Pages

09 December 2013

Prep's Kawen : Bridal Done ! yihaaaaa !


Assalamualaikum..progress sgt3 lembap jadi nk update bertambah2 lah lembap cik fadh ni ha...xpe slow2 k..yang penting bnde penting da settle so bole nafas lega..

Da two weeks fadh dan cik tunang sabtu ahad g survey bridal area melaka..jenuh wey, ade yg kite nak, da full book, ade yg kite nak, nk book appointment pown bukan main payah dan paling ade yang kite nak, mahal pak pong haih sbb kite xamik pakej pelamin..jadi die caj satu2 ko ! buntang bijik mata aku ! rase rugi sgt2 plak la xamik pakej..ishhhh tp nk wat acano, mmg pelamin akk fadh dah book dkt bridal die..sobsss

Menangissss tersendu2 la fadh dok ngadap fb hari2 dok usha bridal (xde la sendu sgt pown) n lastly fadh da give up fadh trus we chat akk fadh tnya weyhh bridal ko tuh berani handle 2 pengantin sekali gus x?? bole handle x?? punye la sangsi aku ni kan..haha..kalo bole better amik sekali je la bridal, da survey2 bridal yg kite nak ni kalo xamik pakej mmg mahal gilosss vaviiiii, mcm rugi plak kan..so akk fadh trus suh turun senawang bt appointment dgn Kak Aini Gemalai Anggun..

Masuk2 butik die je aku mcm wahhh wahhh baju cantik2..customer yg tgah survey2 pown ade..tp kitorg trus ke meja bos..jmpe kak aini tu, alahai ramah dan klakar org die trus hati aku senang..die busy skit time tu tp asik mntak maaf je suh tggu kejap..fadh hati da senang so xkisah pown nk tggu..

Siyesly babe wa tell u, fadh kalo berurusan dgn org yang ramah, soft spoken, hormat kite, layan baik, segala keburukan die kite bole tutup dan trima tau..trus nampak cantik nmpk baik nampak bagusssss je dkt org tu..same jgk dgn OP fadh mase deal dgn die dlu..bile die reply msg nicely, trus jatuh hati dan xde berbalah2 hati nk book terus..itu perangai fadh la..hihi..

Dah bincang2 borak2 semua, alhamdulillah puas hati so fadh trus book untuk belah lelaki sekali..maleh den nk poning2 kepalo lg nk crik lain dr yang lain knon ea hai..in sya Allah kak ini will do the best, cma yg xbest nyer fadh xdpt la hire die make-up kan fadh sbb akk fadh da book die dlu..ha tu yg ssh same2 bridal ni tp xpe la, i is beralah..bole gituuuu kan?? padehal MUA tu ponting kan kan??? bukan ape, kak aini kata die akan suh freelance die jd MUA fadh dan die akan pantau dr semasa ke semasa tuk final touch up, die make-up xjauh beza pown dr kak Aini..so fadh harap btol la kan..Aaminnn aaaminnnn aaminn...aduhhh bile ckp pasal ni risau plak balik ha..aiyoooo..xpe positif !!

So DONE ! yeayyyyy !

Baju Nikah : Simple but heavy beads sbb nk trus berinai. (sedihhh xpt pakai songket sbb takot xsempat nk tukar baju)

Baju Resepsi : Baju Lace Heavy Beads

Baju Bertandang : Baju Songket (alhamdulillah merase jgk pakai songket)

Semua baju nnt in sya Allah dari Aini Gemalai Anggun . mase fitting area bulan jan/feb sbb kak aini kata time tu baju2 baru die bnyak da siap..woahhh ! ok mane B2B yg dok area N9, K.L o Melaka tu, try usha FB die..mane tau berkenan..



bahagia sgt senyum ! ekekeke...ok c u later ;)



14 comments :

berry said...

lega kan kalau da dapat settle kan bende2 yg besar2 ni.

gud luck fadh!!! heiho heiho!!

Fana Aqim said...

benda2 besar dah settle.. dah boleh tarik nafas lega sikit da.. huhu

cik fadh said...

berry : siyes babe legaaaa...pasni mst aku rase aku leka balik..hahaha parah la dlu bkn main, skrg bkn main pemalasss...kiki

cik fadh said...

Fana : haah fana lega skit dah alhamdulillah...huhu

Ayue Idris said...

ni yg sonok klu ade geng b4b melake ni..hehe..byk info..best2..sshnye la hai kn nk crik bridal + catering yg ok kat mlke tu.
msti lega byk kn da setel lg 1 bnd..tbe2 rse mcm byk nye lg blom wat..adeh

myrah said...

pelamin, baju dari gemalai anggun mmg cantik2..makeup pon cantiiiikkkk :)

cik fadh said...

hi ayue ! haha nmpak nama blog qis, igt tu nama awak..hehe sory dear..ok2 nnt kite tkr2 idea ea..yeayy !

cik fadh said...

kak myrah : hr tu wedding akk amik die ke??

KorN said...

tahniah cik fadh

cik fadh said...

tq korn ! lme xdgr cter korn ;)

Yna said...

yea..dah setel..tumpang sewonok..hehe..tp mmg sunggih, kalau setel hal bridal, hati jd tenang sikit..berdoa diorang mampu buat yang terbaik jek nanti..

cik fadh said...

Yna : btol yna mmg lega giler..so skrg fadh da turn to rilex2 balik..aaaa ape punye prangai la..haha

Ena's Stories said...

membizikan diri tuk persiapan la skrg ni yer fadh...moga² dipermudahkan

cik fadh said...

tq kak rat ! huhu