Pages

01 December 2013

Official Photographer : Amir Naufal Photography


Haiiii ! nk wish morning td, tgok2 jam da kul 12..ape ke heaven sgt hari ni cuaca sejuk, ujan renyai2 kt luar dan redup je..bukan main liat nk bangun pagi td tapi gagah jugak bangun kenangkan hari ni free sbb bos outstation dkt 2 minggu..heavennn woihh !

So topik santai2 kita hari ni, jom cerita pasal Official Photographer fadh tuk wedding nnt..oke bnde ni adalah bende pertama fadh survey lepas bertunang hari tu..seriyesss ! tatau knape..kalo tgok pada entry lepas yang INI, mmg dah buat survey terbaik punyer..lepas tu lameeee senyap..da rajin2 mntak quotation ke semua yg ade dlm list tu, pastu aku yang senyap sbb da busy kan bnde lain..haha ! then tengah2 bulan 11 hari tu baru aku gigih balik sruvey2..at the end, time aku tgah runsing2 tu, ade la terpacul 1 request dr Amir Naufal dkt instangram..aku tatau la mane punca kan die jmpe nama aku mgkin main add je la..then aku g kt instag die, aku trus jatuh cinta pandang pertama pada gmbar die yang ini..


cantik kan !!! pengantin cantik baju cantik make-up cantik dan ditangkap oleh photog yang superb jgk so  mstlah bertambah2 cantik..

trus JATUH HATI ! 

dlm hati mesti mahal gilakkk ni..tp mcm aku kata dlm entry sblom ni..mahal murah lain citer dlu..janji hasil die berbaloi2..kite tanyaaa dlu, kalo berbaloi harga die tuk hasil yang mcm ni why not..lagi pown mase tu diorang tgah bt promo..just asking, xrugi..huhu

so rajinkan diri whatapp amir and he replies so fast..sgt2 ramah sbb sentiasa ade icon smile lps die balas..haha sweet je amir !

bile kite berhubung dgn org mcm ni, skit sebanyak dalam hati rase selesa dan bahagiaa..eh !
kikiki..

then bile amir whatapp pakej2 yang die sediakan, seriously mmg sgt2 berbaloi ! mmg sgt2 affordable !
trus deal nk jumpa dan paling bertuahnya die duduk Melaka jgk..so sgt2 lah dipermudahkan aku rase..

Alhamdulillah orangnya sgt2 ramah dan very humble..yang penting die bole nego harga tanpa aku request pown ape2 tuk nikah dan berinai yg langsung pada mase sama..ade photog caj harga lain sbb ecent lain, aku pown pelik padehal mase yg same je cuma nama je lain, nikah dan malam berinai..mase jarak xjauh mane pown nnt..so pada aku harga die sgt2 berpatutan so no need to nego2 lagi..mmg aku sggup byar kalo hasil die superb2.. maybe rase humble dlm diri die, so die pown xdemand dan berkira sgt..good person !! truskan jadi mcm ni, mst lagi senang nak maju ! kite pown faham kerja photog bkn senang kan, so dorg mst ade standard dorg sendiri tp for me, biarlah lebih kurang dan berbaloi..jgn terlalu fikirkan untung semata2..

meh usha hasil2 dari tangan Amir Naufal dan member die Fiq a.k.a LelakiGeek..




jatuh cinta gileeee tgok warna ni ! rase nakk nakk nakkk mcm ni jgak !





Korang suka x??? hasil die sangat2 soft, jelas dan terang...aku mmg suka gmbar2 yg soft dan kurang edit sgt..kalo terlalu bnyak edit warna rase mcm fake..lite2 mcm ni ok dah..nampak flawless dan mewah ! ekekekekeke...

so da deal dan book..alhamdulillah selesai satu perkara penting tuk wedding..

kalo korang berminat meh fadh baik hati bagi link :

Instagram : AmirNaufalPhotography
Blog : Amir Naufal 

so bole jual nama fadh lah nnt..kikiki..

Now fokus on bridal..siyesss rumit btol nk pilih bridal..harap2 ade keajaiban jgk mcm mase pilih photog nih..haha..sabtu ritu dah g survey2 kt bridal area Melaka, tp masih blom puas hati lagi sbb pakej kalo xsekali dgn pelamin ni, mak haihhhh mahaiii gilak ko ! tp nk bt mcm mana, kita kawen kan couples, so pelamin, akk fadh dah book kt bridal die..tp design2 mmg fadh akan request gitu gini gitu..haha kata cerewet kan..lantaklah..janji PUAS bile kite bayar..

So tugas fadh sekarang yang sgt2 rumit adalah mencari persalinan nikah, sanding dan MUA..baju nikah salu bt sendiri kan, tp cik fadh tak mo dah..nk sewa je..baju tunang ritu berkepok dlm almari, nk kata sentimental value, tgok biase je..hiks !
i'm waiting 4 the appoinment at Lumiere Concept..butik ni mmg agak mahal tp da mntak quotation hari tu, tgok mcm bole2 blah lagi..xpe2 kite survey2 je dlu..INGAT survey xrugikan kita..hihihihi..

hopefully dipermudahkan segala urusan..settle bab bridal, fadh dah boleh fokus bnde yang len plak..

any suggestion bridal o MUA???

tq !



8 comments :

Yna said...

cantik gambar2 photog tu..memang jelas..terkesima..hehe

cik fadh said...

yna : amboi terkesimaaaa..hehehe cantik kan !

orench ladee said...

wahh..cnteknye hasil kje OP die..nnt cik fadh msti meletops jgk pic wedding :)

cik fadh said...

orench : haha xde la meletop..tgok baju dan orgnyer jgk kot..kalo cantik, gmbr pown cantik la kot..huhu..kalo biase2, so gmbr pown jd biase je..haha hrp xla..kikiki

EZAN IDMA said...

awhhh lawoooo

wahida said...

santekkkkk....tak sabar nak tengok hasil dia masa wedding fadh nnt...

Fana Aqim said...

waa..cantikla hasil tangkapannya..tak sabar nak tengok gambar awak pulak.. hiks!

izzahidris said...

hi fadh..thanks for the information. btw, tgh mencari baju pengantin utk disewa jugak.kalo xkeberatan, bole share rate dari lumiere concept tuh x? n.izzahidris@gmail.com ..thanks fadh