinta ;)

diorang berdua ni yg betol2 dekat dgn cik fadh skrg sbb sorg dok melaka sorang belajar kt melaka ;)

masing2 dgn pasangan masing2..bell kiri sekali da kawen last year..da dpt baby sorg dah, tp macam anak dara lagiiii tau !

daj jadi bini orang dah KAKAK..cantik sangat !!

amik berkat pengantin skit..semoga jadi isteri yg sollehah..aminnn ;)

dua2 dah jadi bini orang..next turn cik fadh plak in syaAllah...ngenyamm ngenyammm nih ! kiki

settle majlis kakak, kami pown beransur2 pulang..semoga KAKAK dan suami melayari bahtera indah ini dengan rahmat dan berkat dari yang maha Esa..lahirkan putera puteri yang comel2 belaka..nk adjust anak  kembarrrr katanyeeeee..amboiii ! aaminnn semoga dipermudahkan usaha korang..kiki

singgah Desaru jap amik angin pantai sbb xjauh dah dr Felda Papan Timur Kota Tiggi tu..
owh ok, yg sebelah tu partner fadh..saje ikut bawak die sbb ade keje dkt JB esok tu...so dgn rasminya die lah jadi OP kitorg sepanjang majlis KAKAK.. 

tengah tu tika..gambar die mmg xbnyak sbb die dtg lambat even die duduk dkt JB..haihhh ! kitorg dr melaka smpai awall tau tapi dieeeeeee...membutaaaa si tika ni..

paparazzi sgt !

 style apa ntah !




oke suke pic last ni ! nampak happening..cik JM kan die kannn eee mmg gerammm tau..kalo suh posing giler2 je, itu pose paling giler die akan buat..whatttt theeeeeee !!!

ok till then ! semoga ikatan persahabatan kami ini kekal hingga ke akhir hayat kami..in syaAllah..aaminnnn...
aku sayang korang sangat2..sayang sangat2 !



8 comments :

Cik Puan Rara said...

wow crown dye.tinggi.cantik!

Puan Ezy said...

selamat pengntin baru buat KAKAK.. hehe..

Princess Feyqa said...

mesti best kan dpt reunion ng kwn2 lame hehe

eddany @ WE said...

halolololo chantek nye pengantin!

orked violet @ SYA said...

fadh, muke pengantin ad iras2 fadh sket =)

cheekychubbycutegirl said...

Suke kn klw dpt reunion.time kenduri ifnir hritu,dpt jmpe sume kwn2.suke sgt2

cheekychubbycutegirl said...

Suke kn klw dpt reunion.time kenduri ifnir hritu,dpt jmpe sume kwn2.suke sgt2

nu na said...

meriah pelamin die. nice!