Pages

24 November 2013

Bridezilla will be born this April 2014 ! nantikannnnn....


Yeahhhhhhhhh...katanyerrrrr majlis April 2014 kannnn...tapi disebabkan terlalu bnyak masalah yang menghimpit2, tenggelam timbul tenggelam timbul aku terkena tekanan perasaan yang menjulang2. tup2 tgok tinggal lagi 4 bulan menjelang perkahwinan..agak2 ape la aku rase kan?? ermm ermmm bulan 1 start bole x?? hikhokhikhok...siyesss la aku malas walaupun aku ade rase nak, tp aku xde hati..eh mmg masalah negara btol la aku ni..kene g kaunseling ! aku nak la jgk rase mcm bride to be yang lain2 ni ha, yang da sibuk dan da siap hmpir 50% 70% preparation..aku??? 3% kot, tu pown bapak aku yg g tempah catering..so sad ;(

Seriously, cik fadh xpernah sangka preparation kawen cik fadh seteruk ini..dlu tunang, amboii bukan main lagi prepare 7 bulan sebelom majlis padehal tunang je pown..setakat handle 250 org tetamu..chillex je la tp punye la eksaited, 7 bulan sblom majlis da sibuk2...haha lawak ok ! mgkin majlis sendiri untuk pertama kalinya..its wanna be perfect la babe ! yesss i dooo...PERFECT 4 me..ekekeke..sekurang2nya aku xrase tunggang terbalik pown time tu..smooth je majlis..

Tapi tapi tapi...sekarang ni bercakap pasal pernikahan ! majlis perkahwinan ! malam berinai ! persediaan sebagai isteri ! tetamu hmpir 1500 org ! nak jadi bini orang ! duit nk kene perabih riban2 !! persediaan malam pertama ! opsss !

Apesal aku chillexxx giler ni..ya Allah sungguh aku doa bnyak2 pada Tuhan supaya ade miracle yang settlekan semua bnde ni..rase mcm suntukkk sgt dah mase..sempat ke nih?? tolong bagi kata2 positif skit dkt aku..tolonggggggg...

Yang penting sekarang DUIT DUIT DUIT ! cukop x??? (jap kire2 balik) ermm dividen ASB bile masuk aih? bape dividen aih?? hikhokhikhok..kalo cmpur dividen ASB, in sya Allah cukop2..kakakka tp siyes mmg tutup mata je la hulur duit jerih perih meniaga ke hulu ke hilir nih..xde DIY DIY pown yg bole savekan bajet aku..adoiii !..xsempat la haiiii ! mntak2 la wedding of the year OF Kuala Pilah la majlis aku..bhahahaha berangan bukan main, buatnye idok !!! mohon pencerahannnn ya Allah...


;(




9 comments :

missGogreen said...

heeeee..kelakar la cik fadh ni..dlm xde mood pun blh buat mcm ni..xpe,insyaallah ada jln utk cik fadh nnt.good luck ye :)

missGogreen said...
This comment has been removed by the author.
cik fadh said...

MQ : haha btol la MG..siyes xde mood..mood mgkin dtg kalo cik tunang melamar lg sekali kot..haha

kartini marzuki said...

Hahaha.. uit fadh relaks je lahh.. ( sebab aku mmg tak pernah tau mcmana persiapan perkhwinan mahupun tunang.) rileks. Settle satu2..hehe. chaiyok wehhh..

kartini marzuki said...

Hahaha.. uit fadh relaks je lahh.. ( sebab aku mmg tak pernah tau mcmana persiapan perkhwinan mahupun tunang.) rileks. Settle satu2..hehe. chaiyok wehhh..

Siti Hajar said...

Tahniah! April depan? Lagi berapa bulan je tinggal. Kne kerja keras ni. All the best ;)

Yna said...

hehe, samalah kita ni..
mau jd bridezilla la nnt..ilek ilek chill jek skarg ni..
btw, kita baru jengah blog cik fadh..
salam perkenalan dan selamat berkerja keras..=)

cik fadh said...

Tini : haha kan..xpe nnt tibe turn ko, tau la mcm mane bole jd bridezilla nnt..haha

cik fadh said...

Siti Hajar : tq hajar..yeahh caiyokkk !

Yna : yeke..oke same2 jd bridezilla nnt ea..hehe..hrp2 tidak lah kan..nnt fadh jengah blog awak blik yer..